Retete realizate cu ajutorul Thermomix-ului/Bimby
#261
Postat 09 August 2012 - 10:43 AM
Cum am ramas fara vegeta si cuptorul meu face figuri si nu am mai putut sa o fac pe cea uscata, am recurs la reteta asta.
Reteta(fetele din It o stiu) este:
200 gr telina(eu m pus 300)
2 morcovi(eu am pus 150 gr ,adica vreo 3 morcovi)
1 ceapa(eu am pus rosie)
1 dovlecel
1 rosie(eu n-am pus)
20 gr ciuperci(nu le-am pus)
1 catel usturoi(n-am pus)
frunze rosmarin,salvie,busuioc(la alegere)(eu am pus frunzele de la telina)
30 ml vin
200 gr sare grunjoasa
1 mana patrunjel(n-am pus)
1 lg ulei
parmesan(n-am pus)
Eu am optat sa scot anumite ingrediente pt a putea sa o folosesc la cat mai multe chestii.
Legumele se curata si taie bucatele se pun in bol , se macina 10 secunde la tr 7.Se adauga sarea, vinul, uleiul, verdeata se lasa 20 minute, treapta 2 optiunea varoma.
LA final se pune parmesanul(cine vrea) si se macina urcand viteza pana la 6, dupa care se omogenizeaza la treapta 10.Daca vreti mai omogenizat se pune pe treapta 2 optiunea varoma atata cat doriti.
Cum mie mi s-a parut ca e putin cam moale o parte am intins pe hartie de copt si am dat la cuptor.Se vede diferenta in borcane
#262
Postat 09 August 2012 - 10:52 AM
Mersi de idee
#263
Postat 09 August 2012 - 11:26 AM
#264
Postat 09 August 2012 - 12:38 PM
#265
Postat 10 September 2012 - 09:51 AM
petunie, la 09 August 2012 - 12:38 PM, a spus:
Diana, ar tb sa le macini si sa le fierbi sau sa le fierbi si apoi paseze.Nu vad de ce n-ar merge si fara Thermomix.De pastrat se pastreaza la frigider.
#266
Postat 10 September 2012 - 09:58 AM
Zacusca cu ciuperci
5 vinete (~1kg)
11 ardei capia rosii(1 kg)
4 cepe potrivite
6 ciuperci mari champignon(albe si maro)
400 ml ulei floarea soarelui
500 ml sos rosii
4 lingurite sare marina
Vinetele si ardeii i-am copt cu o seara inainte de a face zacusca.Ceapa a tocat-o mai grob, ciupercile le-am taiat feliute
Am pus in vasul Thermomix-ului ceapa si am mixat-o 5 secunde treapta 5, apoi am adaugat uleiul si am "calit-o" 3 minute, treapta 2 varianta Varoma, dupa care am adaugat ciupercile , lasand inca 5 minute, tot treapta 2-Varoma. Ardeii i-am taiaa fasii, vinetele le-am tocat putin.
si le-am adaugat peste ceapa cu ciuperci lasand 25 de minute la 100 de grade, treapta 1, selectand tasta sens invers al cutitelor. Cand s-au scurs 15 minute am adaugat si sosul de rosii si sarea. Rezultatul?O delicioasa zacusca ca la mama acasa.Plus ca am scapat de saritul pe pereti si statul in bucatarie langa cratite.In maxim 40 de minute zacusca mea a fost gata. Mie mi-au iesit 5 borcanele mici,defapt 6,dar unul s-a halit deja.Borcanele le-am sterilizat de data asta prin fierbere, am pus intr-o oala inalta un prosop si apoi borcanele, inclusiv capacele si am adaugat apa cat sa acopere borcanele.Le-am fiert ~ 10 minute apoi le-am scos pe un prosop uscat sa se scurga.Le-am sters si am adaugat zacusca fierbinte, am inchis etans capacele , gata sa mearga in camara langa celelalte bunatati.
#267
Postat 10 September 2012 - 11:05 AM
#268
Postat 18 October 2012 - 11:32 AM
500 gr rosii (eu am pus 800)
50 gr pasta rosii(eu n-am pus)
1 morcov(50g)(eu am pus 2)
1 tija telina cu tot cu frunze
1 ceapa(60g)
1 catel usturoi
1 lingurita zahar(brun)
50 g ulei masline
1 lingurita sare marina
1/2 lingurita piper macinat
3 foi busuioc
2 foi salvie
Toate legumele se taie pe jumatate si se pun in vas, se mixeaza 10 secunde la treapta5.Se adauga uleiul si restul ingredientelor si se fierbe 10 minute, 100 grade pe treapta 1.La final se mixeaza 30 de secunte pe treapta 6.
Super delicios.
#269
Postat 18 October 2012 - 12:04 PM
Tu deci ai pus rosiile intregi si cu pielita si cu seminte si apoi amestecind nu se simte nimica? Ca pe mine asta ma omoara, timpul pe care mi-l ia curatatul de pielita si seminte.
#270
Postat 18 October 2012 - 04:15 PM
Pielitele nu se simt,nici semintele,eu una nu le-am simtit.
