
Retete realizate cu ajutorul Thermomix-ului/Bimby
#41
Postat 21 May 2010 - 11:22 AM


si

#42
Postat 22 May 2010 - 01:37 PM
#43
Postat 22 May 2010 - 01:48 PM
Adriana, la 21 May 2010 - 07:44 AM, a spus:
In primul rind e un blender, are un motor puternic si lame la fel, e singurul robot vazut de mine (si am incercat 3 inaintea lui) care face crema de ciocolata (cunoscuta ca Nutella) asa cum trebuie adica o pasta omogena.
In citeva secunde face praf


Ioana, la 22 May 2010 - 01:37 PM, a spus:
Ioana, Adriana zice ca se poate macina grau in Termomix.
#44
Postat 22 May 2010 - 04:23 PM
Ioana, la 22 May 2010 - 01:37 PM, a spus:
Da, doar cite o suta de grame pe rind, le pui in cana, actionezi treptat viteza marind-o pina la maxim si iti dai seama de la zgomot cind a devenit faina

#45
Postat 25 May 2010 - 12:27 PM

Imagini atasate
#46
Postat 25 May 2010 - 03:29 PM

E timpul sa ai ceva "tovarasi de joaca"

#47
Postat 26 May 2010 - 07:42 AM

#48
Postat 11 June 2010 - 10:48 PM

Ingrediente:
100 gr frunze de busuioc
80 de gr de parmigiano
40 gr seminte de pin
100 gr ulei de masline extravirgin
1 catel de usturoi
sare
Am pus mai intii in bol parmigiano-ul, usturoiul si semintele de pin, am aprins 20 de secunde viteza 7.
Am adaugat uleiul si sarea, iar 20 de secunde viteza 7.
Si in cele din urma frunzele de busuioc spalate si stoarse, alte 20 de secunde viteza 7.
Am ramas placut impresionata de faptul ca si-a mentinut o culoare verde superba, fara sa fie necesar sa pun cuburi de gheata sau sare grunjoasa cum faceam in trecut cind n-aveam Thermomix-ul.
Sunt extrem de multumita de rezultat.


#50
Postat 12 June 2010 - 09:19 AM
Paste cu pesto am facut si eu, dar eu in loc de seminte de pin am pus migdale, si am amestecat pesto cu rosii taiate cubulete, au iesit extraordinar de bune, dar mie imi fac rau la ficat migdalele si nu m-am simtit prea bine dupa. O sa incerc si cu seminte de pin cu toate ca nu stiu ce gust au (nu e prea puternic?) si la noi 100g costa 25 lei, aproximativ 6 euro

Aceasta postare a fost editata de Luminis: 12 June 2010 - 09:20 AM
#51
Postat 12 June 2010 - 11:18 PM
any_annette, la 12 June 2010 - 07:58 AM, a spus:

Din pacate nu i-am pus ulei deasupra ieri si suprafata azi era oxidata, si s-a oxidat si cind l-am amestecat cu pastele fierbinti dar de bun era foarte bun

Luminis, la 12 June 2010 - 09:19 AM, a spus:
Paste cu pesto am facut si eu, dar eu in loc de seminte de pin am pus migdale, si am amestecat pesto cu rosii taiate cubulete, au iesit extraordinar de bune, dar mie imi fac rau la ficat migdalele si nu m-am simtit prea bine dupa. O sa incerc si cu seminte de pin cu toate ca nu stiu ce gust au (nu e prea puternic?) si la noi 100g costa 25 lei, aproximativ 6 euro

Aici costa ceva mai putin, daca imi amintesc bine la Coop semintele de pin marca coop deci cele care ar trebui coste mai putin decit marci larg publicizate costa 4 euro si ceva plicul de 150 de gr. E foarte scump si aici. Fa-l cu nuci daca nu-ti fac rau si cred ca sunt si mai ieftine.
Conditii speciale eu nu cred ca ii trebuie, eu il tin pe balcon in vas si socrul meu il planteaza in gradina, in ambele locuri are soarele in cap de la prinz pina la asfintit, cind ii e sete se pleosteste, ii pun apa si isi revine,ii tai mereu virfurile cind incepe sa faca flori. Poate depinde de rasaduri, eu le cumpar de oriunde se gasesc, Lidl, supermarket, magazine de flori si s-a prins mereu bine.
#52
Postat 12 June 2010 - 11:37 PM
Adriana, la 11 June 2010 - 10:48 PM, a spus:
100 gr frunze de busuioc
80 de gr de parmigiano
40 gr seminte de pin
100 gr ulei de masline extravirgin
1 catel de usturoi
sare.
Exact aceleaşi ingrediente folosesc şi eu, dar îl fac după ureche, în blender. Foarte bun, ţine, în frigider, aproape o lună...
Î'mi place şi peste cartofi prăjîţi

