Forum Culinar: Retete realizate cu ajutorul Thermomix-ului/Bimby - Forum Culinar

Salt la continut

  • 17 Pagini +
  • « Prima
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
  • 6
  • Ultima »
  • Nu puteti crea un topic nou
  • Nu puteti replica pe acest topic

Retete realizate cu ajutorul Thermomix-ului/Bimby

#61 Useril este offline   Adriana 

  • Bucătăreasă cu sucitor
  • Grup: Moderators
  • Postari: 14,250
  • Inregistrat: 21-November 09
  • LocationTo, Piemonte, IT

Postat 30 June 2010 - 10:51 AM

Vezi postareaIoana, la 30 June 2010 - 10:44 AM, a spus:

Thermomixul asta e boala curata dar si un prieten bun la casa omului.Vrei marmelada, o ai in max o ora :angryfire:)

Frumos spus :love7:
Eu acum orice crema o adaptez ca sa o faca el ca doar de asta l-am cumparat =)) Ingredientele le pun ca in reteta pe care tre sa o fac si apoi il pornesc ca si cum as face crema din cartea lui.
Si eu incerc sa il pun la treaba ori de cite ori am nevoie, n-am terminat de-l platit dar trebuie amortizat =))

#62 Useril este offline   Ioana 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 3,592
  • Inregistrat: 22-December 09

Postat 03 July 2010 - 09:23 PM

Am mai comis ieri o marmelada de capsuni

1 kg de capsuni nu foarte mari
500 gr zahar special pt dulceturile de capsuni
1 plicultet sare lamaie
zeama de la jumatate de lamaie

IN mare procedeul este la fel ca la cea de ananas, doar ca zeama de lamaie am pus-o peste sarea de lamaie si am lasat sa fiarba 20 de minute.Un deliciu

Imagine atasata: monthly_07_2010/post-479-127818498836.jpg

Imagine atasata: monthly_07_2010/post-479-127818500851.jpg
"Fine art is that in which the hand, the head, and the heart of men toghether"

Acasa la mine

#63 Useril este offline   Ioana 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 3,592
  • Inregistrat: 22-December 09

Postat 03 July 2010 - 09:37 PM

Azi pe fuga chitita sa duc la niste amici niste chox-uri am pus iarasi Thermomixul in functiune

Aluat chox-uri

250 ml apa
100 gr unt moale in bucati
200 gr faina
1/2 pachet praf de copt
4 oua
sare

Apa, untul si sarea se pun pe treapta 1, 100 gr pt 4 minute.Faiana si praful de copt se adaufa si se amesteca 1 1/2 minute , treapta 4 si se lasa 15 min sa se raceasca(eu mai putin, am verificat cu mana).Oole se pun unul cate unul prin orificiu in timp ce Th functioneaza pe treapta 5.Dupa ce sunt toate oole puse se lasa 1 minut pe treapta 5.

Mai departe operatiunea se stie cu coptul :beer2:

Eu am facut o parte cu frica si visine, o alta cu crema tot facuta la Thermomix si anume

Crema de vanilie cu quark

400 ml lapte
60 gr zahar
1 pachet budinca de vanilie
250 quark

Laptele, zaharut si budinca se pun in vas si se fierbe la 100 gr, trapta 1 pt 6 minute.Dupa fara capac se lasa sa mearga inca 10 min treapta 1, ca sa se raceasca.La final se adauga quark-ul si se amesteca 10 secunde treapta 1.

Din pacate nu am poze pas cu pas, sau in vas fiinca le-am facut cu gandul sa le iau cu mine si eram dimineata pe fuga.In final le-am lasat acasa fiinca nu am vasa care sa mentina la rece dulciurile(dar las ca mi-am comandat :)) si cum aveam de mers vreo 70 km am renunta si au ramas acasa.
Dar poze le-am facut, sunt foarte bune, desi sincer in afara de crema aluatul tot normal pe foc l-as face :)

Imagine atasata: monthly_07_2010/post-479-127818580821.jpg

Imagine atasata: monthly_07_2010/post-479-127818582393.jpg
"Fine art is that in which the hand, the head, and the heart of men toghether"

Acasa la mine

#64 Useril este offline   Adriana 

  • Bucătăreasă cu sucitor
  • Grup: Moderators
  • Postari: 14,250
  • Inregistrat: 21-November 09
  • LocationTo, Piemonte, IT

Postat 03 July 2010 - 11:18 PM

Imi place totul :D

#65 Useril este offline   Ioana 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 3,592
  • Inregistrat: 22-December 09

