Retete realizate cu ajutorul Thermomix-ului/Bimby
#301
Postat 23 January 2017 - 12:50 AM
erau 130 gr, am adaugat 100 de gr de apa si 100 de zahar si am fiert 8 minute la 100°C, antiorar, viteza 1.
Am curatat "al vivo" portocalele si le-am pus in extractor de unde au iesit in total 660 gr de suc si pulpa pe care le-am pus peste cojile fierte impreuna cu 400 de gr de zahar, 20 de gr de ginger proaspat dat pe razatoare si o lingurita de scortisoara,
am fiert 60 de min viteza 1 100°.
Doar ca nu stiu daca ar fi trebuit sa scot capacelul pentru ca dupa timpul asta era inca lichida asa ca am dus-o pe soba si am lasat-o sa mai fiarba, mi-au iesit 2 borcane de 250 gr si ceea ce se vede in castronel.
E buna doar ca pentru mie e mult prea dulce, eu simt gustul de scortisoara, Stefano pe cel de ginger
Cit inca mai sunt portocale bune mai incerc sa o fac si nu pun apa si micsorez zaharul si eventual o tin in frigider
#302
Postat 25 January 2017 - 12:43 PM
#303
Postat 26 January 2017 - 12:04 PM
Dar se poate face foarte bine cum zici tu, e munca mai putina.
Azi dimineata am mincat-o, de la frigider, cea care nu mi-a mai intrat in cele 2 borcane, e foarte buna, n-o mai simt asa de dulce si se simte foarte bine aroma de portocala.
Tre sa-mi vina portocalele iar si o refac cu modificarile la care m-am gindit.
#305
Postat 05 August 2017 - 12:55 PM
Adriana, la 11 January 2012 - 09:31 AM, a spus:
care evident se pot face cu orice alt robot prietena mea Barbara le-a facut cu prosciutto crudo, eu neavindu-l in casa am pus speck
Ingrediente
- 250 gr de naut fiert la cutie
- 100 gr speck
- 100 gr parmigiano ras
- 1 lingurita de ulei
- piper roz
Am amestecat mai intii parmigiano in Thermomix si l-am pus deoparte, apoi am taiat cu cutitul speck-ul, in Thermomix am amestecat nautul dupa care am adaugat parmigiano, speck, ulei si boabele de piper, am amestecat si facut bilutele, le-am servit cu rosii micute
polpettececicoqui.jpg
Le-am refacut pentru ca aveam linte rosie fiarta pe care am amestecat-o cu speck feliute, parmigiano si un strop de ulei din simburi de struguri, am facut totul din ochi cu ceea ce aveam in frigider.
Merg bine cu un sos ceva, ori zacusca, ori suc de rosii pentru ca singure, daca nu se fac mici de tot, sint un pic seci
#306
Postat 22 September 2017 - 09:15 PM
Un picut modificata fata de carte
- 150 gr morcovi
- 100 gr ceapa
- 50 gr rosii
- 170 gr dovlecei
- patrunjel
- 300 gr sare fina
- 1 lingura de ulei
10 sec viteza 7 amestecat toate legumele
20 min varoma viteza 2 fiert legumele+sare+ulei+patrunjel
citeva secunte viteza 10 mixat tot
acu se raceste in aparatul care raceste, mi-a iesit exact un borcan de 250 ml
#307
Postat 01 October 2017 - 05:11 PM
Ingrediente:
o jumatate de dop al capacului de ulei
o ceapa mica si un catel de usturoi
3 rosii de marime medie
un ardei rosu si unul galben
o lingurita de concentrat vegetarian facut in Thermomix
500 gr de pasta pennette, ale mele erau din faina de alac (farro)
sare dupa gust
Am pus in cana uleiul, ceapa taiata bucati si usturoiul, am mixat citeva secunde apoi am copt 2 minute la 90°C, viteza 4.
