Forum Culinar: Pasta de zahar-retete,tehnica ,secrete! - Forum Culinar

Salt la continut

  • 8 Pagini +
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
  • Ultima »
  • Nu puteti crea un topic nou
  • Nu puteti replica pe acest topic

Pasta de zahar-retete,tehnica ,secrete!

#41 Useril este offline   Phoenix 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 2,574
  • Inregistrat: 13-December 10

Postat 19 February 2011 - 07:39 PM

Eu jur ca nu ma las , chit ca o sa cumpar tot zaharul de la magazinul din colt. :) Nu se poate , toate mi-au iesit , trebuie sa-mi iasa si asta !

#42 Useril este offline   Adriana 

  • Bucătăreasă cu sucitor
  • Grup: Moderators
  • Postari: 14,240
  • Inregistrat: 21-November 09
  • LocationTo, Piemonte, IT

Postat 19 February 2011 - 07:56 PM

Te inteleg perfect dar zau ca nu stiu cum sa te ajut.
Incearca alta marca de energizant, unele fete au facut si cu miere in locul lui.

#43 Useril este offline   vrabiuta 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: brown
  • Postari: 686
  • Inregistrat: 05-December 09
  • Locationunde se agata harta-n cui

Postat 19 February 2011 - 08:00 PM

Vezi postareaizuk, la 19 February 2011 - 07:14 PM, a spus:

la ultima incercare , cantitatile sunt exact cele puse de Adriana , iar la calitati...zahar Margaritar , gelatina granule de la Dr.Oetker , energizant Arovit folosesc , nu glucoza (aici o fi "buba"? )

Fiind din Timisoara, nu ai incercat prin piata sa vezi daca nu gasesti zahar pudra de la unguri? Sincer.. nu cred cam am facut decit demult de tot cu zahar romanesc ! Poate sar fetele si-ti spun ce zahar folosesc ele! Inclin sa cred ca el ar fi problema! Cum zicea si Adriana , daca ai masurat EXACT celelalte cantitati, doar zaharul poate fi problema si atunci incearca sa pui mai putin, sa vezi cum iese! Bafta multa!
Arovitul e cel cu ursulet pe el ??? :) Vezi ca tot de la fete am auzit ca doar ACELA e bun !

#44 Useril este offline   Phoenix 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 2,574
  • Inregistrat: 13-December 10

Postat 19 February 2011 - 08:04 PM

Nu , arovit-ul nu e cu cu ursuletul , ala e panbee dar nu am mai gasit din acela.Si arovit abia gasesc.O sa caut zahar de la unguri , am in spatele blocului o "piata" unde sunt cativa comercianti cu produse de la unguri , poate au sau aduc ei.Si daca nici asa nu merge , incerc sa pun miere.Eu ma agit aiurea , la un tort pe luna pentru mine sau familie pe care-l fac , dar am eu ambitie.

#45 Useril este offline   sce76 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 142
  • Inregistrat: 16-January 11
  • LocationGherla

Postat 19 February 2011 - 08:33 PM

Vezi postareaizuk, la 19 February 2011 - 08:04 PM, a spus:

Nu , arovit-ul nu e cu cu ursuletul , ala e panbee dar nu am mai gasit din acela.Si arovit abia gasesc.O sa caut zahar de la unguri , am in spatele blocului o "piata" unde sunt cativa comercianti cu produse de la unguri , poate au sau aduc ei.Si daca nici asa nu merge , incerc sa pun miere.Eu ma agit aiurea , la un tort pe luna pentru mine sau familie pe care-l fac , dar am eu ambitie.


