Forum Culinar: Topic bonicellian culinar - Forum Culinar

Salt la continut

• 24 Pagini +
  • « Prima
  • 15
  • 16
  • 17
  • 18
  • 19
  • Ultima »
  • Nu puteti crea un topic nou
  • Nu puteti replica pe acest topic

Topic bonicellian culinar

#321 Useril este offline   Milorad de Bouteille 

• Bucatar
  • PipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 32
  • Inregistrat: 24-November 09

Postat 06 March 2010 - 09:00 PM

Stella, Ralu Imagine postata
Apropos, emoti ala care se pupa cu altu unde-i?Imagine postata
Copilasu' habar n-ai tu cat de delicat si sensibil e, habar n-ai tu cum pune el la sufletel cand vede cum dispar dulciurile fara ajutorul lui Imagine postataiar despre parola ce sa mai spun, daca mi-o amintesc e bine, daca nu mai stau o tura si ma consolez cu gandul ca se rezolva cumva pana la urma Imagine postata
In aceasta idee, ma gandesc sa-mi fac publica parola, s-o las sa zburde libera pe net si sa creez astfel o responsabilitate colectiva pentru eventualele mascari care pot sa apara, inevitabil, in aceste conditiuni Imagine postata
Evident ca voi putea participa si eu la degringolada generala fara nicio remuscare, nu ? Imagine postata
Ce pana calului? ( Aici n-am fost eu Imagine postata )
Excesul de zahar, sare si unsoare e naspa, la naiba

#322 Useril este offline   Foxyy 

• Moderator
  • Grup: Moderators
  • Postari: 14,143

Postat 06 March 2010 - 09:12 PM

Ce idee faina! :P Imi place combinatia aleasa: fistic, ciucalata, fructe... :P Sa va fie de bine! (in timp ce io-nghit in sec :D si balesc pe tastatura).

#323 Useril este offline   Dan@ 

• (*.*) who cares ?
  • PipPipPipPip
  • Postari: 3,944
  • Inregistrat: 31-December 09

Postat 06 March 2010 - 11:03 PM

Vezi postareaMilorad de Bouteille, la 04 March 2010 - 10:49 PM, a spus:

Vorbe, vorbe goale doamnele mele, s-a dus sa faca buombuoane si sa le deguste singura pana la ultima, ultimutza, ultimulica in timpt ce eu, lumina vietii ei, stalpul familiei si muza ei inspiratoare impreuna cu micutul nostru copilas stateam si munceam (Imagine postata)pe branci la casa de la mosie Imagine postata
Asta nu se poate tolera, voi lua masuri Imagine postata
Voi masura si celelalte doua usi pe care trebuie sa le vopsesc Imagine postata

Dl. cu kilowatt-ii vietii Bonicellei :P , pai ori stateati, ori munceati ? Ca ambele amindoua simultan si sincronizat nu se poate ! :D

P.S. La usi sa nu folositi vopseaua Galus decit doar daca vreti sa schimbati nuantele hainelor de lucru. :P

#324 Useril este offline   Dan@ 

• (*.*) who cares ?
  • PipPipPipPip

Postat 06 March 2010 - 11:19 PM

Vezi postareaBonicelli, la 06 March 2010 - 12:46 PM, a spus:

Terminati dom'le cu inzapezitu', ca vine Pastele acum. :P

Bonicico, pin' la Paste mai e ziua de luni care vineee. :P Ia da-te sedusa si invitata la restaurant, ca prea te iesploateaza baietii astia ai tai ! Imagine postata

#325 Useril este offline   Bonicelli 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Red
  • Postari: 584
  • Inregistrat: 22-November 09

Postat 07 March 2010 - 07:27 PM

De 8 Martie la restaurant? :sleepy3: Never. Doar daca vreau sa ma calc pe botosei cu tot Bucurestiul. :bounce:
Imagine postata

#326 Useril este offline   Milorad de Bouteille 

• Bucatar
  • PipPipPip

Postat 07 March 2010 - 08:51 PM

Vezi postareauptown girl, la 06 March 2010 - 11:03 PM, a spus:

