Forum Culinar: De iarna :) - Forum Culinar

Salt la continut

Pagina 1 din 1
  • Nu puteti crea un topic nou
  • Nu puteti replica pe acest topic

De iarna :)

#1 Useril este offline   dragos 

  • Ratatouille
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 2,237
  • Inregistrat: 25-November 09
  • LocationZierikzee, NL

Postat 16 January 2021 - 09:45 PM

Eh, am avut noroc ca astazi a nins. Nu s-a pus cine stie ce dar se vede alb :sad3: Si e taman bine ca ieri ma apucai de facut o mancare care, pentru mine, e de iarna. E si de vara dar mai bine da iarna... Carne de vita facuta in romertopf.

Sunt multe retete de facut asta. Io am facut asa:

Loai niste carne de vita, carne de deasupra piciorului din fata, stanga, al vitei. Fo 700 de grame. Si o taiai bucati, nu mici, nu mari. O trantii apoi intr-un troc mai mare.
Loai un morcov serios si-l taiai rondele. Si aruncai peste carne.
Taiai niste cimbru, salvie si rozmarin din curte si aruncai si asta in troc.
Luai vo 7 boabe de ienibahar, vreo 8 cuisoare si o bucata, nu mare, de coaja de scortisoara si trantii si astea in troc.
Curatai doo cepe rosii si le taiai in patru pe fiecare si trantii si astea in troc.
Luai si niste catei mari de usturoi, ii zdrobii cu lama cutitului si-i aruncai asa zdrobiti si necojiti in troc.
Apoi turnai cel putin o sticla de vin rosu si puternic in troc. Ba, nu vin d-ala de cacat de tara ca e curat si l-a facut unchi-miu. Vin bun si greu. Preferabil Barolo sau asemanator.
Pusei capac si dusei trocu'n garaj.

Astazi, dupa 24 de ore, luai trocu', il turnai in romertopf si adaugai doua borcanele de ciuperci uscate de padure. Cat de doi pumni zdraveni. Asta dupa ce lasai romertopfu'n apa, si capacul, pret de fo ora. Adica bagai romertopfu' GOL in apa si dupa aia turnai in el ce pregatisem, ca sa fim intelesi. Ca p-orma dati vina pe mine ca ati bagat trocu' in apa cu mancarea-n el. Deci nu!

Bagai romertopfu'n cuptor, setai temperatura la fo 220 de grade Celsius si pusei sa sune ceasu' dupa doo ore. Acum ma aflu in stadiul asta.

Peste doo ore o sa verific ce s-a intamplat in troc. Probabil o sa mai trebe sa stea fo ora. Daca scade prea mult, se mai adauga vin (nu apa!)

Cand o fi gata il scot. Trocul. Si-o sa mananc. Carnea. Cu piureul pe care il pomenesc un rand mai jos. Probabil ma apuca miezul noptii dar nu ma-ntereseaza :-*)

O sa fac si-un piure de cartofi. Necuratati, ca au coaja subtire si in coaja sunt multe chestii sanatoase. Da-i spal bine inainte. Si sa faceti si voi asta ca sa nu dati vina pe mine ca piureul are si pamant. Bine, acuma e pamant fertil si plin de chestii bune. Cum vreti voi.

Se bea vin rosu bun, nu d-ala facut de unchiu' :P Daca vreti puneti si sare. Nu in vin, in troc.

Cred ca n-am uitat ceva. Si daca am uitat, asta e.

Aceasta postare a fost editata de dragos: 16 January 2021 - 09:49 PM

"Pamantul s-ar fi dus, hainul,
De-a berbeleacul, vorba ceea,
De n-ar fi fost pe lume vinul,
Tutunul, dracul si femeia!"

#2 Useril este offline   adi_edi 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 2,617
  • Inregistrat: 28-November 09
  • LocationToronto

Postat 17 January 2021 - 09:05 PM

Nu te credem, fa poze :tongue3: .

#3 Useril este offline   dragos 

  • Ratatouille
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 2,237
  • Inregistrat: 25-November 09
  • LocationZierikzee, NL

Postat 17 January 2021 - 09:11 PM

Imagine atasata: monthly_01_2021/post-102-0-53800100-1610910694.jpg

Ah, am uitat. Am pus si vreo trei frunze de dafin si am taiat in bucati si o tija de telina. Se poate si fara telina.

Aceasta postare a fost editata de dragos: 17 January 2021 - 09:13 PM

"Pamantul s-ar fi dus, hainul,
De-a berbeleacul, vorba ceea,
De n-ar fi fost pe lume vinul,
Tutunul, dracul si femeia!"

#4 Useril este offline   adi_edi 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 2,617
  • Inregistrat: 28-November 09
  • LocationToronto

Postat 19 January 2021 - 12:01 AM

Aprob pozitiv :tongue3: :lol: ! Telina eu n-as scoate-o din reteta, mie imi place aroma ei.

Aceasta postare a fost editata de adi_edi: 19 January 2021 - 12:02 AM


#5 Useril este offline   dragos 

  • Ratatouille
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 2,237
  • Inregistrat: 25-November 09
  • LocationZierikzee, NL

Postat 19 January 2021 - 12:06 AM

Vezi postareaadi_edi, la 19 January 2021 - 12:01 AM, a spus:

Aprob pozitiv :tongue3: :lol: ! Telina eu n-as scoate-o din reteta, mie imi place aroma ei.


Adevarul e ca, in combinatia asta, nu prea se simte.
"Pamantul s-ar fi dus, hainul,
De-a berbeleacul, vorba ceea,
De n-ar fi fost pe lume vinul,
Tutunul, dracul si femeia!"

Arata acest topic


Pagina 1 din 1
  • Nu puteti crea un topic nou
  • Nu puteti replica pe acest topic

1 useri citesc topicul
0 membri, 1 vizitatori, 0 utilizatori anonimi