Maioneze
#21
Postat 24 January 2010 - 11:33 PM
#22
Postat 25 January 2010 - 01:22 PM
#23
Postat 25 January 2010 - 07:52 PM
Oricum voi mai reveni cu o maioneza facuta cu mixerul normal( cel cu doua palete)asta pt cei care nu poseda un mixer vertical {SMILIES_PATH}/6.gif<" title="arms" />
#24
Postat 08 February 2010 - 10:03 AM
#25
Postat 25 June 2010 - 08:18 PM
Geany, sa traiesti, sa-mbatranesti, sa-ti faci casa-n Bucuresti!
Pentru prima data am facut si eu maioneza in casa... buna rau.
Acum o intrebare pt tine...maioneza am trata-o cu otet cald si am bagat-o intr-un borcan la frigobaur... Asa, aproximativ, ai idee cam cat rezista?
Iti multumesc mult! Sorina
#26
Postat 25 June 2010 - 09:23 PM
sorinadaniela, la 25 June 2010 - 08:18 PM, a spus:
Geany, sa traiesti, sa-mbatranesti, sa-ti faci casa-n Bucuresti!
Pentru prima data am facut si eu maioneza in casa... buna rau.
Acum o intrebare pt tine...maioneza am trata-o cu otet cald si am bagat-o intr-un borcan la frigobaur... Asa, aproximativ, ai idee cam cat rezista?
Iti multumesc mult! Sorina
Draga Sorina pt. siguranta ta io' zic 3 zile,dar cred ca si mai mult...
#28
Postat 30 July 2012 - 07:46 PM
Doar ca acum nu vrea sa-mi iasa. S-a facut o chestie lichida si pufoasa, nici gand de maioneza.
Vi s-a intamplat vreodata?
Ce sa fac? Bag amestecul in frigider si ii mai dau o sansa sau arunc totul si o iau de la capat?
Ceva idei, asa rapid in 5 minutele?
Multumesc anticipat!
#29
Postat 30 July 2012 - 08:38 PM
sorinadaniela, la 30 July 2012 - 07:46 PM, a spus:
Doar ca acum nu vrea sa-mi iasa. S-a facut o chestie lichida si pufoasa, nici gand de maioneza.
Vi s-a intamplat vreodata?
Ce sa fac? Bag amestecul in frigider si ii mai dau o sansa sau arunc totul si o iau de la capat?
Ceva idei, asa rapid in 5 minutele?
Multumesc anticipat!
Eu cred ca e bine sa o iei de la capat.Dar ai grija sa nu patesti la fel,eu am mai dat vina pe oua,sau pe ulei,si mixerul vezi pe ce viteza e...
#30
Postat 30 July 2012 - 08:40 PM
Pt. maio' taiata mai citisem ca se freaca cu o lingura de apa calda,dar nu am incercat..
#32
Postat 29 November 2012 - 02:35 PM
Deci zice asa:
300 g di acqua
50 g di amido di riso
50/80 g di olio di semi
1 cucchiaio di senape
un po’ di aceto
sale e pepe
Da freddo unire acqua con l’amido di riso in un pentolino;
Appena bolle – 2 minuti – è pronta;
Mettere nel frullatore ad immersione ed aggiungere la senape, l’olio, sale ed aceto,olio a filo;
300 ml. de apa
50 gr. amidon de orez
50/80 de ulei
1 lingura de mustar
un pic de otet
sare piper
Se amesteca apa rece cu amidonul intr-o craticioara,se fierbe 2 min. si e gata(aici a lasat la racit),se mixeaza cu mustarul,sarea si otetul,uleiul in fir (ca la orice maioneza)
Nota io':,cred ca merge cu orice fel de amidon sau chiar cu faina(se face asa o ciulama groasa),cine nu doreste otet cred ca poate pune f. bine lamaie .
A folosit la asa zisa salata ruseasca,dar mai poate fi folosita la salata de pastai,de vinete,orientala etc.
Poate o prinde bine cuiva care tine post,eu am vazut si m-am gandit sa v-o arat si voua poate o sa va placa!
#33
Postat 29 November 2012 - 02:45 PM
Geany, la 29 November 2012 - 02:35 PM, a spus:
Am încercat-o eu acu' nişte ani. O văzusem pe forumul vechi şi m-am bucurat de alternativa maionezei din pufuleţi.
Poate nu am făcut eu ceva bine sau e doar chestie de gust, pe mine nu m-a dat pe spate. A fost mâncabilă dar nu avea gust de maioneză. Şi era cleioasă Eu am făcut-o cu făină că încă nu mă învăţasem să folosesc amidon. Cred că totuşi ar fi ieşit altfel cu amidon.
Că tot vorbim de post, dacă am nevoie de maioneză foloses avocado făcut pastă. L-am descoperit doar de anul trecut, dar de atunci nu mai fac giumbuşlucuri de maioneze în post
#34
Postat 29 November 2012 - 02:58 PM
boni, la 29 November 2012 - 02:45 PM, a spus:
Geany, la 29 November 2012 - 02:35 PM, a spus:
Am încercat-o eu acu' nişte ani. O văzusem pe forumul vechi şi m-am bucurat de alternativa maionezei din pufuleţi.
Poate nu am făcut eu ceva bine sau e doar chestie de gust, pe mine nu m-a dat pe spate. A fost mâncabilă dar nu avea gust de maioneză. Şi era cleioasă Eu am făcut-o cu făină că încă nu mă învăţasem să folosesc amidon. Cred că totuşi ar fi ieşit altfel cu amidon.
Că tot vorbim de post, dacă am nevoie de maioneză foloses avocado făcut pastă. L-am descoperit doar de anul trecut, dar de atunci nu mai fac giumbuşlucuri de maioneze în post
Atunci poate ca tot shclepsisul' o fi amidonul ,zau ca arata bine ce facuse,mie mi-a facut pofta,nu asi fi refuzat o portie de salata deaia sa gust
#35
Postat 29 November 2012 - 03:08 PM
#36
Postat 29 November 2012 - 03:33 PM
#37
Postat 29 November 2012 - 03:46 PM
boni, la 29 November 2012 - 02:45 PM, a spus:
Că tot vorbim de post, dacă am nevoie de maioneză foloses avocado făcut pastă. L-am descoperit doar de anul trecut, dar de atunci nu mai fac giumbuşlucuri de maioneze în post
Si eu la fel frec avocado cu zeama lamaie, sare, piper,ulei( depinde la ce adaug pasta pun de la inceput ceapa sau usturoi in avocado si bag mixerul vertical. Folosesc si cand nu este post chiar la oua umplute cu ton sau la orice salata unde trebuie maioneza si merge bine si la ornat cu pasta asta.
se poate manca si simplu pe paine prajita sau neprajita
#38
Postat 29 November 2012 - 06:34 PM
o parte de lapte de soia, doua parti de ulei, mixerul vertical, condimentati cu sare, lamaie, putin mustar
am facut-o de cateva ori, nu este mare diferenta intre maioneza traditionala si asta (zice papila mea)
#39
Postat 29 November 2012 - 11:20 PM
#40
Postat 30 November 2012 - 12:04 AM
Adriana, la 29 November 2012 - 11:20 PM, a spus:
Laptele de soia contine lecitina (emulsifiant). Ala de orez/migdale etc, nu. Dar daca ai pudra de lecitina, poti sa adaugi si atunci are sa mearga.