Asa te vreau!ambitioasa...Si eu am dat cu batul in balta pana mi-a iesit pasta, dar acum e o.k.O fac, o pun in punga , moale si o uit pana a doua zi.Atunci o framant, dar nu exagerat si gata...Sigur ca nici a mea nu are elasticitare fenomenala, dar e o.k. pentru acoperit si decor cu floricele, asa mai plate, fara complicatii..3d.Eu folosesc arovit si margaritar, macinat inca de 2 ori...Sunt sigura ca poti!Dupa, vei rade de cat de complicat ti se parea inainte.Cand am acoperit primul tort, parca-l prinsesem pe D-zeu de picior.
Imagine postataImagine postata
Imagine postataImagine postata

#46 Useril este offline   dana3262 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: brown
  • Postari: 238
  • Inregistrat: 27-November 09

Postat 19 February 2011 - 08:48 PM

Vezi postareaizuk, la 19 February 2011 - 07:14 PM, a spus:

la ultima incercare , cantitatile sunt exact cele puse de Adriana , iar la calitati...zahar Margaritar , gelatina granule de la Dr.Oetker , energizant Arovit folosesc , nu glucoza (aici o fi "buba"? )

Exact astea le folosesc si eu, la reteta postata de Adriana!!!
dana

#47 Useril este offline   Alinus 

  • Bucatar
  • PipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 85
  • Inregistrat: 22-January 11
  • LocationBg, Italy

Postat 20 February 2011 - 02:44 AM

@ Izuk Din punctul meu de vedere nu zaharul e problema (ma refer la Margaritar), l-am incercat si eu in robot, netrecut prin sita si a iesit perfect. Incearca o miere buna de salcam ( eu asta folosesc si ma impac de minune), cica ar avea in compozitie cea mai mare cantitate de glucoza.
Daca nu gresesc ai zis ca ti se crapa, asta inseamna ca pui prea mult zahar...incearca in cazul asta sa adaugi ceva grasime, ideal ulei de palmier (Palmin zic fetele ca-i zice ) insa in cantitati mici...vezi ce se intampla.
Eu personal adaug in pasta si 2-3 gr. de glicerina.

#48 Useril este offline   monatibi 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 153
  • Inregistrat: 15-February 11
  • Locationconstanta

Postat 21 February 2011 - 03:15 PM

Buna !...sint mai noua pe aici,va citesc de mult timp si chiar am incercat si pasta de zahar postata de voi si mie mi-a iesit din prima...chiar am imbracat ptr prima oara un tort cu ea....nu am facut niciodata torturi,nu am experienta...dar am incercat...primul tort l-am facut ptr bebe la 6 luni si acum al doilea la 7 luni...am folosit zahar pudra margaritar miere si gelatina...cred ca... norocul incepatorului.as incerca si pasta royal icing dar nu ostiu si nuo gasesc pe-aici...dar nu am nici scule de ornat...defapt nu am nimica...improvizez....

#49 Useril este offline   marinaemy 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 193
  • Inregistrat: 06-February 10
  • LocationBUCURESTI

Postat 21 February 2011 - 03:50 PM

Vezi postareamonatibi, la 21 February 2011 - 03:15 PM, a spus:

Buna !...sint mai noua pe aici,va citesc de mult timp si chiar am incercat si pasta de zahar postata de voi si mie mi-a iesit din prima...chiar am imbracat ptr prima oara un tort cu ea....nu am facut niciodata torturi,nu am experienta...dar am incercat...primul tort l-am facut ptr bebe la 6 luni si acum al doilea la 7 luni...am folosit zahar pudra margaritar miere si gelatina...cred ca... norocul incepatorului.as incerca si pasta royal icing dar nu ostiu si nuo gasesc pe-aici...dar nu am nici scule de ornat...defapt nu am nimica...improvizez....


Bine ai venit! Si nu ne arati si noua ce ai prestat pentru bebe?

#50 Useril este offline   punticu 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 485
  • Inregistrat: 09-October 10
  • LocationTg-Jiu

Postat 21 February 2011 - 03:55 PM

Izuk, vin si eu cu precizarea ca si eu tot pasta Adrianei :floare: o folosesc si nu am ajut probleme cu ea. In schimb am observat si eu ca nu intotdeauna iese aceeasi consistenta! Nu ma intreba de ce ca nu stiu, dar nu a fost niciodata sa nu pot sa lucrez cu ea! eu nu o dau prin masina, doar o cern odata. Apoi pun gelatina la hidratat in apa rece, si cand se umfla o pun pe bm pana se topeste. Apoi o pun peste zahar si adaog mierea. Eu nu pun decat vreo 400 g zahar Margaritar inital. O framant bine si apoi mai pun zahar pudra pana ajung la consistenta dorita! Am folosit si Coronita, e ok si aia si am mai folosit si de la CIP care e groaznica.

