Forum Culinar: File de vitel cu sos de piper verde - Forum Culinar

Salt la continut

  • 2 Pagini +
  • 1
  • 2
  • Nu puteti crea un topic nou
  • Nu puteti replica pe acest topic

File de vitel cu sos de piper verde

#1 Useril este offline   KikenHana 

  • fata verde
  • PipPipPipPip
  • Grup: brown
  • Postari: 1,172
  • Inregistrat: 24-November 09
  • Locationinto the wild

Postat 01 January 2010 - 07:36 PM

Am mancat ceva de genul acesta acum 1 an jumate in Roma si mi-a placut foarte mult si am dorit sa-mi pot prepara si acasa...doar ca la noi nu vazusem pana de curand piper verde :roll: . Acum ceva vreme urmarind atenta raftul de condimente de la Kaufland am gasit si piper verde si am fost teribil de incantata :-*
Imagine atasata: 95_24423f5cca994db7cb61e59edcbcc5b4.jpg

Acest fel de mancare se prepara repede si este un deliciu, intre preferatele mele. Sosul l-am facut din cartea asta, eu o am in engleza, dar am vazut ca a aparut si la noi tradusa. O recomand, imi place foarte mult :-* .
Imagine atasata: 95_1204055ea12fb870588743c40de57a22.jpg

Aveti nevoie de:

2-4 fileuri muschiulet de vitel / vita groase cam de 2,5 cm (eu prefer antricot de vitel)
sare, piper, condimente
ulei de masline
unt

*eu nu prepar niciodata carnea de vita in aceeasi zi in care o cumpar, ci o las in punga inchisa bine, la frigider 1-2 zile, am observat ca e mai frageda asa
:roll:

Pentru sos:

1 lingura piper verde
150 ml vin alb sec
2 linguri de coniac
200 ml creme fraiche (eu folosesc smantana dulce-pentru frisca)
1 lingurita mustar
parunjel tocat (sau ceapa ciorii)
sare

Piperul verde se pune 10 minute in apa cu sare (asta daca nu-l aveti deja in saramura, se comercializeaza si asa). Vinul impreuna cu coniacul se da la fiert la foc mic cam 10 minute, pana se reduce la jumatate.
Imagine atasata: 95_c2da30cd468ca88dd56e7ec683fd72e3.jpg

Se adauga smantana dulce, se amesteca bine si se mai lasa la foc mic inca aprox 10 minute pana sosul se ingroasa usor.
Imagine atasata: 95_315269856b2239d94e0d6128f8533f83.jpg

Acum se adauga mustarul, apoi piperul scurs si la sfarsit patrunjelul tocat si se sareaza dupa gust. Se va servi fierbinte, peste carne.
Imagine atasata: 95_11f33d5ff4245c65228fe59274eca662.jpg
Imagine atasata: 95_64910d9aac041a2179bbbef92e9ee48c.jpg
Imagine atasata: 95_3d329293bb8196f1c7341b63804aebf7.jpg

Fileurile de vitel se sareaza, condimenteaza si se ung cu ulei de masline.
Imagine atasata: 95_703ffa959442328d71f9d54f18c930e6.jpg

In tigaia in care ati incins cam 2 linguri de unt si 2 de ulei de masline se prajesc fileurile dupa plac, pentru mine asta inseamna undeva intre mediu copt si in sange, adica cam 3 minute pe o parte si inca 3 pe cealalta, totusi, nu recomand sa prajiti carnea mai mult de 5 minute pe o parte. Carnea se scoate si se lasa sa se odihneasca acoperita 5 minute inainte de a fi servita.
Imagine atasata: 95_d9d4d7ff0d3b43c78eeed2f207374ebf.jpg
Imagine atasata: 95_04e845ffb2e908d8186e0bf9384a4011.jpg
Imagine atasata: 95_b4dd07871d24d6cb0bc5407329ccf122.jpg
Take a walk on the wild side...

artizan

#2 Useril este offline   raluca elena 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 3,017
  • Inregistrat: 22-November 09

Postat 01 January 2010 - 07:47 PM

Yummmmmmm ce bine arata!

