Forum Culinar: Topic bonicellian culinar - Forum Culinar

Salt la continut

  • 24 Pagini +
  • « Prima
  • 12
  • 13
  • 14
  • 15
  • 16
  • Ultima »
  • Nu puteti crea un topic nou
  • Nu puteti replica pe acest topic

Topic bonicellian culinar

#261 Useril este offline   zoazorel 

  • Io-s aia!
  • PipPipPipPip
  • Grup: Blue
  • Postari: 5,494
  • Inregistrat: 24-November 09
  • LocationBrăila, București, Bolintin-Vale...

Postat 21 February 2010 - 08:06 PM

Imagine postata Stella si multumesc!

Bonicico, tu "buchetele" alea cu valeriana le-ai mancat asa, crude?Imagine postata
Nu ma pricep, da' insist sa persist! Si cateodata chiar imi iese!

Nu-i cereti unei femei imposibilul. E capabila sa vi-l ofere!!!

#262 Useril este offline   Bonicelli 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Red
  • Postari: 584
  • Inregistrat: 22-November 09

Postat 21 February 2010 - 10:03 PM

Vezi postareastella, la 21 February 2010 - 04:15 PM, a spus:

Boni , pentru tine primii ghiocei


Stella, m-ai topit de tot. :) :D
Imagine postata

#263 Useril este offline   Bonicelli 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Red
  • Postari: 584
  • Inregistrat: 22-November 09

Postat 21 February 2010 - 10:16 PM

Vezi postareazoazorel, la 21 February 2010 - 08:06 PM, a spus:

Bonicico, tu "buchetele" alea cu valeriana le-ai mancat asa, crude?Imagine postata

Pai, nu trebuia? :( Eu mananc si conopida si brocoli crude.
Daca le prajeam nu mai erau light. Si daca nu mai erau light nu ma mai interesau. :(
Ca eu de atata bombonit, am pus 200 de gr si trebuie sa le dau jos ca vine primavara. :)
Ca sa le dau jos si sa nu le mai pun trebuie sa mananc sa-mi placa, adica dieta nu trebuie sa fie o corvoada, trebuie doar sa gandesc, OK, acum mananc altceva, tot bun, dar altceva.
Oricum, eu nu mananc nimic gras, nu mananc orez, cartofi, paine,(doar daca o fac eu si aia o felie, doua) pateuri, cozonaci, coca in general.Prajiturile trebuie sa nu aiba blat aproape deloc, fiindca nu-mi place nimic cu coca multa.
Cu dulciurile insaaaaa.... :(
Si cum in ultima vreme am mancat aproape doar dulciuri, evident ca am pus vreo 200 de gr. :D
Am uitat, din lucrurile interzise as manca dimineata la pranz si seara paste. Dar nu o fac. :D
Imagine postata

#264 Useril este offline   Bunny 

  • Iepure Sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 470
  • Inregistrat: 22-November 09

Postat 21 February 2010 - 10:46 PM

Si ca sa vezi de unde-mi veni mie inspiratia in seara asta:

Fisier atasat  bonicella_0158.JPG (97.11K)
Number of downloads: 8

Asta e desertul de ora 5 pentru pici pentru ziua de maine, inspirat din tortul tau rece cu visine. Eu am pus branzica de vaci+mascarpone+zmeura din congelator+ceva zahar, ca era acru rau. La baza muesli cu o tara de unt. Vom vedea maine ce parere are, dar fiind cu zmeura ma astept sa nu comenteze :D

Pup :) !
Imperfecta by design

Blogul meu imperfect

#265 Useril este offline   zoazorel 

  • Io-s aia!
  • PipPipPipPip
  • Grup: Blue
  • Postari: 5,494
  • Inregistrat: 24-November 09
  • LocationBrăila, București, Bolintin-Vale...

Postat 22 February 2010 - 09:09 PM

Bunny, ma zapacesti tu cu zmeura ta! 'Au nu stii ca mi-s fan fructe de padure ? Numai, gata, nu mai ai scapare, vin la tine! Zmeura cu branza de vaci...Imagine postata
Nu ma pricep, da' insist sa persist! Si cateodata chiar imi iese!

Nu-i cereti unei femei imposibilul. E capabila sa vi-l ofere!!!

