Forum Culinar: Topic bonicellian culinar - Forum Culinar

Salt la continut

  • 24 Pagini +
  • « Prima
  • 17
  • 18
  • 19
  • 20
  • 21
  • Ultima »
  • Nu puteti crea un topic nou
  • Nu puteti replica pe acest topic

Topic bonicellian culinar

#361 Useril este offline   Bonicelli 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Red
  • Postari: 584
  • Inregistrat: 22-November 09

Postat 03 April 2010 - 08:03 PM

Deci e clar, zeii bucatariei sunt impotriva mea. :occasion14:
Am zis ca Raluca are dreptate si sa fac un tort totusi, ca daca fina mea nu aduce tort, in ce pun lumanarile lui MdeB?
Ce tort sa fac eu repede si sa fie si unul care-mi place si unul sa iasa, sa nu fac experimente azi.
Asa ca am zis sa fac tortul Stellei Gâteau chocolat (Pierre Hermé)
Pierre Hermé asta probabil ca era mai jmecher asa, avea si vase corespunzatoare si timp si toate ingredientele pe langa el.
Dau io ochii roata, mai citesc o data ce-a scris Stella si dandu-l afara pe MdeB de la cuptor zic "io, io fac acum, tu baga mielu-n frigider si mai stai".
MdeB care era usor agitat deja fiindca nu stiu ce dracie i se stricase la cuptorul lui nou din curte (un transformator ceva din volti americani in volti romanesti) se inghesuia in cuptorul meu.
Boooon, amestec eu untul cu zaharul, unt care nu era chiar moale inca, dar am zis ca nu-i bai, asa ca l-am urcat pe pereti cu zahar cu tot. :)
Intr-un final l-am inmuiat (pe altul, ca n-aveam timp sa-l strang de pe pereti) am bagat ouale cate unul, cate unul si zic, hop, faina. :) Unde-i faina? MdeB ma tot intreba, gata? Pot sa bag mielul? Nu, ca n-am chef sa aiba tortul miros de miel si usturoi.
Caut faina, nimic. OK, asta e, pun din aia de care am adica 6 Kornbrot (adica cu 6 cereale) :)
O pun si zic s-o bag in frigider ca tot o desfacusem.
N-aveam loc, asa ca zic, scot borsul. Ce era sub bors? Faina. :D
Bietul Herme ala, cred ca s-ar inverzi de ciuda ca lui nu i-a dat prin cap sa fac tort cu 6 cereale.
Imagine postata

#362 Useril este offline   raluca elena 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 3,017
  • Inregistrat: 22-November 09

Postat 04 April 2010 - 09:19 AM

Nu zic ba, de facut il facui, acu' daca reusesti si sa il feliezi.... ca am facut si eu o caramida din 6 cereale care direct la gunoi a ajuns :)
raluca elena

#363 Useril este offline   stella 

  • Ambasadoarea artistilor culinari
  • PipPipPipPip
  • Grup: Green
  • Postari: 7,715
  • Inregistrat: 23-November 09

Postat 04 April 2010 - 10:53 PM

Boniiiiiiiiiiiiiii , si cum fura cerealele in tortul hermeesc????
oricum mielul conta. sa stii ca eu am pus de o aniversare lumanari intr-o bucata de branza...
astept pozele, si restul intamplarilor boniceliene.

#364 Useril este offline   Bonicelli 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Red
  • Postari: 584
  • Inregistrat: 22-November 09

Postat 05 April 2010 - 11:01 AM

Stella, Raluca are dreptate, a iesit usor taricel, nu cred ca din cauza grauntelor, ci cred ca l-am tinut 5 minute prea mult in cuptor, nu ca asa as fi vrut, nici ca sa-i fac lui MdeB in ciuda, ci fiindca am uitat de el. :lol:
Dar tortul asta a fost cu bube-n cap de la inceput pana la sfarsit. L-am pus pe masa sa se raceasca (am zis eu pana a doua zi) si cum statea micutul la odihna, bai, nu mi-a venit sa cred =)) trece copilul relaxat, se uita la el si rupe o bucata. Am zis ca nu vad bine.
N-as fi vrut sa-i pun crema, dar am fost nevoita acum. Si cum ma stiti dibace la intins creme, am zis stai ca o pun cu punguta de-aia cu motz si am facut eu o adevarata inginerie de decoratie, ceva de toata spaima, atat m-am priceput, asta e. :lol:

Fisiere atasate

  • Fisier atasat  11.jpg (157.46K)
    Number of downloads: 7
  • Fisier atasat  13.jpg (139K)
    Number of downloads: 7

Imagine postata

#365 Useril este offline   Bonicelli 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Red
  • Postari: 584
  • Inregistrat: 22-November 09

Postat 05 April 2010 - 11:33 AM

Asa, sa va arat ce-am mai facut eu. Tortul a fost devorat pur si simplu, desi adusese si fina mea un tort de zahar ars.
Deci, la aperitive:
-grisine cu un fel de prosciuto si chorizo
-tije lungi de telina umplute cu spuma de roquefort
-coronite de ceapa si usturoi cu ridichi
-sandwich-uri rotunde cu branza verde si rosie (a se observa ca sunt verzi si pe margine) :lol:
-cosulete din foi de placinta umplute cu cherry si mozarela
-drob (nu l-am pozat)
-ciorba de miel (n-am pozat-o)
-stufat de miel si stufat de pui (tot fara poze)
-friptura de miel si de ied (nu ma intrebati care-i unul, care-i altul)
-pasca
-tort =))
-oua
-bomboni :lol:

Fisiere atasate

  • Fisier atasat  9.jpg (128.74K)
    Number of downloads: 9
  • Fisier atasat  18.jpg (106.04K)
    Number of downloads: 8
  • Fisier atasat  10.jpg (134.75K)
    Number of downloads: 9
  • Fisier atasat  17.jpg (122.59K)
    Number of downloads: 8
  • Fisier atasat  19.jpg (142.16K)
    Number of downloads: 9
  • Fisier atasat  20.jpg (125.22K)
    Number of downloads: 7
  • Fisier atasat  14.jpg (246.27K)
    Number of downloads: 7
  • Fisier atasat  15.jpg (130.55K)
    Number of downloads: 7
  • Fisier atasat  2.jpg (93.89K)
    Number of downloads: 7
  • Fisier atasat  3.jpg (119.99K)
    Number of downloads: 8
  • Fisier atasat  4.jpg (116.27K)
    Number of downloads: 8
  • Fisier atasat  5.jpg (116.52K)
    Number of downloads: 8
  • Fisier atasat  22.jpg (66.81K)
    Number of downloads: 9
  • Fisier atasat  7.jpg (85.78K)
    Number of downloads: 8
  • Fisier atasat  8.jpg (76.77K)
    Number of downloads: 7
  • Fisier atasat  23.jpg (596.31K)
    Number of downloads: 8

Imagine postata

#366 Useril este offline   stella 

  • Ambasadoarea artistilor culinari
  • PipPipPipPip
  • Grup: Green
  • Postari: 7,715
  • Inregistrat: 23-November 09

Postat 05 April 2010 - 12:21 PM

Boni, arata totul foarte apetisant si artistic dispus.
btw...daca nu ai faina, ori pui putin amidon, ori migdale macinate cca 2 linguri :lol:
oricum , daca e ciocolatos, place mereu :lol:
LMA tatalui tau din partea noastra =)) =))

#367 Useril este offline   Bonicelli 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Red
  • Postari: 584
  • Inregistrat: 22-November 09

Postat 05 April 2010 - 01:20 PM

Multumesc tare mult, Stella. :lol:

Migdale aveam, amidon, nu. Pai acum spui? :lol:
Imagine postata

#368 Useril este offline   zoazorel 

  • Io-s aia!
  • PipPipPipPip
  • Grup: Blue
  • Postari: 5,494
  • Inregistrat: 24-November 09
  • LocationBrăila, București, Bolintin-Vale...

  Postat 05 April 2010 - 02:47 PM

Bonicico, ma sinucuzi! Intai am ras de m-am imprastiat despre blat si cupil, dar brux , la vederea finalului mi-a trecut! Iar o dadusi pa partea cu artisticu' si cu esteticu'?
Sa traiasca Milor(a)dul!
Nu ma pricep, da' insist sa persist! Si cateodata chiar imi iese!

