Forum Culinar: Pasta de zahar-retete,tehnica ,secrete! - Forum Culinar

Salt la continut

  • 8 Pagini +
  • « Prima
  • 6
  • 7
  • 8
  • Nu puteti crea un topic nou
  • Nu puteti replica pe acest topic

Pasta de zahar-retete,tehnica ,secrete!

#141 Useril este offline   Adriana 

  • Bucătăreasă cu sucitor
  • Grup: Moderators
  • Postari: 14,259
  • Inregistrat: 21-November 09
  • LocationTo, Piemonte, IT

Postat 24 February 2013 - 03:45 PM

Nu le da idei :notworthy:

#142 Useril este offline   Carmen 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 293
  • Inregistrat: 28-November 09
  • LocationItalia

Postat 25 February 2013 - 06:18 PM

Vezi postareaAdriana, la 24 February 2013 - 03:45 PM, a spus:

Nu le da idei =))


=)) =)) =)) =)) =))
ex Aninita

#143 Useril este offline   GinaP 

  • Ajutor de bucatar
  • PipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 14
  • Inregistrat: 12-March 13

Postat 12 March 2013 - 02:19 PM

Buna,
Sunt si eu noua intr-ale torturilor, mai bine zis intr-ale decoratului cu pasta de zahar. Nu am facut inca niciodata, insa in lunile ce urmeaza am destule ocazii. Cel mai important tort este cel pentru botezul fetitei mele, de pe 18 mai, si pana atunci am de gand sa toooot repet :floare: Am si eu o curiozitate: pt a colora pdz maro, in loc de colorant pulbere/praf, oare nu poate fi folosita cacao? Ca mai da si un gust bun

#144 Useril este offline   Adriana 

  • Bucătăreasă cu sucitor
  • Grup: Moderators
  • Postari: 14,259
  • Inregistrat: 21-November 09
  • LocationTo, Piemonte, IT

Postat 12 March 2013 - 07:31 PM

Fa o incercare cu putina pasta sa vezi cum e, sper doar sa nu o inmoaie, ca de exemplu la checuri cacao-a inmoaie compozitia, dar nu stiu daca poate fi valabil si la pasta.
Bine ai venit la noi si spor la incercari :floare:

#145 Useril este offline   GinaP 

  • Ajutor de bucatar
  • PipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 14
  • Inregistrat: 12-March 13

Postat 14 March 2013 - 09:09 AM

Merci Adriana

Si eu am aceeasi teama. Abia astept sa am un motiv sa fac un tort si sa experimentez. Dar tare cred eu ca nu mai astept pana la ziua mamei (pe 25) si fac unul saptamana asta. :)

#146 Useril este offline   GinaP 

  • Ajutor de bucatar
  • PipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 14
  • Inregistrat: 12-March 13

Postat 15 March 2013 - 12:11 PM

Am gasit pe net o reteta de pdz foarte asemanatoare cu cea a Adrianei, insa mai continea si glicerina. Stiti cumva de ce se foloseste si glicerina? :floare:

#147 Useril este offline   Adriana 

  • Bucătăreasă cu sucitor
  • Grup: Moderators
  • Postari: 14,259
  • Inregistrat: 21-November 09
  • LocationTo, Piemonte, IT

Postat 15 March 2013 - 05:21 PM

Mi se pare ca cineva a zis ceva in trecut de glicerina dar nu mai tin minte unde, cind si de ce.
Poate sa o puna in loc de "glucosio" ca sa fie maleabila, habar n-am.

#148 Useril este offline   alpha 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Green
  • Postari: 1,945
  • Inregistrat: 25-November 09
  • LocationÉire

Postat 15 March 2013 - 06:13 PM

Glicerina previne cristalizarea zaharului si mentine umiditatea fondantului
Too old to rock'n'roll, too young to die
Imagine postata

#149 Useril este offline   GinaP 

  • Ajutor de bucatar
  • PipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 14
  • Inregistrat: 12-March 13

Postat 15 March 2013 - 10:36 PM

Merci pentru raspuns :hug:

#150 Useril este offline   GinaP 

  • Ajutor de bucatar
  • PipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 14
  • Inregistrat: 12-March 13

Postat 17 March 2013 - 08:56 AM

Am facut ieri pentru prima data in viata mea pasta de zahar dupa reteta ta Adriana, si a iesit super!!! M-am jucat toata seara cu ea si am facut niste trandafiri de nu mi-a venit sa cred! Si sotul a ramas cu gura cascata cand i-a vazut :love7: Asta in conditiile in care singurii trandafiri pe care ii mai facusem erau din plastelina fetitei mele, saptamana asta. O sa le fac poze si ii postez. Oricum, nu mi-ar fi iesit asa frumosi daca pdz nu era buna. Adriana, mii si mii de multumiri ca ne-ai impartasit reteta. Mie nu mi-au intrat toate cele 450 grame de zahar, doar vreo 400, dar am mai folosit si cand l-am intins cu sucitorul sa nu se lipeasca de masa de lucru. Am folosit gelatina granule de la Dr. O si glucoza.
Va pup!

#151 Useril este offline   Adriana 

  • Bucătăreasă cu sucitor
  • Grup: Moderators
  • Postari: 14,259
  • Inregistrat: 21-November 09
  • LocationTo, Piemonte, IT

Postat 17 March 2013 - 10:57 PM

Splendid, ma bucur ca ti-a iesit si mai ales ca ti-a placut.

#152 Useril este offline   yoyo 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: brown
  • Postari: 1,196
  • Inregistrat: 24-November 09
  • LocationIn mijloc de codru des

Postat 18 March 2013 - 04:18 PM

Vezi postareaGinaP, la 12 March 2013 - 02:19 PM, a spus:

Am si eu o curiozitate: pt a colora pdz maro, in loc de colorant pulbere/praf, oare nu poate fi folosita cacao?


poti folosi plastelina de ciocolata care are un gust foarte bun si e maro inchis

#153 Useril este offline   GinaP 

  • Ajutor de bucatar
  • PipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 14
  • Inregistrat: 12-March 13

Postat 18 March 2013 - 11:15 PM

Vezi postareayoyo, la 18 March 2013 - 04:18 PM, a spus:

Vezi postareaGinaP, la 12 March 2013 - 02:19 PM, a spus:

Am si eu o curiozitate: pt a colora pdz maro, in loc de colorant pulbere/praf, oare nu poate fi folosita cacao?


poti folosi plastelina de ciocolata care are un gust foarte bun si e maro inchis

Asa m-am gandit si eu...mi-a luat mai mult sa-mi dau seama :rolleyes:

Arata acest topic


  • 8 Pagini +
  • « Prima
  • 6
  • 7
  • 8
  • Nu puteti crea un topic nou
  • Nu puteti replica pe acest topic

1 useri citesc topicul
0 membri, 1 vizitatori, 0 utilizatori anonimi