Forum Culinar: Ce dulciuri ati facut azi? - Forum Culinar

Salt la continut

  • 450 Pagini +
  • « Prima
  • 403
  • 404
  • 405
  • 406
  • 407
  • Ultima »
  • Nu puteti crea un topic nou
  • Nu puteti replica pe acest topic

Ce dulciuri ati facut azi?

#8081 Useril este offline   Carmella 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 2,242
  • Inregistrat: 30-November 09

Postat 29 September 2019 - 11:26 PM

Măi, nu e obligatoriu să ne placă tuturor aceleași lucruri, dar cred că important e să le gustăm, măcar, să ne convingem singuri că nu ne plac :love7: Mor cînd cineva îmi spune că nu-i plac midiile sau nu-i place oaia, dar nici măcar nu a gustat, nici dintr-una, nici din alta. Eu sînt adepta gătitului de sezon, adică cu ce se găsește acum foarte bun pe la noi, iar găluștele astea sînt unul dintre preparatele care pun în valoare foarte bine pruna aia coaptă, dulce, zemoasă. Chiar dacă îmi plac găluștele astea foarte mult și se găsesc prune de import tot timpul anului, eu nu le fac decît acum, și doar cu prune coapte, românești. Și le fac numai cu prune întregi, cu tot cu sîmbure, am explicații pentru care prefer această variantă, de fapt se vede și în poza mea cu secțiunea găluștii că astfel se fac siropoase, zeama păstrîndu-se în interior și devenind un fel de prună ca din compot. Iar despre ”timp” ca ingredient într-un preparat am mai vorbit, dar sigur mă voi mobiliza să vorbesc ceva mai mult. Iar am făcut o filosofie, dar vorba ceea, nu mă putui abține =))

#8082 Useril este offline   Lapona Enigel 

  • Night's Watch
  • PipPipPipPip
  • Grup: Nordic
  • Postari: 9,601
  • Inregistrat: 23-November 09
  • LocationDavy Jones' Locker

Postat 30 September 2019 - 08:03 AM

Vezi postareamoatza, la 29 September 2019 - 08:36 PM, a spus:

Vezi postareamino, la 29 September 2019 - 08:08 AM, a spus:

Sincer intre galuste si o felie de tort clar prefer tortul.


aha, si de preferat tanara, bogata, frumoasa si sanatoasa!

haidi, bre! se compara una cu alta?

io am redeschis sezonul de cuptor cu doua placinte cu urda dulce si stafide.



Din alea rotunde de-ale tale? Cum le faci asa? Ma tot tin sa te intreb...
Heave ho, buccaneers ;)

Imagine postata

#8083 Useril este offline   mino 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 2,828
  • Inregistrat: 04-December 09
  • LocationAcasa

Postat 30 September 2019 - 08:04 AM

Vezi postareamoatza, la 29 September 2019 - 08:36 PM, a spus:

Vezi postareamino, la 29 September 2019 - 08:08 AM, a spus:

Sincer intre galuste si o felie de tort clar prefer tortul.


aha, si de preferat tanara, bogata, frumoasa si sanatoasa!

haidi, bre! se compara una cu alta?

io am redeschis sezonul de cuptor cu doua placinte cu urda dulce si stafide.


Nu se compara, dar vezi tu? Asa mi s-a facut o pofta de galuste, ca musai le-am facut si speram sa imi placa!

#8084 Useril este offline   Adriana 

  • Bucătăreasă cu sucitor
  • Grup: Moderators
  • Postari: 14,249
  • Inregistrat: 21-November 09
  • LocationTo, Piemonte, IT

Postat 30 September 2019 - 08:54 AM

Vezi postareaCarmella, la 29 September 2019 - 11:26 PM, a spus:

Iar despre ”timp” ca ingredient într-un preparat am mai vorbit, dar sigur mă voi mobiliza să vorbesc ceva mai mult. Iar am făcut o filosofie, dar vorba ceea, nu mă putui abține =))

:love7: te astept

#8085 Useril este offline   adi_edi 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 2,605
  • Inregistrat: 28-November 09
  • LocationToronto

Postat 30 September 2019 - 11:55 AM

Vezi postareaLapona Enigel, la 30 September 2019 - 08:03 AM, a spus:

Vezi postareamoatza, la 29 September 2019 - 08:36 PM, a spus:

Vezi postareamino, la 29 September 2019 - 08:08 AM, a spus:

Sincer intre galuste si o felie de tort clar prefer tortul.


aha, si de preferat tanara, bogata, frumoasa si sanatoasa!

haidi, bre! se compara una cu alta?

io am redeschis sezonul de cuptor cu doua placinte cu urda dulce si stafide.



