Hai să mai completez aici cu ce am mai găsit noi prin Cracovia de mîncare sau nu, dar mai mult de mîncare.
Mai am cîteva poze din localul cela iefTin, cu mîncare bună, al cărui singur defect era că nu avea și vin sau bere, în rest era visul oricărui turist care avea de gînd să mănînce repede și să plece să facă talpa mare în continuare. Adică eu, partenerul meu de plimbare neavînd chiar aceleași gînduri și bune intenții, dar 2-3 zile pe an cît merge cu mine într-o excursie de-asta de oraș nu are ce face.
Cea mai măsuță drăguță din local era asta, la geam, dar era ocupată cînd am intrat noi, și nici nu cred că ne-am fi încăput nouă picioroangele acolo
Ăsta era meniul de pe perete din care puteai alege direct la casă ce vrei să mănînci.
Iar ăsta era localul la plecarea noastră. De unde cînd am intrat eram doar noi și ăia de la geam, care ne ocupaseră locul la măsuța frumoasă, cînd am plecat nu mai aveai loc să arunci un ac, și încă mai veneau.
Ăsta e bonul cu ce am mîncat și-am plătit, zloții ăia ai lor sînt lejer mai valoroși decît leii noștri, o să mă uit pe extras să văd exact cît a costat masa asta de 54 de zloți în lei și vă zic.
De acolo, nebînd noi nimic, dar nimic, că tare mi-ar fi stat apa sau sucul în gît după așa mîncare, ne-am oprit la o bere. Berea normală, dar localul era drăguț tare, deși cam întunecat. Așa de întunecat încît am trecut pe lîngă locul ăsta și nu l-am văzut să mă bag eu acolo să beau berea, în loc să stau la bar, pe scune înalte. Sper să se vadă, e o nișă într-un perete.
Seara am mîncat destul de tîrziu, poate nu chiar cu multă foame, dar dacă tot eram prin oraș am intrat înt-un local care anunța niște mîncare italiană bună.
Ideea e că dacă nu știi dinainte de localuri, nu prea poți să îți faci o idee doar băgînd un cap pe ușă și uitîndu-te în stînga și în dreapta, pentru că de cele mai multe ori localurile nu sînt acolo unde e intrarea în ele. N-ați înșeles ce-am vrut să zic, nu? Vreau să zic că intri pe o ușă, mergi pe cîte un hol sau urci niște scări și acolo dai de restaurant. Din unele intrări din stradă poți descoperi 2-3 restaurante, unul sus, unul în fundul unei curți, altul la subsol. Ăsta la care am mers noi, Fabryka Pizzy.
Eu am luat tagliatelle cu somon și spanac, foarte bune!
Domnul a luat o pizza polpette, habar n-am ce era în ea, dar cică a fost bună.
Eu vinul roșu al casei, el o bere.
Aveau un meniu sezonier, și de carton, dar și scris pe perete, paste, risotto și pizza cu castane, nu știu ce sezon e ăsta acolo cu castanele acum, dar ei aveau aceste 3 feluri de chestii cu castane.
Așa s-a finalizat și cea de-a doua zi în Cracovia, din punct de vedere gastronomic, mai am cîteva poze disparate de prin locuri prin care am trecut și am văzut cîte ceva ce mi-a plăcut.
Raionul de pîine dintr-un Carrefour:
O autoservire la intrare, restaurant mare în spate, foarte frumos, dar noi eram deja mîncați. Foarte potrivită era și acolo numele ”gastronomie”, apropo de subiectul celălalt al nostru, inspirat de Adriana.
Nu știu exact dacă te serveai singur și plecai cu ea acasă, cu ea - mîncarea, adică, sau o mîncai acolo, dar lumea chiar mînca ceva în restaurantul ăla. Aveau și deserturi
Și una nonculinară și gata postarea asta, că am pus 1000 de poze.