Forum Culinar: Topic bonicellian culinar - Forum Culinar

Salt la continut

• 24 Pagini +
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
  • Ultima »
  • Nu puteti crea un topic nou
  • Nu puteti replica pe acest topic

Topic bonicellian culinar

#41 Useril este offline   Cristina 

• Regina Lamâilor
  • PipPipPipPip
  • Grup: Crimson
  • Postari: 907
  • Inregistrat: 25-November 09
  • LocationDown Under

Postat 01 December 2009 - 01:29 PM

Bonicelli imi plac mult bomboanele tale :hello:
Yandira good to see you again :pupic:

#42 Useril este offline   zoazorel 

• Io-s aia!
  • PipPipPipPip
  • Grup: Blue
  • Postari: 5,494
  • Inregistrat: 24-November 09
  • LocationBrăila, București, Bolintin-Vale...

Postat 01 December 2009 - 01:38 PM

yandira a spus:

Uite ca dupa multe ezitari si eforturi, am dat insfarsit de voi.
Bine v-am gasit deci si urari de bine forumului.:D
Dar eu ma simt ratacita rau de tot si nu imi gasesc locul si nici pozele de la bomboanele lui Boni.
De ce nu vad pozele? Nu-mi raspundeti ca tocmai plec. Poate pana maine ma deslusec.
Maine raman iar orfana de fiica asa ca voi revin cu fortele repuse

:hello: :hello: :D Ce bine c-ai reusit s-ajungi, in sfarsit! Voiam sa trimit salvamaru' si salvamontu' dupa tine! :angry: :D :hello: Bine-ai ajuns! Las-ca te deslusesti tu, avem toata increderea!
Psst, vezi ca Boniceua iar ie de nerecunoscut! Aici ii cu fata "de fapt io stiu sa gatesc, v-am pacalit!" :(( Asta ca sa n-ai un soc privind bunaciunile si adevaraciunile de-aici! :love7: :pupic:
Nu ma pricep, da' insist sa persist! Si cateodata chiar imi iese!

Nu-i cereti unei femei imposibilul. E capabila sa vi-l ofere!!!

#43 Useril este offline   Mutti 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Postari: 4,228
  • LocationDE

Postat 01 December 2009 - 07:00 PM

Boniceao? Da si mie , rogu.te , retzepta haia de pateu rulat. Da' pune p-aia horiginala , sa vad ce variatziuni fac io :D

#44 Useril este offline   Bonicelli 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Red
  • Postari: 584
  • Inregistrat: 22-November 09

Postat 01 December 2009 - 08:19 PM

simonaro29 a spus:

Boniceao? Da si mie , rogu.te , retzepta haia de pateu rulat. Da' pune p-aia horiginala , sa vad ce variatziuni fac io :)

Voaaaaai, adica iexplicatiile mele nu-i bune? :((
Iete-aici si raspund mintenas la toata lumea, plus ca vin cu bomboni noi. (Psst Imagine postata, una cu dovleac) :lol:

http://azcookbook.wordpress.com/2008/05 ... e-roulade/
Imagine postata

#45 Useril este offline   Bonicelli 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip

Postat 01 December 2009 - 08:59 PM

foxyy a spus:

Mda...... cica ceva simplu.... simplu de sade mata-n coada!!! :)

Simplisor. :laughing7:

Hazel a spus:

Ce fain arata bomboanele tale Bonicello! =P~

Multumesc, Hazel. {SMILIES_PATH}/6.gif:D<" title="arms" /> Au fost si bune.

zoazorel a spus:

Bonicico, deci esti o adevaraciune! Pastreaza-mi si mie o visinoasa ca vin maine! De boambe-i vorba! :) :lol:

Adevaraciune-s, asta-i clar. :D Visine mai am, boambe, nu. :D

KikenHana a spus:

Arata foarte fain bomboanele alea :) Da cu ce le-ai umplut? Cu ciocolata simpla sau cu ganache?...eu le-as umple cu ganache, sa fie cremoaseeeee :)

Le-am umplut cu ciocolata, dar azi le-am umplut cu ganache. Merci de idee. {SMILIES_PATH}/6.gif:D<" title="arms" />

yandira a spus:

Uite ca dupa multe ezitari si eforturi, am dat insfarsit de voi.
Bine v-am gasit deci si urari de bine forumului.:)
Dar eu ma simt ratacita rau de tot si nu imi gasesc locul si nici pozele de la bomboanele lui Boni.
De ce nu vad pozele? Nu-mi raspundeti ca tocmai plec. Poate pana maine ma deslusec.
Maine raman iar orfana de fiica asa ca voi revin cu fortele repuse