Dl. cu kilowatt-ii vietii Bonicellei :scratch: , pai ori stateati, ori munceati ? Ca ambele amindoua simultan si sincronizat nu se poate ! :pupic:

P.S. La usi sa nu folositi vopseaua Galus decit doar daca vreti sa schimbati nuantele hainelor de lucru. :toothy6:

Stimata Domnisoara de Fitzeland,
observatia dvs este, simultan si concomitent, deosebit de cruda si reala si denota un simt al observatiei dezvoltat, asa cum am observat ca-l aveti, pe el, pe simt Imagine postata
O sa vin deci cu precizarea foarte clara si limpede cum ca de fapt oscilam intre a sta si a munci, in sensul ca eu stau si muncesc in egala masura in care si cand muncesc de fapt stau, daca poti sa intelegi ce vreau sa spun, pentru ca eu nu Imagine postata Imagine postata
Ma scuzati, dar Galusul nu este cumva pentru oo Imagine postata

#327 Useril este offline   Dan@ 

• (*.*) who cares ?
  • PipPipPipPip

Postat 08 March 2010 - 09:18 AM

Vezi postareaBonicelli, la 07 March 2010 - 07:27 PM, a spus:

De 8 Martie la restaurant? :headbang: Never. Doar daca vreau sa ma calc pe botosei cu tot Bucurestiul. :floare:

Offf, da' numai in micul Paris sub nameti se egzista restaurante ? ;) Ma gindeam sa te lasi scoasa prin lume la un "Gordon Ramsay" prin Londra, ca NY e prea departe ... :)

#328 Useril este offline   Dan@ 

• (*.*) who cares ?
  • PipPipPipPip

Postat 08 March 2010 - 09:43 AM

Vezi postareaMilorad de Bouteille, la 07 March 2010 - 08:51 PM, a spus:

Stimata Domnisoara de Fitzeland,
observatia dvs este, simultan si concomitent, deosebit de cruda si reala si denota un simt al observatiei dezvoltat, asa cum am observat ca-l aveti, pe el, pe simt Imagine postata
O sa vin deci cu precizarea foarte clara si limpede cum ca de fapt oscilam intre a sta si a munci, in sensul ca eu stau si muncesc in egala masura in care si cand muncesc de fapt stau, daca poti sa intelegi ce vreau sa spun, pentru ca eu nu Imagine postata Imagine postata
Ma scuzati, dar Galusul nu este cumva pentru oo Imagine postata

Prealuminate domnule MdB,

coplesita pina la lacrimi (de ris :) ) va scuz si va multumesc totodata si in paralel pt. titlul de "d-ra" conferit. N-aveati de unde sti ca il pierdusem cu multi ani in urma, ca urmare a faptului ca mi-am pierdut capul si-am zis: "da, hai s-o fac si pe asta ! (si m-am maritat ;) ).

Acum am inteles: ca orice om cu scaun la cap, care-si face iarna - car si vara - sanie, la mosie ati prestat o munca 'telectuala inainte de a trece la cea fizica. :headbang:

Partial aveti dreptate si nu trebuie sa va cereti scuze. Galus e un colorant pentru cum spunea si Bonnie la ora de gramatica cind se juca cu cazurile oolelelor : 1 ou - 2 oi, adik pt. lina lor toarsa. Insa pe vremuri gospodinele, care nu-si expuneau creatiile pe la Fondul Plastic, il foloseau o data pe an, de Paste. :floare:

#329 Useril este offline   zoazorel 

• Io-s aia!
  • PipPipPipPip
  • Grup: Blue
  • Postari: 5,494
  • LocationBrăila, București, Bolintin-Vale...

Postat 08 March 2010 - 08:10 PM

Salut si o primavara frumoasa va urez tuturor DOAMNELOR care cititi si scrieti p-aici!Imagine postata
Si fiindca la topicul lui Bonicica poti pune cam orice, viu si io sa va scrijelesc retina cu painea intermediara pe care am comis-o-n acest sfarsit de saptamana (ieri adica) , asa ca un omagiu adus mie de mine-mi! Imagine postata Ce-nseamna sa nu mananci paine... Imagine postata

Fisiere atasate

Nu ma pricep, da' insist sa persist! Si cateodata chiar imi iese!

