Forum Culinar: Topic bonicellian culinar - Forum Culinar

Salt la continut

• 24 Pagini +
  • « Prima
  • 11
  • 12
  • 13
  • 14
  • 15
  • Ultima »
  • Nu puteti crea un topic nou
  • Nu puteti replica pe acest topic

Topic bonicellian culinar

#241 Useril este offline   Bonicelli 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Red
  • Postari: 584
  • Inregistrat: 22-November 09

Postat 17 February 2010 - 02:32 PM

Kiken, multumesc :lol: invat si eu de la cei mai buni.
Vrabiuto, retetele le inventez. Pe la inceputul topicului am mai pus eu si pas cu pas, dar n-am facut la toate poze pe parcurs, ca ma concentrez la ce fac si uit de poze. In general ciocolata topita, umpluturi cu ce-mi da pe moment prin cap, sau ce am.
Uite, cand mai fac, promit sa pun pas cu pas.
Simona, ti-a raspuns Zorzo (viitoarea mea ucenica :-* ) am si niste forme si cand n-aveam foloseam forme de cuburi de gheata. Daca nu-ti spunea Zorzo ti-as fi zis ca le-am dat cu schmirghel, glass papier. :)
Imagine postata

#242 Useril este offline   Bonicelli 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip

Postat 17 February 2010 - 02:57 PM

No, azi diet. :lol:
Am fiert niste brocoli cu telina si putin morcov, le-am pasat, dar nu piure si am pus sare, piper, niste tarhon, chestii de-astea sa nu fie fad amestecul, ca asa cum arata, nu l-as fi mancat nici alergata. :)
Gasisem eu intr-un dulap un fel de cutiuta de plastic, nu mai stiu cand am luat-o si nici pentru ce am luat-o, cred ca pentru ceva orezuri chinezesti :-* dar nu bag mana-n foc, asa ca mi-am zis ia sa vad eu ce iese acolo.
Amestecul ala n-ar fi stat in forma nici cu acatiste, asa ca am luat eu un pliculet de jeleu din acela de pus pe tarte, deci nu gelatina, dar si asta tot gelatina e, numai ca se intareste imediat, l-am topit in 200 ml de apa (dar oricum nu l-am folosit tot, ca nu vroiam sa iasa aspic) si l-am indesat in cutiuta aia, peste care am pus capacelul.
Dupa 10 minute era gata :) l-am scos frumusel, l-am taiat si i-am facut poze cu un fel de suncuta gen prosciuto si nelipsita valeriana.
Am mai pus si-o jumatate de avocado, peste care am picurat niste ulei de dovleac (din ala verde, dar din cand in cand bate-n rosu inchis)
Asa si asta am mancat eu azi la pranz. Moaaaama, cat de disciplinata sunt.

Fisiere atasate

• Fisier atasat  1.jpg (220.09K)
    Number of downloads: 8
  • Fisier atasat  2.jpg (248.07K)
    Number of downloads: 7
  • Fisier atasat  3.jpg (130.89K)
  • Fisier atasat  4.jpg (104.49K)
    Number of downloads: 9
  • Fisier atasat  6.jpg (106.12K)
  • Fisier atasat  7.jpg (142.51K)
  • Fisier atasat  8.jpg (136.95K)
  • Fisier atasat  9.jpg (128.5K)
  • Fisier atasat  11.jpg (151.42K)

Imagine postata

#243 Useril este offline   Bonicelli 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip

Postat 17 February 2010 - 03:12 PM

Si-am mai facut si bomboane diet. :lol: Sau aproape, ca fructele confiate aveau si putin zahar.
Am folosit tot un pliculet din acela de jeleu de pus pe tarte, am pus fructele in formele de bomboane (dupa ce lasasem putin jeleu sa se-ntareasca pe fundul formei) si am turnat restul pana le-am umplut. Am folosit si jeleu alb si rosu. (In vreo 2 am picurat si niste sirop de menta :) pentru putin verde) In jeleu am pus niste indulcitor din cel lichid, nu zahar.