Ei, in sfarsit ai primit mp-ul meu. :(( Bine-ai venit. Pozele nu le vezi, fiindca le soare te poti uita, dar la ele, ba. :laughing7:

Cristina a spus:

Bonicelli imi plac mult bomboanele tale :)
Yandira good to see you again :D

Si mie-mi plac, dar mai am de lucru la aspect. Multumesc. :)
Imagine postata

#46 Useril este offline   Bonicelli 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip

Postat 01 December 2009 - 09:26 PM

V-am zis ca-s in probe de bomboane. Chestia e ca nu pot orice-ar fi sa fac de doua ori la fel. Nu ca n-as putea, ca daca ma-ncordez, sigur pot, dar e pacat, ca la fiecare cateva bomboane mi se schimba ideea. :((
Azi mi-am pus pe masa cam ce aveam disponibil pentru bomboane. Ciocolata, martipan, alune, visine, frisca, ...si dand ochii roata vad dovleacul, care era copt.
Bonicelli, bomboane cu dovleac n-a mai facut nimeni, asa ca dupa ce faci creatia de azi poti dezvolta subiectul. :)
Evident ca am tot fost intrerupta de baieti, care terminau cuscutele de caini in casa, (pe hol, ca mai departe n-au avut voie), de Matisse, care mi-a darmat o farfurie cu laba dreapta :) de aripioarele picante care se faceau in cuptor si trebuiau intoarse, etc.
Boooon, prima bomboana, martipan inverzit facut pleasca si taiat felii. No, bine, bine, ce pun pe el? Ciocolata? Ntz. Alune? Ntz. Dovleac! :)
Am rulat martipanul si cu o dibacie caracteristica mie l-am invelit in ciocolata. Miscare destul de nereusita, fiindca mi se-mpletea mana stanga cu cea dreapta, in incercarea de a turna frumos ciocolata pe bomboni. In esenta a iesit o manjeala :lol: dar pe care am bagat-o repede-n congelator si s-a-ntarit pe-o parte.
Am topit ciocolata alba pe care-am inverzit-o, da nu stiu de ce n-a mai curs, s-a facut ca plastilina. :D
Cu doua betisoare am inceput s-o pun, in speranta ca va iesi ceva cat de cat uniform, ideea de a picura firisoare verzi si albe, cazand din start cu zgomot metalic. :)
Pe urma am rugat copilul sa-mi tina lumina (data viitoare ma descurc singura) si el se uita la televizor profitand de pauza ivita la munca de custi, asa ca au iesit si niste poze, vai mama lor, tocmai la bijuteria de bomboana. Pe urma au fost rapid gustate si pe data terminate, asa ca atunci cand s-a oferit Bonicelul sa ma ajute, n-a mai avut obiectul muncii. :laughing7:
Pot doar sa va spun, combinatia gusturilor :martipan, ciocolata dovleac, dar mai ales combinatia lor de consistente este mi-nu-na-ta! :)

Fisiere atasate

• Fisier atasat  14.jpg (120.89K)
    Number of downloads: 38
  • Fisier atasat  12.jpg (98.12K)
    Number of downloads: 37
  • Fisier atasat  5.jpg (73.31K)
    Number of downloads: 38
  • Fisier atasat  4.jpg (79.24K)
    Number of downloads: 36

Imagine postata

#47 Useril este offline   Bonicelli 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip

Postat 01 December 2009 - 09:35 PM

Asa, in acelasi timp am creat bomboanele de ciocolata umplute cu ganache dupa ideea pe care mi-a dat-o Kiken. {SMILIES_PATH}/6.gif:)<" title="arms" />
Aici m-am izbit de aceeasi problema a firisoarelor de ciocolata alba, care s-a inchegat foarte bine la topire asa ca am pus guguloaie.
Le-am mai pus eu diferite maruntisuri prin ele, pentru surpriza gustului, ca acoperite fiind, nu stii ce te-asteapta inauntru. {SMILIES_PATH}/6.gif:((<" title="arms" />
In final au iesit bomboane tari pe-afara si moi inauntru. :D

Fisiere atasate

• Fisier atasat  11.jpg (87.04K)
    Number of downloads: 34
  • Fisier atasat  10.jpg (81.73K)
    Number of downloads: 36
  • Fisier atasat  9.jpg (69.15K)
  • Fisier atasat  8.jpg (94.76K)
    Number of downloads: 35
  • Fisier atasat  7.jpg (97.92K)
  • Fisier atasat  6.jpg (99.93K)
  • Fisier atasat  3.jpg (97.27K)
  • Fisier atasat  2.jpg (83.99K)

