Topic bonicellian culinar
Postat 16 March 2010 - 05:53 PM

Postat 16 March 2010 - 07:20 PM
yandira, la 16 March 2010 - 03:36 AM, a spus:

Renunt. E greu asa.
Am cumparat 15 forme de jumatati de oua si meditez de ieri cum o sa le impreunez Daca ies imperecheate fara sa para macarons, o sa le pozez.
Mersi milorzilor de Botella
O sa-ti iasa 7 oua si 1/2

Postat 16 March 2010 - 08:21 PM

Pune poze!

Si ce daca vor iesi ca macaronsii?Vei avea niste oua mai...originale , numite "oua macanrosite !

Nu-i cereti unei femei imposibilul. E capabila sa vi-l ofere!!!
Postat 22 March 2010 - 06:18 PM
am devenit febrila si plina de intentii curajoase. Nu stiu cat m-o tine si daca s-or traduce in realitati culinare, dar am gasit ideile astea in L'Express si m-am grabit sa le pun in topicul lui Boni. Ca sa va inspirati si voi, ca stiu ca Boni nu are nevoie de idei

Astea sant jumatati de oua umplute cu ciocolata cu smeura, fistic, caramel sarat si alte alea
Astea sant oua din ciocolata amara umplute cu inghetata de crema si cu culis de caramel (suna elegant dar nu stiu ce vrea sa zica)
Zoazò, parca nu ma mai atrag macaronsii ca imi e frica sa nu ma supar de Sfintele Sarbatori

Fisiere atasate
-
paques-chocolat-2_208.jpg (34.4K)
Number of downloads: 8 -
paques-chocolat-15_222 creme glacée á coulis de caramel.jpg (20.4K)
Number of downloads: 8

Postat 22 March 2010 - 09:05 PM

Postat 22 March 2010 - 10:12 PM
Eu doar am cumparat 15 forme cu cate o jumatate de ou, ca sa creez cand mi-o veni imaginatia
Dar le-am pus aici ca poate alte fete or fi mai harnice:hug:

Postat 23 March 2010 - 09:32 PM

Postat 28 March 2010 - 02:02 PM

Dar, intre timp relatia mea cordiala cu coca si fainoasele este in plina evolutie, ceea ce se va vedea si din imaginile urmatoare.
Sincer, nu stiu exact ce-am vrut sa fac, cred ca un fel de rulada cu legume, gasisem eu reteta de post, ma rog, nu stiu de ce am vrut-o tocmai pe-asta fiindca n-am tinut post, dar desi m-am concentrat extraordinar de tare sa impart cantitatile la 2, ca ceva ma facea sa cred ca n-are rost sa fac toata cantitatea, pe unele le-am pus impartite, dar apa am pus-o toata

A iesit ceva usor betonat, taricel spre foarte crocant, incercam s-o intep sa vad daca-i facuta, dar scobitoarea se incapatana sa nu intre (m-am prins eu ca asta-i metoda) dar ma rog, de buna e bunicica, cu smantana pe deasupra.

Muffins de post cu morcovi i-am nimerit perfect, cu consistenta de paine intermediara, daca as fi vrut sa fac paine iesea probabil clatita.

Fisiere atasate

Postat 29 March 2010 - 12:44 AM
Postat 29 March 2010 - 07:30 AM

Cred ca am folosit un super cutit ascutit, de-asta am reusit asa o sectiune perfecta.

Postat 29 March 2010 - 06:50 PM

Daca intr-o reteta scrie oua, branza, brazda, gazda, aia pui si nu mazare, zarzare, viezure.

Mi s-au pus piticii pe creier cand am vazut crema Mayei si piticii pe care-i am eu sunt galagiosi rau, tropaie si suiera, deci cand se manifesta, musai tre' sa fac ce zic ei.

No, bun. Ma uit io la crema aia de toffee ma uit prin casa si vad ca zahar am, frisca lichida am, sirop de artar n-am. Nu-i nimic, o fac pe-a Stellei.

Fac ochii roata, unt am, zahar am, golden de-ala n-am, dar am miere, lapte condensat n-am.
Si-atunci zic, asta e, Maya a pus frisca lichida, pun si eu.

Fac crema lui Stella si pun frisca lichida. Fierb, fierb, dracia se umfla, facea bulburoci, parca se facea din ce in ce mai lichida.
Pisici marinati si pe spate scarpinati, lasa ca ma descurc io.

Asa ca incep crema cum a inceput-o Maya adica fierb niste zahar cu un strop de apa, dar nici gand sa iasa transparent ca la Maya, se facuse un cocolos maro asa ca l-am diluat un pic cu crema Stellei.

Am facut deci doua craticioare de crema foarte lichida, pe care probabil c-o s-o beau, ca altceva nu stiu ce sa fac cu ea.

Postat 29 March 2010 - 07:04 PM

In lichidele-alea, pune niste faina asa cat sa aibe consistenta de smantana mai groasa, sau de piure mai moale, cam o lingurita scuturata de praf de copt, niste scortisoara si-ai sa obtii o prajitura de nota 20! Am patit-o si eu si-asa am dres-o! Cine vede si nu stie zice c-asa tre' sa fie!
Incearca!

Postat 29 March 2010 - 07:22 PM

Si ce fac cu prajitura cu faina, o bag in cuptor? Ca tu stii ca io nu le am cu fainoasele.

Postat 29 March 2010 - 10:08 PM
Postat 30 March 2010 - 06:49 AM

Aseara am amestecat cele doua compozitii si am bagat in frigider totul, pe principiul "la asta o sa ma gandesc maine".
Si de dimineata...surpriseeee!!!!!!! S-a intarit! Ma rog, chestiile alea albe sunt unt cred, fiindca eu doar le-am pus una peste alta, fara sa le mai omogenizez, dar ideea conteaza, nu? Deci a iesit si cu felul meu personal de a amesteca ingredientele, asa ca nu voi reveni pe calea cea buna, acum stiu sigur.

Postat 30 March 2010 - 07:06 AM
Bonicelli, la 29 March 2010 - 07:22 PM, a spus:

Si ce fac cu prajitura cu faina, o bag in cuptor? Ca tu stii ca io nu le am cu fainoasele.
Normal! O coci cam juma de ora, stii tu, proba cu scobitoarea.In tava pui hartie de copt!
Postat 30 March 2010 - 07:39 AM

Asta a fost doar varianta demo pentru tortul de Pasti, un preview adica.
Cred ca mai fac un demo pe joi asa, si sambata pac, fac varianta finala.
Ca acum serbam de Pasti si Pastele si ziua Bonicelului si a lui tata. Asa a cazut anul asta.
Pasca face vara-mea, drob la fel, restul fac eu.

Postat 30 March 2010 - 01:37 PM