Fisiere atasate

• Fisier atasat  1.jpg (117.87K)
  • Fisier atasat  2.jpg (74.04K)
  • Fisier atasat  3.jpg (117.38K)
  • Fisier atasat  4.jpg (120.15K)
  • Fisier atasat  7.jpg (119.29K)
  • Fisier atasat  8.jpg (118.11K)
  • Fisier atasat  9.jpg (123.59K)
  • Fisier atasat  10.jpg (153.03K)

Imagine postata

#244 Useril este offline   Foxyy 

• Moderator
  • Grup: Moderators
  • Postari: 14,143
  • Inregistrat: 24-November 09

Postat 17 February 2010 - 03:49 PM

Vezi postareaBonicelli, la 17 February 2010 - 02:32 PM, a spus:

Kiken, multumesc :cheers: invat si eu de la cei mai buni.
Vrabiuto, retetele le inventez. Pe la inceputul topicului am mai pus eu si pas cu pas, dar n-am facut la toate poze pe parcurs, ca ma concentrez la ce fac si uit de poze. In general ciocolata topita, umpluturi cu ce-mi da pe moment prin cap, sau ce am.
Uite, cand mai fac, promit sa pun pas cu pas.
Simona, ti-a raspuns Zorzo (viitoarea mea ucenica :pupic: ) am si niste forme si cand n-aveam foloseam forme de cuburi de gheata. Daca nu-ti spunea Zorzo ti-as fi zis ca le-am dat cu schmirghel, glass papier. :lol:

Vezi postareaBonicelli, la 17 February 2010 - 03:12 PM, a spus:

Si-am mai facut si bomboane diet. :lol: Sau aproape, ca fructele confiate aveau si putin zahar.
Am folosit tot un pliculet din acela de jeleu de pus pe tarte, am pus fructele in formele de bomboane (dupa ce lasasem putin jeleu sa se-ntareasca pe fundul formei) si am turnat restul pana le-am umplut. Am folosit si jeleu alb si rosu. (In vreo 2 am picurat si niste sirop de menta :hungry: pentru putin verde) In jeleu am pus niste indulcitor din cel lichid, nu zahar.

Io nu ma mai gioc!!!! =)) O iei numa' pe Zorzo drept ucenica? Io cui raman? :(
Cu bonbonurile astea (ultimele adica), m-ai daramat de pe scaun. Inghit in sec, imi troznesc falcile si maselele si ma uit la culori si plang! :) De mila bietului calculator plang - inca un pic si inund biata tastatura! :cheers:

#245 Useril este offline   raluca elena 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 3,017

Postat 17 February 2010 - 04:04 PM

BonBon, ai ajuns pro, sa ma bata mamaie!
raluca elena

#246 Useril este offline   zoazorel 

• Io-s aia!
  • PipPipPipPip
  • Grup: Blue
  • Postari: 5,494
  • LocationBrăila, București, Bolintin-Vale...

Postat 17 February 2010 - 09:32 PM

Imagine postata BonBonicellei pentru cinstea si onoru' facut de a ma declara ucenica ei! Imagine postata Numa' ca cred ca vrea sa mor pana atunci! Boniceaoooo, stii ca n-am voie, de ce ma sinucizi cu dude? Imagine postata cat sunt de frumoase! De bune, nici nu vreau sa ma gandesc!Imagine postata
Foxyy, stai calma, ca nu ma descurc singura, asa ca tu esti ucenica mea, bine?Imagine postata
Fata, bine c-ai pus verde de menta, ca era sa nu mai recunosc peisajul! Mai traieste Paul?
Da' ce-ti veni de te facusi cuminte si disciplinata azi?Imagine postata
Nu ma pricep, da' insist sa persist! Si cateodata chiar imi iese!

Nu-i cereti unei femei imposibilul. E capabila sa vi-l ofere!!!

#247 Useril este offline   Foxyy 

• Moderator
  • Grup: Moderators
  • Postari: 14,143

Postat 17 February 2010 - 09:54 PM

Vezi postareazoazorel, la 17 February 2010 - 09:32 PM, a spus:

Imagine postata BonBonicellei pentru cinstea si onoru' facut de a ma declara ucenica ei! Imagine postata Numa' ca cred ca vrea sa mor pana atunci! Boniceaoooo, stii ca n-am voie, de ce ma sinucizi cu dude? Imagine postata cat sunt de frumoase! De bune, nici nu vreau sa ma gandesc!Imagine postata
Foxyy, stai calma, ca nu ma descurc singura, asa ca tu esti ucenica mea, bine?
Fata, bine c-ai pus verde de menta, ca era sa nu mai recunosc peisajul! Mai traieste Paul?
Da' ce-ti veni de te facusi cuminte si disciplinata azi?Imagine postata

:scratch: De acord! Promit sa fiu o ucenica ascultatoare! :scratch:

#248 Useril este offline   Bunny 

• Iepure Sef
  • PipPipPipPip
  • Postari: 470

Postat 17 February 2010 - 11:33 PM

Vezi postareaBonicelli, la 17 February 2010 - 02:57 PM, a spus:

No, azi diet. :)
Am fiert niste brocoli cu telina si putin morcov, le-am pasat, dar nu piure si am pus sare, piper, niste tarhon, chestii de-astea sa nu fie fad amestecul, ca asa cum arata, nu l-as fi mancat nici alergata. :-*

Boni, m-ai terminat cu rulada - aspic de broccoli! Mai ai locuri la ucenicie :P ?

