Intrebari cu privire la produse
#1
Postat 11 January 2010 - 04:44 PM
#2
Postat 12 January 2010 - 12:45 AM
#3
Postat 12 January 2010 - 01:00 AM
Henckels, dacă are un singur om (nu gemeni) pe el, nu-l cumpăra, sînt cuţite obişnuite, nu stau mult timp ascuţite (cred că se numesc Henckels International)
Foarte bun şi ieftin:
http://www.amazon.com/Victorinox-8-Inch ... =8-1-spell
sau
http://www.amazon.com/Victorinox-3-Piec ... pd_sbs_k_1
#4
Postat 13 January 2010 - 12:38 AM
Cautam mai demult sa imi iau un le creuset, insa m-a linistit pretul din ro. Totusi, de ce as cumpara una si nu un similar de la Ikea? Ce are in plus originalul ca sa merite cei peste 200E-300E per caserola?
ce ati gatit la ea si ati fost foarte incintati?
#5
Postat 13 January 2010 - 04:56 AM
raluca elena a spus:
Io iti recomand sa alegi 3 din alea 30 si pe alea sa le folosesti. Si-ti iei o piatra buna de ascutit cutite si le ascuti in mod regulat. De preferat o piatra care are doua fetze, una fina si una mai putin fina. De preferat piatra ce trebuie udata si nu data cu ulei.
Exemplu de piatra:
"Ascutirea de intretinere" cutitului ia doar cateva secunde. Si asa ai mereu cutitele ascutite.
O piatra buna te costa in juru' la 50 de euro (dar gasesti si mai scumpe). Nu te zgarci la pret ca o piatra buna face mai mult decat un cutit scump.
Io am stat in mare cumpana daca sa cumpar cutite foarte scumpe. Nu m-am hotarat inca asa ca mi-am loat doo pietre.
De-a berbeleacul, vorba ceea,
De n-ar fi fost pe lume vinul,
Tutunul, dracul si femeia!"
#6
Postat 13 January 2010 - 01:49 PM
Avem si cîteva cutite bune(adica mai scumpe),dar mi-a demonstrat ca un cutit de 5 euro,poate fi foarte bun.
El zice ca, daca metalul este bun/si asta se gaseste si printre cutite ieftine,mai ai nevoie doar de o piatra buna.
Noi am primit 2 cutite mari si doua pietre profesionale,de la cineva care lucreaza la abator.Sînt într-adevar foarte bune.Le avem de foarte multi ani de zile.Dar avem si cutite ieftine,care le ascute cu pietrele alea,si taie ca briciu.
Am si cutite de ceramica,dar pe mine nu ma dau pe spate...si ma streseaza intr-una cînd le folosesc,ca le scap pe jos si de duc naibii
Ralu,de oale,ce sa zic.Eu sînt mare fan Le Creuset,si orice as zice,e clar ca e numai de bine.
Am si o oala de acelasi gen(alea grele de fonta emailata interior cît si exterior)dar nu de la LC..diferentele?
Caliatea emailului,calitatea aliajului de fonta si garantia de 30 de ani.Zic de astea,ca fiind cele mai importante ...în rest,bineînteles ca si designul,culorile..iau si astea o pare din ochi
Emailul,se curata foarte bine,si nu ramîne patat-in comparatie cu oala ieftina.Si daca se arde ceva,si se lipeste,putin înmuiat în apa calda cu dtergent,si ai oala curata fara mult efort.
Aliajul de fonta,incomparabil cu cel de la oala ieftina.Conduce si împatrte caldura î oala,perfect.Se încinge repede,tine caldura mult timp,si chiar oala mare pe ochi mic,daca prajesti,se prajeste si pe margini,ceea ce la oala ieftina,nu se întîmpla..deci ..sa zicem felii de carne,snitele..etc,se fac doar pe partea care sta pe ochi,iar pe margine ramîn blonde.Bineîntels ca dupa manevrari,le prajesti bine si în aia,dar ia timp,nervi si mai multe împroscaturi de ulei
Garantia,e încîntatoare...pentru mine
Ma gîndesc ca în tara sînt mai scumpe decît aici...
-D'ale pisicilor-☀
"I have always imagined that Paradise will be a kind of library.”
― Jorge Luis Borges
#7
Postat 13 January 2010 - 02:37 PM
Maya a spus:
:roll:
Citeaza
In curand o sa trec si eu, incet incet, la inlocuirea diverselor oale cu oale d-astea. M-au tinut in loc doar pretul si, in special, nevasta
Citeaza
+1
De-a berbeleacul, vorba ceea,
De n-ar fi fost pe lume vinul,
Tutunul, dracul si femeia!"
#8
Postat 13 January 2010 - 02:47 PM
Cutitele bune se ascut doar pe piatra, niciodata pe altceva. Din cate am cititr si experimentat, se recomanda doua tipuri de piatra. Una mai abraziva cu care se "rezolva" diverse accidente si una fina cu care se finiseaza ascutisul. Cu cat taisul cutitului este mai "lucitor", cu atat cutitul taie mai bine si mai usor.
Doritoritorii/doritoarele pot da o cautare pe gugal cu "ascutit cutite" sau "sharpening knives". Pe "youtube" sunt o gramada de fimulete care te invata cum e cu ascutitul cutitelor. Io cred ca merita facuta o incursiune.
De-a berbeleacul, vorba ceea,
De n-ar fi fost pe lume vinul,
Tutunul, dracul si femeia!"
