Pasta de zahar-retete,tehnica ,secrete!
#102
Postat 15 December 2011 - 08:41 PM
Si sarbatorita a fost happy de cadoul nostru
si musafirii, de asemenea; tortul a fost Magic Moments / Gabi Cara
..pentru mine care nu am rabdare la detalii, a fost o foarte buna experienta.
Cine stie, poate asta e inceputul si ma apuc sa citesc ce e scris la torturi si decoratii, invat sa o fac pe pasta de zahar ( aia cumparata)sa stea acolo unde o pun, o dresez, ii pun lant.
Cind nu pot sa dorm..ornez torturi
#103
Postat 03 January 2012 - 10:28 PM
Nasha, la 12 December 2011 - 08:59 PM, a spus:
Evident ca am decorat si re-decorat de vreo 4 ori....si in final a trebuit sa fac ceva. Nu ce am vrut initial, dar....Una era in mintea mea, alta pe teren, si mai ales ca am avut nastrusnica idee de a pune ornamentele de pasta zahar pe strat de jeleu...
"very smart"
Am invatat cite ceva, ptr viitor.
Nasha, desi e cam tarziu te rog sa-mi spui si mie cum s-au comportat elementele de pasta de zahar pe jeleu. Pentru ca exact pe acelasi tort am incercat si eu sa pun niste figurine si au inceput sa se topeasca si sa alunece pur si simplu de pe jeleu in toate partile. Pentru ca era prea tarziu sa mai schimb ceva, am pudrat cu faina de migdale si apoi am atasat ornamentele de pdz
Merci frumos.
#104
Postat 18 April 2012 - 09:44 PM
#105
Postat 19 April 2012 - 07:49 AM
#106
Postat 19 April 2012 - 09:12 AM
Mica83, la 19 April 2012 - 07:49 AM, a spus:
Cred ca ai dreptate cu zaharul Mica,acum ca stau si ma gandesc,cand am facut tortul pt ziua fetitelor mele la 1 an am folosit Margaritar si mi-a iesit bine si elastica.Pasta care o am deja nu cred ca o mai pot folosi asa ca va trebui sa fac alta.Multumesc pentru sfat.
#107
Postat 19 April 2012 - 09:33 AM
ella87, la 18 April 2012 - 09:44 PM, a spus:
Ella, si eu am facut cu zafar pudra de la Lidl si intr-adevar este mai nisipos zaharul acesta, decat Margaritar, ce folosesc eu de obicei, dar totusi mi-a iesit pasta. Eu am ramas fidela pastei Adrianei (pentru care ii multumesc ).
Tind sa cred ca ai pus putin prea mult zahar in pasta, de aceea a devenit nisipoasa. De-a lungul timpului am avut evident si eu multe esecuri, dar le-am depasit.
Acest tort este facut cu zaharul pe care l-ai folosit si tu- am vrut sa vad cum se comporta.
Imagini atasate
#108
Postat 19 April 2012 - 11:44 AM
mdoyna, la 19 April 2012 - 09:33 AM, a spus:
ella87, la 18 April 2012 - 09:44 PM, a spus:
Ella, si eu am facut cu zafar pudra de la Lidl si intr-adevar este mai nisipos zaharul acesta, decat Margaritar, ce folosesc eu de obicei, dar totusi mi-a iesit pasta. Eu am ramas fidela pastei Adrianei (pentru care ii multumesc ).
Tind sa cred ca ai pus putin prea mult zahar in pasta, de aceea a devenit nisipoasa. De-a lungul timpului am avut evident si eu multe esecuri, dar le-am depasit.
Acest tort este facut cu zaharul pe care l-ai folosit si tu- am vrut sa vad cum se comporta.
Mai am 500gr de zahar de la Lidl si mai incerc odata sa vad daca imi reuseste dar o sa fac reteta Adrianei.
#109
Postat 19 April 2012 - 02:55 PM
ella87, la 19 April 2012 - 11:44 AM, a spus:
mdoyna, la 19 April 2012 - 09:33 AM, a spus:
ella87, la 18 April 2012 - 09:44 PM, a spus:
Ella, si eu am facut cu zafar pudra de la Lidl si intr-adevar este mai nisipos zaharul acesta, decat Margaritar, ce folosesc eu de obicei, dar totusi mi-a iesit pasta. Eu am ramas fidela pastei Adrianei (pentru care ii multumesc ).
Tind sa cred ca ai pus putin prea mult zahar in pasta, de aceea a devenit nisipoasa. De-a lungul timpului am avut evident si eu multe esecuri, dar le-am depasit.
Acest tort este facut cu zaharul pe care l-ai folosit si tu- am vrut sa vad cum se comporta.
Mai am 500gr de zahar de la Lidl si mai incerc odata sa vad daca imi reuseste dar o sa fac reteta Adrianei.
Ella te sfatuiesc sa dai prin masina de cafea zaharul de la Lidl. Nu este asa fin. Am incercat sa folosesc si am avut si eu probleme cu el.
#110
Postat 20 April 2012 - 02:56 PM
Cand se sfaramiteaza asa rau eu imi umezesc mainele cu apa si framant "nisipul"acela pana se leaga si devine iar o pasta ,dar trebuie sa ai rabdare la framantat si sa umezesti mereu mainile.Incearca si ai sa vezi ca merge,mai ales daca ai pasta mai multa, incerci macar inainte de a o arunca.
Va pup o zi buna.
#111
Postat 21 April 2012 - 01:13 PM
Multumesc Adrianei!!
#112
Postat 22 April 2012 - 06:58 PM
#113
Postat 23 April 2012 - 08:31 AM
#114
Postat 23 April 2012 - 02:12 PM
#115
Postat 23 April 2012 - 02:30 PM
bpaula, la 23 April 2012 - 02:12 PM, a spus:
Bucatelele de rahat le-ai topit?
#116
Postat 23 April 2012 - 05:05 PM
#117
Postat 24 April 2012 - 03:32 AM
bpaula, la 23 April 2012 - 05:05 PM, a spus:
Acum am inteles,multumesc mult pentru raspuns.
#118
Postat 24 April 2012 - 08:48 PM
La decoratiuni am pus niste figurine cu Angry birds. Alea rosii au fost facute din pasta de zahar rosie raparata cu rahat.
#119
Postat 24 April 2012 - 09:44 PM
#120
Postat 08 June 2012 - 12:58 PM
Mai nou m-am apucat sa fac tort cu fondant, din prostie m-am apucat si am descoperit ca imi place fff mult, probabil imi placea si cand eram mica sa modelez plastelina )
Am facut reteta de fondant a Adrianei, e super buna, mii de multumiri pentru impartasirea secretului, acum nu mai sunt un car de nervi in momentul in care vreau sa imbrac un tort cu fondant .
Am o intrebare, totusi, am facut ieri un tort pentru nepotica mea cu fondantul Adrianei, pana astazi l-am tinut in frigider, am pus pe el si iarba, pe alocuri, din crema de unt (unt + zahar). Problema este ca in momentul in care scot din frigider tortul se umezeste foaaaarte tare, devine lucios tare de tot si ai impresia ca acum se scurg toate de pe el, de ce?! Inteleg la crema de unt sa se topeasca dar fondantul de ce devine atat de lucios si extrem de lipicios? ce nu fac bine? sau mai bine zis ce trebuie facut sa nu se mai umezeasca atat de tare?
Mentionez ca folosesc colorant pasta de la Wilton.
As fi foarte recunoscatoare daca ma puteti ajuta si pe mine.
O zi buna si ... bine v-am gasit!