Ce dulciuri ati facut azi?
#8081
Postat 29 September 2019 - 11:26 PM
#8082
Postat 30 September 2019 - 08:03 AM
moatza, la 29 September 2019 - 08:36 PM, a spus:
Din alea rotunde de-ale tale? Cum le faci asa? Ma tot tin sa te intreb...
#8083
Postat 30 September 2019 - 08:04 AM
#8084
Postat 30 September 2019 - 08:54 AM
#8085
Postat 30 September 2019 - 11:55 AM
Lapona Enigel, la 30 September 2019 - 08:03 AM, a spus:
Am intrebat-o si eu de cateva ori pana mi-a rapuns, dar cautand pe site am vazut ca a pus reteta... tot de cateva ori, asa ca banuiesc ca o sa o mai intrebam de fiecare data cand pomeneste de placinte, daca nu a pus reteta unde trebuie ...Eu le-am facut dar nu mi-au iesit asa aratoase ca ale ei .
Postat 10 June 2019 - 07:57 AM
Vezi postareaadi_edi, la 09 June 2019 - 09:55 PM, a spus:
Hai ca te intreb inca o data, poate n-ai vazut ca te-am mai chestionat - ce reteta folosesti, daca nu-i cu suparare? daca nu vrei sa zici, inteleg, nu mai supar, ma retrag in coltul meu - da' sa nu le mai vad p-aici !
io sa nu spun, io care-s o limbuta?
am mai povestit pe undeva si, drept sa zic, ma gandeam ca stie Giani unde ca io nu! ca sa raspunda ea. Giani, iarta-ma, ia-o ca pe-un compliment
nfine, treaba devine cam asa: am avut cca 400gr urda cam uscata (si mai am destula, asa ca tineti aproape ), am pus peste ea 250ml sana, ceva zahar - cred c-au fost 3 linguri , 3 oua, stafide, ultimele picaturi din concentratul de vanilie (ala care seamana cu sosul piri-piri ), gata umplutura!
dintr-un pachet de foi de 400gr, fac doua placinte.
am taiat foile in jumatate si le-am pus circular in tava rotunda, ca petalele unei flori, cam 3/4 in tava si restul peste peretele tavii. fiecare foaie unsa usor cu ulei. le pun pe toate, opresc doar doua.
pun umplutura si incep sa le impachetez tot circular, dar incep cu cele doua pe care le-am pastrat, deci alea sunt primele peste umplutura.
dupa ce-am strans "petalele", ung cu o lingura de smantana, iaurt, lapte...nu ou, presar niste zahar si gata!
la fel si cele sarate, doar ca deasupra la astea pun mac, susan, macar niste branza rasa...ceva-acolo!
bonus: tavile sunt foste tigai, declasate acum, pe care nu m-am indurat sa le-arunc ca au peretii si fundul din metal gros. le-a dat omul jos cozile si f bune de cuptor.
#8086
Postat 30 September 2019 - 12:19 PM
#8087
Postat 30 September 2019 - 12:38 PM
Giani, bine c-a raspuns Adi, ca oricat o iubesc io pe Lori, nu mai povesteam inca o data toata poliloghia.
Dar sunt sigura ca in afara de postarea cu vorbe, am pus pe undeva si cu poze, dar daca n-am pus unde trebuia...cred ca m-a intrebat cineva, pe undeva, si am raspuns acolo, pe loc.
nu-i nik, devine amuzanta treaba!
#8088
Postat 30 September 2019 - 12:52 PM
moatza, la 30 September 2019 - 12:38 PM, a spus:
Giani, bine c-a raspuns Adi, ca oricat o iubesc io pe Lori, nu mai povesteam inca o data toata poliloghia.
Dar sunt sigura ca in afara de postarea cu vorbe, am pus pe undeva si cu poze, dar daca n-am pus unde trebuia...cred ca m-a intrebat cineva, pe undeva, si am raspuns acolo, pe loc.
nu-i nik, devine amuzanta treaba!
Eii,nu-i nimic draga mea Motzulin',e mereu motiv de discutie,asa mai stam de vorba mai alea alea
Draga Laponel',apropo de coltunasi,ce pofta-mi e,bunica facea umpluti cu branza si cu putin unt deasupra cat erau fierbinti si presarati cu zahar... vazui la K' proaspeti la caserola cam 7 lei daca mai gasesc zau ca am sa iau ,daca nu tre' sa ma apuc sa fac
#8089
Postat 30 September 2019 - 05:21 PM
moatza, la 30 September 2019 - 12:38 PM, a spus:
Giani, bine c-a raspuns Adi, ca oricat o iubesc io pe Lori, nu mai povesteam inca o data toata poliloghia.
Dar sunt sigura ca in afara de postarea cu vorbe, am pus pe undeva si cu poze, dar daca n-am pus unde trebuia...cred ca m-a intrebat cineva, pe undeva, si am raspuns acolo, pe loc.
nu-i nik, devine amuzanta treaba!
