Pagina 1 din 1
Pasca
#1
Postat 12 April 2023 - 05:11 PM
e o reteta facuta de mine demult tare si cum aici nu era, o scriu acum pozele sint urite ca sint vechi si ele
Pasca 2003
Vă povestesc acum cum am făcut pasca în 2003 sub supravegherea mamei.
Aluatul:
-500 de grame de făină
-3 ouă
-o jumătate de linguriţă de sare
-20 grame de drojdie de bere dizolvată cu o linguriţă de zahãr
-100 de grame de zahăr
-100 ml de unt topit rece
-100 ml lapte
-o jumătate de pahar mic de rom sau esenţă de rom.
Se amestecă ouăle cu zahărul.
Se face loc în cantitatea de făină şi se adaugă în mijloc mai întâi ouăle, apoi drojdia după care se începe să se lucreze aluatul adăugând laptele călduţ. Se obţine un aluat lipicios căruia i se adaugă puţin câte puţin untul topit astfel încât în cele din urmă să devină elastic, se frământă bine preţ de o jumătate de oră după care se lasă la crescut.
crescut
Umplutura cu brânză
-400 de grame de brânză proaspătă de vaci
-100 de grame de zahăr
-3 ouă
-2 linguri de făină
-un pumn de stafide muiate rom
-un pliculeţ de vanilină.
Se amestecă toate.
Umplutura cu ciocolată
-200 ml de smântână
-2 ouă
-2 linguri de făină
-400 de grame de ciocolată
Se amestecă ingredientele fără ciocolată pe foc mic până ce se întăreşte crema şi apoi se ia de pe foc şi se adaugă ciocolata bucăţele.
Aluatul se împarte în două şi se fac două discuri care se pun în două forme rotunde, se pune umplutura la mijloc şi se întorc marginile. Se unge cu ou bătut şi se se coace la cuptor la 180°C preţ cred de o oră.
pasca cu ciocolatã
pasca cu brânzã
Pasca 2003
Vă povestesc acum cum am făcut pasca în 2003 sub supravegherea mamei.
Aluatul:
-500 de grame de făină
-3 ouă
-o jumătate de linguriţă de sare
-20 grame de drojdie de bere dizolvată cu o linguriţă de zahãr
-100 de grame de zahăr
-100 ml de unt topit rece
-100 ml lapte
-o jumătate de pahar mic de rom sau esenţă de rom.
Se amestecă ouăle cu zahărul.
Se face loc în cantitatea de făină şi se adaugă în mijloc mai întâi ouăle, apoi drojdia după care se începe să se lucreze aluatul adăugând laptele călduţ. Se obţine un aluat lipicios căruia i se adaugă puţin câte puţin untul topit astfel încât în cele din urmă să devină elastic, se frământă bine preţ de o jumătate de oră după care se lasă la crescut.
crescut
Umplutura cu brânză
-400 de grame de brânză proaspătă de vaci
-100 de grame de zahăr
-3 ouă
-2 linguri de făină
-un pumn de stafide muiate rom
-un pliculeţ de vanilină.
Se amestecă toate.
Umplutura cu ciocolată
-200 ml de smântână
-2 ouă
-2 linguri de făină
-400 de grame de ciocolată
Se amestecă ingredientele fără ciocolată pe foc mic până ce se întăreşte crema şi apoi se ia de pe foc şi se adaugă ciocolata bucăţele.
Aluatul se împarte în două şi se fac două discuri care se pun în două forme rotunde, se pune umplutura la mijloc şi se întorc marginile. Se unge cu ou bătut şi se se coace la cuptor la 180°C preţ cred de o oră.
pasca cu ciocolatã
pasca cu brânzã
#2
Postat 12 April 2023 - 06:16 PM
Gind la gind cu cererea lui Ica.
Chiar vroiam sa fac pasca pentru duminica dar fara aluat pentru ca avem o persoana intoleranta la gluten si n-am chef sa ma apuc sa fac experimente cu faina fara gluten.
As fi vrut sa fac una cu orez pentru ca imi place cel mai mult. Tre sa caut niste forme mici si sa le fac pe toate 3
Chiar vroiam sa fac pasca pentru duminica dar fara aluat pentru ca avem o persoana intoleranta la gluten si n-am chef sa ma apuc sa fac experimente cu faina fara gluten.
