Forum Culinar: Pasta de zahar-retete,tehnica ,secrete! - Forum Culinar

Salt la continut

  • 8 Pagini +
  • « Prima
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
  • 6
  • Ultima »
  • Nu puteti crea un topic nou
  • Nu puteti replica pe acest topic

Pasta de zahar-retete,tehnica ,secrete!

#61 Useril este offline   N_anca 

  • Bucataras
  • Pip
  • Grup: Members
  • Postari: 5
  • Inregistrat: 25-April 11

Postat 27 April 2011 - 07:38 PM

Am inteles. Insa daca il imbrac in frisca pot aplica decoratiunile din pasta de zahar (in cazul in care imi va iesi) cu cata vreme inainte? Am niste emotii pentru momentul in care voi prepara pasta de zahar de zici ce-i asta. Am o intrebare. Cand intind pasta de zahar cu sucitorul se lipeste de acesta? Trebuie sa pun pasta de zahar intre folii de plastic cumva? Voi ce folositi? Eu sunt incepatoare insa as vrea sa pot realiza macar ceva mici decoratiuni (trandafirasi as vrea) si sa le pun pe tortul baietelului la mot. Am incercat din sugus sa fac si mi-au placut enorm insa asa ca sa ma joc.Astept sa fac si eu maine dupa amiaza pasta de zahar si spun de pe acum "Doamne ajuta!" :beer2:

#62 Useril este offline   Adriana 

  • Bucătăreasă cu sucitor
  • Grup: Moderators
  • Postari: 14,240
  • Inregistrat: 21-November 09
  • LocationTo, Piemonte, IT

Postat 27 April 2011 - 07:51 PM

Anca pe prima pagina vezi 2 metode de a o intinde, ori intre foi de hirtie de copt ori intre foi de film transparent.
Pastei de zahar nu ii prieste umiditatea deci daca tu pui decoratiile pe frisca cu mult timp inainte risti sa se inmoaie, daca vrei sa mergi pe ideea asta ar trebui sa le pui inainte de a-l servi cu putin timp ca sa n-ai surprize neplacute.

#63 Useril este offline   N_anca 

  • Bucataras
  • Pip
  • Grup: Members
  • Postari: 5
  • Inregistrat: 25-April 11

Postat 27 April 2011 - 08:24 PM

Pot face trandafirasii inainte, sa ornez tortul cu frisca si inainte sa il prezint invitatilor pun trandafirasii pe el. Colorant am gasit pana acum doar lichid. Ma sfatuiesti sa il folosesc pe cel lichid daca nu gasesc altfel? Si inca ceva...daca nu am microunde cum pot incalzi?

#64 Useril este offline   Adriana 

  • Bucătăreasă cu sucitor
  • Grup: Moderators
  • Postari: 14,240
  • Inregistrat: 21-November 09
  • LocationTo, Piemonte, IT

Postat 27 April 2011 - 09:45 PM

Vezi postareaN_anca, la 27 April 2011 - 08:24 PM, a spus:

Pot face trandafirasii inainte, sa ornez tortul cu frisca si inainte sa il prezint invitatilor pun trandafirasii pe el.

da

Vezi postareaN_anca, la 27 April 2011 - 08:24 PM, a spus:

Colorant am gasit pana acum doar lichid. Ma sfatuiesti sa il folosesc pe cel lichid daca nu gasesc altfel?

ok, pune doar cite o picatura pina cind obtii culoarea pe care o doresti, daca cumva devine lipicios (sper ca nu) mai pune un pic de zahar

Vezi postareaN_anca, la 27 April 2011 - 08:24 PM, a spus:

Si inca ceva...daca nu am microunde cum pot incalzi?

incalzi ce in microunde? ca eu nu incalzesc nimic in microunde

#65 Useril este offline   N_anca 

  • Bucataras
  • Pip
  • Grup: Members
  • Postari: 5
  • Inregistrat: 25-April 11

Postat 27 April 2011 - 09:51 PM

Vezi postareaAdriana, la 27 April 2011 - 09:45 PM, a spus:

Vezi postareaN_anca, la 27 April 2011 - 08:24 PM, a spus:

Pot face trandafirasii inainte, sa ornez tortul cu frisca si inainte sa il prezint invitatilor pun trandafirasii pe el.

da

Vezi postareaN_anca, la 27 April 2011 - 08:24 PM, a spus:

Colorant am gasit pana acum doar lichid. Ma sfatuiesti sa il folosesc pe cel lichid daca nu gasesc altfel?

ok, pune doar cite o picatura pina cind obtii culoarea pe care o doresti, daca cumva devine lipicios (sper ca nu) mai pune un pic de zahar

Vezi postareaN_anca, la 27 April 2011 - 08:24 PM, a spus:

Si inca ceva...daca nu am microunde cum pot incalzi?

incalzi ce in microunde? ca eu nu incalzesc nimic in microunde

Ma refeream la pasta de zahar care ramane si care ar putea fi pastrata in frigider .

