Forum Culinar: Passatelli - Forum Culinar

Salt la continut

Pagina 1 din 1
  • Nu puteti crea un topic nou
  • Nu puteti replica pe acest topic

Passatelli

#1 Useril este offline   Adriana 

  • Bucătăreasă cu sucitor
  • Grup: Moderators
  • Postari: 14,240
  • Inregistrat: 21-November 09
  • LocationTo, Piemonte, IT

Postat 05 January 2021 - 06:32 PM

M-am gindit azi sa va impartasesc reteta asta pentru ca e foarte simpla si foarte buna.
Doar ca trebuie folosite citeva (putine) ingrediente de calitate.
Mai intii trebuie facuta o supa buna tare, din carne, sanatoasa.
Eu am avut o bucata de rasol de vita si am folosit supa rezultata de la ea, am pus la fiert doar un morcov si-o ceapa si citeva frunze de patrunjel, am strecurat-o a doua zi.
Imagine atasata: monthly_01_2021/post-4-0-18646800-1609861040.jpg
Aluatul pentru passatelli se face teoretic din 50 de grame de pesmet + 50 de grame de parmigiano reggiano + 1 ou. Eu pentru astia am folosit 120 gr de parmigiano reggiano + 120 gr de pesmet + 3 oua.
Acu evident ca depinde de la ou la ou, daca nu se lucreaza bine mai adaugati pesmet, unii de frica adauga faina, eu n-as face-o. De la grasimea din brinza se lucreaza foarte bine. Altii pun un pic mai mult pesmet, un pic mai putina brinza, mie mi se pare ca aceeasi cantitate din ambele e perfecta.
Pesmetul trebuie sa fie facut din piine uscata normala nu cu minuni prin ea :occasion14:
Eu am amestecat tot in Thermomix, am infasurat bila de aluat in pelicula transparenta si am pus in frigider de seara pina a doua zi la prinz.
Nu ma intrebati daca merge cascaval in loc de parmigiano, ar putea fi inlocuit cu grana padano sau cu o brinza tare de tot care se poate da pe razatoare asa ca ele, dar va asumati riscul :P
Pe urma trebuie sa aveti instrumentul necesar.
Cel traditional se pare ca e desuet si era asta
Imagine atasata: monthly_01_2021/post-4-0-80708300-1609862995.jpg
Eu il am pe asta, e ca cel pentru cartofi doar ca are gaurelele doar dedesubt.
Imagine atasata: monthly_01_2021/post-4-0-01605900-1609863566.jpg
cel pentru cartofi le are si pe partea de deasupra adica asa
Imagine atasata: monthly_01_2021/post-4-0-06728700-1609863688.jpg
Se pun apoi bucatele de aluat in presa si se apasa, apoi se taie cu cutitul cind ajung la 3 cm lungime. Se lasa la uscat o jumatate de ora si apoi se fierb in supa pina cind se ridica la suprafata, chestie de putine minute.
Eu n-am stiut asta si i-am taiat direct in supa dar au fost foarte buni si asa.
Imagine atasata: monthly_01_2021/post-4-0-42364500-1609860991.jpg
Si asta e rezultatul final de o bunatate ce nu pot sa va descriu, abia astept sa-i refac
Imagine atasata: monthly_01_2021/post-4-0-22415500-1609864558.jpg

#2 Useril este offline   mino 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 2,815
  • Inregistrat: 04-December 09
  • LocationAcasa

Postat 06 January 2021 - 07:23 PM

Interesanta reteta! Abia astept sa mai incerc retete noi si eu!

#3 Useril este offline   adi_edi 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 2,600
  • Inregistrat: 28-November 09
  • LocationToronto

Postat 06 January 2021 - 08:38 PM

Prea multe unelte speciale in bucataria italiana, mai ales pentru paste :occasion14: . Never say never, ii vine randul si retetei asteia intr-o zi.
Cred ca as hapai 3 portii una dupa alta, mai nou am niste pofte cum aveam cand eram gravida, imi trebuia supa in fiecare zi :P .

#4 Useril este offline   Eataly 

  • Moderator
  • Grup: Moderators
  • Postari: 8,680
  • Inregistrat: 22-November 09
  • LocationTorino

Postat 08 January 2021 - 09:47 AM

Si eu tot la fiert direct, nu i-am uscat niciodata.

#5 Useril este offline   Adriana 

  • Bucătăreasă cu sucitor
  • Grup: Moderators
  • Postari: 14,240
  • Inregistrat: 21-November 09
  • LocationTo, Piemonte, IT

Postat 08 January 2021 - 10:05 AM

Vezi postareamino, la 06 January 2021 - 07:23 PM, a spus:

Interesanta reteta! Abia astept sa mai incerc retete noi si eu!

sa o incerci mai ales dupa ce ai sa fii acasa ai sa vezi ce buna e :occasion14:

Vezi postareaEataly, la 08 January 2021 - 09:47 AM, a spus:

Si eu tot la fiert direct, nu i-am uscat niciodata.

am facut supa, daca am timp de bibilit incerc sa ii usuc nitel sa vedem diferenta

#6 Useril este offline   mino 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 2,815
  • Inregistrat: 04-December 09
  • LocationAcasa

Postat 08 January 2021 - 12:17 PM

Vezi postareaAdriana, la 08 January 2021 - 10:05 AM, a spus:

Vezi postareamino, la 06 January 2021 - 07:23 PM, a spus:

Interesanta reteta! Abia astept sa mai incerc retete noi si eu!

sa o incerci mai ales dupa ce ai sa fii acasa ai sa vezi ce buna e :-*



Clar, vreau sa o fac. Ideea e ca nu am sculele, dar o sa incerc sa dau aluatul prin masina de tocat de la robot ca am acolo o scula de plastic pentru taitei mai groși. Sper sa mearga. Abia astept sa ajung acasa sa fac supa asta. :occasion14:

Tu cam cata carne ai avut la rasol?

#7 Useril este offline   Adriana 

  • Bucătăreasă cu sucitor
  • Grup: Moderators
  • Postari: 14,240
  • Inregistrat: 21-November 09
  • LocationTo, Piemonte, IT

Postat 08 January 2021 - 04:55 PM

exact, e perfect.
nu's, era o bucata maricica, am mincat-o 3
da' n-are nici o importanta asta, fa o supa cum iti place tie
eu alaltaieri am facut una din jumatate de gainusa
si ii refac diseara

Arata acest topic


Pagina 1 din 1
  • Nu puteti crea un topic nou
  • Nu puteti replica pe acest topic

1 useri citesc topicul
0 membri, 1 vizitatori, 0 utilizatori anonimi