#51 Useril este offline   Phoenix 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 2,574
  • Inregistrat: 13-December 10

Postat 21 February 2011 - 04:17 PM

Prima data cand am facut-o stiu unde am gresit , la cantitatea de energizant .A doua oara nu stiu ce s-a intamplat , nu am putut sa intind pasta sa acopar tortul , asa ca l-am acoperit cu MMF si am folosit pasta la decorat .Acum cand am facut din nou a iesit ceva mai bine , dar tot mi se pare ca nu o pot intinde fara sa se crape , vad eu vineri cand acopar tortul pe care-l fac.Nici eu nu pun tot zaharul deodata , cam tot asa 400 g la inceput , fac pasta intr-un bol , apoi pun pe masa si mai framant cu restul de zahar.Daca pun zahar mai putin se lipeste.Dar , cum ziceam , nu ma las , trebuie sa iasa si asta.

#52 Useril este offline   monatibi 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 153
  • Inregistrat: 15-February 11
  • Locationconstanta

Postat 21 February 2011 - 04:37 PM

Vezi postareamarinaemy, la 21 February 2011 - 03:50 PM, a spus:

Vezi postareamonatibi, la 21 February 2011 - 03:15 PM, a spus:

Buna !...sint mai noua pe aici,va citesc de mult timp si chiar am incercat si pasta de zahar postata de voi si mie mi-a iesit din prima...chiar am imbracat ptr prima oara un tort cu ea....nu am facut niciodata torturi,nu am experienta...dar am incercat...primul tort l-am facut ptr bebe la 6 luni si acum al doilea la 7 luni...am folosit zahar pudra margaritar miere si gelatina...cred ca... norocul incepatorului.as incerca si pasta royal icing dar nu ostiu si nuo gasesc pe-aici...dar nu am nici scule de ornat...defapt nu am nimica...improvizez....


Bine ai venit! Si nu ne arati si noua ce ai prestat pentru bebe?


#53 Useril este offline   Adriana 

  • Bucătăreasă cu sucitor
  • Grup: Moderators
  • Postari: 14,240
  • Inregistrat: 21-November 09
  • LocationTo, Piemonte, IT

Postat 21 February 2011 - 10:52 PM

Bine ai venit Mona, ma bucur ca ti-a iesit din prima :scratch:

#54 Useril este offline   Dagmar 

  • Ajutor de bucatar
  • PipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 23
  • Inregistrat: 30-March 11
  • LocationAlba Iulia, Romania

Postat 31 March 2011 - 06:57 PM

Draga Adriana, am facut si eu pdz dupa reteta ta , dar am inlocuit apa cu suc din lamiie stoarsa si strecurata, portocala, capsuni cu siropul lasat de capsunele cu zahar, si a iesit super ,dar am o intrebare: cind am vrut sa fac petalele la trandafiri, intre folii, mi-i s-a lipit petala de folie. Acuma nu stiu care-i baiu, ori am facut petala prea subtire obisnuita fiind ca la flori din pasta de lapte praf sau nu stiu, chit ca am dezlipit toate petalele de pe folie, si le-am facut bilute si le-am intins intre degete. Acuma ce mai vreau sa te intreb am vazut ca ptr. tort ai intins pasta intre folii, tie nu ti-i se lipeste, ca dupa ce o pui pe tort sa vezi ca pe alocuri e ciupita putin, ca vrau sa imbrac un tort cu pdz. si nu prea-mi place sa lucru altfel decit intre folii?

