Retete realizate cu ajutorul Thermomix-ului/Bimby
#81
Postat 18 July 2010 - 10:38 AM
La noi s-a racorit un picut, cerul e senin frumos azi, s-a racorit pentru ca scazut umiditatea, temperatura tot mare e dar e mai suportabila.
#82
Postat 29 July 2010 - 08:45 AM
Ingrediente:
o jumatate de dop al capacului de ulei
o ceapa si un catel de usturoi
300 gr de dovlecei (2 de marime mijlocie)
100 de gr de ardei (unul de marime mijlocie, al meu era galben)
o jumatate de dop al capacului de vin alb
o lingurita de concentrat vegetarian facut in Thermomix
500 gr de pasta pennette rigate
sare dupa gust
Am pus in cana uleiul, ceapa taiata bucati si usturoiul, am copt 2 minute la 90°C, viteza 4.
Am adaugat dovleceii si ardeii taiati bucati, vinul si concentratul vegetarian, am copt 3 minute 100°C, viteza 4.

Am adaugat 950 de gr de apa calda, am copt 7 minute la 100°C viteza 1
Am adaugat pastele si copt 11 minute la 100°C viteza 1

#83
Postat 09 September 2010 - 10:02 PM

Asa ca azi am inventat eu una modificind un pic reteta cremei din carte.
Budinca de cacao
Ingrediente:
- 500 ml lapte
- 2 oua
- 100 gr cacao si zahar, eu am folosit amestecul acela care se pune in lapte pentru micul dejun al copiilor dar fiecare jongla cu ambele ingrediente dupa bunul sau plac
- 50 gr maizena, amidon de porumb
Am pus in ordinea scrisa ingredientele in bocal, am copt 10 minute, temperatura 90°C, viteza 4.

#84
Postat 28 September 2010 - 07:48 AM

#85
Postat 04 October 2010 - 11:02 PM
1,200 kg de prune
500 gr de zahar
sucul unei lamii
Se spala prunele, se taie in jumatate si se scot simburii.
Se pun in cana prunele, se mixeaza 3 secunde viteza 5.
Se adauga zaharul si sucul de lamiie, se inchide cu capacul si in locul paharelului se pune cosul ca sa se evapore lichidul, se coace 50 de minute la 100°C,viteza 2 antiorar.
Nu e dulce si e foarte buna, am pus-o in borcane, am pus capacul, le-am tinut 5 minute cu fundul in sus si apoi le-am invelit intr-o patura si acum se racesc incetisor.

#86
Postat 13 October 2010 - 01:29 PM
Sper sa devenim prieteni (eu cu Bimby

#88
Postat 13 October 2010 - 09:16 PM
any_annette, la 13 October 2010 - 01:29 PM, a spus:
Sper sa devenim prieteni (eu cu Bimby

Si eu am facut rulada doar ca n-aveam speck deci am facut-o neinvelita, si omleta, dar de garnitura nu mai tin minte ce am facut.
Hai ca deveniti prieteni sigur, eu azi am facut in cana minestrone cu pasta si deasupra in Varoma am copt la abur conopida romana.
#89
Postat 13 October 2010 - 10:00 PM
Sa-l folosesti sanatoasa Any si bentornata!

[/quote]
Multumesc Lili

[quote name='Adriana' date='13 October 2010 - 10:16 PM' timestamp='1286997392' post='59798']
[/quote]
Si eu am facut rulada doar ca n-aveam speck deci am facut-o neinvelita, si omleta, dar de garnitura nu mai tin minte ce am facut.
Hai ca deveniti prieteni sigur, eu azi am facut in cana minestrone cu pasta si deasupra in Varoma am copt la abur conopida romana.
[/quote]
Eu am de gand sa fac multe creme de legume iarna asta !
#90
Postat 13 October 2010 - 10:06 PM
Azi am reusit sa imi " instalez" jucaria, cum nu am inca bucataria instalata, decat o plita cu un ochi, am zis ca macar daca nu am cuptor sa pun Termomixul in functiune, nu ne alta da cand pot sa fac atatea la el eu stau si balesc cu gandul la mancaricile bune facute la cuptor.
Chiar am doi dovleci un butter si un hakkaido,ar merge o supa si niste paste ceva.
#91
Postat 14 October 2010 - 07:43 AM
any_annette, la 13 October 2010 - 10:00 PM, a spus:
Eu tot ma gindesc la pasta e fagioli de pe prima pagina, am programat-o de vreo 2 ori pina acu dar n-am reusit sa o fac

Ioana, la 13 October 2010 - 10:06 PM, a spus:
Pai se poate sa-l tii la repaos, o masa sau ceva pe care sa stea si o priza alaturi si gata, il pui la munca

