La mare moda acum
http://caviar-escarg...r-escargot.html
Pagina 1 din 1
Caviar d'escargot
#1
Postat 04 January 2010 - 09:04 PM
"Pamantul s-ar fi dus, hainul,
De-a berbeleacul, vorba ceea,
De n-ar fi fost pe lume vinul,
Tutunul, dracul si femeia!"
De-a berbeleacul, vorba ceea,
De n-ar fi fost pe lume vinul,
Tutunul, dracul si femeia!"
#2
Postat 04 January 2010 - 09:18 PM
Iata si "Istoria cestui caviar "
Subiectul m-a interesat si cu Googli stie tot,iata ce am gasit :
Un cuplu de crescători de melci din localitatea Soissons, din nordul Franţei, a visat să recolteze ouă de melc pentru a le transforma în caviar, sperând să seducă astfel maeştrii bucătari francezi, dornici să creeze noi delicatese. Acum, visul lor s-a împlinit, odată cu punerea în vânzare a primelor cutii ce conţin preţiosul preparat.
Dominique Pierru şi soţia sa, Sylvie, au început o nouă viaţă în anul 2004, când au riscat totul şi au înfiinţat o fermă de melci, de unde acum recoltează ouăle de la peste 50.000 de gasteropode. „Este adevărat că am pornit de la zero în afacerea noastră. A trebuit să fim foarte inventivi şi răbdători, pentru că tot ceea ce am obţinut astăzi este rezultatul a trei ani de cercetare“, au afirmat soţii Pierru. Pasionaţi de gasteropode, cei doi au hotărât foarte repede să se specializeze şi, în ciuda tuturor obstacolelor cu care s-au confruntat, au optat pentru producţia de caviar, dar unul cu totul special.
Procesul de producţie
„Un melc depune o anumită cantitate de ouă în fiecare an, în medie, patru grame. Primul obiectiv pe care l-am stabilit a fost cantitatea de 200 de kilograme, iar pentru a atinge ceea ce ne-am propus şi a asigura şi o rezervă pentru tot anul a fost nevoie să modificăm perioada de depunere a ouălor“, au explicat soţii Pierru.
Melcii din crescătorie fac parte din specia numită Marele Gri, originară din Africa de Nord, şi sunt îngrijiţi într-o încăpere special construită pentru ei, unde temperatura nu depăşeşte 20 de grade Celsius, gradul de umiditate este de exact 80 la sută şi unde 18 ore din 24 este lumină.
Din fericire pentru cultivatori, melcii sunt hermafrodiţi, deci depun cu toţii ouă, dar recoltarea acestora este extrem de laborioasă, pentru că micile perle albe cu diametru de cel mult patru milimetri, puţin mai mari decât icrele de sturion, se lasă cu greu culese. Odată adunate, cu ajutorul unui dispozitiv inventat de Dominique Pierru, ouăle sunt curăţate şi sortate. Totul se face manual, de aceea preţul unui kilogram de ouă de melci costă aproximativ 1.600 de euro. Apoi, peste preţiosul produs se pun puţină sare de Guérande şi esenţă de rozmarin, o metodă cât se poate de simplă, dar extrem de eficientă, care păstrează caviarul proaspăt timp de cel puţin trei luni.
O explozie de arome
Rezultatul acestei munci îndelungate şi solicitante merită tot efortul: perle mici, de culoare roz pal, care încântă papilele gustative şi care produc o explozie de „arome tomnatice cu note discrete de pădure sau de angelică“, după cum spun specialiştii. Din luna octombrie, când a apărut pe piaţă pentru prima dată, preţiosul caviar botezat De Jaeger a făcut furori în domeniul gastronomiei, fiind un produs solicitat în toate colţurile lumii, unde maeştrii bucătari se întrec în rafinament şi inventivitate.
Prezentat în mod oficial în cadrul unei expoziţii culinare organizate în localitatea franceză Touquet, caviarul de melci a fost apreciat de majoritatea specialiştilor. Maeştrii în domeniul gastronomiei s-au arătat foarte încântaţi şi interesaţi de culoarea şi consistenţa produsului, lăudând în special subtilitatea gustului şi spunând că, din punct de vedere vizual şi al gustului, este cu totul diferit de icrele de sturion şi stimulează creativitatea bucătarului.