#266 Useril este offline   Bunny 

  • Iepure Sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 470
  • Inregistrat: 22-November 09

Postat 22 February 2010 - 09:12 PM

Vezi postareazoazorel, la 22 February 2010 - 09:09 PM, a spus:

Bunny, ma zapacesti tu cu zmeura ta! 'Au nu stii ca mi-s fan fructe de padure ? Numai, gata, nu mai ai scapare, vin la tine! Zmeura cu branza de vaci...Imagine postata


Zo, pai hai, ca piciul nu a mancat decat un sfert, dar de placut i-a placut :) Deci mai avem un pic si pentru tine!
Imperfecta by design

Blogul meu imperfect

#267 Useril este offline   yandira 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Scarlett
  • Postari: 211
  • Inregistrat: 30-November 09

Postat 22 February 2010 - 11:02 PM

Boni, de cate ori revin te gasesc "schimbata la fatza". Acum ca nutrioloaga m-ai dat peste cap: am si gelatina dietetica am si forma am si zarzavat dar nu imi trecea prin cap sa le impreun. :D
Spune-mi si mie cum sa fac sa iasa lucioasa bomboana (una singurica, ca nu am vrut sa risc cu mai multe) :D
Pentru 200 de grame faci aceste eforturi de creatie? Eu pun 200 de grame doar cand ma uit la retete. :pupic: :P
Imagine postata

#268 Useril este offline   Mutti 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Blue
  • Postari: 4,228
  • Inregistrat: 24-November 09
  • LocationDE

Postat 23 February 2010 - 09:23 AM

Boni , la ce spui tu valeriana??????

#269 Useril este offline   Bonicelli 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Red
  • Postari: 584
  • Inregistrat: 22-November 09

Postat 23 February 2010 - 07:08 PM

Bunny, fain arata desertul, fain rau de tot, dar eu in loc de mascarpone o sa-i pun Philadelphia 0,2 grasime :drool: ca altfel nu dau alea 200 gr jos.

Yandira, bomboana iese lucioasa, daca forma e lucioasa.Altfel nu stiu cum. :scratch:
Cat despre cele 200 de gr, cred ca am uitat sa pun un zambilic langa numar :lol: ca evident ca nu-i vorba de 200 de gr, ci de 350. :) Glumesc din nou, e vorba de cateva kg. :drool:

Simona, valeriana-i o salata.
http://artaculinara....__1
Imagine postata

#270 Useril este offline   Mutti 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Blue
  • Postari: 4,228
  • Inregistrat: 24-November 09
  • LocationDE

Postat 24 February 2010 - 11:08 AM

Vezi postareaBonicelli, la 23 February 2010 - 07:08 PM, a spus:

Bunny, fain arata desertul, fain rau de tot, dar eu in loc de mascarpone o sa-i pun Philadelphia 0,2 grasime :) ca altfel nu dau alea 200 gr jos.

Yandira, bomboana iese lucioasa, daca forma e lucioasa.Altfel nu stiu cum. :)
Cat despre cele 200 de gr, cred ca am uitat sa pun un zambilic langa numar :) ca evident ca nu-i vorba de 200 de gr, ci de 350. :-* Glumesc din nou, e vorba de cateva kg. :)

Simona, valeriana-i o salata.
http://artaculinara....__1



acum am vazut care.....

la noi ii spune altfel.

Si eu mi-s innebunita dupa ea , ii rup numai radacina putin , o spal bine si in salata cu ea , asa intreaga.

Nush de unde-mi venea mie ca valeriana asta ar fi ceva otravitor....poate incurc cu gentziana....

#271 Useril este offline   zoazorel 

  • Io-s aia!
  • PipPipPipPip
  • Grup: Blue
  • Postari: 5,494
  • Inregistrat: 24-November 09
  • LocationBrăila, București, Bolintin-Vale...

Postat 24 February 2010 - 08:21 PM

Nu-ncurci prea rau! Valeriana, sau Iarba-pisicii e o planta cu efect calmant, dar in concentratie mare e halocinogena si otravitoare chiar!
Da' la BonBonicica nu se pune, ca ea o papa cu sos de Xanax!Imagine postata
Si daca la mine la muncuta mai am 2-3 zile ca astea de ieri si azi, nu garantez pentru valeriana, da' aia normala, nu salata Bonicelliana!Imagine postata Imagine postata
Nu ma pricep, da' insist sa persist! Si cateodata chiar imi iese!

Nu-i cereti unei femei imposibilul. E capabila sa vi-l ofere!!!

