Forum Culinar: Pasta de zahar-retete,tehnica ,secrete! - Forum Culinar

Salt la continut

  • 8 Pagini +
  • « Prima
  • 3
  • 4
  • 5
  • 6
  • 7
  • Ultima »
  • Nu puteti crea un topic nou
  • Nu puteti replica pe acest topic

Pasta de zahar-retete,tehnica ,secrete!

#81 Useril este offline   Adriana 

  • Bucătăreasă cu sucitor
  • Grup: Moderators
  • Postari: 14,240
  • Inregistrat: 21-November 09
  • LocationTo, Piemonte, IT

Postat 08 October 2011 - 03:17 PM

Si mie mi se pare ca arata bine, nu se "vede" ce agitatie a fost in spatele ei :)
Si eu tot din ochi colorantul, altminteri cred ca nici n-ai cum, ca trebuie sa vezi daca rezultatul iti place.

#82 Useril este offline   Nasha 

  • Bucatar
  • PipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 88
  • Inregistrat: 26-November 09
  • LocationAuckland - NZ

Postat 26 November 2011 - 12:08 PM

=)) =)) Am avut nevoie de o decoratie pe un tort, one off, sint nepriceputa la ornat si mai ales la lucrul cu pasta de zahar; deci am cumparat una ( cu aroma de migdale) f faina, scrie ca e din glucoza..etc de lucrat : minunat; am facut ce am vrut, le-am pus in concelator, mi-am zis ca acolo e bine sa le pun.
A 2-a zi cind le-am scos, stind la temp camerei pina sa le pun eu pe tort, ce sa asez scobitoare, s-a aplatizat, s-a muiat figurina mea :beer2: =))

Evident am renuntat la visele mele de a orna tortul in 3d; nici macar fundita nu a ramas in picioare.

Evenimentul a trecut. Vine altul in schimb, mai am din pasta aia, care e f buna la gust si are culoare frumoasa ( galben pal_): are cineva vreo idee ce sa adaug, ca sa poa sa mi stea in picioare macar o figurina, o floricica ceva acolo= sa o pot intepa cu o scobitoare macar...
Thx =))

#83 Useril este offline   Phoenix 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 2,574
  • Inregistrat: 13-December 10

Postat 26 November 2011 - 05:26 PM

Dar de ce nu tii decoratiunea intr-o incapere ceva mai rece , gen camara ? Normal ca atunci cand o scoti de la - x grade ( congelator ) si o aduci la + y grade se pleosteste.Eu nu-s artista in lucrul cu pasta de zahar , mi-a dat de multe ori batai de cap , dar niciodata nu mi s-au aplatizat ornamentele . Mereu le-am tinut la temperatura camerei ( in camera cea mai racoroasa ) pana cand a trebuit sa aduc la vedere tortul . Am testat chiar si in frigider ( dupa ce am taiat tortul :beer2: ) si singurul incovenient a fost ca s-au umezit , dar au stat tzapene .

#84 Useril este offline   Nasha 

  • Bucatar
  • PipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 88
  • Inregistrat: 26-November 09
  • LocationAuckland - NZ

Postat 28 November 2011 - 02:34 AM

 izuk, la 26 November 2011 - 05:26 PM, a spus:

Dar de ce nu tii decoratiunea intr-o incapere ceva mai rece , gen camara ? Normal ca atunci cand o scoti de la - x grade ( congelator ) si o aduci la + y grade se pleosteste.Eu nu-s artista in lucrul cu pasta de zahar , mi-a dat de multe ori batai de cap , dar niciodata nu mi s-au aplatizat ornamentele . Mereu le-am tinut la temperatura camerei ( in camera cea mai racoroasa ) pana cand a trebuit sa aduc la vedere tortul . Am testat chiar si in frigider ( dupa ce am taiat tortul :( ) si singurul incovenient a fost ca s-au umezit , dar au stat tzapene .


thx: o sa testez sa tin la frigider. Dupa ce le-am pus la conge, m-am gindit eu ca .....nu i bine,dar nu mi-am inchipui ca nu le pot folosi deloc.

