V-am zis ca-s in probe de bomboane. Chestia e ca nu pot orice-ar fi sa fac de doua ori la fel. Nu ca n-as putea, ca daca ma-ncordez, sigur pot, dar e pacat, ca la fiecare cateva bomboane mi se schimba ideea.
Azi mi-am pus pe masa cam ce aveam disponibil pentru bomboane. Ciocolata, martipan, alune, visine, frisca, ...si dand ochii roata vad dovleacul, care era copt.
Bonicelli, bomboane cu dovleac n-a mai facut nimeni, asa ca dupa ce faci creatia de azi poti dezvolta subiectul.
Evident ca am tot fost intrerupta de baieti, care terminau cuscutele de caini in casa, (pe hol, ca mai departe n-au avut voie), de Matisse, care mi-a darmat o farfurie cu laba dreapta

de aripioarele picante care se faceau in cuptor si trebuiau intoarse, etc.
Boooon, prima bomboana, martipan inverzit facut pleasca si taiat felii. No, bine, bine, ce pun pe el? Ciocolata? Ntz. Alune? Ntz. Dovleac!
Am rulat martipanul si cu o dibacie caracteristica mie l-am invelit in ciocolata. Miscare destul de nereusita, fiindca mi se-mpletea mana stanga cu cea dreapta, in incercarea de a turna frumos ciocolata pe bomboni. In esenta a iesit o manjeala

dar pe care am bagat-o repede-n congelator si s-a-ntarit pe-o parte.
Am topit ciocolata alba pe care-am inverzit-o, da nu stiu de ce n-a mai curs, s-a facut ca plastilina.
Cu doua betisoare am inceput s-o pun, in speranta ca va iesi ceva cat de cat uniform, ideea de a picura firisoare verzi si albe, cazand din start cu zgomot metalic.
Pe urma am rugat copilul sa-mi tina lumina (data viitoare ma descurc singura) si el se uita la televizor profitand de pauza ivita la munca de custi, asa ca au iesit si niste poze, vai mama lor, tocmai la bijuteria de bomboana. Pe urma au fost rapid gustate si pe data terminate, asa ca atunci cand s-a oferit Bonicelul sa ma ajute, n-a mai avut obiectul muncii. :laughing7:
Pot doar sa va spun, combinatia gusturilor :martipan, ciocolata dovleac, dar mai ales combinatia lor de consistente este mi-nu-na-ta!
Fisiere atasate
-
14.jpg (120.89K)
Number of downloads: 38
-
12.jpg (98.12K)
Number of downloads: 37
-
5.jpg (73.31K)
Number of downloads: 38
-
4.jpg (79.24K)