Forum Culinar: Topic bonicellian culinar - Forum Culinar

Salt la continut

  • 24 Pagini +
  • « Prima
  • 16
  • 17
  • 18
  • 19
  • 20
  • Ultima »
  • Nu puteti crea un topic nou
  • Nu puteti replica pe acest topic

Topic bonicellian culinar

#341 Useril este offline   yandira 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Scarlett
  • Postari: 211
  • Inregistrat: 30-November 09

Postat 16 March 2010 - 05:53 PM

Da, asta ma roade: cat de solida e " sudura" dar si cat de estetica. O sa fac poze cu reusitele :floare:
Imagine postata

#342 Useril este offline   Luanda 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 174
  • Inregistrat: 24-November 09

Postat 16 March 2010 - 07:20 PM

Vezi postareayandira, la 16 March 2010 - 03:36 AM, a spus:

Ah ce mongol sant :floare: Credeam ca oul se pensuleste pe dinafara sa.
Renunt. E greu asa.
Am cumparat 15 forme de jumatati de oua si meditez de ieri cum o sa le impreunez Daca ies imperecheate fara sa para macarons, o sa le pozez.
Mersi milorzilor de Botella


O sa-ti iasa 7 oua si 1/2 :floare:!

#343 Useril este offline   zoazorel 

  • Io-s aia!
  • PipPipPipPip
  • Grup: Blue
  • Postari: 5,494
  • Inregistrat: 24-November 09
  • LocationBrăila, București, Bolintin-Vale...

Postat 16 March 2010 - 08:21 PM

"Sudura" o poti curata ulterior cu un cutit ! Io-s oricum curioasa cum vor iesi!Imagine postata
Pune poze! Imagine postata
Si ce daca vor iesi ca macaronsii?Vei avea niste oua mai...originale , numite "oua macanrosite !Imagine postata Imagine postata
Nu ma pricep, da' insist sa persist! Si cateodata chiar imi iese!

Nu-i cereti unei femei imposibilul. E capabila sa vi-l ofere!!!

#344 Useril este offline   yandira 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Scarlett
  • Postari: 211
  • Inregistrat: 30-November 09

Postat 22 March 2010 - 06:18 PM

Cum in Mexic nu se sarbatoreste Pastele si gasesc cu greu, doar la un singur magazin, oua si iepuroaica de ciocolata,
am devenit febrila si plina de intentii curajoase. Nu stiu cat m-o tine si daca s-or traduce in realitati culinare, dar am gasit ideile astea in L'Express si m-am grabit sa le pun in topicul lui Boni. Ca sa va inspirati si voi, ca stiu ca Boni nu are nevoie de idei :D

Astea sant jumatati de oua umplute cu ciocolata cu smeura, fistic, caramel sarat si alte alea

Astea sant oua din ciocolata amara umplute cu inghetata de crema si cu culis de caramel (suna elegant dar nu stiu ce vrea sa zica)

Zoazò, parca nu ma mai atrag macaronsii ca imi e frica sa nu ma supar de Sfintele Sarbatori :D

Fisiere atasate


Imagine postata

#345 Useril este offline   zoazorel 

  • Io-s aia!
  • PipPipPipPip
  • Grup: Blue
  • Postari: 5,494
  • Inregistrat: 24-November 09
  • LocationBrăila, București, Bolintin-Vale...

  Postat 22 March 2010 - 09:05 PM

Yadiricoo! Woow! P-alea le facusi tu, maica? Imagine postata Tati alea jumatile si cele doua din ouare? Neah! tre' sa-mi vie si mie f'o idee-doo, ca prea ma provocati:tu si Bonicica cu ciucalatile voastre! Imagine postata Imagine postata
Nu ma pricep, da' insist sa persist! Si cateodata chiar imi iese!

Nu-i cereti unei femei imposibilul. E capabila sa vi-l ofere!!!