#55 Useril este offline   vrabiuta 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: brown
  • Postari: 686
  • Inregistrat: 05-December 09
  • Locationunde se agata harta-n cui

Postat 01 April 2011 - 05:56 PM

Vezi postareaDagmar, la 31 March 2011 - 06:57 PM, a spus:

Draga Adriana, am facut si eu pdz dupa reteta ta , dar am inlocuit apa cu suc din lamiie stoarsa si strecurata, portocala, capsuni cu siropul lasat de capsunele cu zahar, si a iesit super ,dar am o intrebare: cind am vrut sa fac petalele la trandafiri, intre folii, mi-i s-a lipit petala de folie. Acuma nu stiu care-i baiu, ori am facut petala prea subtire obisnuita fiind ca la flori din pasta de lapte praf sau nu stiu, chit ca am dezlipit toate petalele de pe folie, si le-am facut bilute si le-am intins intre degete. Acuma ce mai vreau sa te intreb am vazut ca ptr. tort ai intins pasta intre folii, tie nu ti-i se lipeste, ca dupa ce o pui pe tort sa vezi ca pe alocuri e ciupita putin, ca vrau sa imbrac un tort cu pdz. si nu prea-mi place sa lucru altfel decit intre folii?

De ce vrei musai sa lucrezi doar intre folii ? Sunt de cumparat niste.. plastice mari ( ca si alea de se pun pe masa, pentru fiecare) , pudrezi bine cu zahar pudra si dedesupt, sa nu ti lipeasca, si mai dai si pe deasupra si cu sucitorul .. dai si lupta .. :hungry: pin e la grosimea pe care o vrei !Pentru tort, lasa pasta mai grosuta (cam.... cit 2-3 CD-uri fara carcasa... evident ! :bounce: )ca sa arate frumos, fara denivelari...
Bafta... sa pui pozele sa vedem cum ti-o iesit !
De nu ti-a iesii bine, te-om critica.. da numai sa te-ndreptam! :)

#56 Useril este offline   Adriana 

  • Bucătăreasă cu sucitor
  • Grup: Moderators
  • Postari: 14,240
  • Inregistrat: 21-November 09
  • LocationTo, Piemonte, IT

Postat 01 April 2011 - 06:07 PM

Vezi postareaDagmar, la 31 March 2011 - 06:57 PM, a spus:

Draga Adriana, am facut si eu pdz dupa reteta ta , dar am inlocuit apa cu suc din lamiie stoarsa si strecurata, portocala, capsuni cu siropul lasat de capsunele cu zahar, si a iesit super ,dar am o intrebare: cind am vrut sa fac petalele la trandafiri, intre folii, mi-i s-a lipit petala de folie. Acuma nu stiu care-i baiu, ori am facut petala prea subtire obisnuita fiind ca la flori din pasta de lapte praf sau nu stiu, chit ca am dezlipit toate petalele de pe folie, si le-am facut bilute si le-am intins intre degete. Acuma ce mai vreau sa te intreb am vazut ca ptr. tort ai intins pasta intre folii, tie nu ti-i se lipeste, ca dupa ce o pui pe tort sa vezi ca pe alocuri e ciupita putin, ca vrau sa imbrac un tort cu pdz. si nu prea-mi place sa lucru altfel decit intre folii?

Pasta se poate intinde ori intre folii mai ales pentru pasta colorata in culori mai inchise, sau se poate intinde presarind-o cu zahar praf sau amidon, daca e alba. Pentru ca, pe pasta colorata inchis pot ramine pete albe de la zahar sau amidon, desi unele fete au rezolvat problema asta inlaturind zaharul cu o pensula. E si normal ca daca o intinzi intre folii e mai lipicioasa dar eu fac chestia asta numai cind intind o bucata mare. La facut frunze si petale trebuie lucrat cu zahar praf, parerea mea.
Eu cind o intind e perfecta, daca are ciupituri poate ca nu e amalgamata uniform din start, as inclina sa cred ca asta e problema si nu din cauza intinsului.

