Topic bonicellian culinar
Postat 04 June 2010 - 06:43 PM
Nu-i cereti unei femei imposibilul. E capabila sa vi-l ofere!!!
Postat 20 June 2010 - 08:35 AM
Esti in concediu draga mea?
Postat 25 July 2010 - 07:42 PM
Ia sa va mai arat o creatie de-a mea.
Uitand ca au visine din visinata, m-am si mirat de ce dupa prima aveam o usoara stare de turmentare si m-am cerut la culcare.
Postat 25 July 2010 - 09:08 PM
Postat 30 July 2010 - 09:43 PM
Am creat niste chifle azi, cam chinuite, dar foarte bune. Dupa cum se vede modestia mea e maxima.
Sunt cu masline, pentru cine se-ntreaba ce-s punctele alea negre. Si cu nuci. Si cu seminte de dovleac. Si cu seminte de in. Ei printre astea e si-un pic de faina, nu multa, ca stiti ca nu sunt in relatii cordiale cu faina.
Alaturarea pietrelor este pur intamplatoare, ele chiar sunt aproximativ moi.
Fisiere atasate
Postat 31 July 2010 - 07:27 PM
Eu inca n-am curaj!
Postat 01 August 2010 - 08:35 PM
Nici cu pestele n-am o relatie agreabila, dar de 2 zile vad ca pestele a fost eroul principal al meniurilor.
Ieri MdeB a facut ciorba de peste. El singur, pentru ca acest produs culinar iese din sfera mea de acoperire.
Mi s-a incetosat privirea cand am zarit in pungi acele animale cu solzi si i-am explicat ca doar in curte se poate juca cu ei.
2.jpg (144.84K)
Number of downloads: 5
Pestele este o creatura care mie nu-mi place. Si asta fiindca se uita cu cate-un ochi la mine, ochi care-mi da fiori. Daca incerc sa-l fac sa se uite cu ambii ochi, adica daca-i intorc chipul fioros catre mine, am senzatia ca ma uit eu sasiu.
Asa ca prefer sa nu-l vad prin jurul meu. Ma rog, daca e somon, sau daca e file, mai merge, dar el asa natur, imi creaza o stare de nervozitate.
3.jpg (137.59K)
Number of downloads: 6
4.jpg (100.27K)
Number of downloads: 7
5.jpg (136.1K)
Copilul, pupa-l mama,
Cand era mic, mi-aduc aminte ca eram cu el in piata la Dorobanti in fata unei virtine cu peste unde MdeB admira solzii argintii ai unor monstri de apa sarata sau dulce, unde mai erau cateva cucoane fitzoase admirand aceleasi produse culcate comod pe gheata si copilul a inceput sa bata cu labutele-n vitrina si sa strige "peste mort, peste mort".
Sigur ca era mort, dar dupa constientizarea acestui fapt, cucoanele s-au orientat spre raionul de legume.
Deci MdeB-ul a curatat pestii, pe unii i-a fiert el mult, i-a separat de oase, i-a pasat cred cu robotul, a pus legume, iar apoi le-a pus restul de peste bucati si niste bors. A luat vreo 4-5 feluri de peste, urati, holbati si morti evident.
6.jpg (156.5K)
Iata si ciorbenzisul final.
7.jpg (112.32K)
Number of downloads: 8
9.jpg (84.88K)
Number of downloads: 8
Norocul meu, ca m-am consolat cu ceva dulce facut de mine. Grapefruit confiat (fiert in sirop de menta, de grenadine si natur)
12.jpg (84.25K)
14.jpg (97.05K)
13.jpg (92.26K)
Postat 01 August 2010 - 08:58 PM
Dupa interogatorii indelungate cu pistolul la tampla, a acceptat sa-mi spuna ca i-a luat de la pescarii care pescuiau linistiti in latraturile furioase ale lui Matisse, pe terenul alaturat, care-i liber.
A coborat apoi si le-a dus banii si am stabilit ca frumos era sa-i omenim si cu niste ciorba de peste facuta de MdeB, adica sa vada oamenii ca au vandut peste unui profesionist.
Toata dupa amiaza au inotat creaturile in galetusa, copilul i-a hranit cu paine
Foaaaarte frumos, am ciugulit si eu putin peste cu crusta de malai printre oasele din dotare, n-am inteles nimic din el, asa ca eu si junior am mancat mamaliguta cu branza (0,1% grasime)
Fisiere atasate
Postat 01 August 2010 - 09:05 PM
http://povesticulinare.blogspot.com/
Postat 01 August 2010 - 10:14 PM
Postat 02 August 2010 - 01:53 PM
Milor(a)deee
Postat 03 August 2010 - 08:08 PM
Acum gata am terminat cu facut dulciuri. A aparut in sfarsit si aici spre disperarea mea (fiindca eu rezist la orice cu exceptia tentatiilor)
Fisiere atasate
Postat 03 August 2010 - 09:09 PM
Faci si altora pofta...
Deci acuma tre' sa caut un Nic sa-l vandalizez..
Postat 03 August 2010 - 09:14 PM
Olgutza, la 03 August 2010 - 09:09 PM, a spus:
Faci si altora pofta...
Deci acuma tre' sa caut un Nic sa-l vandalizez..
Au si la Carrefour, dar Nic-ul mi-e-n drum dimineata.
Postat 04 August 2010 - 08:16 AM
Da' dude cand mai faci?
Si, da, zi-i lu Milor(a)du' ca sa vina sa-si ia aplauzele la scena deschisa!
Postat 04 August 2010 - 10:49 PM
Bonicelli, la 03 August 2010 - 08:08 PM, a spus:
Eu m-am sacrificat ca sa-ti tin companie
1.jpg (89.59K)
Marco a crezut ca i le-am luat lui
2.jpg (98.3K)
Pe a treia o sa i-o las lui, eu nu suport crema aceea alba care e inauntru, mi se pare mult prea grasa, e aceeasi senzatie pe care o am si la kinder fetta al latte sau pinguì
3.jpg (94.81K)
Postat 05 August 2010 - 06:46 PM
Postat 08 August 2010 - 09:52 PM
Asta a fost a doua ciorba de peste din viata mea si recunosc plin de modestie ca a fost pur si simplu divina di buna si asta nu o spun numai eu ci si prietenii nostri care au fost covocati s-o consume
Recunosc ca n-a fost cel mai usor sa-i curat de solzi si sa-i dezmatzez de matze, dar nici nu conteaza, a iesit minunata.
Sunt usor p... off ca Bonnie n-a pus nicio poza cu minunata tocanica de la felul doi, pe care tot moa am facut-o in aceeasi dimineta, dar s-a mai scos un pic cu carasul pane cu mujdei de a doua zi, care de asemenea m-a uns la sufletel de gustos ce-a fost
Acum ma gandesc serios la o supita de ceapa cu crutoane si cascaval ras sau un consome de vita cu ou crud si in acest fel voi fi cu siguranta in asentimentul onorabiliei mele femilii

Ajutor