:71:

#85 Useril este offline   sce76 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 142
  • Inregistrat: 16-January 11
  • LocationGherla

Postat 28 November 2011 - 01:41 PM

Nu fi suparata!Se putea si mai mare dezastrul, de exemplu sa se ...imprastie tortul , sa alunece de pe platou.Doar din greseli invata omul.Sau nu? :angryfire:
Imagine postataImagine postata
Imagine postataImagine postata

#86 Useril este offline   Mica83 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 240
  • Inregistrat: 30-June 11
  • LocationBaia Mare

Postat 28 November 2011 - 02:07 PM

Sunt de parerea lui Izuk decoratiile 3 d trebuie puse in camara ca sa se usuce si sa se intareasca.

#87 Useril este offline   Nasha 

  • Bucatar
  • PipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 88
  • Inregistrat: 26-November 09
  • LocationAuckland - NZ

Postat 29 November 2011 - 01:33 AM

thx Sce & Mica
o sa fac teste cu prima ocazie, sa vad ce fac figurinele mele in frigider ( nu in congelator).
Nu le pot tine la temp camerei ptr ca la noi e vara,sau vine vara...is 20 si peste zi si cind da cu soare ( in pod is chiar 40) :occasion14:

#88 Useril este offline   Mica83 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 240
  • Inregistrat: 30-June 11
  • LocationBaia Mare

Postat 29 November 2011 - 09:10 AM

Aha atunci vreau si eu acolo dimineta cand merg la servici la mine sunt -4,-8 grade depinde :D

#89 Useril este offline   Nasha 

  • Bucatar
  • PipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 88
  • Inregistrat: 26-November 09
  • LocationAuckland - NZ

Postat 06 December 2011 - 02:12 AM

Mica, daca vii la mine stai cu capul in jos ;)
de aia nu mi sta pasta -n picioare :)

Am pus frunzele mele si inca ceva creatie 3d in frigider, apoi la temp camerei; se pare ca e ok. Simbata asta e ziua cea mare.

Trebuie sa reziste chestiile astea din pasta de zahar, cam 4 ore intr -o geanta frigorifica, intr o minunata poienita la Osheanu Pacific... O sa caut sa le proptesc cu ceva..inca nu stiu cu ce...ca sa nu lesine de caldura complet si iremediabil.

Sa mi tineti pumnii, sa nu ma fac de cacao, ca se bazeaza femeia ( sarbatorita) pe mine...
Inca nu am planul B ( poate - i fac o poza la tort acasa ; asta sa fie planul B ;) )

#90 Useril este offline   bristena 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 1,329
  • Inregistrat: 26-November 09

Postat 06 December 2011 - 08:13 AM

 Nasha, la 06 December 2011 - 02:12 AM, a spus:

Trebuie sa reziste chestiile astea din pasta de zahar, cam 4 ore intr -o geanta frigorifica, intr o minunata poienita la Osheanu Pacific... O sa caut sa le proptesc cu ceva..inca nu stiu cu ce...ca sa nu lesine de caldura complet si iremediabil.
Sa mi tineti pumnii, sa nu ma fac de cacao, ca se bazeaza femeia ( sarbatorita) pe mine...
Inca nu am planul B ( poate - i fac o poza la tort acasa ; asta sa fie planul B :) )


Nashico, pune decoratiile la destinatie, inainte de a duce tortul la "masa"
zic si io, da sper sa vina fetele pricepute sa spuna
fiica dacilor

#91 Useril este offline   Mica83 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 240
  • Inregistrat: 30-June 11
  • LocationBaia Mare

Postat 06 December 2011 - 11:51 AM

Mai si eu am facut vara trecuta un tort si am avut de mers vreo 30 de min cu masina in vrei 30 si ceva de grade cand am ajuns cu tortul era transpirat saracu de parca venise pe jos :-* dar sarbatoritei i-a placut asa ca m-am calmat si eu, si eu sunt de parere ca o sa fie bine cu o lada frigorifica, bafta pe sambata.