Te astept aici cu noi idei/retete.
#92
Postat 19 October 2010 - 07:51 PM
#93
Postat 19 October 2010 - 09:31 PM
#94
Postat 03 November 2010 - 11:07 PM
Apoi minestrone am facut cu legume congelate (ca mai aveam prin congelator o punga de minestrone) si pasta e fagioli. Foarte bune si astea si mai ales rapide.
Sucul meu de rosii pe care-l fac eu de obicei pentru pentru paste, l-am facut si pe asta cu bimby dar nu mi-a iesit asa bine, gustul nu e acelasi ca cel pe care-l fac pe foc.
Dulciuri inca n-am facut.
Am observat ca intra tare mirosul de usturoi, ceapa, suc de rosii, etc, in garnitura si capac. Le-am spalat si in masina de spalat vase (am bagat si bocalul, de fapt tot, in afara de cutite) si tot miroseau. Le-am bagat in apa cu bicarbonat si parca parca miros mai putin.
Ma enerveaza chestia asta pt ca daca vreau sa fac un dulce, n-as vrea sa aiba gust de mancare.
Voi cum procedati?
#95
Postat 03 November 2010 - 11:32 PM
Am remarcat si eu ca ramine mirosul dar incerc mereu sa il las deschis, doar cu capacul pus deasupra. De regula cind fac mai multe chestii sarate cind se poate nici nu spal cana de la una la alta, gen am fiert conopida si apoi o amestec direct cu oua, smintina si ce mai e pentru o tarta sarata. Sau pentru tarta sarata fac mai intii aluatul cu vin apoi fara sa il spal pregatesc umplutura.
N-am remarcat ca ar fi avut gust de ceva cind am facut apoi dulciurile.
Eu insa n-am avut curaj pina acu sa pun cana in masina de vase, doar capacul.
In seara asta aveam un litru de lapte expirat dar inca bun si am facut crema bimby si cind era gata am adaugat picaturi de ciocolata, asa avem budinca de ciocolata pentru o saptamina

#96
Postat 03 November 2010 - 11:51 PM
Adriana, la 03 November 2010 - 11:32 PM, a spus:
Am remarcat si eu ca ramine mirosul dar incerc mereu sa il las deschis, doar cu capacul pus deasupra. De regula cind fac mai multe chestii sarate cind se poate nici nu spal cana de la una la alta, gen am fiert conopida si apoi o amestec direct cu oua, smintina si ce mai e pentru o tarta sarata.
N-am remarcat ca ar fi avut gust de ceva cind am facut apoi dulciurile.
Eu insa n-am avut curaj pina acu sa pun cana in masina de vase, doar capacul.
Mie tipa nu mi-a zis nimic in legatuta cu spalatul, intretinerea, etc.
Am citit eu dupa aceea in carticica lui, ca se pot spala toate componentele in masina de spalat vase. Insa o fac din cand in cand, nu mereu, mai ales bocalul incerc sa nu-l bag mereu la masina.
Capacul l-am tot bagat ca eram fixata cu mirosul.
Si al meu acum e deschis, doar cu capacul pus deasupra.
Pun mai jos cele 2 retete de pesto, despre care-ti spuneam o data ca mi-au placut, le-am facut la soacra-mea de Craciun.
Pentru 6 persoane:
12 felii de paine (pugliese sau toscano zice cartea)
150 gr de feta sau primosale
1. Pesto cu pecorino
10 bucati de miez de nuca
100 gr pecorino
50 gr ulei extravergine de masline
o legatura de patrunjel ( 1 mazzetto zice cartea)
sare
piper
Se macina nucile, pecorino si patrunjelul 10 secunde, vel.8.
Se adauga uleiul, sarea, piperul, se amesteca 1 minut, vel. 4.
2. Pesto cu migdale
80 gr parmigiano
100 gr de rosii uscate (eu pun din alea in ulei)
50 gr ulei extravergine de masline
50 de migdale
1 legatura de busuioc (1 mazzetto)
sare
piper
Se macina migdalele 10 secunde, vel. 7.
Se adauga parmigiano, rosiile uscate, busuiocul si se macina 10 secunde, vel.7.
Se adauga uleiul, sare, piper, se amesteca 1 minut, vel 4.
Se taie painea felii, le incalzim in cuptor, punem apoi pesto si deasupra branza taiata cubulete.
PS. eu sare nu am pus in nici una din cele 2 retete, era suficient de sarat asa.
#97
Postat 04 November 2010 - 08:52 AM

Mi-am adus aminte ca am uitat aseara sa-ti zic cum il spal eu cind e mai murdar, il umplu cu apa cit sa acopere cutitele, pun un strop de detergent de vase si il pun sa mearga 10 minute viteza 3-4 la 70°, cind a terminat il pornesc la viteza maxima vreo 10 secunde, in 90% din cazuri se curata perfect, il clatesti doar fara sa te uzi nici macar pe miini si il pui la scurs sau il stergi si e gata.
#98
Postat 04 November 2010 - 11:13 AM
Adriana, la 04 November 2010 - 08:52 AM, a spus:

Mi-am adus aminte ca am uitat aseara sa-ti zic cum il spal eu cind e mai murdar, il umplu cu apa cit sa acopere cutitele, pun un strop de detergent de vase si il pun sa mearga 10 minute viteza 3-4 la 70°, cind a terminat il pornesc la viteza maxima vreo 10 secunde, in 90% din cazuri se curata perfect, il clatesti doar fara sa te uzi nici macar pe miini si il pui la scurs sau il stergi si e gata.
O sa incerc si eu asa. Merci!
Am editat mesajul de mai sus, ala cu retetele de pesto si am scris ca eu nu am pus sare niciodata nici in cel cu migdale, nici in cel cu pecorino, era suficient de sarat si asa.
#99
Postat 09 November 2010 - 11:48 PM
- am facut aluatul cu vin
- am facut umplutura pentru tarta sarata cu aluatul cu vin si umplutura de frunze de conopida, oua si urda
- am maruntit fenelul
- am facut sosul beschamel pe care l-am varsat peste conopida fiarta
- am amestecat tot ce trebuia pentru omleta de pasta
- am facut un risotto
Dupa care l-am pus in chiuveta si l-a spalat Stefano

#100
Postat 10 November 2010 - 09:40 AM
