La multi ani si un an mai bun, tuturor !!
Vin aici cu incercarile mele culinare pentru sarbatorile de iarna: Mos Nicolae, Craciun, Anul Nou.
Aperitive:
1. Chec aperitiv din carne de pui
600. g carne de pui tocata, 1 ceapa tocata marunt, 1cartof fiert pasat, 1 manunchi de verdeturi, 2 oua, sare piper
2. Ciuperci umplute - reteta Maya
3.Salata de cartofi cu ciupersi si sunca
ingrediente pt. 4 persoane :
- 1 kg cartofi
- 300g champignons (se taie si se prajesc ,sau se folosec cele din conserva)
- 2 rosii ( se taie cuburele)
- 200 g sunca taiata marunt ( sunca de praga)
- 100g maioneza
- 150 g iaurt
- 1 lingurita mustar,sare,piper
cartofii se curata se taie cubulete si se parjesc.Se lasa la racit. Se amesteca apoi cu celelalte ingrediente si se lasa 2 ore sa se odihneasca ca se se patrunda mirodeniile.
4. Tarta cu ciuperci - reteta de aluat cu vin alb a Adrianei
5.Mini-tarte cu salata de cartofi
6. Minitarte cu crema de branza
7. Placintele cu carne de vitel - reteta de aluat Ana Foster
8. Salata din icre de crap
9. Baghete cu sunca si cascaval
10 Aranjament realizat de baietelul meu :shock:
11. Chiftelute din carne de peste tavalite prin alune
Pagina 1 din 1
Sarbatori de iarna 2009
#2
Postat 07 January 2010 - 03:52 PM
Sarmalute si fripturi:
Dulciuri
1. Cozonac cu nuca, framantat in masina de paine
2. Fursecuri
3. Cozonac cu branza dulce si stafide
4. Briose pentru Mos Craciun
5. Fursecuri arabesti - reteta Andreea_fr
6. Casuta de turta dulce pentru seara de Ajun
7 Turta dulce pentru impodobit bradul de Craciun
8. Tort de ciocolata
Dulciuri
1. Cozonac cu nuca, framantat in masina de paine
2. Fursecuri
3. Cozonac cu branza dulce si stafide
4. Briose pentru Mos Craciun
5. Fursecuri arabesti - reteta Andreea_fr
6. Casuta de turta dulce pentru seara de Ajun
7 Turta dulce pentru impodobit bradul de Craciun
8. Tort de ciocolata
#3
Postat 07 January 2010 - 08:00 PM
Brava, brava, brava!
Superb totul , dar cel mai mult mi-a placut aranjamentul facut de baietelul tau.
Ai muncit , nu gluma.Si friptura cu carnatul in mijloc ,arata tare apetisant.
Superb totul , dar cel mai mult mi-a placut aranjamentul facut de baietelul tau.
Ai muncit , nu gluma.Si friptura cu carnatul in mijloc ,arata tare apetisant.
#4
Postat 07 January 2010 - 08:14 PM
Incercari? cre ca glumesti, astea sunt direct capodopere
ai fiert sarmalele in slowcooker? cum s-au facut? ti-au placut?
Ma bucur ca ti-a placut aluatul cu vin si ca l-ai folosit in mai multe feluri.
ai fiert sarmalele in slowcooker? cum s-au facut? ti-au placut?
Ma bucur ca ti-a placut aluatul cu vin si ca l-ai folosit in mai multe feluri.
#5
Postat 07 January 2010 - 08:46 PM
Eataly, Adriana, multumesc pentru aprecieri!
Da, Adriana, am fiert sarmalele in slowcooker. Au iesit grozave. Pe funful vasului am pus varza tocata, costa de porc afumata si multe seminte de marar. S-au fiert timp de 7 ore, pe loow. Gustul a fost deosebit fata de procedeul standard.
Da, Adriana, am fiert sarmalele in slowcooker. Au iesit grozave. Pe funful vasului am pus varza tocata, costa de porc afumata si multe seminte de marar. S-au fiert timp de 7 ore, pe loow. Gustul a fost deosebit fata de procedeul standard.
#6
Postat 07 January 2010 - 10:06 PM
Issis,
Bravo tie !
Te rog daca poti,pune reteta de cozonac cu branza.
Mutumesc.
Bravo tie !
Te rog daca poti,pune reteta de cozonac cu branza.
Mutumesc.
Va invit in casa mea virtuala :
http://povesticulinare.blogspot.com/
http://povesticulinare.blogspot.com/
#7
Postat 08 January 2010 - 10:07 AM
Foarte frumos Issis si sunt convinsa ca si foarte gustos.
Mi-a facut si mie cu ochiul checul aperitiv de pui. Te rog frumos sa-mi spui daca intr-adevar nu are faina si daca carnea de pui e cruda sau calita. Mi se pare destul de dietetic si as vrea sa-l fac. Multumesc.
Mi-a facut si mie cu ochiul checul aperitiv de pui. Te rog frumos sa-mi spui daca intr-adevar nu are faina si daca carnea de pui e cruda sau calita. Mi se pare destul de dietetic si as vrea sa-l fac. Multumesc.
#8
Postat 08 January 2010 - 06:21 PM
piscotel a spus:
Issis,
Te rog daca poti,pune reteta de cozonac cu branza.
Mutumesc.
Te rog daca poti,pune reteta de cozonac cu branza.
Mutumesc.
Multumesc, piscotel!
Cozonac cu branza: (adaptare: pentru Craciun e Cozonac cu branza pentru Paste e Pasca cu branza )
reteta de aluat facuta la masina de paine e aici:
viewtopic.php?f=6&t=178&start=20
Umplutura de branza: 300 g branza de vaci nesarata+ 150 g zahar + 2 oua+ stafide si vanilie dupa gust
1. Am facut aluatul la masina de paine:
2. Am intins jumatate din aluat si am pus branza:
3. Am rulat:
4. Am pus in forma si am lasat sa creasca 20 min.
5. Am copt 45 min.
Din restul aluatului am facut briose, tot cu branza. din sulul de aluat umplut am taiat bucati de cca 5-6 cm si leam pus in forme de briose:
Le-am tinut si pe ele la dospit cca 10 min apoi le-am copt:
#9
Postat 08 January 2010 - 06:27 PM
Coco a spus:
Mi-a facut si mie cu ochiul checul aperitiv de pui. Te rog frumos sa-mi spui daca intr-adevar nu are faina si daca carnea de pui e cruda sau calita. Mi se pare destul de dietetic si as vrea sa-l fac. Multumesc.
Multumesc pentru aprecieri, Coco!
Acest chec nu are deloc faina. Carne e cruda, ca si celelalte ingrediente:
Am dezosat un pui, am tocat carnea, am adaugat verdeata tocata, 1 ceapa mare tocata, putin usturoi pisat, 1 cartof mare fiert si pasat, 2 oua + 2 albusuri ramase de la o alta prajitura, sare, piper. Am uns o forma cu unt, am tapetat cu pesmet, am pus compozitia si am copt vreo 50 min., pana se rumeneste, oricum.
#10
Postat 08 January 2010 - 07:04 PM
Issis a spus:
Da, Adriana, am fiert sarmalele in slowcooker. Au iesit grozave. Pe funful vasului am pus varza tocata, costa de porc afumata si multe seminte de marar. S-au fiert timp de 7 ore, pe loow. Gustul a fost deosebit fata de procedeul standard.
Atunci o pun pe mama sa le faca si le coc in slow, sper sa nu ma renege
Arata acest topic
Pagina 1 din 1