Pasta de zahar-retete,tehnica ,secrete!
#143
Postat 12 March 2013 - 02:19 PM
Buna,
Sunt si eu noua intr-ale torturilor, mai bine zis intr-ale decoratului cu pasta de zahar. Nu am facut inca niciodata, insa in lunile ce urmeaza am destule ocazii. Cel mai important tort este cel pentru botezul fetitei mele, de pe 18 mai, si pana atunci am de gand sa toooot repet Am si eu o curiozitate: pt a colora pdz maro, in loc de colorant pulbere/praf, oare nu poate fi folosita cacao? Ca mai da si un gust bun
Sunt si eu noua intr-ale torturilor, mai bine zis intr-ale decoratului cu pasta de zahar. Nu am facut inca niciodata, insa in lunile ce urmeaza am destule ocazii. Cel mai important tort este cel pentru botezul fetitei mele, de pe 18 mai, si pana atunci am de gand sa toooot repet Am si eu o curiozitate: pt a colora pdz maro, in loc de colorant pulbere/praf, oare nu poate fi folosita cacao? Ca mai da si un gust bun
#144
Postat 12 March 2013 - 07:31 PM
Fa o incercare cu putina pasta sa vezi cum e, sper doar sa nu o inmoaie, ca de exemplu la checuri cacao-a inmoaie compozitia, dar nu stiu daca poate fi valabil si la pasta.
Bine ai venit la noi si spor la incercari
Bine ai venit la noi si spor la incercari
#145
Postat 14 March 2013 - 09:09 AM
Merci Adriana
Si eu am aceeasi teama. Abia astept sa am un motiv sa fac un tort si sa experimentez. Dar tare cred eu ca nu mai astept pana la ziua mamei (pe 25) si fac unul saptamana asta.
Si eu am aceeasi teama. Abia astept sa am un motiv sa fac un tort si sa experimentez. Dar tare cred eu ca nu mai astept pana la ziua mamei (pe 25) si fac unul saptamana asta.
#146
Postat 15 March 2013 - 12:11 PM
Am gasit pe net o reteta de pdz foarte asemanatoare cu cea a Adrianei, insa mai continea si glicerina. Stiti cumva de ce se foloseste si glicerina?
#147
Postat 15 March 2013 - 05:21 PM
Mi se pare ca cineva a zis ceva in trecut de glicerina dar nu mai tin minte unde, cind si de ce.
Poate sa o puna in loc de "glucosio" ca sa fie maleabila, habar n-am.
Poate sa o puna in loc de "glucosio" ca sa fie maleabila, habar n-am.
#148
Postat 15 March 2013 - 06:13 PM
Glicerina previne cristalizarea zaharului si mentine umiditatea fondantului
Too old to rock'n'roll, too young to die
#150
Postat 17 March 2013 - 08:56 AM
Am facut ieri pentru prima data in viata mea pasta de zahar dupa reteta ta Adriana, si a iesit super!!! M-am jucat toata seara cu ea si am facut niste trandafiri de nu mi-a venit sa cred! Si sotul a ramas cu gura cascata cand i-a vazut Asta in conditiile in care singurii trandafiri pe care ii mai facusem erau din plastelina fetitei mele, saptamana asta. O sa le fac poze si ii postez. Oricum, nu mi-ar fi iesit asa frumosi daca pdz nu era buna. Adriana, mii si mii de multumiri ca ne-ai impartasit reteta. Mie nu mi-au intrat toate cele 450 grame de zahar, doar vreo 400, dar am mai folosit si cand l-am intins cu sucitorul sa nu se lipeasca de masa de lucru. Am folosit gelatina granule de la Dr. O si glucoza.
Va pup!
Va pup!
#153
Postat 18 March 2013 - 11:15 PM