Eataly, la 15 February 2010 - 02:56 PM, a spus:
Eu de carnea asta maturata n-am stiut. Acum stiu ce sa cumpar cand vin acasa, ca numai carne tare iese din carnea de vita de la noi.Acum doi ani am cumparat jumatate de vitel, dar nu stiu daca rasa sau modul de a-l macelari sau transa conteaza, ca tot tare era.
Aici spui macelarului ce vrei sa faci sau cumperi din magazin si e toata buna,proaspata , ne-maturata.
Eu dintr-o bucata de 2 kile , o parte am facut roast beef, am taiat 3 felii pentru file cu piper verde si restul o tocana cu ceapa.Multumesc de reteta e splendid sosul asta Kiken.Admit ca eu nu am mai mancat asa ceva pana acum.Si-n magazin am vazut deja feliile de carne cu piperul verde pe ele, dar nu stiam ca asa se pregateste.
20100215_4.JPG
Sa va fie de bine
Maya, Eataly are dreptate, nu stiu daca carnea de vitel e mai tare in Ro pentru ca ei cresc in libertate, sau pentru ce li se da sa manance sau pentru ca pur si simplu nu sunt crescute rase ameliorate, dar pana sa gasesc carnea asta in vid de multe ori ceea ce gateam se facea talpa
cricket, la 16 February 2010 - 09:54 PM, a spus:
am facut si noi reteta, carnea nu am stiut cum s-o alegem si a iesit tare (desi am respectat cu sfintenie timpii), probabil era de vaca batrana, habar n-am ca nu scria (era cica pt friptura

), dar sosul e minunat, f. fain (pt asta am luat o punga de piper verde, deci sa tot facem sos, vreau sa incerc si cu piept de pui la gratar ca asa simplu mi se pare fad).
merci Hana inca o data! o sa mai incerc si cu vita/vitelush cand l-om gasi corespunzator de tanar.
Da, cu alegerea carnii de vita/vitel pe la noi e un pic mai complicat, asa cum spunea si Eataly...dar poate pana la urma gasesti si tu carnea potrivita
pansy, la 17 February 2010 - 04:28 AM, a spus:
am vazut la metro piper verde in saramura cred in borcane de diferite dimensiuni.eu cautam capere,ceea ce n-am gasit si am dat de piper verde.se gaseste la acelasi raion cu caperele
Hmmm, trebuie sa ma duc sa caut, poate or fi adus si pe la noi. Mersi de pont