PS. Recunosc sincer ca nici intr-o mie de ani nu m-as fi gandit sa folosesc jeleul acela sa imbrac legumele - gelatina insa, cu siguranta da - e o idee faina (stii ca vine si in variante colorate? eu am avut la un moment dat unul rosu :((
Imperfecta by design

Blogul meu imperfect

#249 Useril este offline   zoazorel 

• Io-s aia!
  • PipPipPipPip

Postat 18 February 2010 - 09:48 PM

Bunny, e in doua variante:Tort gelee rosu si transparent!
Nu-ti inteleg mirarea: la imaginatia Bonicelliana debordanta, eu deja nu ma mai mir.Doar astept!Imagine postata
De idei nu duce lipsa, dar nici de indemanare! Ba mai e si modesta (doar e "maestra" mea! Tre' so- laud, nu?Imagine postata )

#250 Useril este offline   Bonicelli 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip

Postat 20 February 2010 - 05:07 PM

Foxy, Zorzo e viitorul ucenic, tu vei fi supraveghetorul meu si-al lui Zorzo, ca ce faci tu.... :D
Raluca, :D
Zorzo, Paul nu se simte prea bine, sughita de cate ori il pomenim si normal ca nu-i prea mai ies macaronsii. :happy2:
Bunny, tu ma-ntrebi de locuri la ucenicie? :pupic: Poate dupa ce fac eu un curs la tine-n bucatarie :hungry:

Azi am facut ciuperci umplute pe gratar, (de fapt MdeB le-a facut)si niste foi din acelea de orez umplute cu morcov, gulioara, ridiche, gorgonzola si evident valeriana. (varianta cruda)
Eu am mancat doar ciuperci si foi de orez, MdeB-ul si-a mai pus si ceva carne pe gratar.

Fisiere atasate

• Fisier atasat  1.jpg (167.14K)
  • Fisier atasat  2.jpg (204.03K)
  • Fisier atasat  3.jpg (176.62K)
  • Fisier atasat  8.jpg (150.05K)
  • Fisier atasat  4.jpg (152.01K)
  • Fisier atasat  5.jpg (144.37K)
  • Fisier atasat  6.jpg (138.66K)
  • Fisier atasat  7.jpg (153.57K)

Imagine postata

#251 Useril este offline   stella 

• Ambasadoarea artistilor culinari
  • PipPipPipPip
  • Grup: Green
  • Postari: 7,715
  • Inregistrat: 23-November 09

Postat 20 February 2010 - 05:14 PM

Boni , m-ai dat pe spate. nu doar cu cromatica, ci si cu ideile si realizarea. brava.

#252 Useril este offline   Bunny 

• Iepure Sef
  • PipPipPipPip

Postat 20 February 2010 - 05:27 PM

Boni, tare frumos si sanatos :happy2:

Si da, vreau la tine in ucenicie, macar pentru a invata sa fac mancare asa frumos colorata si sanatoasa :hungry:
Imperfecta by design

Blogul meu imperfect

#253 Useril este offline   Bonicelli 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip

Postat 20 February 2010 - 06:14 PM

Stella, :hungry: multumesc mult. Un compliment de la tine ma motiveaza, mai ales ca tu chiar ai gustat din ce fac si stii cum e, cand te straduiesti sa fii perfect, atunci o dai in bara. :D
Bunny, OK, facem schimb, eu vin la tine pentru ideile si competenta ta, tu vii la mine sa inventam impreuna mancaruri frumoase si sanatoase. :D

Uitasem dulcele dietetic. :happy2:
Muesli amestecat cu unt bio :pupic: muesli din ala crocant si turtit in forma, pentru blat.
Branza philadelphia light amestecata cu frisca lichida (batuta bine, bine)aici mi-a cam scapat piciorul (si la unt), :D ca nu prea sunt diet, dar in context nu se pune, 2 lingurite de lamaie (suc) indulcitor lichid si batute rau, rau, pana stau baț.
Am pus un strat de visine una langa alta, pana nu s-a mai vazut blatul, amestecul branzos pe deasupra, pac cu aranjamentul in frigider si am pandit si tot verificat cu degetul sa vad daca-i gata :D ....pana a fost gata. :D