#272 Useril este offline   Bonicelli 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Red
  • Postari: 584
  • Inregistrat: 22-November 09

Postat 24 February 2010 - 08:59 PM

Vezi postareazoazorel, la 24 February 2010 - 08:21 PM, a spus:

Nu-ncurci prea rau! Valeriana, sau Iarba-pisicii e o planta cu efect calmant, dar in concentratie mare e halocinogena si otravitoare chiar!
Da' la BonBonicica nu se pune, ca ea o papa cu sos de Xanax!Imagine postata
Si daca la mine la muncuta mai am 2-3 zile ca astea de ieri si azi, nu garantez pentru valeriana, da' aia normala, nu salata Bonicelliana!Imagine postata Imagine postata

Zorzonele, :whip2: ce pisicuti marinati si pe spate scarpinati spui tu acolo? :toothy9;
Bagi oamenii in confuzii, de dupa ce ca n-am reputatie ma trezesc te pomenesti cu reputatia ca ma hranesc cu etnobotanice. :D
Deci sa nu confundam Valerianella locusta cu Valeriana officinalis.

Valerianella locusta

Imagine postataImagine postata



Valeriana officinalis (odolean sau gusa porumbelului sau iarba pisicii)

Imagine postataImagine postata
Imagine postata

#273 Useril este offline   Mutti 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Blue
  • Postari: 4,228
  • Inregistrat: 24-November 09
  • LocationDE

Postat 25 February 2010 - 01:15 PM

Oricum , la noi are un nume inofensiv , se numeste Feldsalat , adica salata de camp......

#274 Useril este offline   zoazorel 

  • Io-s aia!
  • PipPipPipPip
  • Grup: Blue
  • Postari: 5,494
  • Inregistrat: 24-November 09
  • LocationBrăila, București, Bolintin-Vale...

Postat 25 February 2010 - 09:07 PM

Vezi tu, bre, BonBonicico, reputatia asta a ta va ramanea ne...patata, venind cu precizarea asta.Mai tii minte c-ai mai fost intrebata despre valeriana? P-aci pa la noi, aia-i salata salbatica, valerianela, deh, pa cand matale, daca-i zici valeriana, lumea se gandeste FIX la iarba-pisicii, nicicum la salata aia micuta.In Romanica i se mai zice si Fetica sau Limba-oii.
Oricum, d-asta mancam la bunica-n gradina, mai pa toamna!Imagine postata
Nu ma pricep, da' insist sa persist! Si cateodata chiar imi iese!

Nu-i cereti unei femei imposibilul. E capabila sa vi-l ofere!!!

#275 Useril este offline   Bonicelli 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Red
  • Postari: 584
  • Inregistrat: 22-November 09

Postat 25 February 2010 - 10:02 PM

Zorzonel, pret de cateva clipe am avut senzatia ca Puiu ori ti-a furat avatarul, ori parola, sigura am fost ca-mi scrie chiar Puiu. :P
Dar sa revenim la ...valeriana noastra.
Io mi-s copil de asfalt, iar salata mananc de foarte putin timp fiindca nu-mi place. M-am fortat sa-mi placa si atunci am cautat una sa-mi placa macar cum arata.
Cand am descoperit-o pe-asta mi-am zis OK, arata bine, dar suna cam medical. :P
Asa ca am facut o sapatura pe net si am vazut ca nu-i aia de ne linisteste la nervii capului, ci e una inofensiva.
Acum, zi si tu, daca pe punga scrie "valeriana" de ce i-as fi zis eu pe numele stiintific de "valerianela" ? :D De ala de iarba oii sau fetica, nici atat nu stiam.
Asa ca nu pot decat sa ma bucur ca acum stiu mult mai mult decat aflasem eu pe net.
Si chiar cred ca o sa-i cert pe aia de la Mega Image ca au scris gresit pe punga. :P
=)) ;)

Fisiere atasate

  • Fisier atasat  14.jpg (199.66K)
    Number of downloads: 8

Imagine postata

#276 Useril este offline   zoazorel 

  • Io-s aia!
  • PipPipPipPip
  • Grup: Blue
  • Postari: 5,494
  • Inregistrat: 24-November 09
  • LocationBrăila, București, Bolintin-Vale...

