Forum Culinar: Ce dulciuri ati facut azi? - Forum Culinar

Salt la continut

  • 450 Pagini +
  • « Prima
  • 398
  • 399
  • 400
  • 401
  • 402
  • Ultima »
  • Nu puteti crea un topic nou
  • Nu puteti replica pe acest topic

Ce dulciuri ati facut azi?

#7981 Useril este offline   Adriana 

  • Bucătăreasă cu sucitor
  • Grup: Moderators
  • Postari: 14,249
  • Inregistrat: 21-November 09
  • LocationTo, Piemonte, IT

Postat 14 April 2019 - 10:56 PM

Vezi postareaAdriana, la 14 October 2018 - 11:33 PM, a spus:

Vezi postareaAdriana, la 10 October 2018 - 04:42 PM, a spus:

Tort extrem de rapid, cit terminam de facut cina aseara am amestecat ingredientele si cit am mincat s-a copt in microunde
Imbunatatiri voi face data viitoare, vreau sa pun stafide in compozitie ca imi plac foarte mult, s-ar putea pune si alte fructe uscate, sau se poate taia si pune inauntru ori un strat de gem, dulceata ori o crema.
Dar pentru micul dejun al nostru e perfect asa simplut

Ingrediente:
200 gr faina
60 gr cacao
160 gr di zahar
2 oua
100 ml ulei din simburi de struguri
200 ml lapte
1 plic de praf de copt, eu il folosesc pe cel care se gaseste la Lidl
un pic de esenta de rom

Am amestecat mai intii putin ouale cu un tel, adaugat laptele si uleiul, apoi zahar si cacao si in sfirsit faina si praful de copt.
Eu l-am copt cu programul de muffin al microundelui dar se poate coace evident in cuptorul normal
Atasament torta5minuti.jpeg

In seara asta am refacut-o, modificind-o nitel
dupa ce am amestecat toate ingredientele am aruncat rapid in compozitie 2 pumni de stafide si un mar taiat bucatele, a iesit mult mult mai buna decit cealalata care era mai uscata
rapidulescu si foarte buna



azi am modificat modificarea :) adica am pus:
- 2 oua
- 200 gr faina + 16 gr praf de copt
- un borcanel de iaurt, 125 gr
- 50 ml ulei de porumb (e unul caruia i se zice olio cuore aici)
- vreo 50 de gr de zahar pudra, aveam un rest de pliculet desfacut
- vreo 40 de gr de cacao, am varsat fara sa cintaresc
- un mar si o para bucatele
- vreo 2 pumni de stafide
iar bun si asa, plus ca e rapid, eu am amestecat totul in Thermomix ca era murdar de la facutul iaurtului

#7982 Useril este offline   moatza 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 7,061
  • Inregistrat: 25-November 09
  • Locationtot aici

Postat 15 April 2019 - 12:22 PM

stau si ma uit, ce prajituream noi odata! cremoase, insiropate, torturi si prajituri la greu!!!
se cunoaste c-am imbatranit c-avem suficienta experienta si nu mai e cazul sa recapitulam...

hai, timpuri mai bune si mai dulci tuturor! (of!)

#7983 Useril este offline   mino 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 2,829
  • Inregistrat: 04-December 09
  • LocationAcasa

Postat 15 April 2019 - 02:39 PM

Vezi postareamoatza, la 15 April 2019 - 12:22 PM, a spus:

stau si ma uit, ce prajituream noi odata! cremoase, insiropate, torturi si prajituri la greu!!!
se cunoaste c-am imbatranit c-avem suficienta experienta si nu mai e cazul sa recapitulam...

hai, timpuri mai bune si mai dulci tuturor! (of!)


Daa,am primit interdicții la facut dulciuri. Sanatatea trebuie sa fie prima acum, asa ca renuntam la placerile dulci, iar cand e pofta mare eu iau o prajitura si atat. Uneori mie dor de vremurile cand faceam saptamanal prăjituri. Si baiatul meu isi aminteste ca in facultate cand primea pachet saptamanal, primul lucru care se mânca,era prajitura :105:

#7984 Useril este offline   Geany 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 15,652
  • Inregistrat: 08-December 09