#57 Useril este offline   Dagmar 

  • Ajutor de bucatar
  • PipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 23
  • Inregistrat: 30-March 11
  • LocationAlba Iulia, Romania

Postat 01 April 2011 - 07:04 PM

La petalele facute in mina, nu am avut pbm., si din gogoloi am tot ciupit, modelat si lipit petala direct, cit a fost maleabila, nu am avut treaba ca nu se lipesc unele de altele, iar dupa ce am gatat trandafirul, s-a uscat rapid, si sa intariiit, bocna. Eu de obicei florile le-am facut din plp. ca iasa f. subtiri, dar acuma cred ca-mi schimb optica.In legatura cu intinsul pe masa, cred ca am eu un pitic in creier, sau prea m-am obisnuit de atitia ani cu folia.La flori am dat sfoara-n casa sa nu se atinga de ele, adica cu haleala, dar atit de imbietoare sunt si au o mireasma ca eu am inceput sa le dau tircoale!

#58 Useril este offline   vrabiuta 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: brown
  • Postari: 686
  • Inregistrat: 05-December 09
  • Locationunde se agata harta-n cui

Postat 01 April 2011 - 07:44 PM

Vezi postareaDagmar, la 01 April 2011 - 07:04 PM, a spus:

La petalele facute in mina, nu am avut pbm., si din gogoloi am tot ciupit, modelat si lipit petala direct, cit a fost maleabila, nu am avut treaba ca nu se lipesc unele de altele, iar dupa ce am gatat trandafirul, s-a uscat rapid, si sa intariiit, bocna. Eu de obicei florile le-am facut din plp. ca iasa f. subtiri, dar acuma cred ca-mi schimb optica.In legatura cu intinsul pe masa, cred ca am eu un pitic in creier, sau prea m-am obisnuit de atitia ani cu folia.La flori am dat sfoara-n casa sa nu se atinga de ele, adica cu haleala, dar atit de imbietoare sunt si au o mireasma ca eu am inceput sa le dau tircoale!

www.youtube.com/watch?v=QY4VXxVTHOs
ti-am pus filmuletul ca sa vezi cit de groasa se intinde pasta!
Personal, n-o las atit de groasa (poate ca gresesc !)
Nu e rau c-o intinzi intre folii numai ca eu am renunat la folie pentru ca se aduna sub pasta si-mi facea cute, nu mai era neteda! Un pic daca nu sta perfect intinsa, s-a dus aspectul...
Dar Adriana e cu mai multa experienta si iti poate spune cum face ... eu .. am renuntat la folii!
Si asa cum spunea si Adriana , daca e framintata bine pina e omogena, neteda ca plastelina, trebuie sa-ti iasa bine !
Bafta!

#59 Useril este offline   N_anca 

  • Bucataras
  • Pip
  • Grup: Members
  • Postari: 5
  • Inregistrat: 25-April 11

Postat 27 April 2011 - 02:56 PM

As vrea sa va intreb si eu ceva.
Daca vreau sa fac tortul dupa reteta diplomat si sa il imbrac in pasta de zahar si ornat cu chestiute din pasta de zahar cu cat timp inainte trebuie sa imbrac tortul cu pasta? Trebuie sa il ung cu ceva inainte de asta(unt sau altceva?). Decoratiunile cand le pun apoi?

#60 Useril este offline   Adriana 

  • Bucătăreasă cu sucitor
  • Grup: Moderators
  • Postari: 14,240
  • Inregistrat: 21-November 09
  • LocationTo, Piemonte, IT

Postat 27 April 2011 - 06:11 PM

Anca, daca diplomatul e diplomat normal si tii mortis sa il imbraci in pasta eu l-am imbraca inainte de a-l servi pentru ca virgula crema diplomatului e umeda si inmoaie pasta de zahar. Dar in nici un caz nu l-as imbraca in unt.
Altminteri poti sa pui diplomatul intre 2 straturi de blat, subtiri, in felul asta pasta de zahar e mai protejata deasupra.

Arata acest topic


  • 8 Pagini +
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
  • Ultima »
  • Nu puteti crea un topic nou
  • Nu puteti replica pe acest topic

1 useri citesc topicul
0 membri, 1 vizitatori, 0 utilizatori anonimi