Nu-i cereti unei femei imposibilul. E capabila sa vi-l ofere!!!

#369 Useril este offline   kira 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 295
  • Inregistrat: 07-March 10

Postat 05 April 2010 - 07:10 PM

Bonicelli, ti-a iesit totul foarte fain (cei drept, mai putin ornamentul cremei de pe tort), dar vroiam sa-ti spun, colectia de palarii e foarte frumoasa si de mare efect! :)

#370 Useril este offline   moatza 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 7,061
  • Inregistrat: 25-November 09
  • Locationtot aici

Postat 05 April 2010 - 08:53 PM

Vezi postareaBonicelli, la 03 April 2010 - 08:03 PM, a spus:

MdeB ma tot intreba, gata? Pot sa bag mielul? Nu, ca n-am chef sa aiba tortul miros de miel si usturoi.


auzi, fii mai cutezatoare! io am copt cozonacii in acelasi timp cu drobul. nicio aroma amestecata!


Vezi postareaBonicelli, la 05 April 2010 - 11:01 AM, a spus:

am facut eu o adevarata inginerie de decoratie



Vezi postareakira, la 05 April 2010 - 07:10 PM, a spus:

Bonicelli, ti-a iesit totul foarte fain (cei drept, mai putin ornamentul cremei de pe tort),


pai nu trebuia sa iasa faina, a iesit mai originala, asa, usor injinereste.

ps credeam ca-s lider pe piata ornamentatiilor. :)

#371 Useril este offline   Bonicelli 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Red
  • Postari: 584
  • Inregistrat: 22-November 09

Postat 07 April 2010 - 08:38 PM

Numai carcoteli, nimic nu-i adevarat, decoratia tortului e splendida. :lol:
Dora m-ar angaja sigur daca ar vedea toata broderia de ciocolata creata de mine.
Pai e tot ce-am facut mai reusit pana acum. :pupic:
Imagine postata

#372 Useril este offline   kira 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 295
  • Inregistrat: 07-March 10

Postat 08 April 2010 - 11:18 PM

Vezi postareaBonicelli, la 07 April 2010 - 08:38 PM, a spus:

Numai carcoteli, nimic nu-i adevarat, decoratia tortului e splendida. :D
Dora m-ar angaja sigur daca ar vedea toata broderia de ciocolata creata de mine.
Pai e tot ce-am facut mai reusit pana acum. :D


Cer scuze...aveti dreptate...am vazut gresit! :D

#373 Useril este offline   Narnia 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 254
  • Inregistrat: 22-November 09

Postat 09 April 2010 - 12:15 AM

Io declar cu tarie ca tort mai frumos decorat n-am vazut in viata mea ... hmmm poate cu exceptia torturilor experimentale ( torturi hibrid le numea frate-miu, fiindca intotdeauna erau amestecate mai multe retete plus improvizarile mele Imagine postata ) pe care le faceam eu in avanturile tineretii si pe care le mancam de multe ori la cupa. Imagine postata
Boni, foarte fain meniul. Preferatele mele vor ramane insa intotdeauna bomboanele si tortul. Imagine postata

#374 Useril este offline   Bonicelli 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Red
  • Postari: 584
  • Inregistrat: 22-November 09

Postat 11 April 2010 - 12:10 PM

Asa, bine ca v-ati revenit. :appl: Stiam sigur ca-i cel mai frumos tort, gata deschid lista de comenzi. Cine vrea sa spuna si io imediat fac, ieftin, ca va cunosc. Mai am si alte modele, la fel de frumoase si imbarligate. :appl:
Cu caramel sa nu cereti, ca n-am tot ce-mi trebuie. Si in general sa fie fara blat, ca nu-mi iese. Da' mai bine il faceti voi si io doar il decorez. :occasion14:
Imagine postata

#375 Useril este offline   zoazorel 

  • Io-s aia!
  • PipPipPipPip
  • Grup: Blue
  • Postari: 5,494
  • Inregistrat: 24-November 09
  • LocationBrăila, București, Bolintin-Vale...