Subiectul m-a interesat si cu Googli stie tot,iata ce am gasit :
Un cuplu de crescători de melci din localitatea Soissons, din nordul Franţei, a visat să recolteze ouă de melc pentru a le transforma în caviar, sperând să seducă astfel maeştrii bucătari francezi, dornici să creeze noi delicatese. Acum, visul lor s-a împlinit, odată cu punerea în vânzare a primelor cutii ce conţin preţiosul preparat.
Dominique Pierru şi soţia sa, Sylvie, au început o nouă viaţă în anul 2004, când au riscat totul şi au înfiinţat o fermă de melci, de unde acum recoltează ouăle de la peste 50.000 de gasteropode. „Este adevărat că am pornit de la zero în afacerea noastră. A trebuit să fim foarte inventivi şi răbdători, pentru că tot ceea ce am obţinut astăzi este rezultatul a trei ani de cercetare“, au afirmat soţii Pierru. Pasionaţi de gasteropode, cei doi au hotărât foarte repede să se specializeze şi, în ciuda tuturor obstacolelor cu care s-au confruntat, au optat pentru producţia de caviar, dar unul cu totul special.
Procesul de producţie
„Un melc depune o anumită cantitate de ouă în fiecare an, în medie, patru grame. Primul obiectiv pe care l-am stabilit a fost cantitatea de 200 de kilograme, iar pentru a atinge ceea ce ne-am propus şi a asigura şi o rezervă pentru tot anul a fost nevoie să modificăm perioada de depunere a ouălor“, au explicat soţii Pierru.
Melcii din crescătorie fac parte din specia numită Marele Gri, originară din Africa de Nord, şi sunt îngrijiţi într-o încăpere special construită pentru ei, unde temperatura nu depăşeşte 20 de grade Celsius, gradul de umiditate este de exact 80 la sută şi unde 18 ore din 24 este lumină.
Din fericire pentru cultivatori, melcii sunt hermafrodiţi, deci depun cu toţii ouă, dar recoltarea acestora este extrem de laborioasă, pentru că micile perle albe cu diametru de cel mult patru milimetri, puţin mai mari decât icrele de sturion, se lasă cu greu culese. Odată adunate, cu ajutorul unui dispozitiv inventat de Dominique Pierru, ouăle sunt curăţate şi sortate. Totul se face manual, de aceea preţul unui kilogram de ouă de melci costă aproximativ 1.600 de euro. Apoi, peste preţiosul produs se pun puţină sare de Guérande şi esenţă de rozmarin, o metodă cât se poate de simplă, dar extrem de eficientă, care păstrează caviarul proaspăt timp de cel puţin trei luni.
O explozie de arome
Rezultatul acestei munci îndelungate şi solicitante merită tot efortul: perle mici, de culoare roz pal, care încântă papilele gustative şi care produc o explozie de „arome tomnatice cu note discrete de pădure sau de angelică“, după cum spun specialiştii. Din luna octombrie, când a apărut pe piaţă pentru prima dată, preţiosul caviar botezat De Jaeger a făcut furori în domeniul gastronomiei, fiind un produs solicitat în toate colţurile lumii, unde maeştrii bucătari se întrec în rafinament şi inventivitate.
Prezentat în mod oficial în cadrul unei expoziţii culinare organizate în localitatea franceză Touquet, caviarul de melci a fost apreciat de majoritatea specialiştilor. Maeştrii în domeniul gastronomiei s-au arătat foarte încântaţi şi interesaţi de culoarea şi consistenţa produsului, lăudând în special subtilitatea gustului şi spunând că, din punct de vedere vizual şi al gustului, este cu totul diferit de icrele de sturion şi stimulează creativitatea bucătarului.
Va invit in casa mea virtuala :
http://povesticulinare.blogspot.com/
http://povesticulinare.blogspot.com/
#3
Postat 17 February 2010 - 05:26 AM
mare-i gradina ta cu melci,Doamne !
dar de stiut nu stiam despre oual melcilor si ca ele s-ar consuma.Brava , informatorilor !
dar de stiut nu stiam despre oual melcilor si ca ele s-ar consuma.Brava , informatorilor !
culinareasa blogareasa
http://panseluta-violet.blogspot.com/
http://panseluta-violet.blogspot.com/
#4
Postat 24 February 2010 - 08:35 PM
Caviarul de melci nu stiu daca m-ar tenta asa cum ma tenteaza caviarul-caviar
Un alt caviar pe care-l ador este Chocaviar.
Un alt caviar pe care-l ador este Chocaviar.
Arata acest topic
Pagina 1 din 1