As fi vrut sa fac una cu orez pentru ca imi place cel mai mult. Tre sa caut niste forme mici si sa le fac pe toate 3
#3
Postat 12 April 2023 - 09:47 PM
Daaa, asta este, multumesc din suflet, Adriana! Voi avea grija sa nu o mai pierd. Stiu ca tu i-ai spus pasca, dar, pe cea cu ciocolata, fata mea o cerea cand si cand pe post de prajitura. Pana sa plece o prestam, pentru colegele ei de liceu, cand si cand , la cerere, fara sa fie vreo sarbatoare. Inca o data multumesc. Ii spusesem deja ca nu mai gasesc reteta. Iti multumesc, inca o data, ca ii pot face o surpriza.
Aceasta postare a fost editata de Ica: 12 April 2023 - 09:48 PM
#4
Postat 12 April 2023 - 11:47 PM
vai ce ma bucur
noroc ca am salvat o parte din retete
succes si te astept sa ne mai povestim acum ca esti printre noi
noroc ca am salvat o parte din retete
succes si te astept sa ne mai povestim acum ca esti printre noi
#7
Postat 15 April 2023 - 06:20 PM
[size="2"][/size]
Ceva am reusit, o poza urata, dar nu am avut timp de aranjamente. Scuze. Sarbatori linistite va doresc.
Ceva am reusit, o poza urata, dar nu am avut timp de aranjamente. Scuze. Sarbatori linistite va doresc.
Imagini atasate
Aceasta postare a fost editata de Ica: 15 April 2023 - 06:25 PM
#9
Postat 15 April 2023 - 08:56 PM
Paste fericit.
Le-am facut si eu pe toate 3, abia am scos-o pe cea de orez ca nu pot zice cu pentru ca e doar umplutura.
Dupa aceea le fac poze sa va arat si scriu cum am facut-o si pe cea cu orez ca sa fie aici ca am cautat o gramada cantitatile si nu le-am gasit asa ca am improvizat
Le-am facut si eu pe toate 3, abia am scos-o pe cea de orez ca nu pot zice cu pentru ca e doar umplutura.
Dupa aceea le fac poze sa va arat si scriu cum am facut-o si pe cea cu orez ca sa fie aici ca am cautat o gramada cantitatile si nu le-am gasit asa ca am improvizat
#10
Postat 16 April 2023 - 12:25 PM
Adriana, la 15 April 2023 - 08:56 PM, a spus:
Paste fericit.
Le-am facut si eu pe toate 3, abia am scos-o pe cea de orez ca nu pot zice cu pentru ca e doar umplutura.
Dupa aceea le fac poze sa va arat si scriu cum am facut-o si pe cea cu orez ca sa fie aici ca am cautat o gramada cantitatile si nu le-am gasit asa ca am improvizat
Le-am facut si eu pe toate 3, abia am scos-o pe cea de orez ca nu pot zice cu pentru ca e doar umplutura.
Dupa aceea le fac poze sa va arat si scriu cum am facut-o si pe cea cu orez ca sa fie aici ca am cautat o gramada cantitatile si nu le-am gasit asa ca am improvizat
Paste fericit, Adriana! Chiar as vrea sa imi spui cum o faci pe cea cu orez!
#11
Postat 17 April 2023 - 12:26 AM
Astea sint cele 3 pasti fara aluat
Pentru cea cu orez am pus la fiert 400 de ml de lapte, 100 de gr de orez, 100 de gr de zahar si 100 de gr de stafide. nu stiu daca orezul meu era tare ca piatra dar a trebuit sa mai adaug de 2 ori cite un pic de lapte ca nu se inmuia. asa ca fiecare trebuie sa verifice si sa opreasca atunci cind bobul e fiert bine si e tot amestecul e cremos nu lichid. apoi ar fi trebuit sa astept sa se raceasca dar nu mai aveam timp asa ca am adaugat 3 oua si 2 linguri de faina, am amestecat bine si am pus la copt la 180°C cred ca pret de vreo ora, in orice caz incercatul cu scobitoarea e baza, forma era de 15 cm diametru.
si astea sint sectiunile
ciocolata
brinza
orez
Pentru cea cu orez am pus la fiert 400 de ml de lapte, 100 de gr de orez, 100 de gr de zahar si 100 de gr de stafide. nu stiu daca orezul meu era tare ca piatra dar a trebuit sa mai adaug de 2 ori cite un pic de lapte ca nu se inmuia. asa ca fiecare trebuie sa verifice si sa opreasca atunci cind bobul e fiert bine si e tot amestecul e cremos nu lichid. apoi ar fi trebuit sa astept sa se raceasca dar nu mai aveam timp asa ca am adaugat 3 oua si 2 linguri de faina, am amestecat bine si am pus la copt la 180°C cred ca pret de vreo ora, in orice caz incercatul cu scobitoarea e baza, forma era de 15 cm diametru.
si astea sint sectiunile
ciocolata
brinza
orez
Arata acest topic
Pagina 1 din 1