Yandira good to see you again
Topic bonicellian culinar
Postat 01 December 2009 - 01:29 PM
Postat 01 December 2009 - 01:38 PM
yandira a spus:
Bine v-am gasit deci si urari de bine forumului.
Dar eu ma simt ratacita rau de tot si nu imi gasesc locul si nici pozele de la bomboanele lui Boni.
De ce nu vad pozele? Nu-mi raspundeti ca tocmai plec. Poate pana maine ma deslusec.
Maine raman iar orfana de fiica asa ca voi revin cu fortele repuse
Psst, vezi ca Boniceua iar ie de nerecunoscut! Aici ii cu fata "de fapt io stiu sa gatesc, v-am pacalit!"
Nu-i cereti unei femei imposibilul. E capabila sa vi-l ofere!!!
Postat 01 December 2009 - 07:00 PM
Postat 01 December 2009 - 08:19 PM
simonaro29 a spus:
Voaaaaai, adica iexplicatiile mele nu-i bune?
Iete-aici si raspund mintenas la toata lumea, plus ca vin cu bomboni noi. (Psst
, una cu dovleac) http://azcookbook.wordpress.com/2008/05 ... e-roulade/
Postat 01 December 2009 - 08:59 PM
foxyy a spus:
Simplisor. :laughing7:
Hazel a spus:
Multumesc, Hazel. {SMILIES_PATH}/6.gif
zoazorel a spus:
Adevaraciune-s, asta-i clar.
KikenHana a spus:
Le-am umplut cu ciocolata, dar azi le-am umplut cu ganache. Merci de idee. {SMILIES_PATH}/6.gif
yandira a spus:
Bine v-am gasit deci si urari de bine forumului.
Dar eu ma simt ratacita rau de tot si nu imi gasesc locul si nici pozele de la bomboanele lui Boni.
De ce nu vad pozele? Nu-mi raspundeti ca tocmai plec. Poate pana maine ma deslusec.
Maine raman iar orfana de fiica asa ca voi revin cu fortele repuse
Ei, in sfarsit ai primit mp-ul meu.
Cristina a spus:
Si mie-mi plac, dar mai am de lucru la aspect. Multumesc.
Postat 01 December 2009 - 09:26 PM
Azi mi-am pus pe masa cam ce aveam disponibil pentru bomboane. Ciocolata, martipan, alune, visine, frisca, ...si dand ochii roata vad dovleacul, care era copt.
Bonicelli, bomboane cu dovleac n-a mai facut nimeni, asa ca dupa ce faci creatia de azi poti dezvolta subiectul.
Evident ca am tot fost intrerupta de baieti, care terminau cuscutele de caini in casa, (pe hol, ca mai departe n-au avut voie), de Matisse, care mi-a darmat o farfurie cu laba dreapta
Boooon, prima bomboana, martipan inverzit facut pleasca si taiat felii. No, bine, bine, ce pun pe el? Ciocolata? Ntz. Alune? Ntz. Dovleac!
Am rulat martipanul si cu o dibacie caracteristica mie l-am invelit in ciocolata. Miscare destul de nereusita, fiindca mi se-mpletea mana stanga cu cea dreapta, in incercarea de a turna frumos ciocolata pe bomboni. In esenta a iesit o manjeala
Am topit ciocolata alba pe care-am inverzit-o, da nu stiu de ce n-a mai curs, s-a facut ca plastilina.
Cu doua betisoare am inceput s-o pun, in speranta ca va iesi ceva cat de cat uniform, ideea de a picura firisoare verzi si albe, cazand din start cu zgomot metalic.
Pe urma am rugat copilul sa-mi tina lumina (data viitoare ma descurc singura) si el se uita la televizor profitand de pauza ivita la munca de custi, asa ca au iesit si niste poze, vai mama lor, tocmai la bijuteria de bomboana. Pe urma au fost rapid gustate si pe data terminate, asa ca atunci cand s-a oferit Bonicelul sa ma ajute, n-a mai avut obiectul muncii. :laughing7:
Pot doar sa va spun, combinatia gusturilor :martipan, ciocolata dovleac, dar mai ales combinatia lor de consistente este mi-nu-na-ta!
Fisiere atasate
Postat 01 December 2009 - 09:35 PM
Aici m-am izbit de aceeasi problema a firisoarelor de ciocolata alba, care s-a inchegat foarte bine la topire asa ca am pus guguloaie.
Le-am mai pus eu diferite maruntisuri prin ele, pentru surpriza gustului, ca acoperite fiind, nu stii ce te-asteapta inauntru. {SMILIES_PATH}/6.gif
In final au iesit bomboane tari pe-afara si moi inauntru.
Fisiere atasate
-
11.jpg (87.04K)
Number of downloads: 34 -
10.jpg (81.73K)
Number of downloads: 36 -
9.jpg (69.15K)
8.jpg (94.76K)
Number of downloads: 35 -
7.jpg (97.92K)
6.jpg (99.93K)
3.jpg (97.27K)
2.jpg (83.99K)
Number of downloads: 34
Postat 01 December 2009 - 09:43 PM
Iar de ciucalati.... nici nu are rost sa mai precizez nica, pozele spun tot!!!!!!