Fisiere atasate

• Fisier atasat  12.jpg (123.61K)
  • Fisier atasat  13.jpg (120.01K)

Imagine postata

#254 Useril este offline   Bunny 

• Iepure Sef
  • PipPipPipPip

Postat 20 February 2010 - 06:38 PM

Vezi postareaBonicelli, la 20 February 2010 - 06:14 PM, a spus:

Bunny, OK, facem schimb, eu vin la tine pentru ideile si competenta ta, tu vii la mine sa inventam impreuna mancaruri frumoase si sanatoase. :pupic:
Am pus un strat de visine una langa alta, pana nu s-a mai vazut blatul, amestecul branzos pe deasupra, pac cu aranjamentul in frigider si am pandit si tot verificat cu degetul sa vad daca-i gata :hungry: ....pana a fost gata. :happy2:

Uite, vezi tu Boni, fara sa am modestii desarte, eu inca nu mi-s competenta in bucatarie, sunt cel mult o colectie de accidente incredibile (da' sa nu mai spui la nimeni, da?) - asta si din cauza ca nu am rabdare, doar la imaginatie stau bine cateodata :D .

Uite, eu zic ca reteta asta ar fi stat foarte frumos la dulciuri in imagini: ingrediente simple, sanatoase (nu intram in polemici :D , zaharul e o leguma, nu?), efect deosebit, gustul cred ca e delicios! :D
Imperfecta by design

Blogul meu imperfect

#255 Useril este offline   Bonicelli 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip

Postat 20 February 2010 - 07:08 PM

:D Bunny, da, zaharul e o leguma, toata lumea stie, ca si ciocolata de altfel, da' io zahar n-am pus. Ce-o fi avut muesli ala, mie de grasimea din unt si din frisca aia lichida mi-era.
Ei Bunny, io n-am ce cauta la retete in imagini, acolo-i pentru cei chiar priceputi, mie-mi ies din greseala. :D Asta-i a patra pe care-o fac si pe care am putut s-o pozez. :D
Cat despre competenta ta in bucatarie, hai sa vorbim despre un aperitiv cu somon(pe care l-am copiat si eu), tarta cu brocoli si somon (care sigur urmeaza zilele astea) drobul de pui (pe care-l voi face de Paste pentru cativa musafiri care nu mananca miel) clatitele vestite pentru postitoarele de ziua-ntaia :pupic: diferiti cozonaci si briose, care mie nu mi-ar iesi nici cu acatiste :hungry: si daca mai stau, imi mai aduc aminte.Deci, in afara de imaginatie e si competenta. :happy2:
Imagine postata

#256 Useril este offline   Nicoleta 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Postari: 178
  • Inregistrat: 02-December 09

Postat 20 February 2010 - 07:37 PM

ah, mie doar cutiuta imi place :hungry:

foarte mumoaaase Boni!!!
"Maybe this world is another planet's Hell." - Aldous Huxley (1894-1963)

#257 Useril este offline   Bunny 

• Iepure Sef
  • PipPipPipPip

Postat 20 February 2010 - 07:54 PM

Vezi postareaBonicelli, la 20 February 2010 - 07:08 PM, a spus:

:hungry: Bunny, da, zaharul e o leguma, toata lumea stie, ca si ciocolata de altfel, da' io zahar n-am pus. Ce-o fi avut muesli ala, mie de grasimea din unt si din frisca aia lichida mi-era.
Ei Bunny, io n-am ce cauta la retete in imagini, acolo-i pentru ce-i chiar priceputi, mie-mi ies din greseala. :happy2: Asta-i a patra pe care-o fac si pe care am putut s-o pozez. :D

Te pupacesc si dau un aperitiv cu somon cand ne vedem :pupic:
Imperfecta by design

Blogul meu imperfect

#258 Useril este offline   stella 

• PipPipPipPip

Postat 21 February 2010 - 04:15 PM

Boni , pentru tine primii ghiocei

Imagine postata

#259 Useril este offline   zoazorel 

• Io-s aia!
  • PipPipPipPip

Postat 21 February 2010 - 06:44 PM

Vai, Stella, ce frumosi sunt! Si ce frumos miros...De-aici ii simt! Pot lua si eu unul?Imagine postata

#260 Useril este offline   stella 

• PipPipPipPip

Postat 21 February 2010 - 07:54 PM

Sigur ca da Zoazo.

Arata acest topic

• 24 Pagini +
  • « Prima
  • 11