Am adaugat rosiile si ardeii taiati bucati si concentratul vegetarian, am copt 3 minute 100°C, viteza 2, (eu am folosit 4 si mi le-a mixat prea tare, a iesit o crema destul de lichida probabil de la rosii)
Am adaugat 950 de gr de apa calda, am copt 9 minute la 100°C viteza 1 fara dopul din capac, pentru reteta asta cantitatea trebuie redusa pentru ca rosiile au prea multa apa si contribuie la marirea cantitatii de lichid
Am adaugat pastele si copt 11 minute (acest timp depinde de cit scrie pe fiecare cutie de paste) la 100°C viteza 1
Cum spuneam si in alt mesaj sucul e lichid abia scos din bol, eu l-am dat de o parte pe cel in plus si l-am pus peste niste carne
#308
Postat 01 October 2017 - 05:16 PM
Adriana, la 19 October 2015 - 09:47 AM, a spus:
Ingrediente:
- 250 gr apa
- 75 gr ulei (eu pun de masline)
- 40 gr zahar
- o lingurita de sare
- 500 gr faina "manitoba" (e faina care are mult gluten dar se poate folosi la fel de bine si una normala)
- un cub de drojdie proaspata de bere (25 gr)
Se pun toate ingredientele in ordinea in care sunt scrise mai sus si se framinta 3 minute. Se lasa la crescut, apoi se imparte aluatul si se fac chiflele, eu le fac de 50 de gr fiecare si din cantitatea asta imi ies 18. Se lasa chiflele la crescut si se coc apoi in cuptorul cald la 180°C timp de 10 minute (timpul e variabil).
Daca se coc putin ramine coaja moale, daca se coc un pic mai mult devine crocanta, eu nu le-am uns cu nimic dar se pot unge ori cu lapte, ori cu apa, ori cu ou, ori cu ulei, fiecare cum doreste
Se poate face evident si fara Thermomix, eu am gasit reteta intr-un grup pe Fb si o fac cu el. Aluatul se face in maxim 5 minute apoi il las la crescut in el cind fac jumatate din portia asta, alte 10 minute maxim sa le dau forma, le las iar la crescut si apoi le coc.
De regula fac jumatate din portia asta pentru ca imi ies 9 chifle care imi intra in tava de la cuptoras.
Avem chifle pentru sandwich-urile de a doua zi. Aseara am facut portia intreaga si restul de chifle le-am pus intr-o punga inchisa ca sa ramina moi.
si iar, juma de portie, ca asa imi ies 9 chifle care imi intra in tava de la cuptoras
#309
Postat 20 October 2017 - 07:48 PM
Adriana, la 16 March 2010 - 12:12 AM, a spus:
Ingrediente:
– 600 gr de mere intregi
– o lamiie biologica
– 200 gr zahar
– 50 de gr de migdale
– 3 oua
– 125 gr iaurt
– 70 gr unt
– 200 gr faina
– un pliculet de praf de copt pentru dulciuri
- stafide, esenta de rom
Tortul de mere de pe pagina 2 cu merele mixate in crema, stafide si esenta de rom, copt in forma de colac.
Bun si asa
#310
Postat 05 November 2017 - 08:05 PM
http://artaculinara....47-bagna-caoda/
Am refacut-o pentru o cina cu lume care nu e din zona asta in Thermomix astfel:
- o capatina de usturoi = 60 gr usturoi curatat
- 1/2 pahar de ulei
- 1/2 pahar de smintina
- 100 de gr de ansoa.
Am amestecat usturoiul cu ansoa - 20 secunde viteza 7
Am adaugat uleiul si dupa citeva minute smintina si fiert in total 15 minute 90°C viteza 4
Nu traditional facuta da neasteptat de buna
#312
Postat 26 December 2017 - 11:55 AM
acumo fac rapid in Thermomix:
- 400 de gr de brinza fontina taiata cuburele
- 200 ml de lapte in care pun brinza sa stea cu o seara inainte
- 20 gr unt
- 4 galbenusuri
Se pune in bol brinza cu laptele si untul - 10 minute 80° viteza 1
Se adauga galbenusurile unul dupa altul in timp ce lamele se invirt - 7 minute 80° viteza 2
#313
Postat 03 January 2018 - 01:38 PM
500 ml lapte
100 gr zahar
50 gr amidon din porumb, eu am pus fecula din cartofi
esente de care doriti
Am pus toate ingredientele in bol si copt 12 minute 90° viteza 3.
Pus in forme si lasat la racit in frigider o noapte
#314
Postat 07 January 2018 - 02:14 AM
https://www.recetari...ar?sort=created
http://www.velocidad...ice-de-recetas/
#315
Postat 07 January 2018 - 03:29 AM
Ingrediente:
1000 g de roșii, bine coapte, tăiate in sferturi iar dacă sunt mai mari in 6 sau 8
2 căței de usturoi,
200 g pâine feliata sau pâine normală fără coajă ruptă in bucăți
150 g ulei de măsline extra virgen,
50 g oțet,
sare după gust
Servire:
O punga de chips-uri pentru a face o bază (opțional), sau pur si simplu ca o supă.
