M-am gindit azi sa va impartasesc reteta asta pentru ca e foarte simpla si foarte buna.
Doar ca trebuie folosite citeva (putine) ingrediente de calitate.
Mai intii trebuie facuta o supa buna tare, din carne, sanatoasa.
Eu am avut o bucata de rasol de vita si am folosit supa rezultata de la ea, am pus la fiert doar un morcov si-o ceapa si citeva frunze de patrunjel, am strecurat-o a doua zi.
Aluatul pentru passatelli se face teoretic din 50 de grame de pesmet + 50 de grame de parmigiano reggiano + 1 ou. Eu pentru astia am folosit 120 gr de parmigiano reggiano + 120 gr de pesmet + 3 oua.
Acu evident ca depinde de la ou la ou, daca nu se lucreaza bine mai adaugati pesmet, unii de frica adauga faina, eu n-as face-o. De la grasimea din brinza se lucreaza foarte bine. Altii pun un pic mai mult pesmet, un pic mai putina brinza, mie mi se pare ca aceeasi cantitate din ambele e perfecta.
Pesmetul trebuie sa fie facut din piine uscata normala nu cu minuni prin ea
Eu am amestecat tot in Thermomix, am infasurat bila de aluat in pelicula transparenta si am pus in frigider de seara pina a doua zi la prinz.
Nu ma intrebati daca merge cascaval in loc de parmigiano, ar putea fi inlocuit cu grana padano sau cu o brinza tare de tot care se poate da pe razatoare asa ca ele, dar va asumati riscul
Pe urma trebuie sa aveti instrumentul necesar.
Cel traditional se pare ca e desuet si era asta
Eu il am pe asta, e ca cel pentru cartofi doar ca are gaurelele doar dedesubt.
cel pentru cartofi le are si pe partea de deasupra adica asa
Se pun apoi bucatele de aluat in presa si se apasa, apoi se taie cu cutitul cind ajung la 3 cm lungime. Se lasa la uscat o jumatate de ora si apoi se fierb in supa pina cind se ridica la suprafata, chestie de putine minute.
Eu n-am stiut asta si i-am taiat direct in supa dar au fost foarte buni si asa.
Si asta e rezultatul final de o bunatate ce nu pot sa va descriu, abia astept sa-i refac
Pagina 1 din 1
Passatelli
Postat 06 January 2021 - 07:23 PM
Interesanta reteta! Abia astept sa mai incerc retete noi si eu!
Postat 06 January 2021 - 08:38 PM
Prea multe unelte speciale in bucataria italiana, mai ales pentru paste . Never say never, ii vine randul si retetei asteia intr-o zi.
Cred ca as hapai 3 portii una dupa alta, mai nou am niste pofte cum aveam cand eram gravida, imi trebuia supa in fiecare zi .
Cred ca as hapai 3 portii una dupa alta, mai nou am niste pofte cum aveam cand eram gravida, imi trebuia supa in fiecare zi .
Postat 08 January 2021 - 10:05 AM
mino, la 06 January 2021 - 07:23 PM, a spus:
Interesanta reteta! Abia astept sa mai incerc retete noi si eu!
sa o incerci mai ales dupa ce ai sa fii acasa ai sa vezi ce buna e
Eataly, la 08 January 2021 - 09:47 AM, a spus:
Si eu tot la fiert direct, nu i-am uscat niciodata.
am facut supa, daca am timp de bibilit incerc sa ii usuc nitel sa vedem diferenta
Postat 08 January 2021 - 12:17 PM
Adriana, la 08 January 2021 - 10:05 AM, a spus:
Clar, vreau sa o fac. Ideea e ca nu am sculele, dar o sa incerc sa dau aluatul prin masina de tocat de la robot ca am acolo o scula de plastic pentru taitei mai groși. Sper sa mearga. Abia astept sa ajung acasa sa fac supa asta.
Tu cam cata carne ai avut la rasol?
Postat 08 January 2021 - 04:55 PM
exact, e perfect.
nu's, era o bucata maricica, am mincat-o 3
da' n-are nici o importanta asta, fa o supa cum iti place tie
eu alaltaieri am facut una din jumatate de gainusa
si ii refac diseara
nu's, era o bucata maricica, am mincat-o 3
da' n-are nici o importanta asta, fa o supa cum iti place tie
eu alaltaieri am facut una din jumatate de gainusa
si ii refac diseara
Arata acest topic