File de vitel cu sos de piper verde
#21
Postat 11 January 2010 - 08:24 PM
da` daca fac cu piper alb se pune?, de fapt cred ca nici piperul verde nu e prea iute :roll: ce zici...?
e minunata reteta , cred ca weekend scrie pe ea
multumesc si eu KIKENHANA!
Felicitari pentru blog , iar aparatul sa-l stapnaesti sanatoasa si sa-l pui la treaba sa ne arati de toate minunatiile care ai sa le faci!
#22
Postat 12 January 2010 - 06:21 PM
Reteta ta a fost azi piesa de rezistenta din meniul Danutului meu
Nu mi-a iesit sosul asa grosut ca al tau, dar a fost delicios! Am folosit vin si cognac bun si a iesit perfect!
Carnea a fost dintr-o bucata mare de antricot, maturat 2 saptamîni în vid.
Am servit cu orez. A potrivit de minune. Noi am fost foarte încîntati de combinatie.
[/b]
-D'ale pisicilor-☀
"I have always imagined that Paradise will be a kind of library.”
― Jorge Luis Borges
#23
Postat 12 January 2010 - 08:23 PM
Nico, multumesc mult. Eu zic sa nu folosesti piper alb, are un gust prea pronuntat si nu stiu cum va iesi....eu zic mai bine sa astepti pana gasesti piper verde :roll:, sau foloseste din cel negru mai putin...
#24
Postat 12 January 2010 - 09:09 PM
aici este la un s.market ci ca, cules cu mana...ma rog , eu am mai folosit si zic ca gustul e mild, incerc si eu ca prea bine arata.si pun mai mult double-cream si gata, daca o fi probl cu iuteala.
......
Maya, salivezi instant... e adevarat ,e grozava reteta , dar si tu... ai pregatit-o ca de masterchef
#26
Postat 12 January 2010 - 10:02 PM
KikenHana a spus:
Nu-l mai puteam lasa la fiert,ca scadea prea mult...si noi sîntem sososi rau
A fost bun si asa,a avut consistenta foarte buna.
Merci de urari
Nico-Vya a spus:
aici este la un s.market ci ca, cules cu mana...ma rog , eu am mai folosit si zic ca gustul e mild, incerc si eu ca prea bine arata.si pun mai mult double-cream si gata, daca o fi probl cu iuteala.
......
Maya, salivezi instant... e adevarat ,e grozava reteta , dar si tu... ai pregatit-o ca de masterchef
Nico,poate piperul tau alb e altfel,dar cel care-l stiu eu,e asa cum zice KH,pute.Asa macinat fin,în cantitate mica,mai folosesc si eu la sosuri albe,dar la sosul asta,potriveste asta verde,perfect.
Merci,Nico
-D'ale pisicilor-☀
"I have always imagined that Paradise will be a kind of library.”
― Jorge Luis Borges
#29
Postat 15 February 2010 - 02:56 PM
Aici spui macelarului ce vrei sa faci sau cumperi din magazin si e toata buna,proaspata , ne-maturata.
Eu dintr-o bucata de 2 kile , o parte am facut roast beef, am taiat 3 felii pentru file cu piper verde si restul o tocana cu ceapa.Multumesc de reteta e splendid sosul asta Kiken.Admit ca eu nu am mai mancat asa ceva pana acum.Si-n magazin am vazut deja feliile de carne cu piperul verde pe ele, dar nu stiam ca asa se pregateste.
#30
Postat 15 February 2010 - 04:30 PM
Eataly, la 15 February 2010 - 02:56 PM, a spus:
Aici spui macelarului ce vrei sa faci sau cumperi din magazin si e toata buna,proaspata , ne-maturata.
Eu dintr-o bucata de 2 kile , o parte am facut roast beef, am taiat 3 felii pentru file cu piper verde si restul o tocana cu ceapa.Multumesc de reteta e splendid sosul asta Kiken.Admit ca eu nu am mai mancat asa ceva pana acum.Si-n magazin am vazut deja feliile de carne cu piperul verde pe ele, dar nu stiam ca asa se pregateste.
Eataly,cum spui tu..aici spui macelarului ce vrei sa faci,si-ti da bucata care trebuie.Acasa,vitelul ala n-o fi avut nici o vina...poate ai folosit bucata gresita,pentru ceea ce ai facut.Nu cred ca are de a face cu rasa,ci timpul de gatire/coacere/fierbere.Majoritatea,au tendinta de a gati vita prea mult.Vita ramîne mai moale,daca e gatita scurt,sau extrem de lung.
Nu am înteles exact ce e cu carnea maturata?Nu gasesti,sau nu cumperi?
-D'ale pisicilor-☀
"I have always imagined that Paradise will be a kind of library.”
― Jorge Luis Borges
#31
Postat 15 February 2010 - 08:12 PM
#32
Postat 16 February 2010 - 09:54 PM
merci Hana inca o data! o sa mai incerc si cu vita/vitelush cand l-om gasi corespunzator de tanar.
#33
Postat 17 February 2010 - 04:28 AM
http://panseluta-violet.blogspot.com/
#34
Postat 17 February 2010 - 08:01 AM
Eataly, la 15 February 2010 - 02:56 PM, a spus:
Aici spui macelarului ce vrei sa faci sau cumperi din magazin si e toata buna,proaspata , ne-maturata.
Eu dintr-o bucata de 2 kile , o parte am facut roast beef, am taiat 3 felii pentru file cu piper verde si restul o tocana cu ceapa.Multumesc de reteta e splendid sosul asta Kiken.Admit ca eu nu am mai mancat asa ceva pana acum.Si-n magazin am vazut deja feliile de carne cu piperul verde pe ele, dar nu stiam ca asa se pregateste.
20100215_4.JPG
Sa va fie de bine
Maya, Eataly are dreptate, nu stiu daca carnea de vitel e mai tare in Ro pentru ca ei cresc in libertate, sau pentru ce li se da sa manance sau pentru ca pur si simplu nu sunt crescute rase ameliorate, dar pana sa gasesc carnea asta in vid de multe ori ceea ce gateam se facea talpa
cricket, la 16 February 2010 - 09:54 PM, a spus:
merci Hana inca o data! o sa mai incerc si cu vita/vitelush cand l-om gasi corespunzator de tanar.
Da, cu alegerea carnii de vita/vitel pe la noi e un pic mai complicat, asa cum spunea si Eataly...dar poate pana la urma gasesti si tu carnea potrivita
pansy, la 17 February 2010 - 04:28 AM, a spus:
Hmmm, trebuie sa ma duc sa caut, poate or fi adus si pe la noi. Mersi de pont
#35
Postat 18 March 2010 - 01:56 PM
#37
Postat 06 July 2019 - 10:38 PM
#38
Postat 07 July 2019 - 04:57 AM
#39
Postat 07 July 2019 - 09:32 PM