M-am vaccinat cu 3 doze de Pfizer, ultima făcută ieri, în prima zi cînd s-a dat drumul la doza asta. M-am simțit foarte protejată pînă în urmă cu vreo 2 săptămîni, am ieșit cu prietenii în timpul verii, am fost la petreceri și la 2 nunți. Am lăsat și masca deoparte destul de des, nu am pus-o decît unde era obligatorie. Acum... am deja în jurul meu foarte mulți cunoscuți care au făcut boala, chiar dacă erau vaccinați din primăvară cu ambele doze. Unii sînt din aceeași familie, soț, soție, părinți, toți vaccinați, deci statistica aceea cu 1-2% care nu capătă imunitate nu prea se verifică. Poate e pierderea normală a imunității, poate e vorba de alte tulpini pe care nu le acoperă, nu știu încă. Ieri, după ce m-am întors de la vaccinare, dau nas în nas cu un coleg care se plîngea că-l doare capul, familia lui, soție și fiu de 16 ani, fiind acasă, bolnavi. El se testase deja de cîteva ori pînă să decidă că se întoarce la muncă că nu are nimic. Într-o doară zicem să facă un test rapid, iese pozitiv
A făcut și un PCR care, evident, era tot pozitiv. Sper să nu mă fi virusat și eu, că m-am decis că nu vreau deloc beleaua asta de boală, sub nicio formă
O să fac și vaccinul antigripal imediat, nici gripă nu vreau
Nu mi-am făcut restul vaccinurilor, apropo de titlul subiectului, dar dacă se va recomanda vreodată, o să le fac pe toate
Să fiți sănătoși!