Retete realizate cu ajutorul Thermomix-ului/Bimby
#21
Postat 24 January 2010 - 11:48 AM
Dar de ce are asa culoarea?E din cauza malaiului ?
#22
Postat 24 January 2010 - 12:12 PM
Ioana a spus:
Dar de ce are asa culoarea?E din cauza malaiului ?
De ce, cum e culoarea? Am innegrit numai putin marginile pozei dar culoarea mie mi se pare normala, cum ziceam in reteta eu am folosit faina mai cu impuritati prin ea nu stiu cum sa-i zic, nu e fina.
Incep sa trimit.
#23
Postat 24 January 2010 - 09:12 PM
Am injumatatit si modificat reteta de aici
http://aniceecannella.blogspot.com/2008 ... panna.html
Ingrediente:
- 200 ml de smintina lichida
- 300 ml de lapte
- 2 oua
- 60 gr fecula de mais
- 150 gr zahar
Facuta in Thermomix, viteza 4, 7 minute, 90°.
Foarte buna, eu am marit intentionat cantitatea de fecula ca sa vad daca se poate folosi pentru torturi si se intareste foarte bine cind e rece, pentru gustul meu e numai putin prea dulce.
#24
Postat 06 February 2010 - 11:00 PM
Reteta prietenei mele Anna, un as in folosirea Thermomixului.
Nu stiu cum sa-i zic pentru ca e putin coapta, nu e cruda, sa-i zic coapta sau pasteurizata?
O sa vedeti de ce, se face in 4 minute si e excelenta.
Ingrediente:
30 de gr de otet (eu am folosit un otet francez aromatizat cu lamiie)
1 ou
200 ml ulei din seminte de struguri
o jumatate de lingurita de sare
Executare:
Se pun in bol otetul si sarea, fara masura din capac, se coace 5 minute, temperatura Varoma, viteza 1.
Se pune fluturele si se adauga oul intreg cu viteza 3.
Se varsa incet si neintrerupt uleiul (tot la viteza 3), operatie care dureaza 2 minute, apoi se mixeaza 10 secunde viteza 6.
#25
Postat 11 March 2010 - 09:33 PM
#26
Postat 11 March 2010 - 11:37 PM
#27
Postat 12 March 2010 - 12:13 AM
Ingrediente:
-4 mere mari
-3 Oua
150gr zahar
-130 Gr unt camerei la temperatura
-200 gr faina
-1 pliculet de drojdie uscată
-un praf de Sare
-scortisoara
zahar pudra
Se pune futurele in vas, se adauga ouale si zaharul, se programeaza 3 minute, temperatura 37 grade, viteza 3.Cand se opreste se adauga untul si se amesteca 35 secunde, viteza 2.Cand este amestecat bine se adauga faina, drojdia si sarea , 10 secunde, viteza 2 1/2.Se termina de amestecat usor cu espátula.
Merele se curata, se imparten in sferturi si se feliaza subtiri, fara sa se taie complet, mai mult crestare.
Intr-o forma demontabila, de 30 cm diametru se rastoarna compozitia si se aseaza merele.Se presara scortisoara.
Se introduce in preincalzit cuptorul, la 200 de grade, 45-50 CAM minute.Eu incerc cu o scobitoare daca e gata.Se pulverizeaza Zahar pudra.
Receta este din carta primita.Scortisoara am introdus-o eu.
#28
Postat 12 March 2010 - 09:48 AM
#29
Postat 16 March 2010 - 12:12 AM
Tort de mere
Ingrediente:
– 600 gr de mere intregi, 4 mere mijlocii
– o lamiie biologica
– 200 gr zahar
– 50 de gr de alune
– 3 oua
– 125 gr iaurt
– 70 gr unt
– 200 gr faina
– un pliculet de praf de copt pentru dulciuri
Curatati si taiati felii merele, puneti-le intr-un castron si stropiti-le cu sucul de la lamiie.
Varsati in bol zaharul, coaja de lamiie si alunele: 10 secunde viteza7.
Adaugati ouale, untul, faina si drojdia: 30 secunde viteza 5.
Varsati jumatate din compozitie in forma de tort, asezati jumatate din cantitatea de mere fara sa suprapuneti feliile, acoperiti cu compozitia ramasa si asezati restul de felii de mere.