Imagine postata

#48 Useril este offline   Foxyy 

• Moderator
  • Grup: Moderators
  • Postari: 14,143

Postat 01 December 2009 - 09:43 PM

Racan de mine..... ce-i aici!!!!! :) Si asta o spune cineva care nu sufera dovleacu' de nici o culoare!!!!!! :D
Iar de ciucalati.... nici nu are rost sa mai precizez nica, pozele spun tot!!!!!! :lol: :)
Bonicelli, jos palaria!!!!! :) :((

#49 Useril este offline   zoazorel 

• Io-s aia!
  • PipPipPipPip

Postat 01 December 2009 - 09:51 PM

Si aparu si verdele bonicellian! :) :(( :) :D
Bomboane cu dovleac? :) N-ar avea de ce sa fie rele la gust! :lol:
Mai zi odata cum scoti ciucalata intarita de pe "fustitele crete", ca mi-s batraioara si-am uitat! :)

#50 Useril este offline   Bonicelli 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip

Postat 01 December 2009 - 10:12 PM

Foxy, nici eu nu-s topita dupa dovleac, dar in combinatia asta-i chiar fain. :)

Zorzo, fustitele se desprind usor atunci cand ciocolata se intareste. Unele se rup, altele, nu. :) (fustitele, adica, ciocolata, nu. :mrgreen: )
Imagine postata

#51 Useril este offline   iulia nicoleta 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 1,134

Postat 01 December 2009 - 10:49 PM

zoazorel a spus:

Mai zi odata cum scoti ciucalata intarita de pe "fustitele crete", ca mi-s batraioara si-am uitat! :)

Daca mi se permite:
-pe o hartiuta creata intinzi cu un penson nici subtire, nici gros ciocolata topita si ai grija sa se acopere bine cretii, adica, cu cat stratul de ciocolata e mai gros cu atat risti mai putin sa ti se rupa cand se racesc.
Te avertizez ca e un pic de migala.. si neaparat trebuie tinuti la rece ca se inmoaie.
Uite si o tentativa de-a mea, daca nu se supara Boni. La mine e "rochita de briosa"(imi pare rau ca la spartul targului mi-a venit ideea ca le-as fi putut umple cu ceva budinca de vanilie :) )

Fisiere atasate

• Fisier atasat  t3.jpg (46.23K)
    Number of downloads: 71

#52 Useril este offline   alpha 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Green
  • Postari: 1,946
  • LocationÉire

Postat 02 December 2009 - 02:21 PM

Bonicelli, or fi bune bombonelele alea, da' faci neshte poze de mai mare dragul! Mandibula mea pare sa aiba o viata a ei, proprie si se manifesta total necontrolat prin caderi repetate
Too old to rock'n'roll, too young to die
Imagine postata

#53 Useril este offline   boariu iuliana 

• Bucatar
  • PipPipPip
  • Grup: Green
  • Postari: 96
  • Inregistrat: 28-November 09
  • LocationDublin

Postat 02 December 2009 - 09:07 PM

alpha a spus:

Bonicelli, or fi bune bombonelele alea, da' faci neshte poze de mai mare dragul! Mandibula mea pare sa aiba o viata a ei, proprie si se manifesta total necontrolat prin caderi repetate

Subscriu =))

#54 Useril este offline   KikenHana 

• fata verde
  • PipPipPipPip
  • Grup: brown
  • Postari: 1,172
  • Locationinto the wild

Postat 02 December 2009 - 09:14 PM

Faine bomboanele cu ganache :D , o sa le fac si eu.

...dar am o intrebare pt tine...cum de ai cerut sa-ti fie colorat nick-ul cu rosu si nu verde? Asta de cheama tradare =))
Take a walk on the wild side...

artizan

#55 Useril este offline   raluca elena 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Postari: 3,017

Postat 02 December 2009 - 09:21 PM

Boni, daca le trageai capac si le intorceai erau mascote!
Asa faceau la laborator: in chese de minimascota se trage ciocolata fierbinte, si se lasa la racit. Se pun stafide sau alune, se umplu cu ganache si s elasa iara la racit. Apoi se trage capac, si iara se lasa la racit. La sfirsit se scoata chesa, si gata!
Chesele de mascota sint din hirtie mai groasa, si au si o margine de care sa poti apuca cind scoti hirtia.
raluca elena

#56 Useril este offline   Foxyy 

• Moderator
  • Grup: Moderators
  • Postari: 14,143

Postat 02 December 2009 - 09:22 PM

KikenHana a spus:

Faine bomboanele cu ganache :D , o sa le fac si eu.