Postat 20 April 2019 - 09:43 PM

Dupa friganele in seara asta un soi de pancakes' alla Geany ashea' facute din ochi (3 oua,cam 2 cani de lapte ,4 linguri de zahar si un pliculet de zahar vanilat,putin suc de portocale acidulat cumparat, ca nu avui apa minerala,faina cat cuprinde ca pt. un aluat mai gros decat pt. clatitele noastre ca o smantana mai groasa asa consistenta dar curgatoare,praf de copt ) doar cu putin ulei stropita tigaia ,cam atatea doar au stat la pozat(adica de fapt atatea au mai ramas )

Imagine atasata: monthly_04_2019/post-405-0-85636200-1555788958.jpg


Imagine atasata: monthly_04_2019/post-405-0-96862400-1555789344.jpg

#7985 Useril este offline   Lapona Enigel 

  • Night's Watch
  • PipPipPipPip
  • Grup: Nordic
  • Postari: 9,601
  • Inregistrat: 23-November 09
  • LocationDavy Jones' Locker

Postat 06 May 2019 - 10:37 PM

Nu azi, zilele trecute, in fuga calului lovit de streche. Si iar ii multumesc autoarei de fiecare data pentru magnificul asta de tort care se face in doi timpi si trei miscari si iesi mereu basma curata cu el. A trebuit sa le fac pentru a le da. Decorurile au fost facute in viteza aceluiasi cal lovit de aceeasi streche, dupa cum se observa la margini, ca m-am grabit sa le scot din inel si nu se vad straturile cum trebuie. Iaca, atata paguba sa fie...

Imagine atasata: monthly_05_2019/post-12-0-64890900-1557174800.jpg
Imagine atasata: monthly_05_2019/post-12-0-75555400-1557174820.jpg
Imagine atasata: monthly_05_2019/post-12-0-14242600-1557174843.jpg

Imagine atasata: monthly_05_2019/post-12-0-95648800-1557174863.jpg


Doamne, bine ca le-am dat imediat ca nici umbra lor nu mai ramanea daca nu paraseau perimetrul meu. Vreau sa va spun ca la asta mare am pus in loc de cioco cu lapte Toblerone. Au mama!
Heave ho, buccaneers ;)

Imagine postata

#7986 Useril este offline   Dexter 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 3,023
  • Inregistrat: 08-June 11

Postat 07 May 2019 - 02:50 PM

foarte frumos!
ce scrie pe primul, Dănilă? Imagine postata

#7987 Useril este offline   Lapona Enigel 

  • Night's Watch
  • PipPipPipPip
  • Grup: Nordic
  • Postari: 9,601
  • Inregistrat: 23-November 09
  • LocationDavy Jones' Locker

Postat 07 May 2019 - 03:01 PM

Vezi postareaDexter, la 07 May 2019 - 02:50 PM, a spus:

foarte frumos!
>> Danke Imagine postata

ce scrie pe primul, Dănilă? Imagine postata


Prepeleac ! Imagine postata
Heave ho, buccaneers ;)

Imagine postata

#7988 Useril este offline   adi_edi 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 2,605
  • Inregistrat: 28-November 09
  • LocationToronto

Postat 08 May 2019 - 12:00 PM

Vezi postareaLapona Enigel, la 06 May 2019 - 10:37 PM, a spus:

Nu azi, zilele trecute, in fuga calului lovit de streche. Si iar ii multumesc autoarei de fiecare data pentru magnificul asta de tort care se face in doi timpi si trei miscari si iesi mereu basma curata cu el. A trebuit sa le fac pentru a le da. Decorurile au fost facute in viteza aceluiasi cal lovit de aceeasi streche, dupa cum se observa la margini, ca m-am grabit sa le scot din inel si nu se vad straturile cum trebuie. Iaca, atata paguba sa fie...

Atasament 59435147_776790669361248_6916815457479557120_n.jpg
Atasament 59915179_618863861963147_5368160708510875648_n.jpg
Atasament 59988656_383661098900036_2306262554504069120_n.jpg

Atasament 59515229_2269088433156253_8718827651474653184_n.jpg


Doamne, bine ca le-am dat imediat ca nici umbra lor nu mai ramanea daca nu paraseau perimetrul meu. Vreau sa va spun ca la asta mare am pus in loc de cioco cu lapte Toblerone. Au mama!


Da, groaznic arata :angryfire: , le-as fi "ras" si eu sa nu le mai vad in fata ochilor :angryfire:. Ce buna idee cu Toblerone - nici nu m-am gandit sa folosesc la reteta asta alte feluri de ciocolata decat in reteta originala, sper sa-mi amintesc cand il fac data viitoare.