Bonicelli, jos palaria!!!!!
Postat 01 December 2009 - 09:51 PM
Bomboane cu dovleac?
Mai zi odata cum scoti ciucalata intarita de pe "fustitele crete", ca mi-s batraioara si-am uitat!
Postat 01 December 2009 - 10:12 PM
Zorzo, fustitele se desprind usor atunci cand ciocolata se intareste. Unele se rup, altele, nu.
Postat 01 December 2009 - 10:49 PM
zoazorel a spus:
Daca mi se permite:
-pe o hartiuta creata intinzi cu un penson nici subtire, nici gros ciocolata topita si ai grija sa se acopere bine cretii, adica, cu cat stratul de ciocolata e mai gros cu atat risti mai putin sa ti se rupa cand se racesc.
Te avertizez ca e un pic de migala.. si neaparat trebuie tinuti la rece ca se inmoaie.
Uite si o tentativa de-a mea, daca nu se supara Boni. La mine e "rochita de briosa"(imi pare rau ca la spartul targului mi-a venit ideea ca le-as fi putut umple cu ceva budinca de vanilie
Fisiere atasate
-
t3.jpg (46.23K)
Number of downloads: 71
Postat 02 December 2009 - 02:21 PM

Postat 02 December 2009 - 09:07 PM
alpha a spus:
Subscriu
Postat 02 December 2009 - 09:21 PM
Asa faceau la laborator: in chese de minimascota se trage ciocolata fierbinte, si se lasa la racit. Se pun stafide sau alune, se umplu cu ganache si s elasa iara la racit. Apoi se trage capac, si iara se lasa la racit. La sfirsit se scoata chesa, si gata!
Chesele de mascota sint din hirtie mai groasa, si au si o margine de care sa poti apuca cind scoti hirtia.
Postat 02 December 2009 - 09:22 PM
KikenHana a spus:
...dar am o intrebare pt tine...cum de ai cerut sa-ti fie colorat nick-ul cu rosu si nu verde? Asta de cheama tradare
Doamna e mai altfel ca noi.... nu vezi ce bomboane face???
Postat 02 December 2009 - 09:34 PM
Minimascote, deci.
Anul trecut am avut o tona de musafiri de Craciun si fiecare a gasit sub pom cadou cu numaele lui, cadou personalizat, fiindca stiam cam ce-i place fiecaruia, dar anul asta-i mai greu, merg in 2 vizite, unde stiu oamenii, dar nu asa de bine incat sa le stiu si preferintele, deci vreau sa fac niste pachetele care sa placa oricui si parca nu le-as lua de la Leonidas sau de la Venchi.
Daca reusesc ceva pana atunci, promit sa le pun aici. Daca nu...
Postat 02 December 2009 - 09:35 PM
iulia nicoleta a spus:
zoazorel a spus:
Mai zi odata cum scoti ciucalata intarita de pe "fustitele crete", ca mi-s batraioara si-am uitat!
Daca mi se permite:
-pe o hartiuta creata intinzi cu un penson nici subtire, nici gros ciocolata topita si ai grija sa se acopere bine cretii, adica, cu cat stratul de ciocolata e mai gros cu atat risti mai putin sa ti se rupa cand se racesc.
Te avertizez ca e un pic de migala.. si neaparat trebuie tinuti la rece ca se inmoaie.
Uite si o tentativa de-a mea, daca nu se supara Boni. La mine e "rochita de briosa"(imi pare rau ca la spartul targului mi-a venit ideea ca le-as fi putut umple cu ceva budinca de vanilie
Aci ti se permite orice (raspund io in numele lu' Bonicica! Stiu ca nu se supara!) Multam de raspuns!
Ce faina e sectiunea!
Postat 02 December 2009 - 09:40 PM
bonicelli a spus:
Minimascote, deci.
Anul trecut am avut o tona de musafiri de Craciun si fiecare a gasit sub pom cadou cu numaele lui, cadou personalizat, fiindca stiam cam ce-i place fiecaruia, dar anul asta-i mai greu, merg in 2 vizite, unde stiu oamenii, dar nu asa de bine incat sa le stiu si preferintele, deci vreau sa fac niste pachetele care sa placa oricui si parca nu le-as lua de la Leonidas sau de la Venchi.
Daca reusesc ceva pana atunci, promit sa le pun aici. Daca nu...
Cred ca ar merge sa pui bombonele in cosulete de ciocolata facute tot de tine!
Da' tre' sa ai nerv! Io n-am!
PS:eventual poti face si Bounty(reteta postata de Maya) cu interioare colorate ca am vazut ca esti " in tema"
Postat 02 December 2009 - 09:45 PM
iulia nicoleta a spus:
Da' tre' sa ai nerv! Io n-am!
PS:eventual poti face si Bounty(reteta postata de Maya) cu interioare colorate ca am vazut ca esti " in tema"
Nici io.
Eu vreau sa inventez bomboane, ma rog, sau aproximativ. :laughing7: Alea ale lui Maya sunt grozave, dar mie sigur nu-mi ies la fel, stiu eu bine.

Ajutor