Aaawwwwwwww! Love you back!
Marturisesc aici spasita ca , de fapt, am si citit cand ai povestit... Se vede treaba ca m-am cam tampit.
Adiiiii, multumesc tare mult ca ai repostat
Geany, la 30 September 2019 - 12:52 PM, a spus:
moatza, la 30 September 2019 - 12:38 PM, a spus:
Giani, bine c-a raspuns Adi, ca oricat o iubesc io pe Lori, nu mai povesteam inca o data toata poliloghia.
Dar sunt sigura ca in afara de postarea cu vorbe, am pus pe undeva si cu poze, dar daca n-am pus unde trebuia...cred ca m-a intrebat cineva, pe undeva, si am raspuns acolo, pe loc.
nu-i nik, devine amuzanta treaba!
Eii,nu-i nimic draga mea Motzulin',e mereu motiv de discutie,asa mai stam de vorba mai alea alea
Draga Laponel',apropo de coltunasi,ce pofta-mi e,bunica facea umpluti cu branza si cu putin unt deasupra cat erau fierbinti si presarati cu zahar... vazui la K' proaspeti la caserola cam 7 lei daca mai gasesc zau ca am sa iau ,daca nu tre' sa ma apuc sa fac
Mamaia mea imi facea, odihneasca-se ea in pace acolo unde e, draga de ea! Cu faina din grau prasit de mana ei si dus la moara de ei insisi, cu branza facuta de manutili ei, care mulgeau vaca in fiecare dimineata si seara. Cu sufletul ei mare in care nu stiu unde mai incapea atata dragoste pentru toti zurlii de nepoti. Asa m-am rugat de sora-mea sa ii scrie toate retetele, ca facea niste mancaruri, haolo! Nu te mai sculai de la masa!
O sa o sun pe sor sa o intreb daca a luat si reteta de coltunasi ...
#8090
Postat 02 October 2019 - 03:21 PM
Aceasta postare a fost editata de any_annette: 02 October 2019 - 03:22 PM
#8091
Postat 02 October 2019 - 03:52 PM
any_annette, la 02 October 2019 - 03:21 PM, a spus:
20191002_151730.jpg
Ce culoare!!! Splendid
Any ai pus reteta pe aici pe undeva? Cat se mentine? Saru.mana anticipat
#8092
Postat 02 October 2019 - 05:26 PM
160 gr ulei de arahide (sau floarea soarelui)
3 oua la temperatura camerei
220 gr zahar
240 gr faina
1 plic de praf de copt ( al meu are 16 gr)
coaja de la o portocala ( eu nu am avut)
Tai la robot morcovii marunt de tot. Tot acolo peste morcovi pui uleiul si se mixeaza pana ce rezulta o crema portocalie. Apoi separat cu mixerul amesteci zaharul cu ouale cam 2 minute sa rezulte o crema spumoasa. Adaugi coaja de portocala si crema de morcovi. Amesteci si adaugi faina si praful de copt (intai amesteci faina cu praful de copt si le cerni), apoi amesteci si pui in tava unsa cu unt si presarata cu faina.Dai la cuptor la 175 de grade 45 de minute. Faci testul cu scobitoarea.
Nu stiu cat rezista ca azi am facut-o pt prima data. Aproape jumate s-a dus.
#8093
Postat 02 October 2019 - 07:26 PM
any_annette, la 02 October 2019 - 05:26 PM, a spus:
160 gr ulei de arahide (sau floarea soarelui)
3 oua la temperatura camerei
220 gr zahar
240 gr faina
1 plic de praf de copt ( al meu are 16 gr)
coaja de la o portocala ( eu nu am avut)
Tai la robot morcovii marunt de tot. Tot acolo peste morcovi pui uleiul si se mixeaza pana ce rezulta o crema portocalie. Apoi separat cu mixerul amesteci zaharul cu ouale cam 2 minute sa rezulte o crema spumoasa. Adaugi coaja de portocala si crema de morcovi. Amesteci si adaugi faina si praful de copt (intai amesteci faina cu praful de copt si le cerni), apoi amesteci si pui in tava unsa cu unt si presarata cu faina.Dai la cuptor la 175 de grade 45 de minute. Faci testul cu scobitoarea.
Nu stiu cat rezista ca azi am facut-o pt prima data. Aproape jumate s-a dus.
Saru.mana inca o data, sper sa pot presta (si posta) cat mai repede
#8095
Postat 03 October 2019 - 11:13 AM
bellamama, la 03 October 2019 - 10:24 AM, a spus:
Cred ca da, la alte retete de genul asta morcovii sunt cruzi, dar asteptam raspunsul Anutei
#8097
Postat 14 October 2019 - 12:08 PM
E calda-calda
#8098
Postat 14 October 2019 - 08:23 PM
Și cu un moț de motan 😀
#8100
Postat 15 October 2019 - 07:29 AM