Pași de urmat:
Triturează roșiile cu usturoiul 1 minut viteza 7 și trecețile prin sită.
Partea solidă care rămâne în sită poate fi folosită pentru a face un sos cu vin și apă. Partea lichidă va fi cea cu care vom continua pregătirea noastră.
Se toarnă, in bol partea lichidă rămasa de la rosii, pâinea, uleiul și oțetul. Programați 7 minute viteză 9.
În timp ce aveți Thermomix in functiune, zdrobiti chips-urile care se vor pune ca baza in paharele de unde veți servi salmorejo, sau daca il serviti ca supă il puneti in sticle cu gură largă.
Acum tot ce trebuie să faceți este să lăsați salmorejo să se răcească inainte de servire.
Notă:
Dacă aveți acasă un auto sifon, puteți face o spuma de salmorejo:
se încarcă sifonul cu salmorejo aproape plin dupa cum indica fabricantul, se adaugă 3 albușuri de ou, fără a bate, se inchide si se introduce capsula, veți obține asa o spuma super de salmorejo.
Cu speranța că veți fi încântați de retetă si ca o veți repeta vă doresc poftă bună.
Dacă mi se dă permis există si 2 imagini.
#316
Postat 21 January 2018 - 01:24 AM
Am mixat 2 cepe pentru 3 secunde la viteza 7, am adaugat sare, piper si ulei si am copt 3 minute la 100° viteza 1. Am adaugat ficateii de pui si copt 15 minute temperatura varoma viteza soft. Am adaugat putin Brandy si 3 hamsii si lasat la copt inca 5 minute la 100°C viteza soft. Am mixat bine si servit pe piine
#317
Postat 22 January 2018 - 07:16 PM
- am pus o ceapa in bol si mixat 5 secunde viteza 7
- am adaugat putin ulei si copt 3 minute 100°C viteza 1
- am pus fluturele si adaugat carnea bucatele si copt 5 minute temperatura Varoma viteza soft (lingura)
- am acoperit cu suc de rosii, condimente si lasat la fiert temperatura Varoma 30 minute viteza soft
- am adaugat cartofii taiati bucati si copt 20 se minute temperatura Varoma viteza soft
#318
Postat 15 April 2018 - 11:17 PM
Am curatat 2 cepe mici si le-am taiat felii apoi le-am pus in bol cu putin ulei, le-am mixat citeva secunde si apoi am copt 3 minute la 100°C viteza 1.
Am adaugat o varza rosie mica taiata bucati si 2 cartofi mari curatati si taiati bucati plus apa pina cind s-a umplut bolul.
Am fiert la 100°C pentru 40 de minute, am pus o lingurita de concentrat vegetal ca mai sus facut si mixat citeva secunde la viteza cit mai mare.
Servita cu parmigiano si bucatele de piine
#319
Postat 12 July 2018 - 09:33 PM
am taiat o ceapa rosie si am pus-o cu un strop de ulei la 90°C pentru 10 minute viteza lingura, apoi am adaugat un dovlecel mare tare si 2 cartofi, apa cit cuprinde si un cub de concentrat de supa, fiert la 100°C pentru 40 de minute, viteza lingura. Apoi am mixat totul si varsat in farfurie punind deasupra sare afumata, piper, parmigiano, ulei si crutoane
#320
Postat 24 July 2019 - 06:55 PM
Adriana, la 11 January 2012 - 09:31 AM, a spus:
care evident se pot face cu orice alt robot prietena mea Barbara le-a facut cu prosciutto crudo, eu neavindu-l in casa am pus speck
Ingrediente
- 250 gr de naut fiert la cutie
- 100 gr speck
- 100 gr parmigiano ras
- 1 lingurita de ulei
- piper roz
Am amestecat mai intii parmigiano in Thermomix si l-am pus deoparte, apoi am taiat cu cutitul speck-ul, in Thermomix am amestecat nautul dupa care am adaugat parmigiano, speck, ulei si boabele de piper, am amestecat si facut bilutele, le-am servit cu rosii micute
polpettececicoqui.jpg
bilutele de aici servite cu miez de rosii mixat
si cu salata de dovlecei ca aici https://www.artaculi...post__p__254755