Retete realizate cu ajutorul Thermomix-ului/Bimby
#181
Postat 02 June 2011 - 07:41 PM
Am taiat o ceapa, am maruntit-o viteza 7 5 secunde, am adaugat un pic de ulei si am copt-o 5 minute 100°C viteza1, am pus fluturele si pus pe viteza 2, adaugat un pic de vin, selectionat temperatura 100°C si am varsat mazarea in timp ce robotul mergea pentru ca era congelata, apoi am selectiona timpul 20 de minute. Foarte buna si asta
#182
Postat 24 June 2011 - 02:03 PM
Cind am un dovlecel mare de tot il tai bucatele, il amestec cu citiva cartofi mici si fac aceasta crema, in acest caz am facut-o in Thermomix dar se poate foarte bine folosi o olcica normala si gati pe aragaz. Am taiat o ceapa, am maruntit-o 5 secunde la viteza 7, am adaugat o lingura de ulei si am copt 3 minute, viteza lingura, 100°C. Am adaugat dovlecelul si cartofii bucati impreuna cu 2 catei de usturoi, circa jumatate de litru de apa si am copt la 100°C, viteza lingura pentru 15 minute, cu citeva minute inainte am scos dopul capacului si am adaugat sare, piper si o mina buna de frunze proaspete de busuioc. Cind a terminat l-am mixat, servit cu crutoane din piine veche incalzite intr-un strop de ulei in tigaie si parmigiano reggiano ras.
#183
Postat 11 July 2011 - 10:20 PM
4 piersici mari
50 gr zahar(daca nu-s prea dulci mariti cantitatea pana la 100),dar mie mi s-a parut mult prea dulce asa
4 cuburi de gheata
Piersicile se spala si se taie bucati apoi se congeleaza(eu pt o zi).Zaharul se poate folosi pudra sau daca nu se macina 20 secunde pe varianta turbo.
Se adauga piersicile si se amesteca cca 1 min pe viteza 4/turbo dupa care se adauga gheata si se amesteca la viteza 7.
Devine un continut asa de cremos care v-a ramane asa si dupa congelare daca va mai ramane
#184
Postat 11 July 2011 - 11:06 PM
#185
Postat 13 July 2011 - 07:50 PM
Adriana, la 11 July 2011 - 11:06 PM, a spus:
la noi ba e soare, ba da cu ploaie ca azi de zicei ca-i sfarsitul lumii, ca altfel as face non stop.Am in plan si inghetata cu vin,acum mi-a sarit in ochi cea de ness a lui Foxy,da sa vad cum o transpun pt Thermomix
#186
Postat 10 August 2011 - 02:34 PM
reteta de aici
http://www.cookaroun...t=195882&page=1
foarte buni
Ingrediente
2 catei de usturoi si o ceapa rosie
50 gr ulei de masline extravirgin
800 gr dovlecei
5 gr sare
40 gr zahar
30 gr otet de miere
40 gr vino bianco secco
Se caleste usturoiul si ceapa taiate felii 3 min 100°C viteza 1. Se adauga dovleceii taiati felii si restul ingredientelor si se lasa la fiert pentru 30 de minute la temperatura Varoma viteza lingurita sens antiorar
#187
Postat 21 August 2011 - 10:27 PM
#188
Postat 15 September 2011 - 04:09 PM
3 oua intregi
500 gr faina
300 gr zahar
1 plic praf de copt
250 gr unt moale
60 ml lichior amaretto(eu Disaronno)
Pt decor:
2 mere
zahar pudra
Ouale se amesteca cu zaharul timp de 3 min la treapta 4.
Se adauga faina putin cate putin, untul ,praful de copt si lichiorul pe treapta 4 pana devine compozitia omogena.daca pare prea tare se mai adauga putin lapte sau tot lichior.
Se pune intr-o tava unsa(de 26 cm) si se pun merele felii deasupra si se da la cuptorul preincalzit la 180 grade pt 60 minute.
O poza cu produsul finit n-am,fiinca era prea tarziu sa fac poze si dimineata i-am dat sotului la el si mi-am pastrat si eu 2 feliute.
Atat am reusit sa pozez
Imagini atasate
#190
Postat 07 October 2011 - 10:34 AM
scoci facute tot in varoma pe care le-am servit cu paste(astea sunt fierte separat pe plita) si sos de rosii facut tot in thermomix
si supa a la greq
am sa revin cu retetele,imediat ce o sa reusesc sa am o viteza mai buna
#193
Postat 07 October 2011 - 07:39 PM
#195
Postat 18 October 2011 - 11:59 PM
La fel, "torta alla crema di limone" tot din cartea de baza. Aici secretul sunt lamaile, neaparat sa fie bune.
Poze din pacate nu am, tot ce am facut la mare in 4 luni am pierdut, mi s-a ars hard disk-ul si am pierdut toate pozele cu tot ce-am bucatarit toata vara .
#197
Postat 21 October 2011 - 07:05 PM
Incalzesc laptele la 90°, se face in vreo 8 minute, il las sa se raceasca pina la 50°,n-am cronometrat cit dureaza pentru ca am facut altele intre timp, vars un borcanel de iaurt simplu, facut doar cu lapte si fermenti si amestec citeva secunde pe viteza 5-6, pun in borcanele
si pun in iaurtiera, minim 10 ore, ea mentine temperatura constanta si dupa numarul de ore stabilit se stinge, in acel moment le pun in frigider. Sunt 6 borcanele in ea deci ma tin 6 zile.
Dupa ce am varsat amestecul in borcanele ramine o spuma groasa pe fundul thermomixului cu care ii fac un capuccino lui Marco
#198
Postat 30 November 2011 - 04:49 PM
Ma alatur si eu posesoarelor de Thermomix si nu numai.
L-am primit acum o saptamana de la sotul meu. Stiam de existenta lui de mai multi ani, de la prietenele mele din Italia. Pe mine nu m-a atras niciodata. sotul meu este prieten foarte buna cu reprezentatul Thermomix de la mine din "sat" ca sa zic asa si s-a gandit ca mi-ar fi de ajutor. Am fost destul de sceptica la inceput, dar dupa ce am fost la prezentarea unui meniu de Craciun (in viziunea reprezentantelor) am inceput sa am incredere in capacitatile acestui robot.
Pana acum am facut cu el paine, o salata de sfecla, ragu bolognese, involitini de carne cu sos de rosii si acum am in cuptor torta de rose. Toate retetele incercate le am din cartea de retete primite o data cu robotul. Am atat retete in lb germana cat si in lb italiana.
O sa incerc sa particip si eu pe cat pot cu retete noi.
Intre timp va urmaresc cu interes.