#7989 Useril este offline   Lapona Enigel 

  • Night's Watch
  • PipPipPipPip
  • Grup: Nordic
  • Postari: 9,601
  • Inregistrat: 23-November 09
  • LocationDavy Jones' Locker

Postat 08 May 2019 - 06:29 PM

Sa stii ca e misto cu crantanelele alea prin ea! Am gustat-o.

A-propos de asta, are bucatareasa de la cantina noastra o reteta de mousse de Toblerone...e mortala!!!! Bai nu nici acum nu mi-a dat-o ca cica e secret, lasata de o alta care a lucrat acolo...ma duc sa ii flutur tortul asta pe la nas, poate poate poate o corup sa facem schimb.
Heave ho, buccaneers ;)

Imagine postata

#7990 Useril este offline   Lapona Enigel 

  • Night's Watch
  • PipPipPipPip
  • Grup: Nordic
  • Postari: 9,601
  • Inregistrat: 23-November 09
  • LocationDavy Jones' Locker

Postat 10 May 2019 - 03:25 PM

Si numarul 3. Si gata! Care doriti sa faceti, eventual, tortul cu 3 feluri de cioco, nu mai scototciti reteta, intrebati-ma pe mine ca o stiu pe de rost acum:
Imagine atasata: monthly_05_2019/post-12-0-51290000-1557494553.jpg


M-am dus cu o bucata si la bucatareasa de la cantina, care e originara din Kazahstan, poate poate o conving sa imi dea reteta de mousse de Toblerone de la fosta ei sefa...pana acum m-am rugat degeaba de ea, nu si nu ca e secret, ca nu are voie sa o dea. Imagine postata
Heave ho, buccaneers ;)

Imagine postata

#7991 Useril este offline   Dexter 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 3,023
  • Inregistrat: 08-June 11

Postat 10 May 2019 - 05:27 PM

super dar decorația cu Dănilă unde-i? Imagine postata Imagine postata

#7992 Useril este offline   Lapona Enigel 

  • Night's Watch
  • PipPipPipPip
  • Grup: Nordic
  • Postari: 9,601
  • Inregistrat: 23-November 09
  • LocationDavy Jones' Locker

Postat 10 May 2019 - 11:56 PM

A plecat ca avea treaba Imagine postata Si eu care eram ferm convinsa ca ma pui sa-ti recit reteta Imagine postata
Heave ho, buccaneers ;)

Imagine postata

#7993 Useril este offline   adi_edi 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 2,605
  • Inregistrat: 28-November 09
  • LocationToronto

Postat 11 May 2019 - 12:09 AM

Vezi postareaLapona Enigel, la 10 May 2019 - 11:56 PM, a spus:

A plecat ca avea treaba Imagine postata Si eu care eram ferm convinsa ca ma pui sa-ti recit reteta Imagine postata


Eu chiar am vrut sa te rog sa o pui, sau sa ne aduci aminte pe unde e.

#7994 Useril este offline   Lapona Enigel 

  • Night's Watch
  • PipPipPipPip
  • Grup: Nordic
  • Postari: 9,601
  • Inregistrat: 23-November 09
  • LocationDavy Jones' Locker

Postat 11 May 2019 - 01:16 AM

Adi, cu mare placere. Dau un copy paste de pe blogul Laurei Sava, care ne era colega de forum pe celalalt forum, aici: https://www.laurasav...i-de-ciocolata/

De acolo au preluat-o si transformat-o atatea altele , ca acum exista jde mii de variante pe net...reteta a fost insa atunci pusa de Nadia S.



Blat:
  • 60 g migdale pudra
  • 100 g zahar pudra (60+40)
  • 20 g cacao
  • 4 albusuri
  • un varf de sare

Mousse de ciocolata amaruie:
  • 200 ml smantana pentru frisca
  • 200 g ciocolata amaruie
  • 100 ml frisca batuta
  • 1 foaie gelatina

Mousse de ciocolata cu lapte:
  • 200 ml smantana pentru frisca
  • 200 g ciocolata cu lapte
  • 2 foi gelatina
  • 100 ml frisca batuta

Mousse de ciocolata alba:
  • 200 ml smantana pentru frisca
  • 200 g ciocolata alba
  • 3 foi gelatina
  • 100 ml frisca batuta