Postat 04 July 2010 - 04:08 PM

Azi am incercat sa fac risotto , totul relativ ok.Numai ca atunci cand l-am terminat mi s-a parut ca e putin cam fiert,parca prea terci,dar uitandu-ma pe reteta acum cand am vrut sa o scriu banuiesc care este greseala facuta de mine si de aici aspectul.De bun a fost bu ce sa zic,numai ca deh nu arata ca risotto cel adevarat.De folosit am folosit orez special(adus din italia :headbang:)

Risotto:

100 gr parmigiano
1 ceapa
35 gr ulei masline
250 orez pt risotto
150 gr vin alb sec
700 gr supa de legume fierbinte
20 gr unt

Parmigiano se mixeaza 10 secunte treapta 10(cam naspa cu zgomotul, mai ales ca e duminica si deh nemtii tin la orele lor de liniste).Se pune dupa ce l-am "ras" intr-un vas si se clateste recipientul.Ceapa se pune si mixeaza 3 secunde la treapta 5.Se aduga uleiul si se fierbe 3 minute, 100 grade la treapta 1.
Se adauga orezul si se fierbe 3 minute, 100 gr, in sens invers(de aici e pornit greseala mea,fiinca nu m-am mai uitat in carte si partea cu sens invers am omiso), treapta 1.Se aduga vinul si amestecam 5 secunde in sens invers, treapta 2.
Se aduga si supa de legume si fierbem pt 22 minute , 100 grade in sens invers, treapta (cea cu semnul ca un titrez) fara capacel.
Untul si 20 de gr de parmigiano se aduga la final.Restul parmigianului se foloseste peste/eu am pus doar inauntu, nu l-am folosit tot.

Imagine atasata: monthly_07_2010/post-479-127825248679.jpg
"Fine art is that in which the hand, the head, and the heart of men toghether"

Acasa la mine

#66 Useril este offline   Adriana 

  • Bucătăreasă cu sucitor
  • Grup: Moderators
  • Postari: 14,250
  • Inregistrat: 21-November 09
  • LocationTo, Piemonte, IT

Postat 04 July 2010 - 07:02 PM

Si eu am incercat o singura data si tot orez fiert a iesit, si asta nu din cauza amestecatului invers ci a faptului ca nu e prevazuta prajirea orezului. Cind o sa mai am chef de incercari o sa prajesc un pic orezul la inceput, apoi soffritto si restul, sa vedem cum va fi. Eu iubesc prea mult risotto-ul ca sa il fac fiert in Thermomix :headbang:

Eu azi am facut o prajitura cu foarte multe mere si tot mi-au mai ramas asa ca am facut marmelada, am pus sucul de la o lamiie, 600 de gr de mere si 200 de gr de zahar, am amestecat totul pe viteza 7 si apoi copt temperatura varoma 30 de minute viteza 1. E buna, eu am facut-o ca experiment si am pus-o in frigider sa o terminam in scurt timp. Oricum mi-a placut experimentul.
Imagine atasata: monthly_07_2010/post-4-127826288524.jpg

#67 Useril este offline   Ioana 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 3,592
  • Inregistrat: 22-December 09

Postat 04 July 2010 - 08:25 PM

Adriana, bine ca mi-ai spus de faza cu risotto.Am sa incerc si eu asa.Fiinca parca n-as renunta sa fac in Thermomix, nu de alta, da ma omoara statul langa el sa amestec tot timpul.Asa il prjesc si eu putin inainte si cand e de lasat la fiert il transloc .

Arata bine marmelada.Si eu am facut cate 2-3 borcanele taman ca sa mancam mai repede.Chiar din marmelada de capsuni am dus ieri un borcan la amicii la care am fost in vizita.
"Fine art is that in which the hand, the head, and the heart of men toghether"

Acasa la mine

#68 Useril este offline   Luminis 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: brown
  • Postari: 652
  • Inregistrat: 09-February 10
  • LocationBraila

Postat 04 July 2010 - 09:15 PM

Eu nu mai intru pe topicul asta ca de fiecare data imi ploua in gura... si n-am thermomix din asta... si retetele sunt neconforme cu dieta mea...

