Forum Culinar: Retete realizate cu ajutorul Thermomix-ului/Bimby - Forum Culinar

Salt la continut

  • 17 Pagini +
  • « Prima
  • 4
  • 5
  • 6
  • 7
  • 8
  • Ultima »
  • Nu puteti crea un topic nou
  • Nu puteti replica pe acest topic

Retete realizate cu ajutorul Thermomix-ului/Bimby

#101 Useril este offline   any_annette 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 7,992
  • Inregistrat: 23-November 09

Postat 10 November 2010 - 01:12 PM

Vezi postareaAdriana, la 10 November 2010 - 09:40 AM, a spus:

Any, unde-mi umbli iar? Fugi de citeste mailul ca ti-am trimis niste carti cu retete :pupic:


Te puuuuuuppp!!!!!!!!!! Multumesc mult de tot sunt foarte faine, acum le-am vazut :-* :-* ! O sa le studiez pe indelete.
Am fost si-am luat niste peste, diseara avem o perche la cina, prietenii nostri, dar nu fac cine stie ce deosebit, zuppa di cozze, paste cu spada si spigole la cuptor si ceva gustare.
Si o tarta cu ciocolata si ricotta cu bimby.

#102 Useril este offline   Adriana 

  • Bucătăreasă cu sucitor
  • Grup: Moderators
  • Postari: 14,248
  • Inregistrat: 21-November 09
  • LocationTo, Piemonte, IT

Postat 10 November 2010 - 08:52 PM

Eu fac tortul cu morcovi acu tot in Bimby! :hungry:

#103 Useril este offline   Adriana 

  • Bucătăreasă cu sucitor
  • Grup: Moderators
  • Postari: 14,248
  • Inregistrat: 21-November 09
  • LocationTo, Piemonte, IT

Postat 11 November 2010 - 10:41 AM

Vezi postareaAdriana, la 10 November 2010 - 08:52 PM, a spus:

Eu fac tortul cu morcovi acu tot in Bimby! :violent1:

Iata-l, de luni de zile prietena mea imi zice ca il face des, ca e bun, ca toti il apreciaza, in sfirsit am reusit sa il fac si eu.
Tort de morcovi
Ingrediente
200 gr de morcovi curatati
300 gr de faina alba de griu 00
200 gr de zahar
2 oua
100 gr de ulei din seminte (nu de masline)
100 gr de lapte
un plic de 15 gr de praf de copt


Se pune zaharul in cana: 30 secunde viteza 6
Se adauga morcovii si se amesteca: 10 secunde viteza 5
Se adauga ouale: 5 secunde viteza 5
Se adauga laptele si uleiul: 5 secunde viteza 5
Se adauga faina: 30 secunde viteza 7
Se adauga praful de copt: 30 de secunde viteza 7
Se varsa in forma de copt si se coace la cuptor la 180°C timp de 45 de minute
Imagine atasata: monthly_11_2010/post-4-128946490762.jpg

#104 Useril este offline   any_annette 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 7,992
  • Inregistrat: 23-November 09

Postat 11 November 2010 - 11:35 AM

N-am mancat niciodata, a iesit bun?

#105 Useril este offline   Adriana 

  • Bucătăreasă cu sucitor
  • Grup: Moderators
  • Postari: 14,248
  • Inregistrat: 21-November 09
  • LocationTo, Piemonte, IT

Postat 11 November 2010 - 11:45 AM

Da, ca orice tort normal pentru micul dejun, habar n-ai ca are morcov, da doar culoarea.

#106 Useril este offline   any_annette 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 7,992
  • Inregistrat: 23-November 09

Postat 11 November 2010 - 12:40 PM

Vezi postareaAdriana, la 11 November 2010 - 11:45 AM, a spus:

Da, ca orice tort normal pentru micul dejun, habar n-ai ca are morcov, da doar culoarea.


Pai asta vroiam sa stiu de fapt, daca se simte morcovul.

#107 Useril este offline   Adriana 

  • Bucătăreasă cu sucitor
  • Grup: Moderators
  • Postari: 14,248
  • Inregistrat: 21-November 09
  • LocationTo, Piemonte, IT

Postat 11 November 2010 - 12:51 PM

Absolut deloc.

#108 Useril este offline   Adriana 

  • Bucătăreasă cu sucitor
  • Grup: Moderators
  • Postari: 14,248
  • Inregistrat: 21-November 09
  • LocationTo, Piemonte, IT

Postat 25 November 2010 - 11:20 PM

Am modificat si adaptat la Bimby reteta Danei de sos de ardei de aici
http://artaculinara....dpost__p__63893

Vezi postareauptown girl, la 10 November 2010 - 08:07 PM, a spus:

Sosul de ardei copti merge perfect la gratare sau la fripturi. :D

2-3 ardei grasi copti, curatati de pielita si seminte, se calesc timp de 2' intr-o lingura de ulei impreuna cu 1 esalota (ceapa mica) tocata si 1 catel de usturoi tocat. Apoi se toarna 250 ml cidru de mere (cine n-are sau nu-i place pune apa/vin), se condimenteaza dupa gust cu sare + piper si se lasa sa fiarba la foc potrivit timp de 10' (in ultimele 2' se amesteca si 1 Lg de unt care va ingrosa sosul si ii va da un gust delicat). Se ia sosul de pe foc si se mixeaza cu blenderul pina devine ca o pasta fina. In final se pun 1-2 Lg smintina groasa si se rectifica asezonarea (optional - se presara patrunjel verde tocat).