#92 Useril este offline   Nasha 

  • Bucatar
  • PipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 88
  • Inregistrat: 26-November 09
  • LocationAuckland - NZ

Postat 07 December 2011 - 02:19 AM

 Mica83, la 06 December 2011 - 11:51 AM, a spus:

Mai si eu am facut vara trecuta un tort si am avut de mers vreo 30 de min cu masina in vrei 30 si ceva de grade cand am ajuns cu tortul era transpirat saracu de parca venise pe jos :71: dar sarbatoritei i-a placut asa ca m-am calmat si eu, si eu sunt de parere ca o sa fie bine cu o lada frigorifica, bafta pe sambata.



sa fie !
sper.
Bristena nu ma gindisem sa pun decoratiile acolo. O sa analizez ...thx

Mica, nu am lada frigorifica e doar o geanta "captusita" in care pun 4 chestii din alea din congelator.Am mai folosit o in alte situatii, dar NU la tort.
Mai am o ladita frigo mult mai buna, dar aia e prea mica, ca tortul e de 26 si suportul de 30.
O sa fac probe de microfon simbata. :lol:

#93 Useril este offline   Ramo 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: brown
  • Postari: 770
  • Inregistrat: 26-November 09
  • LocationLa Strumfi

Postat 07 December 2011 - 01:58 PM

Nasha, daca tortul are stabilitate si cremele din el rezista 4 ore afara din frigider nu ai de ce sa te ingrijorezi. Nu stiu ce creme faci, dar daca folosesti gelatina te sfatuiesc sa pui mai mult decat zice reteta asa nu ai nici emotii si ai si stabilitate.
Cu privire la figurine nu ai de ce sa te ingrijorezi daca nule pui in frigider. Euam facut muuulte figurine si niciodata nu le-am pus in frigider. Vara e caaald si la noi si indiferent daca erau 30 de grade sau mai mult le tineam intr-o cutie de carton in bucatarie cu 2 servetele sub ele. N-am patit niciodata sa mi se strice figurina. Frigiderul nu o va lasa sa se usuce ci doar sa se intareasca si atunci poti avea surprize neplacute.
Eu te sfatuiesc sa le lasi in bucatarie intr-o cutie de carton ... si succes!!!
Imagine postata Imagine postata Imagine postata


Imagine postata


incepand din 23.03.2011

#94 Useril este offline   Nasha 

  • Bucatar
  • PipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 88
  • Inregistrat: 26-November 09
  • LocationAuckland - NZ

Postat 07 December 2011 - 08:28 PM

 Ramo, la 07 December 2011 - 01:58 PM, a spus:

Nasha, daca tortul are stabilitate si cremele din el rezista 4 ore afara din frigider nu ai de ce sa te ingrijorezi. Nu stiu ce creme faci, dar daca folosesti gelatina te sfatuiesc sa pui mai mult decat zice reteta asa nu ai nici emotii si ai si stabilitate.
Cu privire la figurine nu ai de ce sa te ingrijorezi daca nule pui in frigider. Euam facut muuulte figurine si niciodata nu le-am pus in frigider. Vara e caaald si la noi si indiferent daca erau 30 de grade sau mai mult le tineam intr-o cutie de carton in bucatarie cu 2 servetele sub ele. N-am patit niciodata sa mi se strice figurina. Frigiderul nu o va lasa sa se usuce ci doar sa se intareasca si atunci poti avea surprize neplacute.
Eu te sfatuiesc sa le lasi in bucatarie intr-o cutie de carton ... si succes!!!