#346 Useril este offline   yandira 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Scarlett
  • Postari: 211
  • Inregistrat: 30-November 09

Postat 22 March 2010 - 10:12 PM

Zoazó, esti stresata si de aia nu citesti clar. Astea-s poze din ziarul L'Express
Eu doar am cumparat 15 forme cu cate o jumatate de ou, ca sa creez cand mi-o veni imaginatia
Dar le-am pus aici ca poate alte fete or fi mai harnice:hug:
Imagine postata

#347 Useril este offline   zoazorel 

  • Io-s aia!
  • PipPipPipPip
  • Grup: Blue
  • Postari: 5,494
  • Inregistrat: 24-November 09
  • LocationBrăila, București, Bolintin-Vale...

  Postat 23 March 2010 - 09:32 PM

Da, bre, mexicanco, stiu, ca doara io am trimis paparazzi de la L'Express la tine sa pozeze jumatile de oua de le pitisi in camara.Imagine postata Cateii ciu-ciu te-au parat!Imagine postata Stim ca esti modesta!Imagine postata Si de stresata ce sunt, ti-am sutit si sticla de tequilla!Imagine postata N-am gasit limele-alea!
Nu ma pricep, da' insist sa persist! Si cateodata chiar imi iese!

Nu-i cereti unei femei imposibilul. E capabila sa vi-l ofere!!!

#348 Useril este offline   Bonicelli 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Red
  • Postari: 584
  • Inregistrat: 22-November 09

Postat 28 March 2010 - 02:02 PM

Yandira, pana sa citesc textul am crezut ca s-a-ntamplat ceva groaznic cu tine si ai creat acele minunatii de oua. :D Si mi-am zis uite dom'le ce-nseamna, doar ce i-am aratat cum sa umple oo-le si ea le-a si impachetat in cutii, asa geniu culinar, mai rar. :D

Dar, intre timp relatia mea cordiala cu coca si fainoasele este in plina evolutie, ceea ce se va vedea si din imaginile urmatoare.
Sincer, nu stiu exact ce-am vrut sa fac, cred ca un fel de rulada cu legume, gasisem eu reteta de post, ma rog, nu stiu de ce am vrut-o tocmai pe-asta fiindca n-am tinut post, dar desi m-am concentrat extraordinar de tare sa impart cantitatile la 2, ca ceva ma facea sa cred ca n-are rost sa fac toata cantitatea, pe unele le-am pus impartite, dar apa am pus-o toata :D asa ca am plusat cu faina.
A iesit ceva usor betonat, taricel spre foarte crocant, incercam s-o intep sa vad daca-i facuta, dar scobitoarea se incapatana sa nu intre (m-am prins eu ca asta-i metoda) dar ma rog, de buna e bunicica, cu smantana pe deasupra. :D
Muffins de post cu morcovi i-am nimerit perfect, cu consistenta de paine intermediara, daca as fi vrut sa fac paine iesea probabil clatita. :floare:

Fisiere atasate

  • Fisier atasat  19.jpg (114.95K)
    Number of downloads: 8
  • Fisier atasat  20.jpg (109.11K)
    Number of downloads: 7
  • Fisier atasat  21.jpg (102.17K)
    Number of downloads: 7
  • Fisier atasat  22.jpg (106.89K)
    Number of downloads: 8
  • Fisier atasat  23.jpg (126.29K)
    Number of downloads: 7

Imagine postata

#349 Useril este offline   Luanda 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 174
  • Inregistrat: 24-November 09

Postat 29 March 2010 - 12:44 AM

Boniii, da bobu' ala sectionat de-i langa porumb jos si langa mazare sus, sau invers ca nu mai vad poza, ce-i??? Daca-i fasole, pare tare crocanta!!