Mod de preparare:
Pentru blat, incalziti cuptorul la 180 de grade C (foc potrivit). Amestecati bine pudra de migdale (daca nu gasiti, macinati fin migdalele pentru a obtine pudra de care avem nevoie) cu 6o g zahar pudra si cacao. Bateti albusurile spuma cu varful de sare si adaugati zaharul pudra putin cate putin (cele 40 g). Turnati compozitia intr-o forma de tort cu inel detasabil, cu diam. de 24 cm, tapetata cu hartie de copt si lasati-o la cuptor cca. 13-15 minute. Imediat ce ati scos blatul din cuptor, rasturnati si scoateti hartia. Lasati-l la racit si cand e gata, asezati-l inapoi in forma.

Dintre creme, prima data se face crema cu ciocolata neagra, care va fi primul strat de jos. Astfel, se pune pe foc frisca lichida si se incalzeste. Se adauga ciocolata rasa sau rupta in bucatele si se amesteca pana se topeste. Se da deoparte si se lasa la racit. Se amesteca apoi cu frisca batuta si se intinde, cat mai uniform, peste blatul din forma. Se da la frigider pana prinde un pic de consistenta. Aceasta crema se intareste cel mai repede si nu are nevoie nici de gelatina, asa ca va puteti apuca de cea de-a doua crema, cea cu ciocolata de lapte.

Pentru spuma de ciocolata cu lapte, se pun la inmuiat, in multa apa rece, cele 2 foite de gelatina; se lasa sa se inmoaie cca. 8-10 minute. In acest timp, se pune pe foc frisca lichida si se incalzeste. Se adauga ciocolata cu lapte, rupta in bucatele, si se lasa pe foc pana se topeste. Se amesteca des! Se scot foitele de gelatina din apa rece (apa se arunca) si se scurg bine de apa. Se pun in crema de ciocolata fierbinte si se amesteca energic. Se lasa crema sa ajunga la temperatura camerei si se adauga frisca batuta. Se toarna apoi peste crema de ciocolata neagra si se niveleaza. Se lasa cca. 30 de minute la rece.

Ultima crema e cea de ciocolata alba, la care veti folosi 3 foite de gelatina inmuiate si scurse, asa cum am mentionat mai sus. Se pune, asadar, frisca lichida pe foc impreuna cu ciocolata alba, rupta in bucatele, si se lasa pana cand ciocolata se topeste. Se adauga foitele de gelatina, bine scurse, si se amesteca energic! Se lasa la racit si se amesteca cu frisca batuta. Crema alba e cea mai „sensibila”, asa ca va sfatuiesc sa o puneti cu grija peste stratul de ciocolata cu lapte. Eu o pun mereu cu lingura, din loc in loc, pana umple forma, nu o torn. Cremele nu se amesteca intre ele, daca le asezati in felul asta, pe rand.

Tortul se lasa tortul la frigider peste noapte.

Laura da niste sfaturi in ce priveste gelatina, asta e partea mai delicata sa spunem. In rest , tortul asta se face atat de rapid si este mereu o senzatie.

Cu gelatina eu procedez mereu asa si iese de fiecare data impecabil: pun foile la inmuiat in apa rece si cand crema de ciocolata e calduta, le adaug si mestec bine si mi s-au dizolvat mereu fara nici un fel de probleme.

Ce nu mentioneaza ea e ca inelul in care se face ar trebui sa fie ceva mai micut, nu cel standard. Eu le-am folosit pe toate si cel mai frumos se vad straturile ( ma rog, cand ai rabdare sa il scoti cum trebuie) la cel mic si inalt. La celelalte doua ambele recipiente au fost cam mari si crema de blat nu s-a intins in toate colturile si ciocolata curs pe langa, de aia nu se vad straturile. In rest, mortal la gust!

Aceasta postare a fost editata de Lapona Enigel: 11 May 2019 - 01:19 AM

Heave ho, buccaneers ;)

Imagine postata

#7995 Useril este offline   adi_edi 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 2,605
  • Inregistrat: 28-November 09
  • LocationToronto

Postat 12 May 2019 - 11:37 PM

Multumesc, Laponel!
Imi pare rau ca nu mai stiu dupa care reteta am facut-o mai demult, dar mousse-ul alb mi-a iesit ca un fel de budinca, mi s-a parut prea multa gelatina. O fi fost de vina ciocolata? sau asa trebuie sa iasa, mai inchegata decat celelalte? Nu am primit reclamatii, insa asa mi s-a parut mie.