Ramo, mai am o joi si o vineri: le scot din frigider si le tin la temp camerei care e de 20 gr C. in cutie carton cum zici, merci .
Pasta mea e cumparata deci sper sa fie cuminte si ascultatoare si sa nu ma faca de rusine :rolleyes:

#95 Useril este offline   moatza 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 7,061
  • Inregistrat: 25-November 09
  • Locationtot aici

Postat 07 December 2011 - 08:45 PM

Nashico, la paste de-asta nu ma pricep, dar iti tin pumnii ca sa iasa bine petrecerea femeii. :rolleyes:
sambata tb sa prestez si eu un tort, da' nu ma bag la figurine ca-s io figuranta destul :sad1:

#96 Useril este offline   Nasha 

  • Bucatar
  • PipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 88
  • Inregistrat: 26-November 09
  • LocationAuckland - NZ

Postat 12 December 2011 - 08:59 PM

 moatza, la 07 December 2011 - 08:45 PM, a spus:

Nashico, la paste de-asta nu ma pricep, dar iti tin pumnii ca sa iasa bine petrecerea femeii. :D
sambata tb sa prestez si eu un tort, da' nu ma bag la figurine ca-s io figuranta destul :D


a fost bine, am reusit tortul super ( la gust); la aspect ok.

pasta de zahar am reusit sa o fac sa stea cuminte, cum au zis fetele, am tinut cele citeva ornamente la temp camerei ca sa se usuce (many thx for that)

Of course ca am primit felicitari multiple. Scopul mi l-am atins, am facut un cadou frumos.

Evident ca am decorat si re-decorat de vreo 4 ori....si in final a trebuit sa fac ceva. Nu ce am vrut initial, dar....Una era in mintea mea, alta pe teren, si mai ales ca am avut nastrusnica idee de a pune ornamentele de pasta zahar pe strat de jeleu...
:thumleft: "very smart"

Am invatat cite ceva, ptr viitor.

Imagine atasata: monthly_12_2011/post-136-13237162547743.jpg cam asta e. Thx ptr raspunsuri.

#97 Useril este offline   bristena 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 1,329
  • Inregistrat: 26-November 09

Postat 14 December 2011 - 05:56 PM

[quote name='Nasha' date='12 December 2011 - 08:59 PM' timestamp='1323716353' post='115383']
[quote name='moatza' date='07 December 2011 - 08:45 PM' timestamp='1323283502' post='114479']
a fost bine, am reusit tortul super ( la gust); la aspect ok.

pasta de zahar am reusit sa o fac sa stea cuminte, cum au zis fetele, am tinut cele citeva ornamente la temp camerei ca sa se usuce (many thx for that)

Of course ca am primit felicitari multiple. Scopul mi l-am atins, am facut un cadou frumos.

Evident ca am decorat si re-decorat de vreo 4 ori....si in final a trebuit sa fac ceva. Nu ce am vrut initial, dar....Una era in mintea mea, alta pe teren, si mai ales ca am avut nastrusnica idee de a pune ornamentele de pasta zahar pe strat de jeleu...
:D "very smart"

Am invatat cite ceva, ptr viitor.

Imagine atasata: monthly_12_2011/post-136-13237162547743.jpg cam asta e. Thx ptr raspunsuri.
[/quote]
hai ca a iesit bine, in poza nu se vede nic, e chiar fain si, cel mai important e faptul ca a fost bun, iar din greseli invatam
la mai multe,a cum ca ti-ai facut "ucenicia"
fiica dacilor

#98 Useril este offline   Reny 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 114
  • Inregistrat: 09-August 11
  • LocationCLUJ-NAPOCA

Postat 14 December 2011 - 06:20 PM

a iesit foarte frumos tortul

#99 Useril este offline   Nasha 

  • Bucatar
  • PipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 88
  • Inregistrat: 26-November 09
  • LocationAuckland - NZ

Postat 15 December 2011 - 01:23 AM

:floare: bristena, reny

..poate ma apuca..chestia asta cu torturile....nu se stie niciodata. :-h

#100 Useril este offline   Mica83 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 240
  • Inregistrat: 30-June 11
  • LocationBaia Mare

Postat 15 December 2011 - 08:38 AM

Chiar ca arata bine figurinele si tortul e foarte apetisant.

Arata acest topic


  • 8 Pagini +
  • « Prima
  • 3
  • 4
  • 5
  • 6
  • 7
  • Ultima »
  • Nu puteti crea un topic nou
  • Nu puteti replica pe acest topic

5 useri citesc topicul
0 membri, 5 vizitatori, 0 utilizatori anonimi