Din alea rotunde de-ale tale? Cum le faci asa? Ma tot tin sa te intreb...



Am intrebat-o si eu de cateva ori pana mi-a rapuns, dar cautand pe site am vazut ca a pus reteta... tot de cateva ori, asa ca banuiesc ca o sa o mai intrebam de fiecare data cand pomeneste de placinte, daca nu a pus reteta unde trebuie :P ...Eu le-am facut dar nu mi-au iesit asa aratoase ca ale ei :D .

Postat 10 June 2019 - 07:57 AM

Vezi postareaadi_edi, la 09 June 2019 - 09:55 PM, a spus:

Hai ca te intreb inca o data, poate n-ai vazut ca te-am mai chestionat - ce reteta folosesti, daca nu-i cu suparare? daca nu vrei sa zici, inteleg, nu mai supar, ma retrag in coltul meu - da' sa nu le mai vad p-aici :D !


io sa nu spun, io care-s o limbuta? :-*
am mai povestit pe undeva si, drept sa zic, ma gandeam ca stie Giani unde :-* ca io nu! ca sa raspunda ea. Giani, iarta-ma, ia-o ca pe-un compliment :love7:
nfine, treaba devine cam asa: am avut cca 400gr urda cam uscata (si mai am destula, asa ca tineti aproape :D ), am pus peste ea 250ml sana, ceva zahar - cred c-au fost 3 linguri :D , 3 oua, stafide, ultimele picaturi din concentratul de vanilie (ala care seamana cu sosul piri-piri =)) ), gata umplutura!
dintr-un pachet de foi de 400gr, fac doua placinte.
am taiat foile in jumatate si le-am pus circular in tava rotunda, ca petalele unei flori, cam 3/4 in tava si restul peste peretele tavii. fiecare foaie unsa usor cu ulei. le pun pe toate, opresc doar doua.
pun umplutura si incep sa le impachetez tot circular, dar incep cu cele doua pe care le-am pastrat, deci alea sunt primele peste umplutura.
dupa ce-am strans "petalele", ung cu o lingura de smantana, iaurt, lapte...nu ou, presar niste zahar si gata!
la fel si cele sarate, doar ca deasupra la astea pun mac, susan, macar niste branza rasa...ceva-acolo!

bonus: tavile sunt foste tigai, declasate acum, pe care nu m-am indurat sa le-arunc ca au peretii si fundul din metal gros. le-a dat omul jos cozile si f bune de cuptor.

#8086 Useril este offline   Geany 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 15,652
  • Inregistrat: 08-December 09

Postat 30 September 2019 - 12:19 PM

=)) :D Moatzo' imi pari' rau,da' zau ca tre sa le faci topic separat :D :love7:

#8087 Useril este offline   moatza 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 7,061
  • Inregistrat: 25-November 09
  • Locationtot aici

Postat 30 September 2019 - 12:38 PM

:love7:

Giani, bine c-a raspuns Adi, ca oricat o iubesc io pe Lori, nu mai povesteam inca o data toata poliloghia.

Dar sunt sigura ca in afara de postarea cu vorbe, am pus pe undeva si cu poze, dar daca n-am pus unde trebuia...cred ca m-a intrebat cineva, pe undeva, si am raspuns acolo, pe loc.
nu-i nik, devine amuzanta treaba!

#8088 Useril este offline   Geany 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 15,652
  • Inregistrat: 08-December 09

Postat 30 September 2019 - 12:52 PM

Vezi postareamoatza, la 30 September 2019 - 12:38 PM, a spus:

=))

Giani, bine c-a raspuns Adi, ca oricat o iubesc io pe Lori, nu mai povesteam inca o data toata poliloghia.

Dar sunt sigura ca in afara de postarea cu vorbe, am pus pe undeva si cu poze, dar daca n-am pus unde trebuia...cred ca m-a intrebat cineva, pe undeva, si am raspuns acolo, pe loc.
nu-i nik, devine amuzanta treaba!

Eii,nu-i nimic draga mea Motzulin',e mereu motiv de discutie,asa mai stam de vorba mai alea alea :D

Draga Laponel',apropo de coltunasi,ce pofta-mi e,bunica facea umpluti cu branza si cu putin unt deasupra cat erau fierbinti si presarati cu zahar... :D vazui la K' proaspeti la caserola cam 7 lei daca mai gasesc zau ca am sa iau ,daca nu tre' sa ma apuc sa fac :love7:

#8089 Useril este offline   Lapona Enigel 

  • Night's Watch
  • PipPipPipPip
  • Grup: Nordic
  • Postari: 9,601
  • Inregistrat: 23-November 09
  • LocationDavy Jones' Locker

Postat 30 September 2019 - 05:21 PM

Vezi postareamoatza, la 30 September 2019 - 12:38 PM, a spus:

:lol:

Giani, bine c-a raspuns Adi, ca oricat o iubesc io pe Lori, nu mai povesteam inca o data toata poliloghia.