#271
Postat 18 October 2012 - 04:36 PM
Ioana, la 18 October 2012 - 04:15 PM, a spus:
Asta ma intereseaza, oricum tre sa fac in mai multe reprize, incerc una si daca-mi place dupa cele 10 minute dupa care te-ai oprit tu eu pot muta in oala si mai fierb acolo impreuna ca sa mai scada si apoi sterilizez, economisesc oricum timpul. Simbata dupa-masa incerc
#272
Postat 20 October 2012 - 11:15 PM
#273
Postat 25 January 2013 - 11:44 PM
Eu am "aruncat" in el 2 piepti si 2 pulpe de pui de taran, 3 oua, 2 pumni de dovleac copt, un pic de morcov taiat fideluta, pesmet, sare, piper, marar. Dupa ce am amestecat am pus totul intr-o forma captusita cu hirtie de copt si am copt la cuptor la 180°C pentru mai bine de o ora cred, pina ce s-a simtit bine miros in casa si a facut crusta deasupra.
#274
Postat 25 February 2013 - 11:13 PM
Adriana, la 11 January 2012 - 09:31 AM, a spus:
Ingrediente
- 250 gr de naut fiert la cutie
- 100 gr speck
- 100 gr parmigiano ras
- 1 lingurita de ulei
- piper roz
Le-am refacut in seara asta, am inlocuit speck-ul cu "pancetta" taiata fisii si "prajita" in cuptor, am eliminat uleiul si n-am pus nici piperul roz.
Am amestecat mai intii parmigiano in Thermomix, apoi am adaugat pancetta si nautul, amestecat si facut bilutele.
#275
Postat 03 November 2013 - 02:15 AM
Ingrediente
2 vinete lungi
faina
o ceapa
30 gr ulei de masline
200 ml suc de rosii
Am taiata ceapa 5 secunde viteza 6. Am adaugat uleiul si copt 3 minute 100°C viteza 1. Am taiat cuburele vinetele, le-am trecut prin faina, adaugat in bocal si copt 15 minute 100°C viteza 1 antiorar
Am adaugat sosul de rosii si copt 30 minute 100°C viteza 1
#276
Postat 20 January 2014 - 12:21 AM
500 gr de fenel taiat bucati
250 gr acqua
100 gr lapte
1 lingura de amidon din porumb
1/2 lingurita de sare
20 gr unt
nucsoara
In timp ce robotul merge la viteza 3 se adauga bucatile de fenel. Se adauga apa, laptele si sarea si se coace 12 minute la 100° C viteza 1. Se adauga amidonul, untul si nucsoara si se coace 10 minute la 100°C viteza 3 si in cele din urma se mixeaza 1 minut la viteza 8.
#277
Postat 20 January 2014 - 12:23 AM
#278
Postat 13 November 2014 - 10:12 PM
Am mixat 2 bucati de praz si 20 de gr de rosii uscate cu un catel de usturoi 5 secunde viteza 7.
Am adaugat 20 de gr de ulei si am copt la 100° 3 min vel 1.
Am adaugat 500 de gr de varza si am taiat-o 10 secunde viteza 4.
Am adaugat si 300 de gr de cartofi taiati bucatele si 600 de ml de apa si un cub de supa dupa care am copt 40 de min 100° viteza 1.
Servita cu piine veche taiata cuburele.
#279
Postat 12 January 2015 - 04:51 PM
Am facut cum spuneam si la ce dulciuri am gatit azi, budinca de tapioca care apoi s-a transformat in soufflé.Eu am avut perle verzi de tapioca, dar la final nu s-au vazut f bine ca s-au topit propriu zis in procesul de fierbere.
Am mai facut deserturi cu tapioca,dar nu budinci.
1 l lapte
200 gr tapioca
25 gr unt nesarat
3 oua
125 gr zahar
Gem de portocale
Gemul il gasiti in postul 56 de la acest topic.
Tapioca se pune impreuna cu 300 ml lapte la inmuiat pentru o ora. apoi se adauga in vaul Thermomixului impreuna cu restul de lapte si untul.Se lasa la fiert 40 de minute la 90 de grade, treapta 3.
Acum mici specificatii, mie treapta 3 mi s-a parut prea tare asa ca am lasat la 2, iar data viitoare am sa micsorez timpul la 35 minute sau chiar 30.
Cand e gata se lasa cu capacul pus inca 10 minute
In cazul in care se ramane la stadiul de budinca zaharul se aduga impreuna cu laptele.
Ouale le-am separat, galbenusurile le-am batut usor cu furculia impreuna cu zaharul(eu am folosit muscovado) si coaja de portocale, apoi se adauga peste budinca de tapioca
Albusurile se bat spuma cu un strop de sare dupa care se adauga si ele peste budinca amestecata cu galbenusuri.
Se ung vase termorezistente cu putin unt apoi se adauga o lingura de gem(sau dupa gust) si turnam compozitia dar avand grija sa nu depaseasca jumatate din forma.
Se dau la cuptorul preincalzit la 180 grade si se lasa 20 minute sau pana vedeti ca au ajuns la baza vasului.(depinde acum si de cuptor).
Se servesc pudrate cu zahar pudra si coaja de portocala.
#280
Postat 12 January 2015 - 06:27 PM
Tapioca nu mai am dar daca mi-ai dat ideea asta excelenta o recumpar si fac budinca, mai am un pic de dulceata de cirese amare de la mama ca mi-a placut mult combinatia.