:-*
raluca elena

#3 Useril este offline   Eataly 

  • Moderator
  • Grup: Moderators
  • Postari: 8,680
  • Inregistrat: 22-November 09
  • LocationTorino

Postat 01 January 2010 - 07:49 PM

La ultima poza eu am deschis gura!AAAAAmm! :-*

#4 Useril este offline   Maya 

  • Site Admin
  • Grup: Administrators
  • Postari: 10,234
  • Inregistrat: 22-November 09
  • LocationGermany

Postat 01 January 2010 - 07:55 PM

Ador sosul de piper verde!Ma bat si eu cu fetele de la bucata aia din furculita :-*

*Eu cumpar antricotul maturat(tras în vid,si pastrat la o anumita temperatura) chiar si timp de 1 luna ...sa vezi atunci fragezeala :-*
-Maya's World-

-D'ale pisicilor-

"I have always imagined that Paradise will be a kind of library.”
― Jorge Luis Borges

#5 Useril este offline   KikenHana 

  • fata verde
  • PipPipPipPip
  • Grup: brown
  • Postari: 1,172
  • Inregistrat: 24-November 09
  • Locationinto the wild

Postat 01 January 2010 - 08:05 PM

Eataly a spus:

La ultima poza eu am deschis gura!AAAAAmm! :D

Maya a spus:

Ador sosul de piper verde!Ma bat si eu cu fetele de la bucata aia din furculita :D

*Eu cumpar antricotul maturat(tras în vid,si pastrat la o anumita temperatura) chiar si timp de 1 luna ...sa vezi atunci fragezeala :D

Cred ca din asta am descoperit si eu la Metro si m-am indragostit. Acum doar asa cumpar, cate o bucata de 2-3 kg (doar asa se gaseste)...produs de o ferma din Bacau sau Buzau :-* . Folosesc cat imi trebuie, restul portionez si la congelator. Pana sa o descopar nu credeam ca exista asa carne de vita buna made in Romania :-*

raluca elena a spus:

Yummmmmmm ce bine arata!

:-*


Ma bucur ca v-am facut pofta :mrgreen:
Take a walk on the wild side...

artizan

#6 Useril este offline   Adriana 

  • Bucătăreasă cu sucitor
  • Grup: Moderators
  • Postari: 14,284
  • Inregistrat: 21-November 09
  • LocationTo, Piemonte, IT

Postat 01 January 2010 - 08:08 PM

Vreau si eu :-* aduc vinul :-*

#7 Useril este offline   KikenHana 

  • fata verde
  • PipPipPipPip
  • Grup: brown
  • Postari: 1,172
  • Inregistrat: 24-November 09
  • Locationinto the wild

Postat 01 January 2010 - 08:15 PM

Adriana a spus:

Vreau si eu :-* aduc vinul :-*


Te astept cu mare placere :-*
Take a walk on the wild side...

artizan

#8 Useril este offline   stella 

  • Ambasadoarea artistilor culinari
  • PipPipPipPip
  • Grup: Green
  • Postari: 7,715
  • Inregistrat: 23-November 09

Postat 01 January 2010 - 08:25 PM

Suculent arata in ultima poza. numai bun de mancat . Brava

#9 Useril este offline   Bunny 

  • Iepure Sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 470
  • Inregistrat: 22-November 09

Postat 01 January 2010 - 08:41 PM

KikenHana a spus:

Cred ca din asta am descoperit si eu la Metro si m-am indragostit. Acum doar asa cumpar, cate o bucata de 2-3 kg (doar asa se gaseste)...produs de o ferma din Bacau sau Buzau :scratch: . Folosesc cat imi trebuie, restul portionez si la congelator. Pana sa o descopar nu credeam ca exista asa carne de vita buna made in Romania :lol:

Ma bucur ca v-am facut pofta :mrgreen:


Hana, excelenta idee si multam de info pt carnea de vitel :) Daca gasesc si la Metro in Bucuresti, o sa iau sa fac (ce traume am eu de la carnea de vitel batran din magazine nu-ti imaginezi, e bine sa stiu ca pe undeva gasim si carnita buna! )
Imperfecta by design

Blogul meu imperfect

#10 Useril este offline   moatza 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 7,061
  • Inregistrat: 25-November 09
  • Locationtot aici

Postat 01 January 2010 - 08:41 PM

KikenHana a spus:

produs de o ferma din Bacau sau Buzau :scratch: .


poate bacau! auzeam eu ceva de-ar fi fost pe-aici :roll:

bine mai arata, v-a priit, nu? :lol:

#11 Useril este offline   KikenHana 

  • fata verde
  • PipPipPipPip
  • Grup: brown
  • Postari: 1,172
  • Inregistrat: 24-November 09
  • Locationinto the wild

Postat 01 January 2010 - 09:36 PM

moatza a spus:


poate bacau! auzeam eu ceva de-ar fi fost pe-aici :roll:

bine mai arata, v-a priit, nu? :D


Da...cred ca Bacau :lol: ...oricum ceva cu B :) .