  Postat 11 April 2010 - 02:48 PM

Sincer, Boniceao, io m-as cam baga! Mie-mi place de mor broderia ta! Chiar nu glumesc! Mie nu mi-ar si iesit asa ceva.
La "dude" nici nu ma mai uit ca ma-nervez si nu-mi face bine! Adica tat dau sa iua si mo© nituru' mi da piste mana!Imagine postata
Fara gluma, totul a iesit superb si nici nu se cunoaste de unde al mic rupse bucatica!
(Te-ai uitat la el? Ce reactie a avut dupa ce-a mancat?Imagine postata )
Bun, acuma...noutati? N-ai mai "comis" nimic?Imagine postata
Nu ma pricep, da' insist sa persist! Si cateodata chiar imi iese!

Nu-i cereti unei femei imposibilul. E capabila sa vi-l ofere!!!

#376 Useril este offline   Adriana 

  • Bucătăreasă cu sucitor
  • Grup: Moderators
  • Postari: 14,423
  • Inregistrat: 21-November 09
  • LocationTo, Piemonte, IT

Postat 13 April 2010 - 08:59 AM

Boni, cum ai facut spuma de roquefort?

#377 Useril este offline   Mutti 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Blue
  • Postari: 4,228
  • Inregistrat: 24-November 09
  • LocationDE

Postat 13 April 2010 - 09:04 AM

Muama , nu mai intru pe topicul tau ca esti belea! BB-le cand vede bombonii vrea imediat!

Arata SUPERB!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Gata , te-ai facut maiastra , ce mai.....

#378 Useril este offline   Adriana 

  • Bucătăreasă cu sucitor
  • Grup: Moderators
  • Postari: 14,423
  • Inregistrat: 21-November 09
  • LocationTo, Piemonte, IT

Postat 13 April 2010 - 09:06 AM

Vezi postareasimonaro29, la 13 April 2010 - 09:04 AM, a spus:

Gata , te-ai facut maiastra , ce mai.....

Ea e demult maiastra,
da' nu vrea sa recunoasca!
:-*

#379 Useril este offline   zoazorel 

  • Io-s aia!
  • PipPipPipPip
  • Grup: Blue
  • Postari: 5,494
  • Inregistrat: 24-November 09
  • LocationBrăila, București, Bolintin-Vale...

Postat 13 April 2010 - 10:15 AM

Modestia, deh! Imagine postata
Nu ma pricep, da' insist sa persist! Si cateodata chiar imi iese!

Nu-i cereti unei femei imposibilul. E capabila sa vi-l ofere!!!

#380 Useril este offline   Bonicelli 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Red
  • Postari: 584
  • Inregistrat: 22-November 09

Postat 13 April 2010 - 09:27 PM

Adriana, intai am cautat sa vad cum se poate face si ce-am gasit mi s-a parut prea complicat, asa ca am facut-o dupa capul meu.
Am amestecat branza roquefort (intai am frecat-o pe ea bine, bine) cu branza philadelphia in cantitati egale. Si-atat. Nu stiu, o fi bine, o fi rau, dar a iesit nemaipomenit de buna.

Si-acum maiastra :wasted: a creat ceva in binecunoscutu-i stil bonicelian, nu va spun ce-am vrut sa fac, va las sa ghiciti. Pe cuvand ca acum chiar am respectat toate cantitatile si indicatiile la fix, la fix. :D Nicio legatura cu ce ati facut voi. :toothy9;
Gustul bunut, cat au fost calde, MdeB a spus ca-s chiar pufoase :D dar el e un dragut si m-ar lauda orice as gati, :sleepy1: cand s-au racit s-au pietrificat un pic, dar cu o dantura buna sunt comestibile. N-as incerca cu fixodent insa, decat daca vreti nr. unui stomatolog bun. :D

Fisiere atasate

  • Fisier atasat  5.jpg (100.38K)
    Number of downloads: 7
  • Fisier atasat  6.jpg (104.87K)
    Number of downloads: 8
  • Fisier atasat  7.jpg (120.8K)
    Number of downloads: 9

Imagine postata

Arata acest topic


  • 24 Pagini +
  • « Prima
  • 17
  • 18
  • 19
  • 20
  • 21
  • Ultima »
  • Nu puteti crea un topic nou
  • Nu puteti replica pe acest topic

2 useri citesc topicul
0 membri, 2 vizitatori, 0 utilizatori anonimi