#350 Useril este offline   Bonicelli 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Red
  • Postari: 584
  • Inregistrat: 22-November 09

Postat 29 March 2010 - 07:30 AM

:D Luanda, cred ca fasole e, dar sa stii ca tot ce-i crocant e bun. :P
Cred ca am folosit un super cutit ascutit, de-asta am reusit asa o sectiune perfecta. :D
Imagine postata

#351 Useril este offline   Bonicelli 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Red
  • Postari: 584
  • Inregistrat: 22-November 09

Postat 29 March 2010 - 06:50 PM

Dom'ne de ce n-oi fi si io un om ca toti oamenii? :scratch:
Daca intr-o reteta scrie oua, branza, brazda, gazda, aia pui si nu mazare, zarzare, viezure. :biggrin:
Mi s-au pus piticii pe creier cand am vazut crema Mayei si piticii pe care-i am eu sunt galagiosi rau, tropaie si suiera, deci cand se manifesta, musai tre' sa fac ce zic ei. :lol:
No, bun. Ma uit io la crema aia de toffee ma uit prin casa si vad ca zahar am, frisca lichida am, sirop de artar n-am. Nu-i nimic, o fac pe-a Stellei. :)
Fac ochii roata, unt am, zahar am, golden de-ala n-am, dar am miere, lapte condensat n-am.
Si-atunci zic, asta e, Maya a pus frisca lichida, pun si eu. :)
Fac crema lui Stella si pun frisca lichida. Fierb, fierb, dracia se umfla, facea bulburoci, parca se facea din ce in ce mai lichida.
Pisici marinati si pe spate scarpinati, lasa ca ma descurc io. :)
Asa ca incep crema cum a inceput-o Maya adica fierb niste zahar cu un strop de apa, dar nici gand sa iasa transparent ca la Maya, se facuse un cocolos maro asa ca l-am diluat un pic cu crema Stellei. :D
Am facut deci doua craticioare de crema foarte lichida, pe care probabil c-o s-o beau, ca altceva nu stiu ce sa fac cu ea. =))

Fisiere atasate

  • Fisier atasat  11.jpg (123.34K)
    Number of downloads: 7
  • Fisier atasat  12.jpg (107.35K)
    Number of downloads: 7

Imagine postata

#352 Useril este offline   zoazorel 

  • Io-s aia!
  • PipPipPipPip
  • Grup: Blue
  • Postari: 5,494
  • Inregistrat: 24-November 09
  • LocationBrăila, București, Bolintin-Vale...

  Postat 29 March 2010 - 07:04 PM

Boniceaua-i Boniceaua! Nu se dezminte! Imagine postata Dar n-ai mai fi tu!Imagine postata Rulada aia(fara morcov si mazare!) arata de nota 22! Si ce daca-i usor betonata? Papa bun!Imagine postata
In lichidele-alea, pune niste faina asa cat sa aibe consistenta de smantana mai groasa, sau de piure mai moale, cam o lingurita scuturata de praf de copt, niste scortisoara si-ai sa obtii o prajitura de nota 20! Am patit-o si eu si-asa am dres-o! Cine vede si nu stie zice c-asa tre' sa fie!
Incearca!Imagine postata
Nu ma pricep, da' insist sa persist! Si cateodata chiar imi iese!

Nu-i cereti unei femei imposibilul. E capabila sa vi-l ofere!!!

#353 Useril este offline   Bonicelli 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Red
  • Postari: 584
  • Inregistrat: 22-November 09

Postat 29 March 2010 - 07:22 PM

Ba Zorzo, nu ma ispiti. :biggrin:
Si ce fac cu prajitura cu faina, o bag in cuptor? Ca tu stii ca io nu le am cu fainoasele.
Imagine postata

#354 Useril este offline   stella 

  • Ambasadoarea artistilor culinari
  • PipPipPipPip
  • Grup: Green
  • Postari: 7,715
  • Inregistrat: 23-November 09

Postat 29 March 2010 - 07:44 PM

Boniiiiiiiiiiiiiiii , incearca-l si pe asta :biggrin:

http://scally.typepa..._au_carame.html

#355 Useril este offline   moatza 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 7,061
  • Inregistrat: 25-November 09
  • Locationtot aici

Postat 29 March 2010 - 10:08 PM

Vezi postareastella, la 29 March 2010 - 07:44 PM, a spus:

Boniiiiiiiiiiiiiiii , incearca-l si pe asta :P

http://scally.typepa..._au_carame.html

Stella, las-o sa-si revina! :)

