
Pasca 2003
Vă povestesc acum cum am făcut pasca în 2003 sub supravegherea mamei.
Aluatul:
-500 de grame de făină
-3 ouă
-o jumătate de linguriţă de sare
-20 grame de drojdie de bere dizolvată cu o linguriţă de zahãr
-100 de grame de zahăr
-100 ml de unt topit rece
-100 ml lapte
-o jumătate de pahar mic de rom sau esenţă de rom.

Se amestecă ouăle cu zahărul.
Se face loc în cantitatea de făină şi se adaugă în mijloc mai întâi ouăle, apoi drojdia după care se începe să se lucreze aluatul adăugând laptele călduţ. Se obţine un aluat lipicios căruia i se adaugă puţin câte puţin untul topit astfel încât în cele din urmă să devină elastic, se frământă bine preţ de o jumătate de oră după care se lasă la crescut.

crescut

Umplutura cu brânză
-400 de grame de brânză proaspătă de vaci
-100 de grame de zahăr
-3 ouă
-2 linguri de făină
-un pumn de stafide muiate rom
-un pliculeţ de vanilină.
Se amestecă toate.
Umplutura cu ciocolată
-200 ml de smântână
-2 ouă
-2 linguri de făină
-400 de grame de ciocolată
Se amestecă ingredientele fără ciocolată pe foc mic până ce se întăreşte crema şi apoi se ia de pe foc şi se adaugă ciocolata bucăţele.

Aluatul se împarte în două şi se fac două discuri care se pun în două forme rotunde, se pune umplutura la mijloc şi se întorc marginile. Se unge cu ou bătut şi se se coace la cuptor la 180°C preţ cred de o oră.

pasca cu ciocolatã

pasca cu brânzã
