Azi pe fuga chitita sa duc la niste amici niste chox-uri am pus iarasi Thermomixul in functiune
Aluat chox-uri
250 ml apa
100 gr unt moale in bucati
200 gr faina
1/2 pachet praf de copt
4 oua
sare
Apa, untul si sarea se pun pe treapta 1, 100 gr pt 4 minute.Faiana si praful de copt se adaufa si se amesteca 1 1/2 minute , treapta 4 si se lasa 15 min sa se raceasca(eu mai putin, am verificat cu mana).Oole se pun unul cate unul prin orificiu in timp ce Th functioneaza pe treapta 5.Dupa ce sunt toate oole puse se lasa 1 minut pe treapta 5.
Mai departe operatiunea se stie cu coptul
Eu am facut o parte cu frica si visine, o alta cu crema tot facuta la Thermomix si anume
Crema de vanilie cu quark
400 ml lapte
60 gr zahar
1 pachet budinca de vanilie
250 quark
Laptele, zaharut si budinca se pun in vas si se fierbe la 100 gr, trapta 1 pt 6 minute.Dupa fara capac se lasa sa mearga inca 10 min treapta 1, ca sa se raceasca.La final se adauga quark-ul si se amesteca 10 secunde treapta 1.
Din pacate nu am poze pas cu pas, sau in vas fiinca le-am facut cu gandul sa le iau cu mine si eram dimineata pe fuga.In final le-am lasat acasa fiinca nu am vasa care sa mentina la rece dulciurile(dar las ca mi-am comandat
) si cum aveam de mers vreo 70 km am renunta si au ramas acasa.
Dar poze le-am facut, sunt foarte bune, desi sincer in afara de crema aluatul tot normal pe foc l-as face