#69 Useril este offline   Adriana 

  • Bucătăreasă cu sucitor
  • Grup: Moderators
  • Postari: 14,250
  • Inregistrat: 21-November 09
  • LocationTo, Piemonte, IT

Postat 04 July 2010 - 10:21 PM

Luminis :floare: orice se face in minunea asta se poate face in mod normal in alt robot sau in craticioara pe aragaz :P

Ioana, eu cel mai des risotto-ul il fac in wok-ul cel de fonta asa amestec din cind in cind in el, intre timp imi pregatesc ingredientele pe care le adaug pe parcurs, pun masa, pregatesc aperitivele :D

#70 Useril este offline   Adriana 

  • Bucătăreasă cu sucitor
  • Grup: Moderators
  • Postari: 14,250
  • Inregistrat: 21-November 09
  • LocationTo, Piemonte, IT

Postat 08 July 2010 - 09:24 AM

Ieri am facut alte paste care au iesit surprinzator de bune, tre sa mai fac o incercare, sa le fac cum le-am mincat la un curs anul trecut si mi-au placut mult.
Penne cu ardei si speck
Am amestecat 10 secunde, viteza 4 un ardei rosu si citeva frunze de busuioc si l-am pus deoparte.
Am copt la 100°C, viteza 4, 2 minute o ceapa cu putin ulei.
Am adaugat citeva felii de speck bucati si un ardei galben, am copt 2 min 100° viteza lingura, sens invers.
Am adaugat un litru de apa, o jumatate de lingurita de sare grunjoasa (data viitoare trebuie sa pun un pic mai multa sare) si am copt 7 min Varoma viteza 1.
Apoi am adaugat prin gaura din mijlocul capacului jumatate de chilogram de penne, ardeiul rosu cu busuiocul si am copt 15 minute 100°C viteza lingura sens invers (timpul de coacere al pastei difera de la una la alta si e indicativ, trebuie sa se porneasca mereu de la mai putin si daca e nevoie sa se continue, eu am inceput cu 10 minute apoi am mai lasat alte 5)
Cind deschizi capacul sosul e tare lichid, pe masura ce se raceste devine o crema, totusi eu as reduce un picut apa, inca tre sa mai fac probe la capitolul asta.
Imagine atasata: monthly_07_2010/post-4-12785738751.jpg

#71 Useril este offline   Adriana 

  • Bucătăreasă cu sucitor
  • Grup: Moderators
  • Postari: 14,250
  • Inregistrat: 21-November 09
  • LocationTo, Piemonte, IT

Postat 11 July 2010 - 10:41 PM

Azi am facut prajitura pentru micul dejun si a iesit foarte bine.
Reteta provine de aici
http://lacuocachecop...-e-nutella.html
Tort cu faina de cocos si nutella
150 gr faina de cocos
150 gr faina
180 gr zahar
3 oua
100 gr unt moale
200 gr lapte
1 plic praf de copt
Nutella pentru decorat
Se pune in cana zaharul si se amesteca 10 sec. viteza 9. Se adauga toate celelalte ingrediente mai putin praful de copt si se amesteca 20 sec. viteza 6. Se adauga praful de copt: 10 sec. viteza 6. Se varsa compozitia intr-o forma de tort nu foarte inalta si se coace la 160° pentru 20 min si la 180° pentru circa 15 min.
Imagine atasata: monthly_07_2010/post-4-127888075261.jpg
Se lasa putin la racit, se pune pe gratar si deasupra se intinde putina nutella.
Imagine atasata: monthly_07_2010/post-4-127888079109.jpg
Desi nu prea sunt fan cocco mi-a placut.
Imagine atasata: monthly_07_2010/post-4-127888090945.jpg

#72 Useril este offline   Foxyy 

  • Moderator
  • Grup: Moderators
  • Postari: 14,143
  • Inregistrat: 24-November 09
  • Location: H P

Postat 11 July 2010 - 10:45 PM

Vezi postareaAdriana, la 11 July 2010 - 10:41 PM, a spus:

Azi am facut prajitura pentru micul dejun si a iesit foarte bine.


Eu am ura la tine ca ai Thermomix si faci numa' bunataturi!! Si ma faci sa salivez la greu p-aci!!! :blush:
Da' las' ca cresc io mare si, candva, cumva, mi-oi lua si io masinarie de aia! ;)

#73 Useril este offline   Adriana 

  • Bucătăreasă cu sucitor
  • Grup: Moderators
  • Postari: 14,250
  • Inregistrat: 21-November 09
  • LocationTo, Piemonte, IT

Postat 11 July 2010 - 10:57 PM

Vezi postareaFoxyy, la 11 July 2010 - 10:45 PM, a spus:

Da' las' ca cresc io mare si, candva, cumva, mi-oi lua si io masinarie de aia! ;)

Trebuie numai sa ai rabdare si sa cresti mare :blush:

#74 Useril este offline   Foxyy 

  • Moderator
  • Grup: Moderators
  • Postari: 14,143
  • Inregistrat: 24-November 09
  • Location: H P

Postat 11 July 2010 - 11:01 PM

Vezi postareaAdriana, la 11 July 2010 - 10:57 PM, a spus:

Vezi postareaFoxyy, la 11 July 2010 - 10:45 PM, a spus:

Da' las' ca cresc io mare si, candva, cumva, mi-oi lua si io masinarie de aia! :D

Trebuie numai sa ai rabdare si sa cresti mare :D


Astept, astept! Numa' ca trece cam greu timpu' asta! :lol:

#75 Useril este offline   Ioana 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 3,592
  • Inregistrat: 22-December 09

Postat 11 July 2010 - 11:21 PM

Adriana, arata bine pastele facute asa, sa incerc si eu.

