Forum Culinar: Albese - Forum Culinar

Salt la continut

Pagina 1 din 1
  • Nu puteti crea un topic nou
  • Nu puteti replica pe acest topic

Albese carne cruda (Piemonte)

#1 Useril este offline   Adriana 

  • Bucătăreasă cu sucitor
  • Grup: Moderators
  • Postari: 14,240
  • Inregistrat: 21-November 09
  • LocationTo, Piemonte, IT

Postat 07 March 2021 - 07:49 PM

Mai e un mesaj despre carne cruda condimentata dar e macinata deci n-am vrut sa ma lipesc acolo.
Este vorba aici de carne taiata felii subtiri probabil ceea ce peste tot in lume s-a raspindit cu numele de carpaccio.
Eu o condimentez cu suc de lamiie, ulei si schije de parmigiano, tura asta aveam niste lamii snack micute si le-am taiat fin de tot dupa ce inainte am scurs sucul peste carne
Imagine atasata: monthly_03_2021/post-4-0-67027100-1615139342.jpg

#2 Useril este offline   dragos 

  • Ratatouille
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 2,237
  • Inregistrat: 25-November 09
  • LocationZierikzee, NL

Postat 07 March 2021 - 09:29 PM

Ce carne? Si cum o tai subtire?

Aceasta postare a fost editata de dragos: 07 March 2021 - 09:29 PM

"Pamantul s-ar fi dus, hainul,
De-a berbeleacul, vorba ceea,
De n-ar fi fost pe lume vinul,
Tutunul, dracul si femeia!"

#3 Useril este offline   Dexter 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 3,023
  • Inregistrat: 08-June 11

Postat 07 March 2021 - 10:03 PM

total pe gustul meu, as minca o ladă Imagine postata

dragos, eu congelelz carnea un pic, pina se intepeneste suprafata, dupa care o pot taia foarte subtire. pare vitel ce se vede la Adriana

#4 Useril este offline   dragos 

  • Ratatouille
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 2,237
  • Inregistrat: 25-November 09
  • LocationZierikzee, NL

Postat 07 March 2021 - 10:04 PM

Vezi postareaDexter, la 07 March 2021 - 10:03 PM, a spus:

total pe gustul meu, as minca o ladă Imagine postata

dragos, eu congelelz carnea un pic, pina se intepeneste suprafata, dupa care o pot taia foarte subtire. pare vitel ce se vede la Adriana


Ce carne?
"Pamantul s-ar fi dus, hainul,
De-a berbeleacul, vorba ceea,
De n-ar fi fost pe lume vinul,
Tutunul, dracul si femeia!"

#5 Useril este offline   Dexter 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 3,023
  • Inregistrat: 08-June 11

Postat 07 March 2021 - 10:06 PM

vitel sau vaca

mușchiuleț

#6 Useril este offline   dragos 

  • Ratatouille
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 2,237
  • Inregistrat: 25-November 09
  • LocationZierikzee, NL

Postat 07 March 2021 - 10:06 PM

Vezi postareaDexter, la 07 March 2021 - 10:06 PM, a spus:

vitel sau vaca

mușchiuleț


Ok. Merci.
"Pamantul s-ar fi dus, hainul,
De-a berbeleacul, vorba ceea,
De n-ar fi fost pe lume vinul,
Tutunul, dracul si femeia!"

#7 Useril este offline   Adriana 

  • Bucătăreasă cu sucitor
  • Grup: Moderators
  • Postari: 14,240
  • Inregistrat: 21-November 09
  • LocationTo, Piemonte, IT

Postat 08 March 2021 - 01:07 AM

habar n-am
aici ii zici la macelar: carne per albese
si el executa :rolleyes:

#8 Useril este offline   Lapona Enigel 

  • Night's Watch
  • PipPipPipPip
  • Grup: Nordic
  • Postari: 9,601
  • Inregistrat: 23-November 09
  • LocationDavy Jones' Locker

Postat 10 March 2021 - 10:34 AM

Foarte mult imi place chestia asta! Eu am o masinarie din aia de taiat ... sta in boxa de cand am primit-o...Voi taiati la mana carnea asa subtire? Si lamaia?
Heave ho, buccaneers ;)

Imagine postata

#9 Useril este offline   Adriana 

  • Bucătăreasă cu sucitor
  • Grup: Moderators
  • Postari: 14,240
  • Inregistrat: 21-November 09
  • LocationTo, Piemonte, IT

Postat 10 March 2021 - 11:05 AM

eu n-o tai pentru ca o taie macelaru
taietor avem si noi, dar de regula o trag jos si o folosim daca iau o bucata de bresaola sau speck sau prosciutto sau similare care trebuie taiate fin, doar ca face parte din chestiile alea care nu le ai la indemina pentru ca n-ai loc :rolleyes: si care trebuie apoi curatate si-ti piere cheful :pupic:
lamiia era moale si micuta si am taiat-o cu cutitul

#10 Useril este offline   Lapona Enigel 

  • Night's Watch
  • PipPipPipPip
  • Grup: Nordic
  • Postari: 9,601
  • Inregistrat: 23-November 09
  • LocationDavy Jones' Locker

Postat 10 March 2021 - 10:03 PM

Am inteles :rolleyes: Eu o sa scot dihania aia din boxa si o dau ca a facut umbra degeaba :pupic:)
Heave ho, buccaneers ;)

Imagine postata

#11 Useril este offline   dragos 

  • Ratatouille
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 2,237
  • Inregistrat: 25-November 09
  • LocationZierikzee, NL

Postat 10 March 2021 - 11:41 PM

Si eu ma gandeam, cu ani in urma, sa-mi iau o masina de taiat felii. Dar nu m-am lamurit, pe mine insumi, ce felii sa tai. Asa ca n-am luat.

Am luat, insa, atunci, un cutit electric de taiat chestii. Am incercat, odata, sa tai ceva si... plua! Cica nu aveam accesoriul care trebuia (lama speciala de taiat carne congelata, ca fiecarei chestii ii trebuia lama ei ca s-o tai). Asa ca l-am aruncat, la gunoi, mintenas.
"Pamantul s-ar fi dus, hainul,
De-a berbeleacul, vorba ceea,
De n-ar fi fost pe lume vinul,
Tutunul, dracul si femeia!"

Arata acest topic


Pagina 1 din 1
  • Nu puteti crea un topic nou
  • Nu puteti replica pe acest topic

1 useri citesc topicul
0 membri, 1 vizitatori, 0 utilizatori anonimi