Maya a spus:
Arcadia,daca spun ca ti-ai ales "subiecte proaste",pentru a critica calitatea imaginilor,sper sa întelegi ceea ce vreau sa zic!
Cum mama lu' proces verbal,vrei tu la asemenea barbati,sa vedem cusurul fotografiei???!???!?!!?Care fotografiiiii?
Tuc bucalatu ala mic,ca-mi vine sa-l manînc!Si flacaul ala mare,ca si pe ala l-as trage de obraji,si l-as tuca!Doar e jinerele meu!!!!
Daca tot ai un macro,baga ceva de gen frunze uscate,bilute,tesatura unui material,structura de lemn..tîntari ....ce stiu eu!
arcadia a spus:
cuscra, mi-am notat tema pt acasa. maine dis de dimineata plec la vanatoare de tantari, da-l incolo de revelion!
da' zi si tu daca dupa ce mi-ati spus ca scula e buna si pentru portrete puteam rata ocazia sa-l pozez pe Mihnea, avandu-l eu o dupa masa intreaga doar pt mine!?
acum pe bune,nu fac aici pe mironosita asteptand laude. am tot citit de fotografiatul pruncilor din perspectiva de broasca, de pasare, de lumina cazatoare sub diferite unghiuri, editari in PH care mie-mi dau batai mari de cap, etc.
deci asta vreau sa invat pe exemplele cu care vin. multam.
Cara mia,
eu te iau în serios!
Normal ca nu puteai rata niciunu din baietii astia!
Cît despre fotografiatul pruncilor din perspectiva de broasca,jos,sus,stînga ...dreapta...eu nu-ti pot da sfaturi,asta e chestie de ochiometrie.Am mai scris undeva(de fapt în mai multe locuri),eu nu-s de acord cu încadrarea care se învata la "lectia de fotografiat",asta -i una la mîna..doi..lumina,claritatea,si ceea ce vrei sa scoti în evidenta,o faci doar experimentînd.
Vrei sa pozezi baietii,atunci punei în fata fundalului la 1 m iar tu mai departe si zoomeaza.Fotografiaza-i la lumina zilei: cu geamurile descoperite,cu draperiile trase,cu jaluzelele închise,la lumina artificiala + combinata cu lumina naturala de afara în diferite intensitati(cu perdele,fara,cu geamu deschis...
si astea toate din diferite unghiuri.
Neaparat sa-ti fixezi un program manual,autofocusul tot pe manual.Te uiti prin viewer si ti-l potrivesti(focusu manual) în functie de ochi(cum vezi baietii/ si ce vrei sa scoti în evidenta)
Apoi în functie de lumina artificiala sau combinata cu cea naturala,joaca-te cu ISO...
Cu lumini cazatoare..ori îti construiesti un studio,si-ti pui niste reflectoare..ori de joci în photoshop
E mai simplu cu o floare,sau un obiect...copiii nu agreeaza sute de fotografii experimentale
Fotografiile 1,3 si 4 îmi plac.1,fiind cea mai buna,din punctul meu de vedere.Ador jocul cu umbre întunecate.
2,nu îmi place umbra lui Mihnea,care probabil iese de la blitz.Asta fara blitz,iesea exact pe gustul meu.
5 ,nu-mi place lumina.
E ok asa? Acu sa nu ma bati! :oops: