Retete realizate cu ajutorul Thermomix-ului/Bimby
#281
Postat 13 January 2015 - 10:36 AM
Ai vazut noul model care l-au scos?
#282
Postat 13 January 2015 - 10:56 AM
#283
Postat 13 June 2015 - 07:11 PM
Azi mi-a povestit coafeza ca a fost la o prezentare a celui nou, cica are cheita usb cu reteta si o vezi pe display pe masura ce o faci.
asa ca mi-a trezit pofta sa-l folosesc si am facut in cana ragù si deasupra pirjolute
#284
Postat 15 August 2015 - 06:05 PM
Adriana, la 06 April 2010 - 08:08 AM, a spus:
Ingrediente:
200 gr de miez de nuca
1 catel de usturoi
1 lingura de seminte de pin
5 linguri de parmigiano reggiano ras
sare
apa fierbinte
Am pus totul in Thermomix, mai putin apa si am mixat 20 de secunde la viteza 10, apoi am adaugat un pic de apa fierbinte, am amestecat alte 10 secunde si am adaugat inca restul de apa si amestecat, in acel moment consistenza era perfecta si m-am oprit, cred ca am pus cam 200 de ml de apa.
pornind de la reteta de mai sus am facut astazi
Pesto cu urda si nuci
Ingrediente:
250 gr urda (am folosit Galbani Santa Lucia
200 gr de miez de nuca
1 catel de usturoi
100 gr de parmigiano reggiano ras
sare aromata
apa fierbinte de la fiertul pastelor cam 150 ml
Am mixat mai intii parmigiano in Thermomix apoi am adaugat sarea, nucile si usturoiul si am mixat bine apoi ricotta si iar am mixat pina ce a devenit o crema, cum mi se parea prea consistenta deci greu de amestecat cu pastele am mai pus circa 150 ml de apa de la fiertul pastelor si a rezultat o crema fina si luciasa pe care am amestecat-o apoi cu pastele.
Poza aici
http://artaculinara....post__p__230777
#285
Postat 17 August 2015 - 11:47 PM
Ioana, la 10 September 2012 - 09:58 AM, a spus:
Zacusca cu ciuperci
5 vinete (~1kg)
11 ardei capia rosii(1 kg)
4 cepe potrivite
6 ciuperci mari champignon(albe si maro)
400 ml ulei floarea soarelui
500 ml sos rosii
4 lingurite sare marina
Vinetele si ardeii i-am copt cu o seara inainte de a face zacusca.Ceapa a tocat-o mai grob, ciupercile le-am taiat feliute
Am pus in vasul Thermomix-ului ceapa si am mixat-o 5 secunde treapta 5, apoi am adaugat uleiul si am "calit-o" 3 minute, treapta 2 varianta Varoma, dupa care am adaugat ciupercile , lasand inca 5 minute, tot treapta 2-Varoma. Ardeii i-am taiaa fasii, vinetele le-am tocat putin.
si le-am adaugat peste ceapa cu ciuperci lasand 25 de minute la 100 de grade, treapta 1, selectand tasta sens invers al cutitelor. Cand s-au scurs 15 minute am adaugat si sosul de rosii si sarea. Rezultatul?O delicioasa zacusca ca la mama acasa.Plus ca am scapat de saritul pe pereti si statul in bucatarie langa cratite.In maxim 40 de minute zacusca mea a fost gata. Mie mi-au iesit 5 borcanele mici,defapt 6,dar unul s-a halit deja.Borcanele le-am sterilizat de data asta prin fierbere, am pus intr-o oala inalta un prosop si apoi borcanele, inclusiv capacele si am adaugat apa cat sa acopere borcanele.Le-am fiert ~ 10 minute apoi le-am scos pe un prosop uscat sa se scurga.Le-am sters si am adaugat zacusca fierbinte, am inchis etans capacele , gata sa mearga in camara langa celelalte bunatati.
Buna, buna, mie mi-a placut foarte mult.
Acu daca tot am incercat una diferita (pentru ca eu am facut-o mereu pe cea clasica vinete si ardei cum o facea si mama) mi-a venit pofta sa incerc o doza mica si cu fasole de curiozitate sa vad cum iese.