Nu-i cereti unei femei imposibilul. E capabila sa vi-l ofere!!!

#330 Useril este offline   Milorad de Bouteille 

• Bucatar
  • PipPipPip

Postat 08 March 2010 - 08:46 PM

Vezi postareauptown girl, la 08 March 2010 - 09:43 AM, a spus:

Prealuminate domnule MdB,

coplesita pina la lacrimi (de ris :rolleyes: ) va scuz si va multumesc totodata si in paralel pt. titlul de "d-ra" conferit. N-aveati de unde sti ca il pierdusem cu multi ani in urma, ca urmare a faptului ca mi-am pierdut capul si-am zis: "da, hai s-o fac si pe asta ! (si m-am maritat :) ).

Acum am inteles: ca orice om cu scaun la cap, care-si face iarna - car si vara - sanie, la mosie ati prestat o munca 'telectuala inainte de a trece la cea fizica. :occasion15:

Partial aveti dreptate si nu trebuie sa va cereti scuze. Galus e un colorant pentru cum spunea si Bonnie la ora de gramatica cind se juca cu cazurile oolelelor : 1 ou - 2 oi, adik pt. lina lor toarsa. Insa pe vremuri gospodinele, care nu-si expuneau creatiile pe la Fondul Plastic, il foloseau o data pe an, de Paste. :rolleyes:

Prietenoasa Domnisoara de Fitzeland din Orasul de Sus
va rog sa nu fiti trista pt pierderea titlului mai sus mentionat, am trecut si eu prin asta cu ceva vreme in urma si uite-ma acum cat de infloritor si de proaspat mi-s Imagine postata
Sunteti draguta cand spuneti ca eu mai intai teoretizez si mai apoi aplic in practica, ceea ce este adevarat, adica sed si cujet si mai apoi cujet daca am cujetat bine si cand sa trec la practica sunt deja plictisit de atata munca Imagine postata
La punctul trei, ase vedea cat de organizat sunt, intotdeauna prefer Galusului un Gulash adevarat, dar fara sa fie implicate oo-le catusi de putin, bineeee?Imagine postata

#331 Useril este offline   Dan@ 

• (*.*) who cares ?
  • PipPipPipPip

Postat 09 March 2010 - 02:48 PM

Vezi postareazoazorel, la 08 March 2010 - 08:10 PM, a spus:

Salut si o primavara frumoasa va urez tuturor DOAMNELOR care cititi si scrieti p-aici!Imagine postata

Zorzonica, multumesc asemeni ! :floare:
Faina piinea ! :occasion14:

#332 Useril este offline   Dan@ 

• (*.*) who cares ?
  • PipPipPipPip

Postat 09 March 2010 - 02:52 PM

Vezi postareaMilorad de Bouteille, la 08 March 2010 - 08:46 PM, a spus:

Prietenoasa Domnisoara de Fitzeland din Orasul de Sus
va rog sa nu fiti trista pt pierderea titlului mai sus mentionat, am trecut si eu prin asta cu ceva vreme in urma si uite-ma acum cat de infloritor si de proaspat mi-s Imagine postata
Sunteti draguta cand spuneti ca eu mai intai teoretizez si mai apoi aplic in practica, ceea ce este adevarat, adica sed si cujet si mai apoi cujet daca am cujetat bine si cand sa trec la practica sunt deja plictisit de atata munca Imagine postata
La punctul trei, ase vedea cat de organizat sunt, intotdeauna prefer Galusului un Gulash adevarat, dar fara sa fie implicate oo-le catusi de putin, bineeee?Imagine postata

... aaa, nici vorba de intristare, cavalere MdB ! :floare: Adresindu-va subsemnatei cu apelativul "d-ra" pt. a 2-a oara in decursul a 48h, deja ma face sa zburd de bucurie ca un bobocel de fata. Imagine postata :floare:

Si pt. a va redeschide apetitul de munca, daca nu pe cel al pensulatului usilor de la mosie :pupic: , macar pe cel al unei prezentari de reteta in imagini (un gulash adevarat, sau ma rog, ce poftiti ... :pupic: ), va ofer virtual un t-bone steak la gratar; iar Bonicellei, ca sa nu ii stric dieta, o felie din prajitura recomandata de nutritionistul-imposibil-de-concediat. :occasion14: Pofta mare ! :floare:

Imagine postata

Imagine postata

Imagine postata

#333 Useril este offline   yandira 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Scarlett
  • Postari: 211
  • Inregistrat: 30-November 09

Postat 09 March 2010 - 05:17 PM

Pardonati-ma ca va intrerup si chemati-o pe Boni ca am doar cinci minute free
Boni, nu inteleg :D si vreau neaparat sa fac oua de Paste pentru ca catolicii de aici nu le-au descoperit inca. Daca pe afara coaja de ou e coperita de stratul de cioco si inauntru e umpluta cu umplutura, pe unde scot coaja?
Daca nu ma auzi, lasa raspunsul scris, ca revin
Salutari domnu' Milord, primavara misuna pe aproape,lasati usile pentru la vara
Uptown girl dupa T-bonul ala desertul e slaba speranta
:D
Imagine postata

#334 Useril este offline   Milorad de Bouteille 

• Bucatar
  • PipPipPip

Postat 09 March 2010 - 07:30 PM

Zburdalnica Domnisoara,
sarut mana pentru masa, am mancat-o din priviri toata toata si inca imi mai este foame, de ce oare? Imagine postata
Catelul Matisse a fost si el incantat de oase cu toate ca mai are inca oare ce probleme cu diferenta dintre virtual si real Imagine postata
Yandira dear, stii cum zicea Houdini, mana e mai rapida decat ochiul, deci pe neobservate, ciocolata a fost introdusa in interiorul oului, in vreo doua straturi si mai apoi umplutura si mai apoi capacelul la gaurica si la sfarsit de tot se scoate cu mare grija si delicatete coaja oului care a ramas pe dinafara si deci este inutila si in plus Imagine postata

#335 Useril este offline   Bonicelli 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Red
  • Postari: 584
  • Inregistrat: 22-November 09

Postat 09 March 2010 - 08:31 PM

Yandira, excelenta sa MdeB are dreptate, adica stie, fiindca a fost prin preajma cand am obtinut minunatele oua. :mad: Ciocolata se toarna inauntru, vreo 2 straturi, ca sa aiba rezistenta, apoi umplutura. Si da, la sfarsit se cojeste usor coaja de ou, de pe noul ou obtinut. Gaura la ou poate fi mai mica, eu am facut-o acum mai mare, ca sa pot poza scurgerea ciocolatei in interior.
Daca stratul de ciocolata din interior nu e suficient de grosut, se poate sparge cand cojesti oul.

Zorzo, ce paine faina ai facut, mie nu mi-a iesit niciodata asa frumoasa. :pupic:

Girly, m-ai terminat cu prajitura, evident este varianta "asa da" a prajiturii mele. :pupic:
Denivelarile obtinute de tine sigur nu-s facute cu pana, probabil cu "paleta", o paleta cu zimti ceva, fiindca altfel nu-mi explic dungulitele. :)

Fisiere atasate

• Fisier atasat  18a.jpg (70.58K)
    Number of downloads: 9
  • Fisier atasat  19a.jpg (77.36K)
    Number of downloads: 9
  • Fisier atasat  20a.jpg (75.23K)
    Number of downloads: 8

Imagine postata

#336 Useril este offline   Milorad de Bouteille 

• Bucatar
  • PipPipPip

Postat 13 March 2010 - 11:14 PM

Eu, tolerat fiind pe acest topic, imi permit din cand in cand sa prezint, spre deplina voastra uimire, un aranjament de icre de peste in acest caz :) ;)

Imagine postata

#337 Useril este offline   Dan@ 

• (*.*) who cares ?
  • PipPipPipPip

Postat 14 March 2010 - 09:52 AM

Vezi postareaMilorad de Bouteille, la 09 March 2010 - 07:30 PM, a spus:

Zburdalnica Domnisoara,
sarut mana pentru masa, am mancat-o din priviri toata toata si inca imi mai este foame, de ce oare? Imagine postata
Catelul Matisse a fost si el incantat de oase cu toate ca mai are inca oare ce probleme cu diferenta dintre virtual si real [img]

Sa va fie de bine ! :hello:
Pt. problemele aparute, la dvs. - lipsa senzatiei de satietate si la Matisse - oasele rontaite prin lingerea monitorului B), nu exista decit o singura solutie: sa construiti un gratar la mosie ! B)

Vezi postareaBonicelli, la 09 March 2010 - 08:31 PM, a spus:

Girly, m-ai terminat cu prajitura, evident este varianta "asa da" a prajiturii mele. =))
Denivelarile obtinute de tine sigur nu-s facute cu pana, probabil cu "paleta", o paleta cu zimti ceva, fiindca altfel nu-mi explic dungulitele. B)

Bonicico, merci de apreciere B); da' zau, nu merit sa ma spinzuri la gazeta de perete ! :D
M-ai priiiins ! B) Mi-a fost lene sa ma joc prin crema cu coada penei, asa ca am pus mina pe o paleta zimtata. Desi daca nu o aveam, mergea foarte bine si cu furcutza. B)

#338 Useril este offline   Dan@ 

• (*.*) who cares ?
  • PipPipPipPip

Postat 14 March 2010 - 10:15 AM

Vezi postareaMilorad de Bouteille, la 13 March 2010 - 11:14 PM, a spus:

Eu, tolerat fiind pe acest topic, imi permit din cand in cand sa prezint, spre deplina voastra uimire, un aranjament de icre de peste in acest caz B) B)

Imagine postata

Multumesc de prezentare. :hello:
Acum pot sa comentez un pic aranjamentul ? :D
Mi-au trebuit citeva zeci bunisoare de secunde sa descopar unde-s icrele. Semn ca tufa de marar B) le eclipseaza. E prima care sare in ochi. Ar fi mers mai bine un firicel-doo ... acolo, eventual si niste bobite de caviar, pt. ca ideea de decor intr-o farfurie/platou e de-a scoate si mai mult in evidenta o mincare, imho. B)
Oricum e de apreciat ajutorul pe care-l oferiti Bonicellei la prepararea meselor. =))

#339 Useril este offline   yandira 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Scarlett
  • Postari: 211
  • Inregistrat: 30-November 09

Postat 16 March 2010 - 03:36 AM

Ah ce mongol sant =)) Credeam ca oul se pensuleste pe dinafara sa.
Renunt. E greu asa.
Am cumparat 15 forme de jumatati de oua si meditez de ieri cum o sa le impreunez Daca ies imperecheate fara sa para macarons, o sa le pozez.
Mersi milorzilor de Botella
Imagine postata

#340 Useril este offline   Dan@ 

• (*.*) who cares ?
  • PipPipPipPip

Postat 16 March 2010 - 11:44 AM

Vezi postareayandira, la 16 March 2010 - 03:36 AM, a spus:

Ah ce mongol sant :P Credeam ca oul se pensuleste pe dinafara sa.
Renunt. E greu asa.
Am cumparat 15 forme de jumatati de oua si meditez de ieri cum o sa le impreunez Daca ies imperecheate fara sa para macarons, o sa le pozez.
Mersi milorzilor de Botella

Yandira, dupa ce pui umplutura intr-una din jumatatile oului de ciocolunga :P , le poti lipi tot cu ciocolata topita sau cu o glazura (zahar pudra + albus + citeva picaturi zeama de lamiie, eventual pui si cacao). Nimic mai simplu, nu ? :P
Succes ! :floare:

Arata acest topic

• 24 Pagini +
  • « Prima
  • 15
  • 16
  • 17
  • 18
  • 19
  • Ultima »
  • Nu puteti crea un topic nou
  • Nu puteti replica pe acest topic