Imi place consistenta blatului.Nu ma omor eu cu cremele cu cioco,da arata ok.

Foxule, rabdare, rabdare ca vine si vremea ta. :lol:
"Fine art is that in which the hand, the head, and the heart of men toghether"

Acasa la mine

#76 Useril este offline   Adriana 

  • Bucătăreasă cu sucitor
  • Grup: Moderators
  • Postari: 14,250
  • Inregistrat: 21-November 09
  • LocationTo, Piemonte, IT

Postat 11 July 2010 - 11:32 PM

Initial n-am vrut sa-i pun nutella deasupra, apoi i-am pus doar putina de tot si nu sta rau.

La paste trebuie numai sa nu te sperii cind il deschizi, pare ca a ramas lichid si pentru paste asta e lucrul cel mai urit, dar apoi pe masura ce se racesc dispare. Stai pe aproape daca te intereseaza ca eu inca mai am retete pe care vreau sa le incerc, tre sa fac paste acum seara ca sa le incalzesc la prinz pentru mine si Marco asa ca mai experimentez si ce iese bine scriu aici :lol:

#77 Useril este offline   Adriana 

  • Bucătăreasă cu sucitor
  • Grup: Moderators
  • Postari: 14,250
  • Inregistrat: 21-November 09
  • LocationTo, Piemonte, IT

Postat 16 July 2010 - 11:16 PM

Ieri am primit un pic de pastai care pentru garnitura pentru 3 persoane nu-mi ajungeau asa ca am zis sa-mi fac ciorbica mea preferata de vara. Si mi-am zis ia hai sa o incerc in Thermomix.
Asa ca am dezpielitat cu noul meu peeler (grazie Maya :angryfire: )6 rosii, le-am curatat de seminte si le-am mixat.
Le-am pus deoparte si am pus in cana un pic de ulei, o jumatate de ceapa mijlocie si 2 morcovi mici bucati, am amestecat 10 secunde viteza 7
Imagine postata
Am fiert 3 minute la 100° viteza 2, am pus fluturele si pastaile taiate bucati, am acoperit cu apa si dizolvat o lingurita de cub vegetal facut in Thermomix, am fiert 15 minute la 100°C viteza 1 si apoi am adaugat rosiile si fiert alte 5 minute
Imagine postata
in farfurie mi-am pus un pic de leustean
Imagine postata
foarte rapida si buna, cel putin mie imi place mult
Imagine postata

#78 Useril este offline   Cristina 

  • Regina Lamâilor
  • PipPipPipPip
  • Grup: Crimson
  • Postari: 907
  • Inregistrat: 25-November 09
  • LocationDown Under

Postat 17 July 2010 - 12:44 AM

Adriana tot ce ai preparat cu Thermomix-ul a iesit super :angryfire: dar vreau sa spun ca marmelada de mere m-a terminat - imi aminteste de marmeladala calup care se vindea de mult pe la alimentare in Romania :drool:

#79 Useril este offline   Adriana 

  • Bucătăreasă cu sucitor
  • Grup: Moderators
  • Postari: 14,250
  • Inregistrat: 21-November 09
  • LocationTo, Piemonte, IT

Postat 18 July 2010 - 10:15 AM

Sper ca e o amintire placuta B)
Dar era si de mere marmelada aceea? Io mi-o aminteam numai de prune, cred.

#80 Useril este offline   Ioana 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 3,592
  • Inregistrat: 22-December 09

Postat 18 July 2010 - 10:31 AM

Adriana,arata asa de bine ciorbica, din pacate n-am pastai ca as fi facut si eu.Defapt la mom asta as face orice ciorbica ca avem 15 gr afara.
"Fine art is that in which the hand, the head, and the heart of men toghether"

Acasa la mine

Arata acest topic


  • 17 Pagini +
  • « Prima
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
  • 6
  • Ultima »
  • Nu puteti crea un topic nou
  • Nu puteti replica pe acest topic

1 useri citesc topicul
0 membri, 1 vizitatori, 0 utilizatori anonimi