#286
Postat 13 September 2015 - 04:18 PM
Au iesit 4 borcanele pe care le-am racit rapid in Fresco si acu e gata de pusa in camara
#287
Postat 19 October 2015 - 09:47 AM
Ingrediente:
- 250 gr apa
- 75 gr ulei (eu pun de masline)
- 40 gr zahar
- o lingurita de sare
- 500 gr faina "manitoba" (e faina care are mult gluten dar se poate folosi la fel de bine si una normala)
- un cub de drojdie proaspata de bere (25 gr)
Se pun toate ingredientele in ordinea in care sunt scrise mai sus si se framinta 3 minute. Se lasa la crescut, apoi se imparte aluatul si se fac chiflele, eu le fac de 50 de gr fiecare si din cantitatea asta imi ies 18. Se lasa chiflele la crescut si se coc apoi in cuptorul cald la 180°C timp de 10 minute (timpul e variabil).
Daca se coc putin ramine coaja moale, daca se coc un pic mai mult devine crocanta, eu nu le-am uns cu nimic dar se pot unge ori cu lapte, ori cu apa, ori cu ou, ori cu ulei, fiecare cum doreste
Se poate face evident si fara Thermomix, eu am gasit reteta intr-un grup pe Fb si o fac cu el. Aluatul se face in maxim 5 minute apoi il las la crescut in el cind fac jumatate din portia asta, alte 10 minute maxim sa le dau forma, le las iar la crescut si apoi le coc.
De regula fac jumatate din portia asta pentru ca imi ies 9 chifle care imi intra in tava de la cuptoras.
Avem chifle pentru sandwich-urile de a doua zi. Aseara am facut portia intreaga si restul de chifle le-am pus intr-o punga inchisa ca sa ramina moi.
#288
Postat 02 April 2016 - 01:15 PM
KikenHana, la 20 January 2010 - 12:08 PM, a spus:
L-am trecut si eu pe lista de dorinte...pentru viitorul indepartat . Imi mai spui odata pretul lui, ca sa vad stele verzi
Va las si eu o pagina unde gasiti o sumedenie de retete
http://cocinarconrob...accesorios/tm5/
este in spaniola nu stiu daca o puteti traduce cu traductorul de google, dar daca gasiti ceva care sa va placa si nu va descurcati imi trimiteti mesaj si eu va traduc reteta.
#289
Postat 02 April 2016 - 07:50 PM
Adriana, la 13 January 2015 - 10:56 AM, a spus:
modelul nou este inbunatatit electronic dar mentine aceleasi functii ca si cel vechi. eu locuiesc in Madrid si datorita pretului ridicat 1150 de euro am optat pentru alta alternativa adica super cook care ma castat 550 de euro este cat de cat asemanator numai ca nu are rotirea in sens invers si viteza aia speciala nu stiu cum ii ziceti voi acolo aici o numesc velocidad cuchara, dezavantajul este ca nu are foarte multe retete dar folosesc retetele thermomix. sunt foarte incantat de el. am prieteni care au thermomix si ei mi-au bagat in cap sa imi cumpar.
#290
Postat 20 August 2016 - 03:55 PM
Adriana, la 19 October 2015 - 09:47 AM, a spus:
Ingrediente:
- 250 gr apa
- 75 gr ulei (eu pun de masline)
- 40 gr zahar
- o lingurita de sare
- 500 gr faina "manitoba" (e faina care are mult gluten dar se poate folosi la fel de bine si una normala)
- un cub de drojdie proaspata de bere (25 gr)
Se pun toate ingredientele in ordinea in care sunt scrise mai sus si se framinta 3 minute. Se lasa la crescut, apoi se imparte aluatul si se fac chiflele, eu le fac de 50 de gr fiecare si din cantitatea asta imi ies 18. Se lasa chiflele la crescut si se coc apoi in cuptorul cald la 180°C timp de 10 minute (timpul e variabil).
