Forum Culinar: Retete realizate cu ajutorul Thermomix-ului/Bimby - Forum Culinar

Salt la continut

  • 17 Pagini +
  • « Prima
  • 7
  • 8
  • 9
  • 10
  • 11
  • Ultima »
  • Nu puteti crea un topic nou
  • Nu puteti replica pe acest topic

Retete realizate cu ajutorul Thermomix-ului/Bimby

#161 Useril este offline   any_annette 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 7,992
  • Inregistrat: 23-November 09

Postat 16 April 2011 - 01:56 PM

Am facut crema bimby, cu ciocolata, am pus o foaie de pasta brisee in tava cu tot cu hartia de copt, am intins deasupra crema, am bagat la cuptor la 200 grade, 25 de minute.
Delicios la micul dejun!

Imagine atasata: monthly_04_2011/post-13-13029549306827.jpg

Imagine atasata: monthly_04_2011/post-13-13029549544287.jpg

#162 Useril este offline   any_annette 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 7,992
  • Inregistrat: 23-November 09

Postat 17 April 2011 - 08:47 PM

Am pus pe pagina anterioara reteta la pesto-ul cu rosii.
Te rog frumos Adriana daca vrei, s-o pui in index la pagina 1, sa fie mai usor de gasit in caz ca intereseaza pe cineva. Multumesc :) .
E o reteta care zic eu, merita :) .

#163 Useril este offline   Adriana 

  • Bucătăreasă cu sucitor
  • Grup: Moderators
  • Postari: 14,246
  • Inregistrat: 21-November 09
  • LocationTo, Piemonte, IT

Postat 17 April 2011 - 09:35 PM

Ok, tre sa actualizez tot indexul acela pentru ca mi se pare ca nu mai functioneaza linkurile si pun si retetele tale :)

#164 Useril este offline   any_annette 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 7,992
  • Inregistrat: 23-November 09

Postat 17 April 2011 - 09:37 PM

Vezi postareaAdriana, la 17 April 2011 - 09:35 PM, a spus:

Ok, tre sa actualizez tot indexul acela pentru ca mi se pare ca nu mai functioneaza linkurile si pun si retetele tale :)


Multumesc frumos :) , o sa-l fac si pe celalalt si o sa pun poze, da' de-acuma dupa Pasti!

#165 Useril este offline   any_annette 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 7,992
  • Inregistrat: 23-November 09

Postat 27 April 2011 - 11:40 PM

Pentru crema de vanilie am facut reteta din carte, dar din 4 galbenusuri.
Am adaugat toate ingredientele in bocal si am pus si 100 de gr de fistic macinat fin.
Eu l-am cumparat gata macinat, insa nu era chiar fin, asa ca l-am mai invartit de cateva ori in termomix.

Din pacate zahar am pus cat pentru 5 oua si mi-a iesit crema fooooarte dulce.
Nu faceti ca mine :) ..... am baut la apaaaa!!!

Imagine atasata: monthly_04_2011/post-13-1303940405279.jpg

#166 Useril este offline   Adriana 

  • Bucătăreasă cu sucitor
  • Grup: Moderators
  • Postari: 14,246
  • Inregistrat: 21-November 09
  • LocationTo, Piemonte, IT

Postat 28 April 2011 - 07:38 AM

Se retine, mersi :)

#167 Useril este offline   Adriana 

  • Bucătăreasă cu sucitor
  • Grup: Moderators
  • Postari: 14,246
  • Inregistrat: 21-November 09
  • LocationTo, Piemonte, IT

Postat 29 April 2011 - 10:25 PM

Crema de ciuperci
Ideea lui any de aici
http://artaculinara....ma-de-ciuperci/
eu aveam o punga de ciuperci mixte congelate de 600 de gr.
Am taiat o ceapa si am prajit-o in Thermomix, 3 min, 100°C, viteza 1.
Apoi am adaugat ciupercile congelate si un pahar de apa si am pus sa fiarba 15 min, 100°C, viteza 2.
Apoi am deschis si am controlat, adaugat un pahar de sos lasat de cartofii pe care ii gateam a parte intr-o tigaie, sare, piper si un cub mic de unt cu aroma de usturoi si verdeata. Am mai lasat alte 15 minute la fiert dupa care am amestecat 40 de sec, viteza 8.
Servita cu crutoane de piine uscata prajita in ulei. Excelent de buna :-*
Imagine atasata: monthly_04_2011/post-4-13041087224527.jpg

#168 Useril este offline   any_annette 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 7,992
  • Inregistrat: 23-November 09

Postat 29 April 2011 - 11:49 PM

Vezi postareaAdriana, la 29 April 2011 - 10:25 PM, a spus:

Crema de ciuperci
Ideea lui any de aici
http://artaculinara....ma-de-ciuperci/
eu aveam o punga de ciuperci mixte congelate de 600 de gr.
Am taiat o ceapa si am prajit-o in Thermomix, 3 min, 100°C, viteza 1.
Apoi am adaugat ciupercile congelate si un pahar de apa si am pus sa fiarba 15 min, 100°C, viteza 2.
Apoi am deschis si am controlat, adaugat un pahar de sos lasat de cartofii pe care ii gateam a parte intr-o tigaie, sare, piper si un cub mic de unt cu aroma de usturoi si verdeata. Am mai lasat alte 15 minute la fiert dupa care am amestecat 40 de sec, viteza 8.
Servita cu crutoane de piine uscata prajita in ulei. Excelent de buna :(



Data viitoare o fac cu Termomixul, macar asa nu mai murdaresc tigaia :-* !
Eu ciuperci de astea am tot timpul in congelator, ma salveaza cand n-am garnitura la carne (salata sau altceva) .
Nu mai mancasem niciodata crema de ciuperci, pana anul trecut pe nava cu "Costa C.", mi-a placut enorm de mult si am zis ca trebuie neaparat s-o fac.
I-a venit randul abia acum.

#169 Useril este offline   any_annette 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 7,992
  • Inregistrat: 23-November 09

Postat 29 April 2011 - 11:50 PM

Ce fain arata si crutoanele, eu le fac in tigaie cu putin unt si la urma cand sunt gata adaug putin parmigiano peste ele, delicioase!

#170 Useril este offline   Adriana 

  • Bucătăreasă cu sucitor
  • Grup: Moderators
  • Postari: 14,246
  • Inregistrat: 21-November 09
  • LocationTo, Piemonte, IT

Postat 29 April 2011 - 11:53 PM

Si eu initial vroiam sa le fac in unt dar era tirziu si am optat pentru ulei ca era mai rapid, le-am prajit in timp ce puneam masa, asa ca din cind in cind ma duceam sa le amestec, unele s-au prajit tare altele mai putin.
Stefano si-a pus parmigiano peste, in farfurie, eu am preferat natur :-*

#171 Useril este offline   any_annette 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 7,992
  • Inregistrat: 23-November 09

Postat 29 April 2011 - 11:55 PM

Vezi postareaAdriana, la 29 April 2011 - 11:53 PM, a spus:

Si eu initial vroiam sa le fac in unt dar era tirziu si am optat pentru ulei ca era mai rapid, le-am prajit in timp ce puneam masa, asa ca din cind in cind ma duceam sa le amestec, unele s-au prajit tare altele mai putin.
Stefano si-a pus parmigiano peste, in farfurie, eu am preferat natur :(


Neaparat iau iar ciuperci saptamana viitoare :-* !

#172 Useril este offline   Adriana 

  • Bucătăreasă cu sucitor
  • Grup: Moderators
  • Postari: 14,246
  • Inregistrat: 21-November 09
  • LocationTo, Piemonte, IT

Postat 30 April 2011 - 10:22 PM

Am dat in boala cremelor.
In seara asta de sparanghel alb si cartofi.
Aveam sparanghel deja fiert, in rest am procedat ca la precedenta, ceapa prajita, sparanghel fiert, cartof cuburele si apa cit sa le cuprinda, 18 minute la 100°C, dupa care am controlat sa vad daca erau fierti cartofii si cum erau fierti am adaugat cuburelul de unt si amestecat, foarte buna si asta
In curind cea de mazare :floare:
Imagine atasata: monthly_04_2011/post-4-13041949215389.jpg

#173 Useril este offline   any_annette 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 7,992
  • Inregistrat: 23-November 09

Postat 30 April 2011 - 10:24 PM

Asta m-ar atrage si pe mine :floare: !

#174 Useril este offline   Adriana 

  • Bucătăreasă cu sucitor
  • Grup: Moderators
  • Postari: 14,246
  • Inregistrat: 21-November 09
  • LocationTo, Piemonte, IT

Postat 30 April 2011 - 10:35 PM

Mie mi-a venit ideea uitindu-ma la sparanghelul pe care il aveam in frigider amintindu-mi cit de simplu a fost sa o fac pe cea de aseara :floare:
Iar pentru cea de mazare e reteta in carte :hug:

#175 Useril este offline   any_annette 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 7,992
  • Inregistrat: 23-November 09

Postat 30 April 2011 - 10:37 PM

Vezi postareaAdriana, la 30 April 2011 - 10:35 PM, a spus:

Mie mi-a venit ideea uitindu-ma la sparanghelul pe care il aveam in frigider amintindu-mi cit de simplu a fost sa o fac pe cea de aseara :hug:
Iar pentru cea de mazare e reteta in carte ;)



Ia sa ma duc eu sa iau cartea la rasfoit :floare: !