Bunny a spus:


Hana, excelenta idee si multam de info pt carnea de vitel :D Daca gasesc si la Metro in Bucuresti, o sa iau sa fac (ce traume am eu de la carnea de vitel batran din magazine nu-ti imaginezi, e bine sa stiu ca pe undeva gasim si carnita buna! )


Bunny si eu am fost uimita cat de buna e carnea asta. Nu stiu acum cum se numeste firma :scratch: , dar cert e ca produsele lor se gasesc in zona refrigeratelor...si cel putin aici, la Metro Tg Mures erau singurele produse refrigerate din carne de vita. Au 2 sortimente, refrigerate simplu, ambalate sub folie si in vid. Cele in vid au o culoare mai inchisa si sunt complet invelute intr-o folie groasa. scria ca daca nu sunt deschise pot fi patrate in conditii de refrigerare pana la 4 luni. Ultima data am luat un antricot intreg de vreo 2,5 kg, o spata de vreo 3 kg (ce n-am folosit am portinat si la congelator le-am bagat) si o punga cu ”carne de lucru”, asa scria pe ea, tot de vreo 3 kg, in care sunt diverse bucati, ce raman dupa transare....din asta am facut carne tocata si sunt foarte multumita de rezultat 8-) . Eu zic ca e o afacere buna sa iei asa, mai multa carne odata...pretul era intre 19 lei(carnea de lucru) si 21-23 lei/kg la restul...foarte bine, zic eu, de vreme ce in alimentare am vazut si 34 lei/kg la carne vita :o

stella a spus:

Suculent arata in ultima poza. numai bun de mancat . Brava


Foarte bun :D . Mersi.
Take a walk on the wild side...

artizan

#12 Useril este offline   Bunny 

  • Iepure Sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 470
  • Inregistrat: 22-November 09

Postat 01 January 2010 - 09:49 PM

KikenHana a spus:




Bunny si eu am fost uimita cat de buna e carnea asta. Nu stiu acum cum se numeste firma :scratch: , dar cert e ca produsele lor se gasesc in zona refrigeratelor...si cel putin aici, la Metro Tg Mures erau singurele produse refrigerate din carne de vita. Au 2 sortimente, refrigerate simplu, ambalate sub folie si in vid. Cele in vid au o culoare mai inchisa si sunt complet invelute intr-o folie groasa. scria ca daca nu sunt deschise pot fi patrate in conditii de refrigerare pana la 4 luni. Ultima data am luat un antricot intreg de vreo 2,5 kg, o spata de vreo 3 kg (ce n-am folosit am portinat si la congelator le-am bagat) si o punga cu ”carne de lucru”, asa scria pe ea, tot de vreo 3 kg, in care sunt diverse bucati, ce raman dupa transare....din asta am facut carne tocata si sunt foarte multumita de rezultat 8-) . Eu zic ca e o afacere buna sa iei asa, mai multa carne odata...pretul era intre 19 lei(carnea de lucru) si 21-23 lei/kg la restul...foarte bine, zic eu, de vreme ce in alimentare am vazut si 34 lei/kg la carne vita :)





Ce am vazut eu la noi in Bucuresti la raionul de carne refrigerata era vita Argentina (din ceea ce ma inspira), cu un pret cat casa de mare! Din Romania nu imi amintesc sa fi vazut ceva interesant, dar imi fac drum pe acolo si daca gasesc iau cu siguranta :lol:
Imperfecta by design

Blogul meu imperfect

#13 Useril este offline   W Mamadeus Paparotti 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 2,263
  • Inregistrat: 27-November 09
  • LocationKili-mangiamo

Postat 02 January 2010 - 10:52 AM

Arata epopeic :lol:

Incearca o data sa pui piperul de la inceput impreuna cu vinul si cognacul. Ideea ar fi sa scoti cat mai multa aroma din el si nu sa fie doar de decor.

Despre maturarea carnii de vita s-a vorbit mult. O zi-doua e chiar putin. Din ce am citit se trece si de 10 zile.

Muschiul de vita nu il sarez decat dupa ce l-am prajit. Sarea fiind hidrofila tinde sa scoata sucul din carne, care isi poate pierde din savoare si ... suculenta. Ar fi doar in avantajul sosului, deci "dupa facultati" cum spunea Moromete.

Eu cumpar piper verde de la Metro si il pun singur in borcanase cu o marinata din apa sare si un pic de otet, data in colcot si turnata peste boabe direct in borcanase.
"Bless this highly nutricious, microwaveable, macaroni and cheese dinner and the people who sold it on sale, Amen!" - Home Alone
If music be the food of love, play on, Give me excess of it! - The Twelfth Night - Billy Shakespeare

#14 Useril este offline   KikenHana 

  • fata verde
  • PipPipPipPip
  • Grup: brown
  • Postari: 1,172
  • Inregistrat: 24-November 09
  • Locationinto the wild

Postat 02 January 2010 - 02:18 PM

Mersi Shefu pentru idee, asa am sa fac si eu cu puperul verde :lol:
Take a walk on the wild side...

artizan

#15 Useril este offline   Bebe 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 323
  • Inregistrat: 28-November 09
  • LocationNY

Postat 02 January 2010 - 04:35 PM

W Mamadeus Paparotti a spus:

Eu cumpar piper verde de la Metro si il pun singur in borcanase cu o marinata din apa sare si un pic de otet, data in colcot si turnata peste boabe direct in borcanase.