Daca se coc putin ramine coaja moale, daca se coc un pic mai mult devine crocanta, eu nu le-am uns cu nimic dar se pot unge ori cu lapte, ori cu apa, ori cu ou, ori cu ulei, fiecare cum doreste
Se poate face evident si fara Thermomix, eu am gasit reteta intr-un grup pe Fb si o fac cu el. Aluatul se face in maxim 5 minute apoi il las la crescut in el cind fac jumatate din portia asta, alte 10 minute maxim sa le dau forma, le las iar la crescut si apoi le coc.
De regula fac jumatate din portia asta pentru ca imi ies 9 chifle care imi intra in tava de la cuptoras.
Avem chifle pentru sandwich-urile de a doua zi. Aseara am facut portia intreaga si restul de chifle le-am pus intr-o punga inchisa ca sa ramina moi.
Le-am refacut azi pentru ca n-aveam chef sa ies dupa piine
#291
Postat 20 August 2016 - 04:01 PM
Operatia asta inseamna ca, in cazul de fata, in care facusem aluatul si era asa
am pus putina apa cit aproape sa acopere lamele, o picatura de detergent si pus pe viteza 10 circa 10 secunde, trebuie tinut bine capacelul deasupra ca daca nu sare peste tot, clatit apoi cu apa, s-a curatat 99%, mai erau doua urme mici.
La fel se face daca e mai murdar, incalzind citeva minute apa si apoi amestecind la viteza maxima.
Dar si asta depinde de cit e de murdar, cu ce a fost murdarit, pentru ca nu e absolut deloc valabil ca se curata singur mereu.
#292
Postat 07 November 2016 - 08:29 PM
4 oua, 400 de gr de faina, 7 linguri pline virf cu dovleac bucatele copt la cuptor, un pic de lapte si sare, amestecat tot, lasat sa se odihneasca
si apoi trecut prin instrumentul respectiv
cind vin sus sint gata
amestecati cu parmigiano si kaiser bucatele
#293
Postat 13 January 2017 - 02:27 PM
Ioana, la 15 February 2012 - 12:22 PM, a spus:
Nutella
90 gr zahar
60 gr alune padure
100 gr ciocolata neagra
70 gr unt la temoeratura camerei
100 gr lapte
Zaharul se mixeaza 10 secunde la treapta 10.Se adauga alunele si se mixeaza inca 15 secunte , treapta 10.Adaugam si ciocolata , mixam 15 secunte, treapta 8.
La final se adauga untul si laptele si se lasa 3 minute la 50 grade, treapta 2.Se da la rece.
Eu am lasat-o la rece cam o ora pana am folosit-o la tort si am pastrat si pt ornat pe a doua zi.
A doua zi era super.
Ioana, Adriana și oricine a mai făcut Nutella...
Eu am făcut acum câțiva ani Nutella după această rețetă dar fără Thermomix (că nu posed). A ieșit bună mi-a plăcut dar nu avea nimic din consistența cremoasă cu care eram învățați.
Dacă ar fi doar pentru mine nu m-ar deranja dar o am pe Giulia care e mai pretențioasă decât mine.
Eu am bănuit că ar fi de vină procentul mare de cacao. Folosesc doar ciocolate cu minim 70%, 72%, 74% cacao.
Voi ce fel de ciocolată amară ați folosit?
#294
Postat 13 January 2017 - 07:24 PM
Mi-ai facut chef sa o refac, tre sa caut alune
#295
Postat 13 January 2017 - 10:04 PM
#297
Postat 14 January 2017 - 09:18 AM
#299
Postat 20 January 2017 - 12:46 AM
Mă mai gândesc. Mi-e frică că-l cumpăr și după aia nu-l voi folosi, ca multe alte chestii cumpărate...
Nu am pe nimeni pe lângă mine care să-l aibă deja în casă pentru a-mi putea face o idee.
Mai aștept câteva luni după care voi vedea cum să fac să organizez o demonstrație acasă la mine sau să particip la una.
#300
Postat 20 January 2017 - 12:57 AM
Pe urma depinde de tine daca il folosesti, poti adapta multe chestii pe care le faci la el, pe linga chestiile pe care el le face cel mai bine.
Iti poti face din cereale si faina singura, cite 100 de gr pe rind.