#9
Postat 13 January 2010 - 03:39 PM
Maya a spus:
dragos a spus:
Mah!Iar te faci ca n-ai înteles?Nu mai poate mînca omu' o litera,ca imediat vine dragos si face asa : :roll:
E de aceeasi parere cu tine...adecatelea, ca o chiatra buna face bine la cutite!
-D'ale pisicilor-☀
"I have always imagined that Paradise will be a kind of library.”
― Jorge Luis Borges
#10
Postat 13 January 2010 - 03:41 PM
Maya a spus:
Maya a spus:
dragos a spus:
Mah!Iar te faci ca n-ai înteles?Nu mai poate mînca omu' o litera,ca imediat vine dragos si face asa : :roll:
E de aceeasi parere cu tine...adecatelea, ca o chiatra buna face bine la cutite!
Nici nu ocservasem ca facusi o typo. Io dadeam ochii peste cap ca mnealui zicea ca mine. Adica ma umflam in pene. Vorba olandezului, mi-am mai infipt niste pene de paun in cur.
De-a berbeleacul, vorba ceea,
De n-ar fi fost pe lume vinul,
Tutunul, dracul si femeia!"
#11
Postat 13 January 2010 - 03:49 PM
dragos a spus:
Maya a spus:
Maya a spus:
dragos a spus:
Mah!Iar te faci ca n-ai înteles?Nu mai poate mînca omu' o litera,ca imediat vine dragos si face asa : :roll:
E de aceeasi parere cu tine...adecatelea, ca o chiatra buna face bine la cutite!
Nici nu ocservasem ca facusi o typo. Io dadeam ochii peste cap ca mnealui zicea ca mine. Adica ma umflam in pene. Vorba olandezului, mi-am mai infipt niste pene de paun in cur.
Ahaaaaaaa!
-D'ale pisicilor-☀
"I have always imagined that Paradise will be a kind of library.”
― Jorge Luis Borges
#12
Postat 14 January 2010 - 10:12 AM
Acum ma gindeam ca poate gasesc ceva asa cu miner :!: mersi de idee!
De ascutit eu folosesc o duda de la Fiskars
http://www.amazon.com/Fiskars-Axe-Knife ... B0000950Q4
ca asta, e buna, nu ma pling, dar parca tot nu ma da pe spate!
Miha, eu in general am mers pe mina ta cu privire la produse, ma mai gindesc la creuset (deja de vro 2 ani) {SMILIES_PATH}/6.gif<" title="arms" />
#13
Postat 14 January 2010 - 10:53 AM
raluca elena a spus:
http://www.amazon.com/Fiskars-Axe-Knife ... B0000950Q4
ca asta, e buna, nu ma pling, dar parca tot nu ma da pe spate!
Io am renunta la folosit asa ceva pentru ca mi-am distrus lama la cateva cutite. Adica, la un momentdat, aparusera "ciupeli" in tais. Si cumparasem si o scula scumpa de la Solingen. Am aruncat-o pana la urma in fundul unui sertar. De cand folosesc piatra taisul cutitelor arata perfect.
De-a berbeleacul, vorba ceea,
De n-ar fi fost pe lume vinul,
Tutunul, dracul si femeia!"
#14
Postat 15 January 2010 - 07:36 PM
ce noutate!!!!!nu??
ce stiti despre uleiul de masline din turte?
adica...chiar e de masline sau doar o parte si restul de alte cele?
eu nu suport gustul celui extravirgin si am luat dinacela din turte de masline care mi se pare acceptabil gustul
de la cel virgin mi se cam intoarce stomacul pe dos asa ca...miam facut maqsca de par din amandoua sticlele (nu tot odata) ca am cumparat si a doua sticla alta firma decat prima in speranta ca al doilea nu va fi asa amar si... :puke:
sper ca e ok si asta
multumesc
#15
Postat 15 January 2010 - 07:43 PM
Misha a spus:
ce noutate!!!!!nu??
ce stiti despre uleiul de masline din turte?
Desi nu sunt fata, io nu inteleg intrebarea. Cum adica ulei de masline din turte??? Io n-am auzit de asa ceva.
De-a berbeleacul, vorba ceea,
De n-ar fi fost pe lume vinul,
Tutunul, dracul si femeia!"
#16
Postat 15 January 2010 - 08:04 PM
dragos a spus:
Misha a spus:
ce noutate!!!!!nu??
ce stiti despre uleiul de masline din turte?
Desi nu sunt fata, io nu inteleg intrebarea. Cum adica ulei de masline din turte??? Io n-am auzit de asa ceva.
scuze!din cauza numarului mare de fete si a nr mic de baieti :oops:
adica..din turte de masline
nu stiu exact ce sunt dar e singurul pe care il suport
#17
Postat 15 January 2010 - 08:07 PM
Misha, da ai multe detalii!
Am primit de Craciun un storcator de fructe. Mai tre doar sa il aleg. Mie storsul fructelor mi se pare pierdere de vreme, cred ca se pierd fibre importante, si prefer sa maninc fructele asa. Dar cum am sa ma duc sa aleg cadoul cu cel care mi l-a promis...
Ce parere aveti de storcatorul Jack Lalanne?
#18
Postat 15 January 2010 - 08:21 PM
Sa fie resturile ramase in urma strivirii maslinelor, adica ceea ce tot am povestit eu ca se numeste sansa in Italia?
#19
Postat 15 January 2010 - 08:30 PM
raluca elena a spus:
Citeşte ce scriu muritorii la Amazon.... toţi spun că arată bine dar nu prea ştie să stoarcă
#20
Postat 15 January 2010 - 08:37 PM
Adriana a spus:
yeap.... pomace oil (dar este rafinat)