
Topic bonicellian culinar
#141
Postat 08 December 2009 - 10:54 PM

#142
Postat 09 December 2009 - 07:31 PM

Vezi ca pisko ti-a dat o idee: fund dublu la ...ceva! Ia-le la tine la munca...
Sau adu-le la mine!


Nu-i cereti unei femei imposibilul. E capabila sa vi-l ofere!!!
#144
Postat 09 December 2009 - 08:57 PM




#145
Postat 09 December 2009 - 09:47 PM

Raluca, fata de MdeB esti periculos de aproape ca sa le las la tine.

Zorzo, le-as aduce, dar te stiu fata hotarata si nu risc. :laughing7:
Kiken, multumesc de link {SMILIES_PATH}/6.gif

Azi am creat din nou, pentru ca trebuie sa umplu cutia, golita ingrijorator de MdeB aseara.

Cum cautam eu un shortcut catre casa am nimerit intr-o strada prin spatele magazinului Cocor, vad un magazin cu flori de morti si alaturi unul mai dichisit cu bombonele argintii in vitrina si-mi zic "ia te uita au pus unul pentru facut colive alaturi sa aiba omul tot ce-i trebuie la o adica"

Ma uit mai bine si vad si ceva forme in vitrina si-mi zic, no, coliva-n forme de iepurasi n-am vazut, deci ia sa intru sa vad ce mai au ei inauntru.
Moaaama, raiul pe pamant acolo.


Dupa sclipirea din ochii mei si-a dat seama imediat ca nu eram vreo profesionista, ci doar o amatoare de bomboane




Cum oful meu era aur alimentar am intrebat de el. Mi-a prezentat cateva variante cu care m-a redus la tacere instantanee si bomboanele de la Leonidas brusc nu mai erau cu plus, ci treceau fulgerator pe minus asa ca am intrebat-o de ceva mai rezonabil si mi-a prezentat o aschie de sticluta cu praf de aur si-am zis ca Oki doki daca n-o iau o visez la noapte si iata-ma posesoarea unei cutii de plastic, a doua bidonase si un praf de aur si pornind triumfatoare spre casa cu mintea la buomboni.

Ajung, fac rapid ordine pe masa, cu un lat de palma bine plasat




Vreau sa va spun ca 3 ore n-am avut lumina, dar bomboane am facut.


Drept urmare in continuare voi prezenta ce am facut eu azi pe intuneric, la lumina lumanarilor.


#146
Postat 09 December 2009 - 10:06 PM


Bonicelli a dat-o iar cu batu-n balta crezand in ingamfarea ei ca gata acum poate sa faca ce bomboane vrea si s-a gandit ea sa porneasca cu ce-i mai greu, adica bomboane umplute cu ceva moale. Drept urmare a facut Bonicelli un mix de banane cu putin unt de arahide si a umplut guguloaiele cu el.


Le-am pus capac de ciocolata si fuga cu ele la frigider, care ma rog, n-avea curent dar era inca rece.


Note to myself: niciodata sa nu mai pui ciocolata peste ceva moale, fara sa fii sigura ca ciocolata de deasupra face priza cu cea de dedesubt.
A iesit frumos capacul, dar interiorul, ba.

Asa ca nu radeti, am scos capacele


le-am spalat si le-am pus la retopit.


Urmeaza si partea reusita, asa ca daca plecati si pe alte topice, reveniti.


#147
Postat 09 December 2009 - 10:08 PM
yandira a spus:



Cum ziceam, asta e cealalta fata a lu' Boniceaua! Iti vine sa crezi?


Nu-i cereti unei femei imposibilul. E capabila sa vi-l ofere!!!
#148
Postat 09 December 2009 - 10:19 PM




Am reumplut gaurile de bomboane cu ciocolata, am plasat fructe confiate inauntru si iata ca s-au intarit si iata ce-a iesit.


Pe o bezna de-mi bagam degetele-n ochi, cu lumanarea alaturi, eu care am cele mai bune pensule din lume si nu exagerez (dar nu erau acasa, ca n-au ce cauta aici), am pictat cu auriu folosind o pensula de fard.


Am mai facut fustite cu caramel si bucata de banana si niste forme de ciocolata cu bucati plate de banane





In final, am atentat la o tigara de foi de-a lui MdeB (sssst, sa nu ma spuneti) am luat tubul, l-am taiat in doua, am pus ciocolata in el, caramel, iar ciocolata si-am facut bomboana lunga.




Si in final sectiunile.



