Retete realizate cu ajutorul Thermomix-ului/Bimby
#221
Postat 04 December 2011 - 05:13 PM
Azi am facut ma intii aluatul cu vin, apoi compozitia si am facut tarta sarata aceea cu frunze de conopida (frunze de conopida fierte, telemea si oua)
apoi am facut sosul in bol si in Varoma conopida romanesco
si chiftelele
final
#223
Postat 07 December 2011 - 07:48 PM
Supa crema de broccoli
1 ceapa
40 g unt
500 g Broccoli
700 g apa (eu data viitoare as pune mai putin cu 100 g)
30 g faina sau faina de orez
1 1/2 TL dado bimby
1 linguritza sare
un pic de piper
un pic de nuca muscata
50 g smanatana lichida
2 linguri Creme fraiche
1.
Se pune o ceapa in mixer si toaca 3 secunde / viteza 5 .
Se adauga apoi untul si se caleste 3 Min / 100° / viteza 2.
Se adauga apoi buchetzelele de broccoli cu coada si se maruntesc 3 secunde la viteza 5 .
Apoi se calesc 3 Min / 100° / la viteza 2 .
Dupa aceea punem apa,faina, , dado bimby, sarea, piperul si nuca muscata si le lasam toate sa fiarba
15 Min / 100° / viteza 4 .
La sfarsit se mixeaza totul 30 sec / viteza 7 .
Mai ramane numai smantana lichida si crem fraiche de adauga si se mai lasa totul inca
5 Min / 90° / viteza 1.
Intre timp am facut si niste crutoane de paine in ulei de masline. Am mai adaugat niste seminte de floarea soarelui si gata supa.
Dupa parerea este super buna!
Poate aveti si voi chef sa o incercati.
Imagini atasate
#224
Postat 15 December 2011 - 08:02 PM
ardeleanca, la 01 December 2011 - 05:20 PM, a spus:
Am realizat, din cartea de retete nemtzesti, crema de branza cu ridichi si kresse (nu stiu cum se traduce buruiana asta in romaneste). Va pun o poza luata de pe net sa v-o arat:
Reteta suna asa:
1 cutie de Kresse
cca. 50g ridichi
200g branza tip Philadelphia (eu am pus de la alta firma)
eventual 1 lingura smantana
1/4 linguritza sare
1/4 linguritza piper
Se taie kresse cu foarfeca si se pune in bolul robotului. Se adauga ridichiile si se mixeaza 5 secunde la viteza 5.
Se adauga restul ingredientelor si se mixeaza in continuare 10sec. la viteza 3.
Se orneaza cu kresse si se serveste.
Eu am mancat singura juma de bol deja. E sanatoasa si buna de pus la pachet copiilor.
Acum am vazut ca paine are o tenta roz...e de ridichiile pe care le-am taiat.
Am luat ridichi, cu ce as putea sa inlocuiesc "kresse"?
#230
Postat 16 December 2011 - 08:07 AM
Mamaliga am experimentat-o si eu acum 2 seri si iasa super faina.
Am facut si o tura de fursecuri de cacao. Cand apuc weekendul asta o sa o traduc.
#231
Postat 16 December 2011 - 12:14 PM
ardeleanca, la 16 December 2011 - 08:07 AM, a spus:
Mamaliga am experimentat-o si eu acum 2 seri si iasa super faina.
Am facut si o tura de fursecuri de cacao. Cand apuc weekendul asta o sa o traduc.
Ce fel de verdeturi, ca mie nu imi trece nimic prin cap care ar putea sa se combine bine .
#232
Postat 11 January 2012 - 09:31 AM
care evident se pot face cu orice alt robot prietena mea Barbara le-a facut cu prosciutto crudo, eu neavindu-l in casa am pus speck
Ingrediente
- 250 gr de naut fiert la cutie
- 100 gr speck
- 100 gr parmigiano ras
- 1 lingurita de ulei
- piper roz
Am amestecat mai intii parmigiano in Thermomix si l-am pus deoparte, apoi am taiat cu cutitul speck-ul, in Thermomix am amestecat nautul dupa care am adaugat parmigiano, speck, ulei si boabele de piper, am amestecat si facut bilutele, le-am servit cu rosii micute
#233
Postat 11 January 2012 - 12:47 PM
Mi-e dor de mamaliga pe care o facea bunica mea, o taia cu ata si mancam cu tochitura sau cu oua proaspete de la gaini, of of.
#234
Postat 11 January 2012 - 01:03 PM
#235
Postat 11 January 2012 - 01:10 PM
Eu am facut azi cu Thermo' un aluat de pizza (e la dospit va anuntz dupa cum a iesit) si un Ciambellone marmorato (care e inca in cuptor in acest moment) din cartea de retete in limba italiana.
#236
Postat 11 January 2012 - 01:24 PM
Adriana, la 11 January 2012 - 01:03 PM, a spus:
Exact! Aia imi place mie.
Zi-mi te rog, bilutele astea frumusele, le-ai mancat ca aperitiv?
#237
Postat 11 January 2012 - 01:31 PM
Sunt de tinut minte pentru la vara pentru ca n-au nevoie de copt, se maninca reci, pentru momentele cind e cald de nu poti aprinde aragazul
#239
Postat 19 January 2012 - 04:08 PM
Apoi fasole am avut de 2 feluri.
#240
Postat 19 January 2012 - 04:11 PM