Eu am procedat astfel: am pus o jumatate de ceapa mica si o jumatate de catel de usturoi in Th, am amestecat ca sa se marunteasca, am adaugat un pic de ulei si am copt la 100°C pentru 3 minute, viteza 2. Am adaugat vreo 300-400 maxim gr de ardei copti si un pahar de vin si am lasat sa fiarba la 90°C, 10 minute, viteza 2, am adaugat un cubulet de unt cu gust de ierburi aromatice si 100 de gr de urda, am amestecat bine pina cind sosul era frumos.
E excelent
Imagine atasata: monthly_11_2010/post-4-129071996713.jpg

#109 Useril este offline   Dan@ 

  • (*.*) who cares ?
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 3,944
  • Inregistrat: 31-December 09

Postat 26 November 2010 - 10:51 AM

Vezi postareaAdriana, la 25 November 2010 - 11:20 PM, a spus:

E excelent



Te cred, Adriana, la cum arata sosul :pupic: as sari in borcan tau ca intr-o piscina. :lol:

Ma bucur ca ti-a placut. :lol:
Eu nu gasesc urda aici. Cu ce-as putea sa o substituiesc: mascarpone sau ricotta ? :rolleyes:

#110 Useril este offline   Adriana 

  • Bucătăreasă cu sucitor
  • Grup: Moderators
  • Postari: 14,248
  • Inregistrat: 21-November 09
  • LocationTo, Piemonte, IT

Postat 26 November 2010 - 11:04 AM

Ricotta, eu ma incapatinez sa-i zic urda :rolleyes:

#111 Useril este offline   Dan@ 

  • (*.*) who cares ?
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 3,944
  • Inregistrat: 31-December 09

Postat 26 November 2010 - 11:20 AM

Vezi postareaAdriana, la 26 November 2010 - 11:04 AM, a spus:

Ricotta, eu ma incapatinez sa-i zic urda :pupic:


Merci. :rolleyes: O sa incerc varianta ta, da' fara Bimby ca nu-l am.

#112 Useril este offline   any_annette 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 7,992
  • Inregistrat: 23-November 09

Postat 19 January 2011 - 12:45 AM

O simpla focaccia care nu mi-a crescut mai deloc


Imagine atasata: monthly_01_2011/post-13-12953908403302.jpg

Imagini atasate

  • Imagine atasata: monthly_01_2011/post-13-1295390898605.jpg


#113 Useril este offline   Adriana 

  • Bucătăreasă cu sucitor
  • Grup: Moderators
  • Postari: 14,248
  • Inregistrat: 21-November 09
  • LocationTo, Piemonte, IT

Postat 19 January 2011 - 10:35 AM

Vezi postareaany_annette, la 19 January 2011 - 12:45 AM, a spus:

O simpla focaccia care nu mi-a crescut mai deloc

De ce?

#114 Useril este offline   any_annette 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 7,992
  • Inregistrat: 23-November 09

Postat 19 January 2011 - 02:14 PM

Vezi postareaAdriana, la 19 January 2011 - 10:35 AM, a spus:

Vezi postareaany_annette, la 19 January 2011 - 12:45 AM, a spus:

O simpla focaccia care nu mi-a crescut mai deloc

De ce?


Tare as vrea sa stiu si eu :hug: !
Am mai facut si pizza anul trecut, reteta tot din cartea cu care l-am primit, mi-a rezultat un aluat foarte moale numai de pizza nu era, am mai pus eu faina la ochi asa pana ce-am zis eu ca e e ok.
A iesit in final.
Ma gandeam ca poate nu functioneaza cantarul.
Dar functioneaza, pt ca nu-s singurele retete pe care le-am facut.
E un mister. Undeva gresesc eu, ori el.

Imagine atasata: monthly_01_2011/post-13-12954392768048.jpg

#115 Useril este offline   Adriana 

  • Bucătăreasă cu sucitor
  • Grup: Moderators
  • Postari: 14,248
  • Inregistrat: 21-November 09
  • LocationTo, Piemonte, IT

Postat 19 January 2011 - 02:18 PM

Daca aluatul e prea moale nu e un bai, e greu de lucrat dar apoi creste bine.
Depinde de cantitatea de faina si drojdie, eu aluaturi dintr-astea in el nu fac ca il am pe Ken care mi le face :hug:

#116 Useril este offline   any_annette 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 7,992
  • Inregistrat: 23-November 09

Postat 19 January 2011 - 02:23 PM

Cand am facut pizza, m-am mai uitat si eu pe net, am vazut ca aluatul trebuie sa se desprinda de vas, asta al meu il luam cu paleta si curgea de pe ea.
Si doar is retetele din cartea lui.
In schimb face un sos bechamel excelent :lol:
Mai incerc, nu-i tarziu sa devenim prieteni!

