Asadar, alaltaieri am pus fasole alba uscate la muiat.
Ieri am spalat fasolea si am pus-o la fiert. Dupa primul clocot (nu mai pun poza) am schiombat apa si am repus-o la fiert. Si pan' sa fiarba am facut alte chestii.
Am pus niste lardoane la prajit, dar nu de tot. Lardoane... bucatele de bacon afumate.... Si cand au fost gata, am pus trocu' deoparte. Si apoi mi-amamintit ca e mai gustos sa le dau si prin vin rosu. Asa ca am repus trocu' pe foc si am trantit niste vin peste ele si le-am scazut.
Apoi am pus niste rosii cherry, cu felii de morcov si de pastarnac si ceapa in alt troc, le-am dat cu putin ulei si le-am pus iarasi in alt troc si l-am bagat la cuptor sub gratar. Din cand in cand mai amestecam. Si cand au fost gata le-am scos. Ideea este sa fie nitel charred (arse).
Inainte cu juma de orta sa fie fasolea fiarta am adaugat in troc si doua crengute de rozmarin. Dupa ce s-a fiert fasolea am scurs-o si clatit-o, am trantit-o in trocul cu lardoanele si am pus legumele deasupra.
Am amestecat bine si am mai pus si cimbru proaspat si piper si dafin.
Si iar am amestecat si am pus din nou pe foc. Si am mai trantit deasupra niste vin rosu, destul vin ca sa aibe de unde sa scada Dar focu' la mediu dar nu mediu-mic (adica 6 jumate pe scara pana la 9) si lasat la scazut.
Si dupa ce a scazut destul a fost gata. Si am mancat (n-am mai facut poza si la asta).
Aceasta postare a fost editata de dragos: 28 November 2021 - 11:52 AM