M-am uitat la reteta Carmellei - a mea e foarte asemanatoare, doar pun si faina si 3-4 linguri de gris, iar aluatul il rup, cu mainile ude, nu il intind. Am impresia ca in felul asta se reduce sansa ca galustele sa se desfaca la fiert, si... am si mai putin de curatat dupa . In plus, scot samburii de la prune si pun zahar si scortisoara in loc, mmmmm....
Ce dulciuri ati facut azi?
#8101
Postat 20 October 2019 - 05:05 AM
M-am uitat la reteta Carmellei - a mea e foarte asemanatoare, doar pun si faina si 3-4 linguri de gris, iar aluatul il rup, cu mainile ude, nu il intind. Am impresia ca in felul asta se reduce sansa ca galustele sa se desfaca la fiert, si... am si mai putin de curatat dupa . In plus, scot samburii de la prune si pun zahar si scortisoara in loc, mmmmm....
#8102
Postat 20 October 2019 - 09:40 AM
Față de rețeta ei, eu am simplificat aluatul, l-am făcut doar cu apă, ulei, făină și ouă. Frișca mi-a dat ceva bătăi de cap, că altfel n-ar fi frișcă naturală, dar am scos-o la capăt. Am făcut-o pentru dus la o întîlnire cu prietenii și a fost apreciată, eu am mai mîncat și azi dimineață și mi se pare tare bună.
#8103
Postat 20 October 2019 - 11:38 AM
#8104
Postat 20 October 2019 - 11:54 AM
Si inghetata . Cea in forma de floare este cu biscuiti lotus si cea din spate cu biscuiti oreo
#8106
Postat 20 October 2019 - 12:49 PM
Eu, ieri, in goana aceluiasi cal, lovit de aceeasi streche, am bagat in doi timpi si trei miscari o placinta la cuptor pentru musafirii aia ...mdhah!S am si bronzat-o , ca stiti voi, gandurele pe campii, Laponoooo!
Ma scuzemuati de poze, dar la ce draci aveam...
#8107
Postat 20 October 2019 - 01:04 PM
Lapona Enigel, la 20 October 2019 - 12:49 PM, a spus:
Eu, ieri, in goana aceluiasi cal, lovit de aceeasi streche, am bagat in doi timpi si trei miscari o placinta la cuptor pentru musafirii aia ...mdhah!S am si bronzat-o , ca stiti voi, gandurele pe campii, Laponoooo!
20191019_203504.jpg
Ma scuzemuati de poze, dar la ce draci aveam...
Mai Lori dar arata super placinta! Mie imi place asa mai bronzata. Cu ce este?
#8108
Postat 20 October 2019 - 01:38 PM
Carmella, la 20 October 2019 - 09:40 AM, a spus:
20191019_182438-1008x756.jpg
20191019_201852-1008x756.jpg
Față de rețeta ei, eu am simplificat aluatul, l-am făcut doar cu apă, ulei, făină și ouă. Frișca mi-a dat ceva bătăi de cap, că altfel n-ar fi frișcă naturală, dar am scos-o la capăt. Am făcut-o pentru dus la o întîlnire cu prietenii și a fost apreciată, eu am mai mîncat și azi dimineață și mi se pare tare bună.
Povestești exact ce și cum că tare mă atrage ideea
#8109
Postat 20 October 2019 - 04:17 PM
Din 12 mai sunt 5
#8110
Postat 20 October 2019 - 04:18 PM
Mino, a iesit tare buna la gust. Am facut-u cu branza de vaci amestecata cu iaurt grecesc, din ala super gras. Oua, zahar, esente, din astea. Clasic si rapid.
Mama, ce fain arata si astea!!!
#8112
Postat 20 October 2019 - 04:53 PM
Față de rețeta Laurei, eu am făcut blatul cu ingredientele cu care fac de obicei aluatul de ecler: 200 ml apă, 100 ml ulei de floarea soarelui, 150 g făină albă, 3 ouă și un praf de sare. Mi s-a părut mai ”dietetică” avînd în vedere cîte altele intră în componența cremelor. În rest am urmat exact pașii și cantitățile din rețetă. Ornarea a fost făcută mai din avion, că am definitivat-o cu cîteva minute înainte de a pleca în vizită.