Cel din Madagascar vine deja în saramură şi mi'se pare mai bun decît cel uscat, din India...La cel uscat pune şi cîteva seminţe de anason în borcan, îi dă o aromă puţin dulceagă (dacă'ţi place)
There are 10 kinds of people in this world: those who understand binary, and those who don't.

#16 Useril este offline   KikenHana 

  • fata verde
  • PipPipPipPip
  • Grup: brown
  • Postari: 1,172
  • Inregistrat: 24-November 09
  • Locationinto the wild

Postat 02 January 2010 - 06:09 PM

Bebe a spus:

W Mamadeus Paparotti a spus:

Eu cumpar piper verde de la Metro si il pun singur in borcanase cu o marinata din apa sare si un pic de otet, data in colcot si turnata peste boabe direct in borcanase.

Cel din Madagascar vine deja în saramură şi mi'se pare mai bun decît cel uscat, din India...La cel uscat pune şi cîteva seminţe de anason în borcan, îi dă o aromă puţin dulceagă (dacă'ţi place)


Chestia e Bebe, că cel puțin deocamdată, la noi nu vine deloc din ăla în saramura :roll: . Am sa fac chestia cu anasonul ca-mi place mult si asta :idea:
Take a walk on the wild side...

artizan

#17 Useril este offline   Maya 

  • Site Admin
  • Grup: Administrators
  • Postari: 10,234
  • Inregistrat: 22-November 09
  • LocationGermany

Postat 04 January 2010 - 02:07 PM

KHana,antricotul ala maturat,asa îl gasesc si eu,la bucati începînd cu 2 kg...pina la 3-4 kg.
Pot însa cumpara si bucati mai mici,adica o jumatate,sau doar 2 felii.De obicei,aleg o bucata in jur de 2 kg,si o împart.Fac o tura atunci cînd o desfac,si restul bag la conge.

(Nu stiu daca te-ai laudat cu noua ta camera,ca de blog n-ai zis nika :blob8: ,dar sa stii ca am remarcat imediat pozele facute cu Fentaxu' :lol: Sa-l folosesti sanatoasa!)
-Maya's World-

-D'ale pisicilor-

"I have always imagined that Paradise will be a kind of library.”
― Jorge Luis Borges

#18 Useril este offline   Dan@ 

  • (*.*) who cares ?
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 3,944
  • Inregistrat: 31-December 09

Postat 07 January 2010 - 11:12 PM

KHana, a fost delicios sosul servit in seara asta linga un antricot cu garnitura de legume. :love7: Merci mult pt. reteta. :floare:

Imagine postata


#19 Useril este offline   KikenHana 

  • fata verde
  • PipPipPipPip
  • Grup: brown
  • Postari: 1,172
  • Inregistrat: 24-November 09
  • Locationinto the wild

Postat 08 January 2010 - 05:48 PM

Maya a spus:

KHana,antricotul ala maturat,asa îl gasesc si eu,la bucati începînd cu 2 kg...pina la 3-4 kg.
Pot însa cumpara si bucati mai mici,adica o jumatate,sau doar 2 felii.De obicei,aleg o bucata in jur de 2 kg,si o împart.Fac o tura atunci cînd o desfac,si restul bag la conge.

(Nu stiu daca te-ai laudat cu noua ta camera,ca de blog n-ai zis nika :pupic: ,dar sa stii ca am remarcat imediat pozele facute cu Fentaxu' :floare: Sa-l folosesti sanatoasa!)


Cred ca muschiul ala in vid e acelasi lucru cu ce gasesc eu, doar ca la noi (cel putin in Tg Mures) se gaseste asa doar in cantitati gastro (pt restaurante ), adica peste 2,5 kg. Important e ca e bun :floare:

(Iup, nu m-am laudat, da am pus Fentaxuț la treaba :pupic: . Ma bucur ca ai remarcat :mrgreen: )
Take a walk on the wild side...

artizan

#20 Useril este offline   KikenHana 

  • fata verde
  • PipPipPipPip
  • Grup: brown
  • Postari: 1,172
  • Inregistrat: 24-November 09
  • Locationinto the wild

Postat 08 January 2010 - 05:49 PM

uptown girl a spus:

[align=center]KHana, a fost delicios sosul servit in seara asta linga un antricot cu garnitura de legume. :floare: Merci mult pt. reteta. :floare:



Sa va fie de bine...ma bucur ca va e pe plac :pupic:
Take a walk on the wild side...

artizan

Arata acest topic


  • 2 Pagini +
  • 1
  • 2
  • Nu puteti crea un topic nou
  • Nu puteti replica pe acest topic

1 useri citesc topicul
0 membri, 1 vizitatori, 0 utilizatori anonimi