Coaceti in cuptorul preaincalzit pentru o ora la 180°C.
si felia foarte buna
#30
Postat 06 April 2010 - 08:08 AM
Ingrediente:
200 gr de miez de nuca
1 catel de usturoi
1 lingura de seminte de pin
5 linguri de parmigiano reggiano ras
sare
apa fierbinte
Am pus totul in Thermomix, mai putin apa si am mixat 20 de secunde la viteza 10, apoi am adaugat un pic de apa fierbinte, am amestecat alte 10 secunde si am adaugat inca restul de apa si amestecat, in acel moment consistenza era perfecta si m-am oprit, cred ca am pus cam 200 de ml de apa.
Imagini atasate
#31
Postat 06 April 2010 - 10:51 AM
150 gr ciocolata
100 gr unt
200 gr zahar
120 gr iaurt
80 gr lapte
3 oua
230 gr faina
70 gr fecula, amidon, maizena
1 plic de praf de copt
o para
Se pune in bocal ciocolata bucatele, se macina 10 sec viteza 5-8
Se adauga untul, zaharul, iaurtul, laptele, ouale, se amesteca 40 sec viteza 4
Se adauga faina, fecula, se amesteca 1 min viteza 5
Se adauga praful de copt, se amesteca 10 sec. viteza 4
Se varsa jumatate din compozitie in tava
Se curata para, se taie felii care se pun peste stratul de compozitie
Se acopera cu compozitia ramasta
Se coace o ora la 180°C
In reteta erau 2 pere, eu am pus doar una si intr-adevar ar fi fost mai buna cu 2, singura problema e ca stratul de pere a alunecat dedesubt, dar in ciuda acestui fapt gustul este foarte bun
#32
Postat 25 April 2010 - 10:07 PM
Piine uscata, citeva secunde in Thermomix si se obtine pesmet
#33
Postat 01 May 2010 - 11:33 PM
#34
Postat 20 May 2010 - 09:52 PM
In vasul Varoma cel mare mazare
si in cel mic pirjolute facute din jumatate de chilogram de carne de vita,2 oua, sare, piper, patrunjel, pesmet si parmigiano
temperatura Varoma, 20 de minute, viteza 1
#35
Postat 20 May 2010 - 10:16 PM
500 ml lapte
2 oua
30 de gr de faina
100 gr de zahar
200 gr cioccolata alba
Am pus totul in cana, mai putin ciocolata, 7 min. 80° viteza 4, cind era gata am varsat-o peste ciocolata rupta bucatele. Nu s-a intarit asa ca am varsat-o peste capsuni
#36
Postat 20 May 2010 - 10:39 PM
Adriana, la 24 January 2010 - 09:12 PM, a spus:
Am injumatatit si modificat reteta de aici
<!-- m -->http://aniceecannella.blogspot.com/2008 ... panna.html<!-- m -->
Ingrediente:
- 200 ml de smintina lichida
- 300 ml de lapte
- 2 oua
- 60 gr fecula de mais- 150 gr zahar
Facuta in Thermomix, viteza 4, 7 minute, 90°.
Foarte buna, eu am marit intentionat cantitatea de fecula ca sa vad daca se poate folosi pentru torturi si se intareste foarte bine cind e rece, pentru gustul meu e numai putin prea dulce.
54_949d09b0949de9f6faea2601c37e0a8a
Nu ca as putea incerca asta, caci imi lipseste ingredientul principal adica bijuteria ta de masina insa ca sa pot dormi la noapte nu imi spui si mie ce e fecula asta? Adica daca nu se numeste si altfel macar ce e, cu ce se mananca. Ma mai cultiv si eu.
Merci.
Va invidiez sincer pentru scule.
si
#37
Postat 20 May 2010 - 10:43 PM
gloxinia, la 20 May 2010 - 10:39 PM, a spus:
Merci.
Va invidiez sincer pentru scule.
Pana vine Adriana, ma bag io pe fir (sper sa nu se supere).
FECÚLĂ s.f. Amidon extras din turberculii de cartofi, din rădăcinile de manioc etc., folosit în alimentaţie. (sursa - dex)
#38
Postat 20 May 2010 - 10:44 PM
gloxinia, la 20 May 2010 - 10:39 PM, a spus:
Merci.
Ba poti sa o faci linistita asa cum faci orice crema de vanilie.
Fecula cred ca e amidonul de porumb.
