Retete realizate cu ajutorul Thermomix-ului/Bimby
#161
Postat 16 April 2011 - 01:56 PM
Delicios la micul dejun!
#162
Postat 17 April 2011 - 08:47 PM
Te rog frumos Adriana daca vrei, s-o pui in index la pagina 1, sa fie mai usor de gasit in caz ca intereseaza pe cineva. Multumesc .
E o reteta care zic eu, merita .
#163
Postat 17 April 2011 - 09:35 PM
#165
Postat 27 April 2011 - 11:40 PM
Am adaugat toate ingredientele in bocal si am pus si 100 de gr de fistic macinat fin.
Eu l-am cumparat gata macinat, insa nu era chiar fin, asa ca l-am mai invartit de cateva ori in termomix.
Din pacate zahar am pus cat pentru 5 oua si mi-a iesit crema fooooarte dulce.
Nu faceti ca mine ..... am baut la apaaaa!!!
#167
Postat 29 April 2011 - 10:25 PM
Ideea lui any de aici
http://artaculinara....ma-de-ciuperci/
eu aveam o punga de ciuperci mixte congelate de 600 de gr.
Am taiat o ceapa si am prajit-o in Thermomix, 3 min, 100°C, viteza 1.
Apoi am adaugat ciupercile congelate si un pahar de apa si am pus sa fiarba 15 min, 100°C, viteza 2.
Apoi am deschis si am controlat, adaugat un pahar de sos lasat de cartofii pe care ii gateam a parte intr-o tigaie, sare, piper si un cub mic de unt cu aroma de usturoi si verdeata. Am mai lasat alte 15 minute la fiert dupa care am amestecat 40 de sec, viteza 8.
Servita cu crutoane de piine uscata prajita in ulei. Excelent de buna
#168
Postat 29 April 2011 - 11:49 PM
Adriana, la 29 April 2011 - 10:25 PM, a spus:
Ideea lui any de aici
http://artaculinara....ma-de-ciuperci/
eu aveam o punga de ciuperci mixte congelate de 600 de gr.
Am taiat o ceapa si am prajit-o in Thermomix, 3 min, 100°C, viteza 1.
Apoi am adaugat ciupercile congelate si un pahar de apa si am pus sa fiarba 15 min, 100°C, viteza 2.
Apoi am deschis si am controlat, adaugat un pahar de sos lasat de cartofii pe care ii gateam a parte intr-o tigaie, sare, piper si un cub mic de unt cu aroma de usturoi si verdeata. Am mai lasat alte 15 minute la fiert dupa care am amestecat 40 de sec, viteza 8.
Servita cu crutoane de piine uscata prajita in ulei. Excelent de buna
Data viitoare o fac cu Termomixul, macar asa nu mai murdaresc tigaia !
Eu ciuperci de astea am tot timpul in congelator, ma salveaza cand n-am garnitura la carne (salata sau altceva) .
Nu mai mancasem niciodata crema de ciuperci, pana anul trecut pe nava cu "Costa C.", mi-a placut enorm de mult si am zis ca trebuie neaparat s-o fac.
I-a venit randul abia acum.
#169
Postat 29 April 2011 - 11:50 PM
#170
Postat 29 April 2011 - 11:53 PM
Stefano si-a pus parmigiano peste, in farfurie, eu am preferat natur
#171
Postat 29 April 2011 - 11:55 PM
Adriana, la 29 April 2011 - 11:53 PM, a spus:
Stefano si-a pus parmigiano peste, in farfurie, eu am preferat natur
Neaparat iau iar ciuperci saptamana viitoare !
#172
Postat 30 April 2011 - 10:22 PM
In seara asta de sparanghel alb si cartofi.
Aveam sparanghel deja fiert, in rest am procedat ca la precedenta, ceapa prajita, sparanghel fiert, cartof cuburele si apa cit sa le cuprinda, 18 minute la 100°C, dupa care am controlat sa vad daca erau fierti cartofii si cum erau fierti am adaugat cuburelul de unt si amestecat, foarte buna si asta
In curind cea de mazare
#174
Postat 30 April 2011 - 10:35 PM
Iar pentru cea de mazare e reteta in carte
#176
Postat 06 May 2011 - 08:37 AM
Aseara am refacut o reteta pe care o faceam mai demult, in Thermomix, a iesit foarte bine.
Ingredientul de baza e o brinza numita pecorino toscano fresco, pentru cine nu e familiarizat cu brinzeturile italiane e asa
poza luata de aici http://www.toscanait...ci-toscani.html
Ar fi ca un cas (evident din lapte de oaie) dar nu asa de proaspat cum se comercializa in Romania din cite imi amintesc eu ci un pic mai invechit, dar nu mult, cit sa se intareasca coaja dar interiorul sa ramina inca "proaspat".
Am taiat cuburele circa 200 de gr de brinza pecorino toscano neinvechit, am pus totul in Thermomix impreuna cu un smoc de erba cipollina si vreo 10 frunze de busuioc, am amestecat citeva secunde la viteza maxima, am adaugat un galbenus de ou fiert si putin ulei de masline extravirgin.
Am inceput din nou sa amestec pina cind a devenit o crema splendida
#177
Postat 10 May 2011 - 08:09 AM
Duminica insa cum aveam un litru de lapte care expirase am facut gnocchi alla romana iar.
#178
Postat 01 June 2011 - 07:47 PM
Am facut ragu respectind cantitatile din reteta din carte adica o ceapa, 400 gr carne macinata si 400 gr de suc de rosii, imi place cum a iesit, pentru ca e macinat fin, nu ramin blocuri ca de obicei cind il fac in oala. Deasupra daca tot vinea abur fierbinte am pus o rulada facuta din carnea ramasa adica 600 de gr, 2 oua, pesmet, usturoi, parmigiano, sare, piper si o cutie de mazare, iar deasupra sparanghelul pentru seara asta. Dupa juma de ora ragu-ul e gata dar nu sunt gata cele de deasupra asa ca am adaugat un pic de apa si am mai pus la copt juma de ora.
#179
Postat 02 June 2011 - 06:24 PM
#180
Postat 02 June 2011 - 06:26 PM