Dupa mega-torturile tale, vin si eu cu "ghiveciul" asta. Am curatat dulapurile si am gasit niste budinca, ma gandeam cum sa o reciclez; o cumparasem pentru fiica-mea ca are aparat dentar si nu putea la inceput sa manance prea bine, iar acum ocupa degeaba loc in bufet. Am pus in tava un strat de biscuiti graham cu miere, muiati putin in lapte, apoi budinca, iarasi biscuiti unsi cu nutella de asta data, un strat de frisca, din nou biscuiti, budinca, si la urma frisca si capsuni taiate direct pe "ghiveci". In poza e chiar prima felie care a iesit din tava, chiar ca nu se intelege nimic.

Imagini atasate

  • Imagine atasata: monthly_05_2019/post-192-0-89391700-1557696962.jpg


#7996 Useril este offline   moatza 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 7,061
  • Inregistrat: 25-November 09
  • Locationtot aici

Postat 13 May 2019 - 08:57 AM

Vezi postareaLapona Enigel, la 10 May 2019 - 11:56 PM, a spus:

Si eu care eram ferm convinsa ca ma pui sa-ti recit reteta


te-a intrebat adi-edi, ca altfel te-as fi intrebat io.
doar asa, ca sa nu-ti fie inselate asteptarile, ca stiu cum e :rolleyes: am avut o perioada scurta in care am executat tortul asta de mai multe ori, si eram asa de entuziasmata, de-mi venea sa zic oricui reteta :lol:
mi se pare f misto rezultatul vs efortul de a-l face.

adi, daca-i cu crema si ceva frisca, n-are cum sa nu fie bun!

#7997 Useril este offline   Lapona Enigel 

  • Night's Watch
  • PipPipPipPip
  • Grup: Nordic
  • Postari: 9,601
  • Inregistrat: 23-November 09
  • LocationDavy Jones' Locker

Postat 13 May 2019 - 11:41 AM

:-*)) Si eu am dat-o si rasdat-o, plus ca a fost tortul meu de paranghelie si dupa aia am impartit reteta in dreapta si-n stanga :-*
Adi, da , stiu, e ceva cu retetele, sunt mai multe surse pe net si dau cantitati diferite. Revin mai incolo sa iti spun ce si cum cu gelatina.

Aceasta postare a fost editata de Lapona Enigel: 13 May 2019 - 11:41 AM

Heave ho, buccaneers ;)

Imagine postata

#7998 Useril este offline   boni 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Green
  • Postari: 3,750
  • Inregistrat: 25-November 09
  • LocationSibiu

Postat 07 June 2019 - 10:30 AM

Am cules prima recoltă de căpșuni și am făcut înghețată (fără poză) și desert la pahar cu pișcoturi și cremă de brânză (cu poză proastă).
Imagine atasata: monthly_06_2019/post-84-0-77453100-1559896157.jpgImagine atasata: monthly_06_2019/post-84-0-32146000-1559896173.jpg

#7999 Useril este offline   mino 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 2,829
  • Inregistrat: 04-December 09
  • LocationAcasa

Postat 07 June 2019 - 11:24 AM

Ce capsuna apetisanta! Sa aveti pofta la deserturi! Eu teoretic nu pot consuma fructe cu seminte mici dar la capsuni, mai scap cate una două. Duminica mirosea de departe piata a capsuni, asa multe tarabe erau cu capsuni.

#8000 Useril este offline   moatza 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 7,061
  • Inregistrat: 25-November 09
  • Locationtot aici

Postat 11 June 2019 - 08:33 PM

tort cu ciocolata si cocos, maine poate si o sexiune

Imagine atasata: monthly_06_2019/post-100-0-56385500-1560277957.jpg

cu ocazia pozei mi-am dat seama c-ar fi trebuit sa trag de doua ori ciresele in ciocolata. perseveram!

Arata acest topic


  • 450 Pagini +
  • « Prima
  • 398
  • 399
  • 400
  • 401
  • 402
  • Ultima »
  • Nu puteti crea un topic nou
  • Nu puteti replica pe acest topic

3 useri citesc topicul
0 membri, 3 vizitatori, 0 utilizatori anonimi