#39
Postat 21 May 2010 - 06:41 AM
Acum mai vin eu cu o intrebare care sper ca nu suna aiurea. Adriana, ai inceput sa postezi retete insa nu si masina.
Poti te rog sa o descrii putin? Adica pentru noi cele care habar nu avem ca exista asa ceva? Cine stie pe unde ne-or purta calcaiele si sa zicem ca as avea posibilitate sa achizitionez una, habar nu as avea la ce e buna.
Parca ar fi un blender. Sa inteleg ca si coace? Sau frige?
Oho, am vazut cat costa. Vorba lui Kiken de nu castig la Loto (cum sa castig daca nu joc? )a trece muuult pana sa visez macar la el
Pupici.
Vba lui Dragos: ma apuc sa tai ceapa ca Jamie.
si
#40
Postat 21 May 2010 - 07:44 AM
Foxyy, la 20 May 2010 - 10:43 PM, a spus:
FECÚLĂ s.f. Amidon extras din turberculii de cartofi, din rădăcinile de manioc etc., folosit în alimentaţie. (sursa - dex)
Cum sa ma supar, mersi, iarta-ma dar aseara n-am vazut mesajul tau, postam in acelasi timp
gloxinia, la 21 May 2010 - 06:41 AM, a spus:
Poti te rog sa o descrii putin? Adica pentru noi cele care habar nu avem ca exista asa ceva?
Parca ar fi un blender. Sa inteleg ca si coace? Sau frige?
In primul mesaj l-am aratat, sunt persoane care il vind acum si in Romania deci asta nu e o problema.
Pretul e foarte mare (si oricum e acelasi peste tot) dar eu il vroiam, am facut rate pe care le platesc pentru un an de zile, altfel n-as fi indraznit sa il cumpar in momentul asta.
In primul rind e un blender, are un motor puternic si lame la fel, e singurul robot vazut de mine (si am incercat 3 inaintea lui) care face crema de ciocolata (cunoscuta ca Nutella) asa cum trebuie adica o pasta omogena.
In citeva secunde face praf 300 de grame de parmigiano, la fel nuci, piine uscata, incusiv faina din 100 de gr de griu, operatia asta i-am dat-o sa o faca celei care mi l-a vindut ca mie mi-a fost frica
Apoi coace si in timp ce coace amesteca, deci poate face tot felul de creme, budinci si altele la care trebuie sa stai sa invirti non stop.
Pe linga faptul ca virgula coace in cana exista posibilitatea de a mari temperatura (pe care o poti controla tu mereu, de la 37°C pina la ceva mai sus de 100°C - asta pentru fiert pe abur) si coace in acelasi timp si in 2 platouri sa le zic care se pun deasupra canii, plus intr-un cosulet care sta in cana.
Deci, de exemplu, la ce am facut eu aseara, adica crema de legume in cana, pirjolute si mazare la abur as mai fi putut coace tot la abur si niste orez.
In tot timpul asta tu te duci sa-ti faci un dus sau sa te joci cu copiii, el cind a terminat te "cheama" adica se opreste si incepe sa tiuie, ca sa te duci sa il deschizi. A invatat si Marco sa-l foloseasca.
Mai face si aluat dar o cantitate mica, cred nu mai mult de 500 de gr de faina, face si torturi, bate spuma si albusuri sau frisca dar la operatia asta eu nu ma bag pentru ca il am pe Ken care face perfect lucrurile astea.
Nu frige pentru ca nu porneste daca nu e inchis bine capacul, ori in conditiile astea nu se poate frige.
Cum zic cele care il vind, se spala singur (normal ca ele zic orice ca sa il vinda) dar la sfirsit, dupa ce am terminat de-l folosit, acopar lamele cu apa, pun un strop de detergent si il aprind la viteza minima 5 minute la temperatura 50°C, cind a terminat il invirt la viteza maxima, cana e perfect curata, o clatesc un pic si am terminat. Se pune integral in masina de spalat dar eu cana inca n-am indraznit sa o pun, restul da, mai putin garnitura de la capac.
Pina sa ma decid ca il vreau au trecut multi ani, l-am studiat bine pentru ca la inceput eram foarte sceptica, si scepticismul asta vine de la sine fiecaruia cind aude cit costa, apoi m-am dus la demonstratii, apoi m-am tot uitat la o prietena care il are si il foloseste non stop si incet incet am inceput sa-l cunosc, apreciez si doresc