Forum Culinar: Opo squash? - Forum Culinar

Salt la continut

Pagina 1 din 1
  • Nu puteti crea un topic nou
  • Nu puteti replica pe acest topic

Opo squash?

#1 Useril este offline   adi_edi 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 2,600
  • Inregistrat: 28-November 09
  • LocationToronto

Postat 20 March 2024 - 11:33 PM

Ati gatit vreodata "dovleci" din astia? Cineva i-a cumparat din greseala 🤪 si acum caut retete. Am inteles ca seamana cu zucchini - ma gandeam sa-i tai cuburi, stropiti cu ulei, un pic de parmezan si dati la cuptor. Mai scotocesc pe internet, dar daca ati facut alte retete va astep sa le impartasiti 😊.

#2 Useril este offline   bellamama 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 1,631
  • Inregistrat: 27-May 13
  • LocationBucuresti

Postat 21 March 2024 - 09:50 AM

Vezi postareaadi_edi, la 20 March 2024 - 11:33 PM, a spus:

Ati gatit vreodata "dovleci" din astia? Cineva i-a cumparat din greseala 🤪 si acum caut retete. Am inteles ca seamana cu zucchini - ma gandeam sa-i tai cuburi, stropiti cu ulei, un pic de parmezan si dati la cuptor. Mai scotocesc pe internet, dar daca ati facut alte retete va astep sa le impartasiti 😊.

N-am facut niciodata, dar vad pe Google o gramada de retete.
Nu cred ca ramai cu ei nefolositi.

#3 Useril este offline   Adriana 

  • Bucătăreasă cu sucitor
  • Grup: Moderators
  • Postari: 14,240
  • Inregistrat: 21-November 09
  • LocationTo, Piemonte, IT

Postat 21 March 2024 - 10:04 AM

nici n-am auzit de ei pina acum
dar dupa cum arata cred ca ii poti gati la fel ca pe cei pe care ii cunoastem noi, felia mi se pare foarte asemanatoare

#4 Useril este offline   adi_edi 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 2,600
  • Inregistrat: 28-November 09
  • LocationToronto

Postat 21 March 2024 - 01:11 PM

Ai mei arata asa, dar se pare ca exista o varietate si in Italia - cucuzza 😊.

Imagini atasate

  • Imagine atasata: monthly_03_2024/post-192-0-47553100-1711019478.jpg


#5 Useril este offline   Adriana 

  • Bucătăreasă cu sucitor
  • Grup: Moderators
  • Postari: 14,240
  • Inregistrat: 21-November 09
  • LocationTo, Piemonte, IT

Postat 21 March 2024 - 07:25 PM

termenul se foloseste in Sicilia, probabil acolo creste varianta asta, luni ma vad la serviciu cu o colega din Sicilia si o sa o intreb :)
si o sa-mi explice si cum gateste ea patate cucuzze e uova

#6 Useril este offline   adi_edi 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 2,600
  • Inregistrat: 28-November 09
  • LocationToronto

Postat 21 March 2024 - 08:36 PM

Multumesc 😊, sper sa mai am pana atunci 😁.

#7 Useril este offline   Adriana 

  • Bucătăreasă cu sucitor
  • Grup: Moderators
  • Postari: 14,240
  • Inregistrat: 21-November 09
  • LocationTo, Piemonte, IT

Postat 21 March 2024 - 08:57 PM

Hai ca mi-a scris-o pe WhatsApp
Asa ca exerseaza italiana si tradu :D
Fai andare la cipolla bianca o dorata con olio, poi aggiungi pomodorini o pomodori pelati, zucchine a cubetti e fai rosolare. Poi aggiungi brodo caldo e quando bolle aggiungi patate a cubetti. Ogni tanto mescoli e controlli. Quando è tutto cotto rompi le uova e lasci cuocere con coperchio fino al grado di cottura che ti piace. Sale e pepe a volontà, foglia di basilico peperoncino paprica

#8 Useril este offline   adi_edi 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 2,600
  • Inregistrat: 28-November 09
  • LocationToronto

Postat 22 March 2024 - 02:44 AM

Google s-a oferit sa-mi traduca 😁, dar am vrut sa vad cat inteleg. Si fara Duolingo cred ca vorbitorii de romana inteleg destul de mult. La ingrediente n-am avut probleme, in rest cam... schiopatez. ("Fai andare" m-a dat gata 😄, stiam ce e "fai" si "andare" dar n-am stiut ce inseamna combinate.)
Transmite multumiri colegei, cred ca e ceva ce ne-ar placea. Si tie, normal, grazie mille ☺️!

#9 Useril este offline   Adriana 

  • Bucătăreasă cu sucitor
  • Grup: Moderators
  • Postari: 14,240
  • Inregistrat: 21-November 09
  • LocationTo, Piemonte, IT

Postat 22 March 2024 - 10:03 AM

da, fai andare pe noi ne-ar duce cu gindul la faci sa mearga doar ca in cazul de fata nu se aplica :P
vezi, de aia Duolingo n-o sa poata inlocui o persoana ;)
inseamna aici exact lasi sa se inmoaie/prajeasca pentru ca vezi ca dupa zice rosolare care e exact prajeasca desi mie pe romaneste nu-mi suna bine, poate o fi vreun alt cuvint care e mai potrivit

In orice caz intorcindu-ne la reteta, eu as elimina supa calda pentru ca as taia cartofii cuburele mici si i-as pune impreuna cu rosioarele si dovleceii, punind un pic de sare si capacul in tigaia in care nu se prinde. Nu au nevoie, parerea mea, de alt lichid pentru ca rosiile si dovleceii cu un pic de sare vor pierde apa pe care o au si care va fi suficienta sa inmoaie cartofii. Mie imi place sa fac asa pentru ca mi se pare ca devin mai gustoase legumele si ramin mai crocante. Iar cu lichid pe ele tind sa aiba aspect si gust de fierte.
Abia astept sa apara dovleceii si sa o incerc

Arata acest topic


Pagina 1 din 1
  • Nu puteti crea un topic nou
  • Nu puteti replica pe acest topic

1 useri citesc topicul
0 membri, 1 vizitatori, 0 utilizatori anonimi