Aici rețeta originală:
https://www.lauralau...er-la-tava.html
#8113
Postat 20 October 2019 - 07:52 PM
Aluatul se pune tot cu posul? Dunga langa dunga, ca o serpentina stransa? sau cu lingura, cum?
am vazut mai demult reteta Laurei, dar nu mai retin.
#8114
Postat 20 October 2019 - 07:57 PM
moatza, la 20 October 2019 - 07:52 PM, a spus:
Aluatul se pune tot cu posul? Dunga langa dunga, ca o serpentina stransa? sau cu lingura, cum?
am vazut mai demult reteta Laurei, dar nu mai retin.
A, dimensiunea tăvii e... o s-o măsor, dar aproximativ 20 x 30-32-33 cm, cam așa
Aluatul îl întinzi cu spatula și degetele, nu cu poșul. Se face valuri-valuri, așa trebuie. E foarte frumos
Aceasta postare a fost editata de Carmella: 20 October 2019 - 07:57 PM
#8115
Postat 20 October 2019 - 08:18 PM
deci se pune cum se nimereste, io ma gandeam la o tehnica ca la paris-brest
merci, Carmella, cre' ca ma-mpiedic si io
Aceasta postare a fost editata de moatza: 20 October 2019 - 09:00 PM
#8116
Postat 20 October 2019 - 08:26 PM
moatza, la 20 October 2019 - 08:18 PM, a spus:
deci se pune cum se nimereste, io ma gandeam la o tehnica ca la paris-brest
merci, Carmella, cre' ca ma-mpiedic si io :lo:
Împiedică-te, că merită Mai ales dacă-ți plac eclerele, după care eu sînt moartă, aș mînca 100 odată. De fapt tot ce e asemănător, adică și profiteroale de-alea.
PS: Aluatul se întinde uniform, se încrețește el la copt, am vrut să zic Să nu se înțeleagă altceva, cum că l-ai încreți tu înainte.
Aceasta postare a fost editata de Carmella: 20 October 2019 - 08:29 PM
#8117
Postat 21 October 2019 - 03:14 AM
Am fost cât pe ce sa ajung la traume dar am familie care ma ajuta- mi s-au rupt colțurile când l-am scor din tigaie, dar acum nu se mai cunoaște.
La gust e perfect!
#8118
Postat 21 October 2019 - 10:36 AM
Wowerful, la 21 October 2019 - 03:14 AM, a spus:
Am fost cât pe ce sa ajung la traume dar am familie care ma ajuta- mi s-au rupt colțurile când l-am scor din tigaie, dar acum nu se mai cunoaște.
La gust e perfect!
8641C6B8-2D6F-456F-8BEE-C84239EC9651.jpeg
E reteta de pe forum? Arata tare bine - banuiesc ca pui merele felii?
#8119
Postat 21 October 2019 - 02:46 PM
adi_edi, la 21 October 2019 - 10:36 AM, a spus:
Nu e reteta de pe forum. Cel putin nu am gasit-o aici, dar nici nu am cautat-o. Merele (3 la numar, mai marisoare) sunt taiate felii subtiri si eu le-am pudrat cu scortisoara.
Se face o compozitie din 150g faina, 3 oua, 150 ml lapte 50 g unt topit si racit, 10g praf de copt si putina sare si compozitia se toarna peste mere.Se da totul la cuptorul preincalzit si se coace cam o ora sau pana este gata.Trebuie lasat sa se raceasca inainte de servire. Mie imi place mai mult cand e rece, aromele sunt mai bine definite.
In reteta originala se folosea esenta de mar cu migdala pentru aroma si se mai adaugau migdale maruntite deasupra.
Aceasta postare a fost editata de Wowerful: 21 October 2019 - 02:47 PM
#8120
Postat 21 October 2019 - 04:28 PM
https://www.artaculi...cu-mere-rapida/
Poate deveni normală dacă se pune zahăr în loc de fructoză, și chiar unt în loc de ulei.