...dar am o intrebare pt tine...cum de ai cerut sa-ti fie colorat nick-ul cu rosu si nu verde? Asta de cheama tradare :D

Doamna e mai altfel ca noi.... nu vezi ce bomboane face??? :D :mrgreen: Normal ca are nick-ul ros'! =))

#57 Useril este offline   Bonicelli 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip

Postat 02 December 2009 - 09:34 PM

He, he, rosu-i culoarea mea preferata. =))

Minimascote, deci. :D Si mai am idei, cu timpul am stat cam prost, sper sa apuc sa fac cateva bomboane pana de Craciun, ca am de facut vreo 20 si ceva de cadouri si nu ma duce capul ce sa pun in pachetele.
Anul trecut am avut o tona de musafiri de Craciun si fiecare a gasit sub pom cadou cu numaele lui, cadou personalizat, fiindca stiam cam ce-i place fiecaruia, dar anul asta-i mai greu, merg in 2 vizite, unde stiu oamenii, dar nu asa de bine incat sa le stiu si preferintele, deci vreau sa fac niste pachetele care sa placa oricui si parca nu le-as lua de la Leonidas sau de la Venchi.
Daca reusesc ceva pana atunci, promit sa le pun aici. Daca nu... :D
Imagine postata

#58 Useril este offline   zoazorel 

• Io-s aia!
  • PipPipPipPip

Postat 02 December 2009 - 09:35 PM

iulia nicoleta a spus:

zoazorel a spus:

Mai zi odata cum scoti ciucalata intarita de pe "fustitele crete", ca mi-s batraioara si-am uitat! :D

Daca mi se permite:
-pe o hartiuta creata intinzi cu un penson nici subtire, nici gros ciocolata topita si ai grija sa se acopere bine cretii, adica, cu cat stratul de ciocolata e mai gros cu atat risti mai putin sa ti se rupa cand se racesc.
Te avertizez ca e un pic de migala.. si neaparat trebuie tinuti la rece ca se inmoaie.
Uite si o tentativa de-a mea, daca nu se supara Boni. La mine e "rochita de briosa"(imi pare rau ca la spartul targului mi-a venit ideea ca le-as fi putut umple cu ceva budinca de vanilie =)) )

Aci ti se permite orice (raspund io in numele lu' Bonicica! Stiu ca nu se supara!) Multam de raspuns!
Ce faina e sectiunea! :D Detaliaza!

#59 Useril este offline   iulia nicoleta 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Postari: 1,134

Postat 02 December 2009 - 09:40 PM

bonicelli a spus:

He, he, rosu-i culoarea mea preferata. =))

Minimascote, deci. :D Si mai am idei, cu timpul am stat cam prost, sper sa apuc sa fac cateva bomboane pana de Craciun, ca am de facut vreo 20 si ceva de cadouri si nu ma duce capul ce sa pun in pachetele.
Anul trecut am avut o tona de musafiri de Craciun si fiecare a gasit sub pom cadou cu numaele lui, cadou personalizat, fiindca stiam cam ce-i place fiecaruia, dar anul asta-i mai greu, merg in 2 vizite, unde stiu oamenii, dar nu asa de bine incat sa le stiu si preferintele, deci vreau sa fac niste pachetele care sa placa oricui si parca nu le-as lua de la Leonidas sau de la Venchi.
Daca reusesc ceva pana atunci, promit sa le pun aici. Daca nu... :D

Cred ca ar merge sa pui bombonele in cosulete de ciocolata facute tot de tine!
Da' tre' sa ai nerv! Io n-am! :D
PS:eventual poti face si Bounty(reteta postata de Maya) cu interioare colorate ca am vazut ca esti " in tema" :o

#60 Useril este offline   Bonicelli 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip

Postat 02 December 2009 - 09:45 PM

Deci Zorzo stie ce spune, aici nu-i nimic off topic, sau in plus. :headbang:

iulia nicoleta a spus:

Cred ca ar merge sa pui bombonele in cosulete de ciocolata facute tot de tine!
Da' tre' sa ai nerv! Io n-am! =))
PS:eventual poti face si Bounty(reteta postata de Maya) cu interioare colorate ca am vazut ca esti " in tema" =))

Nici io. :happy2:
Eu vreau sa inventez bomboane, ma rog, sau aproximativ. :laughing7: Alea ale lui Maya sunt grozave, dar mie sigur nu-mi ies la fel, stiu eu bine. :love7:
Imagine postata

Arata acest topic

• 24 Pagini +
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
  • Ultima »
  • Nu puteti crea un topic nou
  • Nu puteti replica pe acest topic

1 useri citesc topicul