#356 Useril este offline   Bonicelli 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Red
  • Postari: 584
  • Inregistrat: 22-November 09

Postat 30 March 2010 - 06:49 AM

Pai gata, mi-am revenit. :)
Aseara am amestecat cele doua compozitii si am bagat in frigider totul, pe principiul "la asta o sa ma gandesc maine".
Si de dimineata...surpriseeee!!!!!!! S-a intarit! Ma rog, chestiile alea albe sunt unt cred, fiindca eu doar le-am pus una peste alta, fara sa le mai omogenizez, dar ideea conteaza, nu? Deci a iesit si cu felul meu personal de a amesteca ingredientele, asa ca nu voi reveni pe calea cea buna, acum stiu sigur. :P

Fisiere atasate

  • Fisier atasat  14.jpg (154.31K)
    Number of downloads: 7
  • Fisier atasat  13.jpg (70.02K)
    Number of downloads: 7

Imagine postata

#357 Useril este offline   zoazorel 

  • Io-s aia!
  • PipPipPipPip
  • Grup: Blue
  • Postari: 5,494
  • Inregistrat: 24-November 09
  • LocationBrăila, București, Bolintin-Vale...

Postat 30 March 2010 - 07:06 AM

Vezi postareaBonicelli, la 29 March 2010 - 07:22 PM, a spus:

Ba Zorzo, nu ma ispiti. Imagine postata
Si ce fac cu prajitura cu faina, o bag in cuptor? Ca tu stii ca io nu le am cu fainoasele.



Normal! O coci cam juma de ora, stii tu, proba cu scobitoarea.In tava pui hartie de copt!
Nu ma pricep, da' insist sa persist! Si cateodata chiar imi iese!

Nu-i cereti unei femei imposibilul. E capabila sa vi-l ofere!!!

#358 Useril este offline   Bonicelli 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Red
  • Postari: 584
  • Inregistrat: 22-November 09

Postat 30 March 2010 - 07:39 AM

No, acum ii tare, ce sa mai coc? Acum fac bilute de caramel.:P
Asta a fost doar varianta demo pentru tortul de Pasti, un preview adica.
Cred ca mai fac un demo pe joi asa, si sambata pac, fac varianta finala.
Ca acum serbam de Pasti si Pastele si ziua Bonicelului si a lui tata. Asa a cazut anul asta.
Pasca face vara-mea, drob la fel, restul fac eu. :)
Imagine postata

#359 Useril este offline   moatza 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 7,061
  • Inregistrat: 25-November 09
  • Locationtot aici

Postat 30 March 2010 - 12:33 PM

Vezi postareaBonicelli, la 30 March 2010 - 07:39 AM, a spus:

Asta a fost doar varianta demo pentru tortul de Pasti, un preview adica.
Cred ca mai fac un demo pe joi asa, si sambata pac, fac varianta finala.


ha, ha! tu inca mai crezi ca-ti va iesi si-a doua oara la fel?

#360 Useril este offline   zoazorel 

  • Io-s aia!
  • PipPipPipPip
  • Grup: Blue
  • Postari: 5,494
  • Inregistrat: 24-November 09
  • LocationBrăila, București, Bolintin-Vale...

  Postat 30 March 2010 - 01:37 PM

Imagine postata Io cred sigur ca va iesi...altceva! Sa-ti traiasca Bonicelul si tatal! Sa-ti iasa tortul, desi, cel mai sigur iese ala de la cofetarieImagine postata
Nu ma pricep, da' insist sa persist! Si cateodata chiar imi iese!

Nu-i cereti unei femei imposibilul. E capabila sa vi-l ofere!!!

Arata acest topic


  • 24 Pagini +
  • « Prima
  • 16
  • 17
  • 18
  • 19
  • 20
  • Ultima »
  • Nu puteti crea un topic nou
  • Nu puteti replica pe acest topic

1 useri citesc topicul
0 membri, 1 vizitatori, 0 utilizatori anonimi