#117 Useril este offline   Adriana 

  • Bucătăreasă cu sucitor
  • Grup: Moderators
  • Postari: 14,248
  • Inregistrat: 21-November 09
  • LocationTo, Piemonte, IT

Postat 21 January 2011 - 09:56 AM

Eu sincer n-as face aluat in el, si asta nu pentru ca il am pe Ken dar Thermomixul are lame care taie aluatul, el are nevoie sa fie invirtit si ametit nu taiat, asta e parerea mea. Ai putea eventual sa il incepi in el, cit sa amestece totul si apoi sa il lucrezi tu pe masa, dar pentru asta consistenta trebuie sa fie cea "normala" cam jumatate de lichid fata de cantitatea de faina.

Aluatul cu vin e alta treaba, e un fel de aluat fraged si acolo merge sa il invirta repede si sunt suficiente putine minute.

Eu sunt in experimente cu risotto, desi il ador facut pe aragaz dar trebuie sa mi-l fac de cu seara ca sa il am gata pentru cind ajungem la prinz, iese bun dar inca il coc prea mult, trebuie sa mai experimentez o chestie sa vedem daca-mi place mai mult.

In rest mi-am facut cit eram in vacanta ordine in retete promitindu-mi sa incerc cite una dar tre sa ma planific cu ce-mi trebuie, sa vad daca ce vreau sa fac e pe placul tuturor asa ca inca n-am apucat :occasion14:

#118 Useril este offline   any_annette 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 7,992
  • Inregistrat: 23-November 09

Postat 21 January 2011 - 02:25 PM

Vezi postareaAdriana, la 21 January 2011 - 09:56 AM, a spus:

Eu sincer n-as face aluat in el, si asta nu pentru ca il am pe Ken dar Thermomixul are lame care taie aluatul, el are nevoie sa fie invirtit si ametit nu taiat, asta e parerea mea. Ai putea eventual sa il incepi in el, cit sa amestece totul si apoi sa il lucrezi tu pe masa, dar pentru asta consistenta trebuie sa fie cea "normala" cam jumatate de lichid fata de cantitatea de faina.

Aluatul cu vin e alta treaba, e un fel de aluat fraged si acolo merge sa il invirta repede si sunt suficiente putine minute.

Eu sunt in experimente cu risotto, desi il ador facut pe aragaz dar trebuie sa mi-l fac de cu seara ca sa il am gata pentru cind ajungem la prinz, iese bun dar inca il coc prea mult, trebuie sa mai experimentez o chestie sa vedem daca-mi place mai mult.

In rest mi-am facut cit eram in vacanta ordine in retete promitindu-mi sa incerc cite una dar tre sa ma planific cu ce-mi trebuie, sa vad daca ce vreau sa fac e pe placul tuturor asa ca inca n-am apucat :occasion15:



Da, deci eu nu mai zic nimic, ca dupa aia o sa para ca am numai cuvinte impotriva lui, asa ca astept urmatoarea reteta sa vedem ce se intampla.

#119 Useril este offline   Adriana 

  • Bucătăreasă cu sucitor
  • Grup: Moderators
  • Postari: 14,248
  • Inregistrat: 21-November 09
  • LocationTo, Piemonte, IT

Postat 22 January 2011 - 05:36 PM

Asta la citi bani ai dat pe el in nici un caz.
Are alte atuuri, aluatul de piine, dupa parerea mea nu e printre ele.
Desi eu de la o prezentarea a lui am reteta de aluatu de piine cu lapte care e una dintre certitudinile mele :floare:

#120 Useril este offline   any_annette 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 7,992
  • Inregistrat: 23-November 09

Postat 22 January 2011 - 06:18 PM

Vezi postareaAdriana, la 22 January 2011 - 05:36 PM, a spus:

Asta la citi bani ai dat pe el in nici un caz.
Are alte atuuri, aluatul de piine, dupa parerea mea nu e printre ele.
Desi eu de la o prezentarea a lui am reteta de aluatu de piine cu lapte care e una dintre certitudinile mele :scratch:



Of, of, memoria te lasa :violent1: !
Ti-am spus mai demult intr-un pm ca nu noi l-am cumparat, l-am primit cadou.
Te rog frumos ,neaparat vreau si eu reteta de paine, mai ales ca-s fara paine si pe vremea asta nici nu ies din casa!

Arata acest topic


  • 17 Pagini +
  • « Prima
  • 4
  • 5
  • 6
  • 7
  • 8
  • Ultima »
  • Nu puteti crea un topic nou
  • Nu puteti replica pe acest topic

2 useri citesc topicul
0 membri, 2 vizitatori, 0 utilizatori anonimi