La noi seminţele de pin sînt mai ieftine, la Costo este ~$11-12 o pungă mare, cred că este cam 1kg. (nu sînt prea sigur de preţ/cantitate, dar cam pe'acolo este - n'am dat multă atenţie)
#53
Postat 12 June 2010 - 11:43 PM

Ieri cind l-am facut l-am mincat pe grisine.
Si aici e un supermarket pentru cei din domeniu care se numeste Metro si acolo e intr-adevar convenabil sa le cumperi in cantitati mari.
#54
Postat 17 June 2010 - 09:02 PM
Ingrediente:
- 1 kg de cartofi curatati si taiati cuburi (1 kg cintarit fara coaja, am folosit cartofi vechi, citiva erau moi de vechi ce erau)
- 350 ml lapte
- 20 gr unt cu ierburi
- 30 gr parmigiano
- sare (eu am folosit salamoia bolognese, e un amestec de sare groasa si ierburi uscate, rosmarin, salvie si usturoi)
Se pune paleta numita fluture in bocal, se pun cartofii, sarea si laptele si se porneste la viteza 1, 90°C pentru 25 de minute.
Se adauga untul, parmigiano si se amesteca 30 de secunde viteza 4.

excelent

#55
Postat 27 June 2010 - 10:56 PM
Trombetta mea avea cam un metru, am taiat-o felii si pus-o in bol cu o lingurita de concentrat de supa vegetala facuta in Thermomix, o lingura de ulei, 13 minute, 100°C, viteza lingura.
Excelenti

#56
Postat 29 June 2010 - 04:17 PM
500 gr ananas
300 gr portocale
20 ml zeama lamaie
400 gr zahar(Gelierzucker 2:1)
Eu n-am avut 300 gr de porto, asa ca am facut juma juma cu gref.
Pulpa fructelor se pune in vas si se mixeaza 4 sec treapta 5.Se adauga zaharul si teama de lamaie si se fierbe la 100 gr, treapta 2 pt 10 min.
Se face proba daca este destul de inchegat si se pune in borcane si apoi cu fundu in sus(normal cu capacul pus

Mie mi-au iesit 2 borcane de cate 500 cred ca au si inca putin.Dupa gustul meu un pic cam dulce fiinca ananasul a fost copt si dulce,dar de buna e buna.
Eu am papat putin pe wasa, al meu a mancat cu lingurita direct din borcan

Imagini atasate
#57
Postat 29 June 2010 - 07:31 PM
#58
Postat 29 June 2010 - 10:20 PM
Initial aveam in plan un gem de capsuni,dar aveam asta prin casa.Am sa incerc sa fac tot la Thermomix si din cea de capsuni sa vedem ce iese.Dar cred ca nu mai pun zahar din asta ci normal si o lasa sa fiarba mai mult.
#59
Postat 30 June 2010 - 09:40 AM
Acum imi dau seama ca am niste mere acasa care nu-mi plac si as putea incerca sa fac un pic.
Eu mai am inca o gramada de marmelada din anii trecuti si o mincam foarte rar asa ca doar daca am fructe cu care n-am ce face m-as apuca sa o fac.
#60
Postat 30 June 2010 - 10:44 AM
Sincer ieri cand am facut marmelada, cea din borcanele inchise era cam lichida, cea care am pus-o separat ca era prea putina pt un borcan s-a inchegat f bine.Azi dimineata cum u mai aveam din cea ramasa am deschis un borcan, bat, ce mai, iar izul de ananas e superb.
Thermomixul asta e boala curata dar si un prieten bun la casa omului.Vrei marmelada, o ai in max o ora

Cum in ultimul timp am facut eclere si choux-uri am zis ca am sa incerc si in Thermomix, la fel si crema.Ar fi cazul sa incep sa lurez la el mai mult fiinca il am de 2 ani si atat l-am batut pe al meu la cap ca tot n-am facut in el si de fiecare data imi spune ca de ce l-am vrut daca nu fac la el
