Am remarcat prin diverse retete ca fiecare are cite o reteta proprie de maioneza. Pina acum nu prea m-am preocupat de asta, credeam ca singurele 2 variante sint cele
de post si
de frupt. Acum am vazut ca se poate face inclusiv din pufuleti, din ou cu tot cu albus si am facut asa

Asa ca va invit sa va puneti aici retetele de maioneze preparate in stilul vostru propriu, si sa spuneti si cu ce merge fiecare.
Eu am 2 modele:
Una
maioneza foarte consistenta, ne-de-post, la care in functie de cantitatea care imi trebuie pun galbenusuri fierte, galbenusuri crude si mustar in proportie de 2:1:1. Adica 2 galbenusuri fierte tari, 1 galbenus crud, si cam acelasi volum de mustar. Pun sare, frec putin cu lingura apoi bag mixerul si mai frec pina inghite vreo 100 ml de ulei (cred :? ), ma rog, pina sint multumita de gust, aspect si cantitate. La sfirsit adaug zeama de la o jumatate de lamiie.
O folosesc la toate preparatele mele cu maioneza, ca alta nu stiu sa fac
Apoi
maioneza de post, pe care am facut-o doar de vreo 2 ori, la niste sfestanii in post. E pe baza de mustar frecat cu ulei, desi mi s-a parut imposibil totusi chestia asta a prins consistenta de maioneza

Inainte de-a o face incercasem cu cartof fiert si mustar = esec total, i-am pus si gris ca mai auzisem si de metoda asta = esec si mai mare. Mi-am amintit de maioneza cu mustar si ulei de la niste conserve de casa care se faceau pe vremuri, 5 tipuri de legume, gogonele, ceapa, gogosari ... si inca doua ingrediente de care nu-mi aduc aminte, care se opareau rapid in otet, apoi se puneau in borcane cu maioneza de-asta si tineau toata iarna, puneau mamele pachet la copii la facultate

Asa, deci maioneza asta am folosit-o la o salata boeuf de post, la niste ciuperci cu maioneza si cam atit.
Astept cu interes si maionezele voastre