Dar sunt sigura ca in afara de postarea cu vorbe, am pus pe undeva si cu poze, dar daca n-am pus unde trebuia...cred ca m-a intrebat cineva, pe undeva, si am raspuns acolo, pe loc.
nu-i nik, devine amuzanta treaba!


Aaawwwwwwww! Love you back! Imagine postata
Marturisesc aici spasita ca , de fapt, am si citit cand ai povestit...Imagine postata Se vede treaba ca m-am cam tampit.
Adiiiii, multumesc tare mult ca ai repostat Imagine postata


Vezi postareaGeany, la 30 September 2019 - 12:52 PM, a spus:

Vezi postareamoatza, la 30 September 2019 - 12:38 PM, a spus:

:lol:

Giani, bine c-a raspuns Adi, ca oricat o iubesc io pe Lori, nu mai povesteam inca o data toata poliloghia.

Dar sunt sigura ca in afara de postarea cu vorbe, am pus pe undeva si cu poze, dar daca n-am pus unde trebuia...cred ca m-a intrebat cineva, pe undeva, si am raspuns acolo, pe loc.
nu-i nik, devine amuzanta treaba!

Eii,nu-i nimic draga mea Motzulin',e mereu motiv de discutie,asa mai stam de vorba mai alea alea :71:

Draga Laponel',apropo de coltunasi,ce pofta-mi e,bunica facea umpluti cu branza si cu putin unt deasupra cat erau fierbinti si presarati cu zahar... :71: vazui la K' proaspeti la caserola cam 7 lei daca mai gasesc zau ca am sa iau ,daca nu tre' sa ma apuc sa fac :crying:


Mamaia mea imi facea, odihneasca-se ea in pace acolo unde e, draga de ea! Cu faina din grau prasit de mana ei si dus la moara de ei insisi, cu branza facuta de manutili ei, care mulgeau vaca in fiecare dimineata si seara. Cu sufletul ei mare in care nu stiu unde mai incapea atata dragoste pentru toti zurlii de nepoti. Imagine postataAsa m-am rugat de sora-mea sa ii scrie toate retetele, ca facea niste mancaruri, haolo! Nu te mai sculai de la masa!
O sa o sun pe sor sa o intreb daca a luat si reteta de coltunasi ...
Heave ho, buccaneers ;)

Imagine postata

#8090 Useril este offline   any_annette 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 7,992
  • Inregistrat: 23-November 09

Postat 02 October 2019 - 03:21 PM

Tort cu morcovi, usor de tot de facut cu ingrediente pe care le avem mereu in casa, fraged adica nu sta in gat , cu alte cuvinte merita facut.

Imagine atasata: monthly_10_2019/post-13-0-50431700-1570022503.jpg

Aceasta postare a fost editata de any_annette: 02 October 2019 - 03:22 PM


#8091 Useril este offline   bristena 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 1,329
  • Inregistrat: 26-November 09

Postat 02 October 2019 - 03:52 PM

Vezi postareaany_annette, la 02 October 2019 - 03:21 PM, a spus:

Tort cu morcovi, usor de tot de facut cu ingrediente pe care le avem mereu in casa, fraged adica nu sta in gat ������, cu alte cuvinte merita facut.

Atasament 20191002_151730.jpg


Ce culoare!!! Splendid

Any ai pus reteta pe aici pe undeva? Cat se mentine? Saru.mana anticipat
fiica dacilor

#8092 Useril este offline   any_annette 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 7,992
  • Inregistrat: 23-November 09

Postat 02 October 2019 - 05:26 PM

3 morcovi medii (270 gr)
160 gr ulei de arahide (sau floarea soarelui)
3 oua la temperatura camerei
220 gr zahar
240 gr faina
1 plic de praf de copt ( al meu are 16 gr)
coaja de la o portocala ( eu nu am avut)

Tai la robot morcovii marunt de tot. Tot acolo peste morcovi pui uleiul si se mixeaza pana ce rezulta o crema portocalie. Apoi separat cu mixerul amesteci zaharul cu ouale cam 2 minute sa rezulte o crema spumoasa. Adaugi coaja de portocala si crema de morcovi. Amesteci si adaugi faina si praful de copt (intai amesteci faina cu praful de copt si le cerni), apoi amesteci si pui in tava unsa cu unt si presarata cu faina.Dai la cuptor la 175 de grade 45 de minute. Faci testul cu scobitoarea.