#66 Useril este offline   Adriana 

  • Bucătăreasă cu sucitor
  • Grup: Moderators
  • Postari: 14,240
  • Inregistrat: 21-November 09
  • LocationTo, Piemonte, IT

Postat 27 April 2011 - 10:32 PM

Nu stiu, eu n-am refolosit-o niciodata.

#67 Useril este offline   sce76 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 142
  • Inregistrat: 16-January 11
  • LocationGherla

Postat 28 April 2011 - 11:45 AM

Am refolosit-o eu...Oscoti cu vreo 2 ore inainte din frigi, sa ajunga la temperatura camerei, apoi o framanti pana isi recapata elasticitatea, in microwelle se inmoaie prea tare, si vei fi tentatata sa-i adaugi zahar si...va deveni casanta.(Asta e experienta experimentata de mine, nu e ceva clar, bine definit si universal valabil) :)
A, si am tinut-o si 2 saptamani... :floare:
Imagine postataImagine postata
Imagine postataImagine postata

#68 Useril este offline   Dagmar 

  • Ajutor de bucatar
  • PipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 23
  • Inregistrat: 30-March 11
  • LocationAlba Iulia, Romania

Postat 01 May 2011 - 09:52 AM

Fetelor, cum pune-ti voi decoratiile de pdz. pe un tort imbracat in pdz. fara sa o ia la vale cind miscati tortul?Lipiti cu ceva, sau infipte in scobitoare?Neaparat tre sa stiu ca am flori din pdz. dar dupa ce le-am asezat pe tort, si am miscat tortul, au inceput si ele sa se "deplaseze", asa ca pe moment le-am luat jos si acum asteapta sa fac alt tort,( ele, florile de zahar). :love7:

#69 Useril este offline   vrabiuta 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: brown
  • Postari: 686
  • Inregistrat: 05-December 09
  • Locationunde se agata harta-n cui

Postat 01 May 2011 - 10:15 AM

Vezi postareaDagmar, la 01 May 2011 - 09:52 AM, a spus:

Fetelor, cum pune-ti voi decoratiile de pdz. pe un tort imbracat in pdz. fara sa o ia la vale cind miscati tortul?Lipiti cu ceva, sau infipte in scobitoare?Neaparat tre sa stiu ca am flori din pdz. dar dupa ce le-am asezat pe tort, si am miscat tortul, au inceput si ele sa se "deplaseze", asa ca pe moment le-am luat jos si acum asteapta sa fac alt tort,( ele, florile de zahar). :love7:


incalzesti niste gelatina, pensulezi usor si lipesti de tort
sau
fierbi un sirop din zahar si apa,pina se ingroasa putin,devine mai sirop!La fel pui putin cu o pensula si lipesti!

#70 Useril este offline   Dagmar 

  • Ajutor de bucatar
  • PipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 23
  • Inregistrat: 30-March 11
  • LocationAlba Iulia, Romania

Postat 01 May 2011 - 10:43 AM

Vrabiuto, multam fain! :love7:

#71 Useril este offline   Anomiss 

  • Bucatar
  • PipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 67
  • Inregistrat: 23-November 09
  • LocationMicul Paris

Postat 27 May 2011 - 11:14 AM

Eu am amestecat pasta de zahar utilizata la decor( pt a avea aceeasi culoare) cu un pic de apa, cat sa o umezeasca, am omogenizat bine si am obtinut un lipici dar imi place ideea cu gelatina!
"If you can't feed a hundred people, then feed just one" Mother Teresa

#72 Useril este offline   dani_ela 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: brown
  • Postari: 1,242
  • Inregistrat: 25-November 09

Postat 27 May 2011 - 11:47 AM

daca nu sunt decoruri grele , le lipesc cu apa pur si simplu ! daca sunt mai grele , cu unt sau ri , iar dupa caz , o scobitoare infipta-n dos =))

#73 Useril este offline   ramona_amaya 

  • Bucataras
  • Pip
  • Grup: Members
  • Postari: 1
  • Inregistrat: 25-September 11
  • Locationvalencia

Postat 25 September 2011 - 11:05 PM

Multumesc pentru reteta!am tot căutat pe internet reţete de pastă de zahar,şi văzând cata lume a facut această reteta ,m-am hotărât sa fac dupa aceasta.ţinând cont ca e prima data ,a ieşit cum nici nu ma gândeam ca o sa -mi iasă vreodată!credeam ca o sa fie mai greu,nici nu visam sa fie asa uşor.glucoză lichida nu am gasit dar am pus o lingură de miere,si zahar mi-a trebuit mai putin.colorat am pus lichid,dar a trebuit sa mai adaug putin zahar.nu a ieşit perfect,dar am încercat si stiu sigur ca pentru prima aniversare a piticii mele o sa fie mai bine.mai sunt trei luni pana atunci,dar nu am avut răbdare sa aştept atata timp ca sa stiu ca o sa fie bine sau nu!mulţumesc inca o data tuturor ca impartasiti trucurile cu noi!!!!