#149
Postat 09 December 2009 - 10:41 PM
bonicelli a spus:
Am reumplut gaurile de bomboane cu ciocolata, am plasat fructe confiate inauntru si iata ca s-au intarit si iata ce-a iesit.
Pe o bezna de-mi bagam degetele-n ochi, cu lumanarea alaturi, eu care am cele mai bune pensule din lume si nu exagerez (dar nu erau acasa, ca n-au ce cauta aici), am pictat cu auriu folosind o pensula de fard.

Am mai facut fustite cu caramel si bucata de banana si niste forme de ciocolata cu bucati plate de banane
In final, am atentat la o tigara de foi de-a lui MdeB (sssst, sa nu ma spuneti) am luat tubul, l-am taiat in doua, am pus ciocolata in el, caramel, iar ciocolata si-am facut bomboana lunga.

Si in final sectiunile.

Mmmmmmmmmmmmmmmmmmaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaammmmmmmmmmmmmmmmuuuuuuuuuuuuuuuuuucuta mea...... care m-o facut...... Sub picioarele mele e marea neagra... atata am putut saliva la pozele astea.... ca mai am un pic si ma-nec!!! De-i arat jupanului ce-i aici, acu' ma pune la treaba, chit ca n-am de nici unele acu' in casa - ciucalata mai e foarte putin, fructe confiate ioc!! Astea poze si retete trebuiesc sal(i)vate si facute candva, ca prea salivez la pozele astea........

Da' chestia cu lumanarile ie musai? De am curent in casa, tre' sa-nchid vecurile si sa-mi aduc lumanarile la interval???

#150
Postat 09 December 2009 - 10:43 PM


Tu chiar nu glumesti!

Nu-i cereti unei femei imposibilul. E capabila sa vi-l ofere!!!
#151
Postat 09 December 2009 - 10:44 PM

Ma roade curiozitatea ... fardul ala auriu ce era de fapt, ?

#152
Postat 09 December 2009 - 10:54 PM

Multumesc mult, tu ma lauzi mereu, dar ce faci tu, eu sigur nu pot, asa ca eu cred ca esti mult prea draguta cu mine, avand in vedere ce poti face tu. {SMILIES_PATH}/6.gif

Zorzo, pai chiar nu glumesc cand e vorba de ciocolata.

Narnia, e praf de aur alimentar. :laughing7: Pe bune. (Evident este o cantitate infima de aur) Exista si foita de aur alimentar, extrem de subtire (eu stiu foita de aur normala, nu stiu daca-i alimentar sau nu, de-aia n-am curaj s-o folosesc) si cu un gram de aur poti polei un cal cu calaret cu tot in marime naturala. :laughing7:

#153
Postat 09 December 2009 - 10:57 PM
Narnia a spus:

Ma roade curiozitatea ... fardul ala auriu ce era de fapt, ?

Aur alimentar! 'ti dai seama ce valoare avem acia printre noi?

Bonicico, ia-ti si-un seif! Nu glumesc!
Nu-i cereti unei femei imposibilul. E capabila sa vi-l ofere!!!
#154
Postat 09 December 2009 - 10:58 PM



#155
Postat 09 December 2009 - 11:09 PM

Yandira, teoria zice ceva de 35 de grade (????)


Raluca, zi tu pe bune cum e, ca eu imi dau cu presupusul. :laughing7:

#156
Postat 09 December 2009 - 11:11 PM
unde ai gasit foita? la bilancia?
#157
Postat 09 December 2009 - 11:16 PM
ia zi de care folosesti, ca imi place cum arata cind ingheata!
#158
Postat 10 December 2009 - 08:26 AM
Ciocolata e in niste sticlute Lindt,(scrie ca-i pentru glazura, dar e minunata asa cum e) dar se cam termina asa ca am inceput s-o mai "imprietenesc" cu Milka, dar Milka sau alta ciocolata dureaza ceva vreme sa se intareasca la temp. camerei, trebuie pusa la frigider. Asa ca asta de la Lindt o folosesc acum doar pe post de "agent de intarire rapida". :laughing7:
Am mai folosit ciocolata de la Ikea cu lapte si neagra (e foarte buna).
Cam asta. Dar nu am folosit niciuna in stare pura, ci le-am mixat.Plus ca am combinat in straturi neagra si cu lapte, sau am amestecat alba si cu lapte, sau neagra.
Ideea e ca ciocolata trebuie sa aiba gust bun, sa fie ea buna in sine, pentru ca in afara formei, sau a umpluturii, ciocolata trebuie sa fie gustoasa.
Fisiere atasate
-
a.jpg (62.69K)
Number of downloads: 40

#159
Postat 10 December 2009 - 09:00 AM
hai ca abia astept sa vad ce mai constitui!
#160
Postat 10 December 2009 - 01:28 PM
Gata, ai primit botezul!