Postat 25 February 2010 - 10:22 PM

Imagine postata BonBonico! Ma onoreaza comparatia cu Nenea Puiu, ca el ii Balanta, tu-Geaman, iara io Varsatoare! Compatibilitate perfecta! Imagine postata D'aia seamanam!Imagine postata
On topic now, nici eu nu prea "pasc", decat stevie, praz, spanac, dar fierte!
Io tot o valeriana normala-mi doresc! Si cu sos de Xanax, c-am s-o iau pe campii!Imagine postata Noroc cu voi, ca ma mai relaxez, si verdele tau imi tonifica gandurile!
Fie el si de...valeriana!Imagine postata
Nu ma pricep, da' insist sa persist! Si cateodata chiar imi iese!

Nu-i cereti unei femei imposibilul. E capabila sa vi-l ofere!!!

#277 Useril este offline   stella 

  • Ambasadoarea artistilor culinari
  • PipPipPipPip
  • Grup: Green
  • Postari: 7,715
  • Inregistrat: 23-November 09

Postat 26 February 2010 - 12:29 AM

Haida bre , ca la mine-n sat ii zice " mâche , (Valerianella locusta), aussi appelée blanchette, boursette, clairette, doucette, oreillette, rampon, valérianelle,"
imi place si mie.
Acum jde ani , i-am cumparat tatalui meu sa semene in gradina. dupa un timp , era in vizita la mine, si eu faceam o "valeriana" d'asta, il intreb : ti-a iesit salata ?? el zice nuuuuuuuuuuuuu , eu ii arat zic asta , si elk imi zice" apoi am smuls-o, credeam ca-s buruieni" :thumleft:

#278 Useril este offline   Adriana 

  • Bucătăreasă cu sucitor
  • Grup: Moderators
  • Postari: 14,424
  • Inregistrat: 21-November 09
  • LocationTo, Piemonte, IT

Postat 26 February 2010 - 09:01 AM

Vezi postareaBonicelli, la 21 February 2010 - 10:16 PM, a spus:

Vezi postareazoazorel, la 21 February 2010 - 08:06 PM, a spus:

Bonicico, tu "buchetele" alea cu valeriana le-ai mancat asa, crude?Imagine postata

Pai, nu trebuia?

Ferasca-te valeriana sa o maninci altfel decit cruda. E extrem de delicata si se "coace" imediat daca ii pui ulei, otet si lamiie mai ales, asa ca aceste condimente se amesteca cu ea imediat inainte de a fi servita :thumleft: Daca nu mi s-a stricat cea pe care o am in frigider zilele astea fac o chestie misto pe care am mincat-o intr-un restaurant si ti-o arat, o sa-ti placa sigur pentru ca, pe linga verdele valerianei mai are 2 nuante de verde :-*

#279 Useril este offline   Bonicelli 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Red
  • Postari: 584
  • Inregistrat: 22-November 09

Postat 26 February 2010 - 10:34 PM

Vezi postareaAdriana, la 26 February 2010 - 09:01 AM, a spus:

Daca nu mi s-a stricat cea pe care o am in frigider zilele astea fac o chestie misto pe care am mincat-o intr-un restaurant si ti-o arat, o sa-ti placa sigur pentru ca, pe linga verdele valerianei mai are 2 nuante de verde :lol:

:)

Fisiere atasate


Imagine postata

#280 Useril este offline   Adriana 

  • Bucătăreasă cu sucitor
  • Grup: Moderators
  • Postari: 14,424
  • Inregistrat: 21-November 09
  • LocationTo, Piemonte, IT

Postat 27 February 2010 - 12:51 AM

Here I am!
So...
This is the photo of the restaurant
Imagine postata
and this is my photo
Fisier atasat  insalatacarciofi.jpg (154.89K)
Number of downloads: 9

Pe un strat de valeriana se aseaza anghinarea taiata feliute si deasupra se arunca fistic si aschii de parmigiano. Poza mea nu prea arata bine pentru ca spre deosebire de restaurant care a facut portii individuale eu am pus portia pentru 4 persoane intr-o singura farfurie, anghinarea mea era fiarta nu cruda si deci mai alba la culoare si se confunda cu aschiile de parmigiano. E o combinatie care mie mi-a placut mult.

Arata acest topic


  • 24 Pagini +
  • « Prima
  • 12
  • 13
  • 14
  • 15
  • 16
  • Ultima »
  • Nu puteti crea un topic nou
  • Nu puteti replica pe acest topic

1 useri citesc topicul
0 membri, 1 vizitatori, 0 utilizatori anonimi