#74 Useril este offline   Adriana 

  • Bucătăreasă cu sucitor
  • Grup: Moderators
  • Postari: 14,240
  • Inregistrat: 21-November 09
  • LocationTo, Piemonte, IT

Postat 25 September 2011 - 11:38 PM

Bine ai venit la noi, ma bucur mult ca ti-a placut si mai ales ca ti-a iesit bine si ca ai fost multumita!

#75 Useril este offline   monatibi 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 153
  • Inregistrat: 15-February 11
  • Locationconstanta

Postat 07 October 2011 - 01:59 PM

buna ziua !am si eu o intrebare ,cum masurati voi colorantul praf si cum il dizolvati?eu fac pasta de ceva vreme si nu am avut mari probleme(norocul incepatorului poate)azi am stricat 3 pungi de zahar sa acopar un tort masinuta.trebuie sa iasa rosu si nu-mi iese.cred ca de la colorant sau nu stiu de ce se farima pasta,nu se putea intinde.
o compozitie am bagat-o la micounde dar am mai pus zahar si sa stricat.
pasta se mai poate repara?

#76 Useril este offline   Adriana 

  • Bucătăreasă cu sucitor
  • Grup: Moderators
  • Postari: 14,240
  • Inregistrat: 21-November 09
  • LocationTo, Piemonte, IT

Postat 07 October 2011 - 05:10 PM

Eu prefer colorantul praf pentru ca nu afecteaza proportia dintre zaharul praf si cantitatea de lichid.
Cind l-am folosit l-am amestecat dupa ce am format putin pasta.
Mi se pare ciudat sa se fi stricat pasta de la un pic de colorant praf, in rest ai facut totul exact cum ai facut si pina acum?
Despre cum se repara nu stiu ce sa zic ca mie nu mi s-a stricat niciodata, asteptam sa apara alte fete mai pricepute cu sfaturi.

#77 Useril este offline   dani_ela 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: brown
  • Postari: 1,242
  • Inregistrat: 25-November 09

Postat 07 October 2011 - 09:06 PM

monatibi- pasta devine sfaramicioasa cand pui prea mult colorant . mi s-a intamplat si mie la fulger mcqueen , din dorinta de a obtine un rosu aprins . e greu sa repari ceva , dar poti incerca sa mai framanti pasta cu ceva grasime : unt , ulei de palmier .

#78 Useril este offline   monatibi 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 153
  • Inregistrat: 15-February 11
  • Locationconstanta

Postat 08 October 2011 - 01:01 AM

multumesc mult de tot de raspunsuri.
da am facut la fel ca pina acum,am respectat si cantitatile ptr pdz si masinuta rosie am mai facut dar de data asta am dat-o in bara rau de tot.tortul era ptr cumnata unei colege de servici si la 7 venea dupa el iar eu nu reuseam deloc pasta.masinuta a fost asezata pe un alt blat de tort verde iar la pasta a mers brici dar pina la urna am dres-o si pe cea rosie.nici eu nu mai stiu ce am facut.ultima compozitie de pdz in care am pus mai putin colorant praf a iesit rozalie si tot asa cu tenta de zaharisit.am amestecat-o cu alta pasta stricata si incalzita la microunde,am framintat si am intins foaia mai groasa,de m-am chinuit la aranjat.dar a trecut si la 6.40 eram si eu gata cu tortul.
colorantul eu l-am pus din ochi intodeauna ca nu am stiut un anume gramaj,voi il cintariti sau tot la ochi?colorantul l-am pus in cei 30 ml de apa ,apoi am adaugat si gelatina.sa fi fost asta problema?dar am mai facut si asa.....chiar nu stiu....nu imi dau seama inca de ce ma chinuit pasta azi si dupa atita timp.

#79 Useril este offline   monatibi 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 153
  • Inregistrat: 15-February 11
  • Locationconstanta

Postat 08 October 2011 - 01:08 AM

am uitat sa pun o poza,asta a iesit,binisor pina la urma
Imagine postata
poza am facut-o cu telefonul ,sper sa se vada ceva ca nu am mai avut timp la dispozitie de pozat

#80 Useril este offline   dani_ela 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: brown
  • Postari: 1,242
  • Inregistrat: 25-November 09

Postat 08 October 2011 - 01:31 PM

hai ca arata foarte bine ! exact asa procedez si eu : pun colorantul in cei 30 ml de apa , si e ok . colorantul il pun tot `din ochi` .

Arata acest topic


  • 8 Pagini +
  • « Prima
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
  • 6
  • Ultima »
  • Nu puteti crea un topic nou
  • Nu puteti replica pe acest topic

3 useri citesc topicul
0 membri, 3 vizitatori, 0 utilizatori anonimi