#176 Useril este offline   Adriana 

  • Bucătăreasă cu sucitor
  • Grup: Moderators
  • Postari: 14,246
  • Inregistrat: 21-November 09
  • LocationTo, Piemonte, IT

Postat 06 May 2011 - 08:37 AM

Crema di pecorino
Aseara am refacut o reteta pe care o faceam mai demult, in Thermomix, a iesit foarte bine.
Ingredientul de baza e o brinza numita pecorino toscano fresco, pentru cine nu e familiarizat cu brinzeturile italiane e asa
Imagine postata
poza luata de aici http://www.toscanait...ci-toscani.html
Ar fi ca un cas (evident din lapte de oaie) dar nu asa de proaspat cum se comercializa in Romania din cite imi amintesc eu ci un pic mai invechit, dar nu mult, cit sa se intareasca coaja dar interiorul sa ramina inca "proaspat".
Am taiat cuburele circa 200 de gr de brinza pecorino toscano neinvechit, am pus totul in Thermomix impreuna cu un smoc de erba cipollina si vreo 10 frunze de busuioc, am amestecat citeva secunde la viteza maxima, am adaugat un galbenus de ou fiert si putin ulei de masline extravirgin.
Imagine atasata: monthly_05_2011/post-4-13046638471988.jpg
Am inceput din nou sa amestec pina cind a devenit o crema splendida
Imagine atasata: monthly_05_2011/post-4-13046638597098.jpg

#177 Useril este offline   Adriana 

  • Bucătăreasă cu sucitor
  • Grup: Moderators
  • Postari: 14,246
  • Inregistrat: 21-November 09
  • LocationTo, Piemonte, IT

Postat 10 May 2011 - 08:09 AM

Ieri dupa-amiaza in cana am fiert un minestrone pe care la sfirsit l-am mixat, am observat ca virgula crema o maninca poporul fara sa zic pis, daca il lasam minestrone faceau nazuri, iar deasupra in Varoma am avut in tava mare legume taiate (morcov, dovlecel, cartof, ardei rosu si mazare congelata) si in tava mica pirjolute micute (un morcov si un dovlecel dati pe razatoarea fina, o echalota, un catel de usturoi, pesmet, parmigiano, 2 oua si cam 500 de gr de carne macinata de vita si de vitel).
Duminica insa cum aveam un litru de lapte care expirase am facut gnocchi alla romana iar.

#178 Useril este offline   Adriana 

  • Bucătăreasă cu sucitor
  • Grup: Moderators
  • Postari: 14,246
  • Inregistrat: 21-November 09
  • LocationTo, Piemonte, IT

Postat 01 June 2011 - 07:47 PM

Azi am facut alta chestie noua care-mi place.
Am facut ragu respectind cantitatile din reteta din carte adica o ceapa, 400 gr carne macinata si 400 gr de suc de rosii, imi place cum a iesit, pentru ca e macinat fin, nu ramin blocuri ca de obicei cind il fac in oala. Deasupra daca tot vinea abur fierbinte am pus o rulada facuta din carnea ramasa adica 600 de gr, 2 oua, pesmet, usturoi, parmigiano, sare, piper si o cutie de mazare, iar deasupra sparanghelul pentru seara asta. Dupa juma de ora ragu-ul e gata dar nu sunt gata cele de deasupra asa ca am adaugat un pic de apa si am mai pus la copt juma de ora.

#179 Useril este offline   Adriana 

  • Bucătăreasă cu sucitor
  • Grup: Moderators
  • Postari: 14,246
  • Inregistrat: 21-November 09
  • LocationTo, Piemonte, IT

Postat 02 June 2011 - 06:24 PM

Vezi postareaAdriana, la 01 June 2011 - 07:47 PM, a spus:

Deasupra daca tot vinea abur fierbinte am pus o rulada facuta din carnea ramasa adica 600 de gr, 2 oua, pesmet, usturoi, parmigiano, sare, piper si o cutie de mazare

Imagine atasata: monthly_06_2011/post-4-13070318485773.jpg

#180 Useril este offline   Adriana 

  • Bucătăreasă cu sucitor
  • Grup: Moderators
  • Postari: 14,246
  • Inregistrat: 21-November 09
  • LocationTo, Piemonte, IT

Postat 02 June 2011 - 06:26 PM

Vezi postareaAdriana, la 01 June 2011 - 07:47 PM, a spus:

Am facut ragu respectind cantitatile din reteta din carte adica o ceapa, 400 gr carne macinata si 400 gr de suc de rosii, imi place cum a iesit, pentru ca e macinat fin, nu ramin blocuri ca de obicei cind il fac in oala.

Imagine atasata: monthly_06_2011/post-4-13070320148584.jpg

Arata acest topic


  • 17 Pagini +
  • « Prima
  • 7
  • 8
  • 9
  • 10
  • 11
  • Ultima »
  • Nu puteti crea un topic nou
  • Nu puteti replica pe acest topic

4 useri citesc topicul
0 membri, 4 vizitatori, 0 utilizatori anonimi