Pasta de zahar-retete,tehnica ,secrete!
#41
Postat 19 February 2011 - 07:39 PM
#42
Postat 19 February 2011 - 07:56 PM
Incearca alta marca de energizant, unele fete au facut si cu miere in locul lui.
#43
Postat 19 February 2011 - 08:00 PM
izuk, la 19 February 2011 - 07:14 PM, a spus:
Fiind din Timisoara, nu ai incercat prin piata sa vezi daca nu gasesti zahar pudra de la unguri? Sincer.. nu cred cam am facut decit demult de tot cu zahar romanesc ! Poate sar fetele si-ti spun ce zahar folosesc ele! Inclin sa cred ca el ar fi problema! Cum zicea si Adriana , daca ai masurat EXACT celelalte cantitati, doar zaharul poate fi problema si atunci incearca sa pui mai putin, sa vezi cum iese! Bafta multa!
Arovitul e cel cu ursulet pe el ??? Vezi ca tot de la fete am auzit ca doar ACELA e bun !
#44
Postat 19 February 2011 - 08:04 PM
#45
Postat 19 February 2011 - 08:33 PM
izuk, la 19 February 2011 - 08:04 PM, a spus:
Asa te vreau!ambitioasa...Si eu am dat cu batul in balta pana mi-a iesit pasta, dar acum e o.k.O fac, o pun in punga , moale si o uit pana a doua zi.Atunci o framant, dar nu exagerat si gata...Sigur ca nici a mea nu are elasticitare fenomenala, dar e o.k. pentru acoperit si decor cu floricele, asa mai plate, fara complicatii..3d.Eu folosesc arovit si margaritar, macinat inca de 2 ori...Sunt sigura ca poti!Dupa, vei rade de cat de complicat ti se parea inainte.Cand am acoperit primul tort, parca-l prinsesem pe D-zeu de picior.
#46
Postat 19 February 2011 - 08:48 PM
izuk, la 19 February 2011 - 07:14 PM, a spus:
Exact astea le folosesc si eu, la reteta postata de Adriana!!!
#47
Postat 20 February 2011 - 02:44 AM
Daca nu gresesc ai zis ca ti se crapa, asta inseamna ca pui prea mult zahar...incearca in cazul asta sa adaugi ceva grasime, ideal ulei de palmier (Palmin zic fetele ca-i zice ) insa in cantitati mici...vezi ce se intampla.
Eu personal adaug in pasta si 2-3 gr. de glicerina.
#48
Postat 21 February 2011 - 03:15 PM
#49
Postat 21 February 2011 - 03:50 PM
monatibi, la 21 February 2011 - 03:15 PM, a spus:
Bine ai venit! Si nu ne arati si noua ce ai prestat pentru bebe?
#50
Postat 21 February 2011 - 03:55 PM
#51
Postat 21 February 2011 - 04:17 PM
#52
Postat 21 February 2011 - 04:37 PM
marinaemy, la 21 February 2011 - 03:50 PM, a spus:
monatibi, la 21 February 2011 - 03:15 PM, a spus:
Bine ai venit! Si nu ne arati si noua ce ai prestat pentru bebe?
#54
Postat 31 March 2011 - 06:57 PM
#55
Postat 01 April 2011 - 05:56 PM
Dagmar, la 31 March 2011 - 06:57 PM, a spus:
De ce vrei musai sa lucrezi doar intre folii ? Sunt de cumparat niste.. plastice mari ( ca si alea de se pun pe masa, pentru fiecare) , pudrezi bine cu zahar pudra si dedesupt, sa nu ti lipeasca, si mai dai si pe deasupra si cu sucitorul .. dai si lupta .. pin e la grosimea pe care o vrei !Pentru tort, lasa pasta mai grosuta (cam.... cit 2-3 CD-uri fara carcasa... evident ! )ca sa arate frumos, fara denivelari...
Bafta... sa pui pozele sa vedem cum ti-o iesit !
De nu ti-a iesii bine, te-om critica.. da numai sa te-ndreptam!
#56
Postat 01 April 2011 - 06:07 PM
Dagmar, la 31 March 2011 - 06:57 PM, a spus:
Pasta se poate intinde ori intre folii mai ales pentru pasta colorata in culori mai inchise, sau se poate intinde presarind-o cu zahar praf sau amidon, daca e alba. Pentru ca, pe pasta colorata inchis pot ramine pete albe de la zahar sau amidon, desi unele fete au rezolvat problema asta inlaturind zaharul cu o pensula. E si normal ca daca o intinzi intre folii e mai lipicioasa dar eu fac chestia asta numai cind intind o bucata mare. La facut frunze si petale trebuie lucrat cu zahar praf, parerea mea.
Eu cind o intind e perfecta, daca are ciupituri poate ca nu e amalgamata uniform din start, as inclina sa cred ca asta e problema si nu din cauza intinsului.
#57
Postat 01 April 2011 - 07:04 PM
#58
Postat 01 April 2011 - 07:44 PM
Dagmar, la 01 April 2011 - 07:04 PM, a spus:
www.youtube.com/watch?v=QY4VXxVTHOs
ti-am pus filmuletul ca sa vezi cit de groasa se intinde pasta!
Personal, n-o las atit de groasa (poate ca gresesc !)
Nu e rau c-o intinzi intre folii numai ca eu am renunat la folie pentru ca se aduna sub pasta si-mi facea cute, nu mai era neteda! Un pic daca nu sta perfect intinsa, s-a dus aspectul...
Dar Adriana e cu mai multa experienta si iti poate spune cum face ... eu .. am renuntat la folii!
Si asa cum spunea si Adriana , daca e framintata bine pina e omogena, neteda ca plastelina, trebuie sa-ti iasa bine !
Bafta!
#59
Postat 27 April 2011 - 02:56 PM
Daca vreau sa fac tortul dupa reteta diplomat si sa il imbrac in pasta de zahar si ornat cu chestiute din pasta de zahar cu cat timp inainte trebuie sa imbrac tortul cu pasta? Trebuie sa il ung cu ceva inainte de asta(unt sau altceva?). Decoratiunile cand le pun apoi?
#60
Postat 27 April 2011 - 06:11 PM
Altminteri poti sa pui diplomatul intre 2 straturi de blat, subtiri, in felul asta pasta de zahar e mai protejata deasupra.