Nu stiu cat rezista ca azi am facut-o pt prima data. Aproape jumate s-a dus.

#8093 Useril este offline   bristena 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 1,329
  • Inregistrat: 26-November 09

Postat 02 October 2019 - 07:26 PM

Vezi postareaany_annette, la 02 October 2019 - 05:26 PM, a spus:

3 morcovi medii (270 gr)
160 gr ulei de arahide (sau floarea soarelui)
3 oua la temperatura camerei
220 gr zahar
240 gr faina
1 plic de praf de copt ( al meu are 16 gr)
coaja de la o portocala ( eu nu am avut)

Tai la robot morcovii marunt de tot. Tot acolo peste morcovi pui uleiul si se mixeaza pana ce rezulta o crema portocalie. Apoi separat cu mixerul amesteci zaharul cu ouale cam 2 minute sa rezulte o crema spumoasa. Adaugi coaja de portocala si crema de morcovi. Amesteci si adaugi faina si praful de copt (intai amesteci faina cu praful de copt si le cerni), apoi amesteci si pui in tava unsa cu unt si presarata cu faina.Dai la cuptor la 175 de grade 45 de minute. Faci testul cu scobitoarea.

Nu stiu cat rezista ca azi am facut-o pt prima data. Aproape jumate s-a dus.



Saru.mana inca o data, sper sa pot presta (si posta) cat mai repede
fiica dacilor

#8094 Useril este offline   bellamama 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 1,631
  • Inregistrat: 27-May 13
  • LocationBucuresti

Postat 03 October 2019 - 10:24 AM

Vezi postareaany_annette, la 02 October 2019 - 05:26 PM, a spus:

Tai la robot morcovii marunt de tot.

Morcovii cruzi?

#8095 Useril este offline   bristena 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 1,329
  • Inregistrat: 26-November 09

Postat 03 October 2019 - 11:13 AM

Vezi postareabellamama, la 03 October 2019 - 10:24 AM, a spus:

Vezi postareaany_annette, la 02 October 2019 - 05:26 PM, a spus:

Tai la robot morcovii marunt de tot.

Morcovii cruzi?


Cred ca da, la alte retete de genul asta morcovii sunt cruzi, dar asteptam raspunsul Anutei
fiica dacilor

#8096 Useril este offline   any_annette 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 7,992
  • Inregistrat: 23-November 09

Postat 03 October 2019 - 03:07 PM

Da fetele, cruzi.

#8097 Useril este offline   Geany 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 15,652
  • Inregistrat: 08-December 09

Postat 14 October 2019 - 12:08 PM

Placinta cu mere,foi subtiri cumparate,2 deastea' am facut

Imagine atasata: monthly_10_2019/post-405-0-37276200-1571047653.jpg

E calda-calda :D

Imagine atasata: monthly_10_2019/post-405-0-77353400-1571047676.jpg

Imagine atasata: monthly_10_2019/post-405-0-96834200-1571047690.jpg

#8098 Useril este offline   Carmella 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 2,242
  • Inregistrat: 30-November 09

Postat 14 October 2019 - 08:23 PM

Crumble cu mere și prune, ce a mai rămas neconsumat prin coșul cu fructe de vreo săptămînă, cu musli cu fructe uscate deasupra în loc de făină în aluatul de deasupra. Cu un moț de înghețată.

Imagine atasata: monthly_10_2019/post-233-0-70799400-1571077258.jpg

Și cu un moț de motan 😀

Imagine atasata: monthly_10_2019/post-233-0-57503300-1571077267.jpg

#8099 Useril este offline   Adriana 

  • Bucătăreasă cu sucitor
  • Grup: Moderators
  • Postari: 14,249
  • Inregistrat: 21-November 09
  • LocationTo, Piemonte, IT

Postat 14 October 2019 - 10:07 PM

Cre' ca moțul de motan țintea moțul de înghețată :D

#8100 Useril este offline   Carmella 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 2,242
  • Inregistrat: 30-November 09

Postat 15 October 2019 - 07:29 AM

Îi place mult înghețata Betty cu rom, cînd o miroase devine brusc îndrăgostit de mine, știe că la final îi las un strop pe farfurie și el o linge :D

Arata acest topic


  • 450 Pagini +
  • « Prima
  • 403
  • 404
  • 405
  • 406
  • 407
  • Ultima »
  • Nu puteti crea un topic nou
  • Nu puteti replica pe acest topic

17 useri citesc topicul
0 membri, 17 vizitatori, 0 utilizatori anonimi